Auto ±3000e

Diskusie o automobiloch, dopravných predpisoch, motocykloch, a iných témach súvisiacich s dopravou.
Používateľov profilový obrázok
SurrendeR
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ut 28. Sep, 2004, 14:00

Re: Auto ±3000e

Príspevok od používateľa SurrendeR »

Turbo, to, ze som nieco nevymenoval neznamena ze to nemam skontrolovane ;)
je pravda ze ojnice a kluku som este nepozeral, ale popravde.. je dovod? ty by si do toho pozeral ked vsetko ide ako ma? pozeral si to na svojich?
Spoiler: ukázať
PC:Asus x99A-USB 3.1 || Intel i7 5820k 4.1GHz || Asus ROG Strux GTX 1080 8GB || 4x16 GB RAM 3200MHz CL14 G.SKILL || NVMe - 1000GB Samsung EVO 970 || RAID0 - 2x3TB WD RED || Cooler Master Centurion Silencio 452 || Seasonic Prime Ultra 750W Gold || 24" EIZO EV2436WFS3-BK EcoView ||
FOTO: Canon EOS 5D MKII || Canon 50mm F1.8II || Tamron 24-70/F2.8 VC || Canon 70-200/F4L IS || Canon EX580 MKII
Mobil: Samsung Galaxy S7
Car: BMW E36 328i Tour
metamor
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 11. Sep, 2011, 11:26

Príspevok od používateľa metamor »

Akosi mi unika pointa kupit nieco akoze vacsie pre 2 ludi kedze svokru a svokra v tom asi vozit nebude a za 3000€ to bude mat aj tak 10 a viac rokov. Tipujem ze potomok ma este cas...
lacino88
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 18. Aug, 2009, 20:02

Príspevok od používateľa lacino88 »

Tym vacsie sa myslelo do buducna. Potomok pride mozno o rok, dva, tri .. kedy sa podari. Manzelka len mysli do predu. Velke auto to nemusi byt, jej ide len o to aby sa do kufra daco zmestilo, napr. ten spominany kocik ked to pride (ak sa to tak da skombinovat ze hoc mensie auto s priestrannejsim uloznym priestorom). To bola vyslovene je poziadavka.
CASE CoolerMaster RC-690-KKN1 PSU SuperFlower 650W Gold MB MSI Z97 Gaming 3 CPU Intel i5-4690k + SCYTHE Mugen MAX GPU ASUS Strix GTX 970 RAM Kingston 2x8GB HyperX SSD Samsung 840 EVO 240GB + 500GB HDD WD Black 1TB + 2TB Monitor NEC EA244WMi TV Samsung UE48H6470 PhoneOnePlus 8 Pro 256GB/12GB
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

a velmi rozumna, mozno vie nieco co ty nevies :)

>> ty by si do toho pozeral ked vsetko ide ako ma? pozeral si to na svojich?

jasneze nie. Reakcia na ohlasenie "vsetko" som vymenil - nejde o teba, ale generalne.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
SurrendeR
VIP
VIP

na tvojom mieste pozeram asi po niecom ako je astra caravan, golf 4 variant, a podobne.

napr > http://volkswagen-golf-variant.autobaza ... 27946.html

turbo, pisal som niekde ze som vsetko vymenil? pisal som len ze som chcel vsetko porobil = vsetko co bolo potrebne porobit
PC:Asus x99A-USB 3.1 || Intel i7 5820k 4.1GHz || Asus ROG Strux GTX 1080 8GB || 4x16 GB RAM 3200MHz CL14 G.SKILL || NVMe - 1000GB Samsung EVO 970 || RAID0 - 2x3TB WD RED || Cooler Master Centurion Silencio 452 || Seasonic Prime Ultra 750W Gold || 24" EIZO EV2436WFS3-BK EcoView ||
FOTO: Canon EOS 5D MKII || Canon 50mm F1.8II || Tamron 24-70/F2.8 VC || Canon 70-200/F4L IS || Canon EX580 MKII
Ivko
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29

Príspevok od používateľa Ivko »

Kto chce mať ako tak pokoj tak sa vyhne hned na začiatku tomu čo sa stále vela kradne a tiež tomu na čom sa gúla strašne vela km
To znamená nepozerať žiadne Golfy, Octavie a poddobne zvlášť dieslové verzie

Ja sa držím toho že vždy je lepšie kúpiť menej oblúbené auto, pretože také sa dá skôr nájsť v lepšom stave, taký TDIčkový Golf už majitelov vystriedal niekolko a bárs sa jedná o kombíka tak určite si užil pubertiaka a to isté Octavia
Ktorý pubertiak sníva o tom že si kúpi Scénic či P406? Ani jeden. Alebo ktorý zlodej pôjde kradnúť Scénic či P406? Ani jeden

Ked už sa tu riešili investície akože staré auto bude pýtať a neviem čo, tak s tými investíciami to platí aj pre mladšie auto, skrátka pre každé jedno. Ide iba o to či za 3000€ kúpim TOP stav, alebo len bežnú jazdenku. Ked pôjde niekto pozerať Octavie tak verím že na 8ks z 10 povie že to boli šerble, načo strácať čas obzeraním vydojencov, lebo po telefone má každý jeden to najlepšie čo sa kúpiť dá

