Dobry vecir. Idem obidva Jeepy pripravit na zimu + v princezne (Commanderovi) poriesit nejake boliestky a audio. Mal by som zopar roznorodych otazok:
1) Chcem v starom Jeepovi premazat zamky, lebo jeden sa trosku zadrhava. Viem, ze sa do zamku nesmie davat bezna vazelina alebo WD-40. Odporuca sa grafitovy prasok, ale niekde som cital ako alternativu aj o teflonovom pripravku. Ma niekto nejake odporucanie (konkretny produkt)? Nasiel som malu flasticku s grafitom [
klik], ale to patri medzi umelecke potreby. Je to to iste, alebo je to nieco nevyhovujuce (napr. hrubka zrn, cistota grafitu, atd)?
2) Dalej by som chcel vydezinfikovat vyparnik. Niekolko stran dozadu sa tu spominal Wurth sprej, co sa mi celkom paci, lebo Nemecko. Rozne po internete som to nasiel za
~30,- €, ale na Bazosi to niekto predava za
8,- €. Je v tom nejaky hacik? Pripadne da sa to za podobnu cenu zohnat aj v BA? Za taku cenu radsej vezmem tri kusy a vydezinfikujem tri auta.
3) Original US navigaciu bez EU map planujem vytuzit a nahradit za 2-DIN navi. Budem si este robit tabulku s dolezitymi parametrami, ale aj tak nic nenahradi osobne vyskusanie rozhrania, rychlosti ovladania, atd. Je v okoli BA nejaky auto/hifi obchod, kde by sa dali vyskusat rozne taketo radia? A tym nemyslim 4 vystavene kusky v cenach od 49,- € do 99,- €. Zatial asi najlepsi takyto obchod som objavil v Brne [
ahifi.cz demo-room].
PS: Zase som sa raz stal obetou toho, ze mam "velke" auto s velkym motorom (= ukrutne drahe na udrzbu). Objednaval som 2 TPMS senzory, original OEM vyrobca (Schräder Automotive), cena s dopravou 72,17 € cez pol zemegule. Alebo som mohol mat za
116,- € nejake na Fabiu. Mozno ma niekto vyvedie z omylu a najde origo OEM este drahsie.
Tiez som zistil, ze jeden stary Infinity reprak uz ma dotrhany gumovy zaves a obcas to vydava pochybne zvuky. Tak som sa uz pripravoval, ze to pomenim a objednam 4 take repraky za velke peniaze. A potom som zistil, ze sa da kupit len opravna sada, 4 gumene kruzky s lepidlom. Cena s dopravou 41,- € (tj. ~10,- € na reprak). Cool. Dostat nieco take od Skody? Alebo tam by som si musel kupit cely reprak? Ci rovno cele dvere, lebo tie su neoddelitelnou sucastou? Pocita sa vobec s tym, ze za 19 rokov bude este Skoda funkcna?