to je uz cenovo, spotrebou atd uplne niekde inde ne ?mp3turbo napísal:mikrotik uroutuje/uswitchuje 991Mbit/s na gigabitovych interfejsoch, to si pamatam. Ked mate niekto rychlejsi internet, mozete kludne pouzit x86 platformu s 10Gbit sietovkami a ja si vas oratam na prstoch ze kolko vas je.
No a sme na zaciatku, aky ma zmysel generalizovat, ze mikrotik je najlepsi a vsetko ostatne, resp. ostatne s DD-WRT a inymi wrt su zle ?Odar napísal:Myslim, ze bez porovnania s inym to nema zmysel, lebo generalizovat sa na zaklade par screenov urcite neda. Limitovat prenos moze HDD, sietovka . . .
Takisto ak chces povedat, ze bude limitujucim faktorom disk, sietovka tak je zbytocne riesit nejaky mikrotik. ALe ak chces, tak vacsina ludi ma dnes SSD a lepsie aj Intel sietovice, ale aj dnesne Realtek NIC maju slusnu performance.
Naco ? Posledne 2 roky si tu vsimam, ze vsetci ospevuju mikrotik ako "holy grail", ale bez ziadnych dokazov, preto som pytal, nech niekto da nejake "porovnatelne" testy.Jednoduska napísal: naco?
Takisto vacsina ludi ma mobily/tablety na Wifine a ako som hore pisal, zatial nema produkt do 100e s AC wifinou, 600Mhz/128MB + , USB a 5x Gbit port....