Zdravíčko,
viete mi odporučiť knihu o Jave pre úplného začiatočníka nie len s Javou ale celkovým programovaním (áno hneď Java, žiadne Cčka ani iné jazyky pred), kniha by mala byť dostupná v CZ/SK jazyku a čo najzrozumiteľnejšie písaná, a vysvetlená čo najpolopatickejšie ako sa len dá ideálne aj s príkladmi čo a ako sa kde používa, proste aby človek čo ju číta neprestal po pár stranách lebo to bude písané tak že nebude vedieť ktorá bije.
Ďakujem
Java kniha
- geroswen
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 03. Jan, 2015, 23:54
Re: Java kniha
Osobne si myslim, ze je lepsie zacat tym, ze si vytvoris projekt v eclipse a budes sa snazit dosiahnut to, co chces. Docielis tym to, ze sa budes ucit veci, ktore naozaj potrebujes a nie iba balast, ktoremu nebudes rozumiet. Taktiez neodporucam zacinat s SK/CZ nazvoslovim ... hned na zaciatku urcite narazis na chyby, ktore v slovencine nebudu popisane. Naproti tomu na http://stackoverflow.com/ najdes popisanu kazdu jednu od uplnych zakladov az po pokrocile veci. Najlepsiu odpoved vyberaju samotni pouzivatelia.
Ak nevies ani trochu po anglicky, tak sa najprv prihlas na kurz anglictiny a az potom zacni s Javou Na 700 stranach v knihe je mozno pokryte zopar percent toho, co najdes na webe. Navyse sa vela veci casom meni (hlavne v Androide) a v knihe urcite nenajdes aktualny obsah.
Pripadne si mozes stiahnut nejaky uz hotovy projekt a snazit sa pochopit kod. Osobne knihy moc necitam a ked ich citam, tak iba v stadiu, ked uz nieco z daneho jazyka ovladam. Ak chces silou mocou zacat od knihy, tak by som zvolil nieco od o'reilly ... maju aj preklady ale netusim na akej urovni.
Ak nevies ani trochu po anglicky, tak sa najprv prihlas na kurz anglictiny a az potom zacni s Javou Na 700 stranach v knihe je mozno pokryte zopar percent toho, co najdes na webe. Navyse sa vela veci casom meni (hlavne v Androide) a v knihe urcite nenajdes aktualny obsah.
Pripadne si mozes stiahnut nejaky uz hotovy projekt a snazit sa pochopit kod. Osobne knihy moc necitam a ked ich citam, tak iba v stadiu, ked uz nieco z daneho jazyka ovladam. Ak chces silou mocou zacat od knihy, tak by som zvolil nieco od o'reilly ... maju aj preklady ale netusim na akej urovni.
Dell M4500 - i7-920xm @3.87Ghz, quadro 1800m
skus si najst Java bez předchozích znalostí.
Na uvod je to ok. Ale nedozvies sa tam takmer nic pokrocile.
Na uvod je to ok. Ale nedozvies sa tam takmer nic pokrocile.
Toto odporucas na uvod? Sak ho klepne...Pripadne si mozes stiahnut nejaky uz hotovy projekt a snazit sa pochopit kod.
PC -> Topping DX7 Pro+ -> Meze 109 PRO / Microlab B77
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Mám doma knihu JavaScript od Slavoj-a Písek-a,... kľudne ti ju puknem zadarmo aj chceš. Z nej som sa ja učil.
.
- geroswen
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 03. Jan, 2015, 23:54
Citanim hotoveho kodu, ktory pisal niekto skuseny a dobre ho okomentoval sa nauci najviac.
@Leon: javacsript ma od javy na hony daleko...
@Leon: javacsript ma od javy na hony daleko...
Dell M4500 - i7-920xm @3.87Ghz, quadro 1800m
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Viem ,... to ja len tak ako bonus, keby chcel k Jave,... lebo mi to tu zbytočne leží.
.
@geroswen: Vies, ale ked ti aj niekto dobre okomentuje interface, resp. abstraktnu class-u, tak pochybujem, ze v tom komentari aj vysvetli co dana vec je. Generika a anonymne funkcie nehovoriac...
A ak som ho dobre pochopil, tak ako uplnemu zaciatocnikovi by mnohe pokorcile veci na uvod robili znacny problem. Ta kniha bude fajn.
A ak som ho dobre pochopil, tak ako uplnemu zaciatocnikovi by mnohe pokorcile veci na uvod robili znacny problem. Ta kniha bude fajn.
PC -> Topping DX7 Pro+ -> Meze 109 PRO / Microlab B77