No a k tomu že sme dvaja tak nám teraz stačí menšie auto (možno aj Fábia) tak k tomu sa ani radšej nevyjadrujem. Voziť sa v sedačkách Fabie je za trest aj ked človek sedí v predu. U mna neexistuje pojem že Fabia stačí, lebo tá nestačí nikdy a tak isto ani jej alternatívy ako Ibiza, Punto, atd atd
Ja sa budem kludne voziť sám ak v Mondeu, hlavne že sa v nom budem cítiť pohodlne
Vymienať za 2-3 roky je tiež rovnaká blbosť. Lebo tak ako som napísal vyššie, každé auto pýta groše a prečo predávať po dvoch rokoch auto do ktorého sa nasypalo čojaviem 500€ a zhruba viem na čom som. Kúpim iné a čaká ma znovu ten istý kolotoč
SurrendeR
VIP
VIP

inak ja som aj chcel navrhnut ze mondeo kombi, len to mi nepride zrovna male auto pre dvoch :) inak by som vrele odporucal. jo a investicia 500e za dva roky mi nepride ako investicia.. to mi pride skor ako bezinvesticne auto. co by bol prakticky taky slovensky ideal.. ze kupis a za 2 roky do toho das len veci za 500e ..
co sa tyka kradeze gofov ochtavok a tak.. tak ak zostal doteraz, zostane aj odteraz. taketo daco nik nebude kradnut.
to, ze je to 85kw tdi je len a len plus, lebo to znesie aj toho pubertiaka za volantom.. a dalsia vec.. chcem vidiet toho pubertiaka co sa chce predvadzat na kombikovom tdi-cku :laugh:

ja keby zhanam daco take, asi idem do toho golfa pripadne focusa
Ivko
Používateľ
Používateľ

Záleží ako to rátaš, ja trebárs nerátam pneu, lebo to ma čaká pri každom aute.
Jasné že Mondeo nie je zlé auto, ale tie vonkajšie rozmery, ja mám teraz auto čo meria 4665mm a vidím čo to je za patália parkovať, narobili úzke parkoviská, úzke uličky, k tomu brutálne malé radiusy medzi uličkami, k tomu polovica chujov čo nevedia zaparkovať ako ludia a potom sa tam človek krúti jak keby práve dokončil autoškolu

Presne preto odporúčam ten Scénic, z vonku malý, z vnútra velký. Pre mna je MPV bez debaty najlepšie riešenie pre rodinu (aj budúcu)
DLžka toho Scénica je 4168mm a to je sakra rozdiel potom niekde parkovať

SurrendeR :ty ako lokálny by si mohol poznať Aupark v PN, tak asi vieš o čom je reč a chod tam z Mondeom, ktoré má na dlžku 4731mm a ešte je aj širšie od môjho Legacy... Aby si človek dal pred vjazdom jeden Diazepam
Snake
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Snake »

Ivko napísal:Kto chce mať ako tak pokoj tak sa vyhne hned na začiatku tomu čo sa stále vela kradne a tiež tomu na čom sa gúla strašne vela km
To znamená nepozerať žiadne Golfy, Octavie a poddobne zvlášť dieslové verzie
Toto je taka krepost jak lopata pre roma...

ked je niecoho viacej, je k dispozicii viac dielov, viac druhovyrob za menej penazi, vela stastia s hladanim niekoho kto je fakt expert na taliana ci francuza.

.
Xeigen
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 13. Dec, 2012, 12:47

Príspevok od používateľa Xeigen »

A druhá vec, kto ti bude kradnúť 10 ročné auto... to by musel byť taký výstavný cukrík (ktorý v bazári určite nenájdeš).
Zubesuch
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 23. Okt, 2012, 18:32

Príspevok od používateľa Zubesuch »

Ivko napísal:vyhne hned na začiatku tomu čo sa stále vela kradne
varis z vody. na 14 rocny golf by sa už fakt musel zlodej doslova ulakomit... Už sme neni v roku 2003.
Ivko napísal:aký TDIčkový Golf už majitelov vystriedal niekolko a bárs sa jedná o kombíka tak určite si užil pubertiaka
no teda ja poznám "pubertiakov" niekoľko ale 3000€ na auto bud nemali, alebo ked mali tak urcite nebrali Golf Variant 1.9 TDi. To su zase len tvoje domnienky Ivko.

Zakladatelovi temy by som prave odporucal nieco take ako ten Golf Variant. Z interieru pomileniovych fordov je mi proste nevolno a nejak to pretrvava aj pri dnesnych. Takze fokusa neodporucam :D ale tak to je subjektivna vec.
PC1=> MB: Asus X99-Deluxe/USB3.1 <|> CPU: Intel Core i7 5820K @ 4,6 GHz / 1.28V <|> Cooler: Cryorig R1 Ultimate <|> RAM: Kingston HyperX Fury Black 4x8GB DDR4 2666 MHz CL15 <|> GPU: furt sa meni <|> SSD1: Samsung 840 Pro 256GB <|> SSD2: Samsung 850 Pro 1TB <|> HDD1: Seagate SV35.5 1TB <|> ext.Storage: AXAGO EE35-XA3 ALINE + WD 1TB RE4 <|> PSU: SuperFlower Golden King 550W + Silverstone Black Singlesleeve Extensions <|> Case: Define R4 + Noiseblocker PK1 a PK2 fans <|> Mouse: Razer Deathadder BE <|> Mouse Pad: Razer Goliathus Alpha Speed <|> OS: W10 pro

PC2=> MB: MSI H87i <|> CPU: Intel i5 4590 <|> Cooler: be quiet! Shadow Rock TopFlow SR1 <|> RAM: Kingston 2x8GB 1600MHZ CL9 <|> GPU: Asus R9 270x 2GB <|> SSD: Samsung 830 128GB <|> HDD1: Hitachi DeskStar 320GB <|> HDD2: WD RED 3TB <|> PSU: be-quiet! Pure power L8 430W CM <|> Case: Define Nano S windowed + Venturi fans <|> OS: W10 pro
Ivko
Používateľ
Používateľ

Xeigen napísal:A druhá vec, kto ti bude kradnúť 10 ročné auto... to by musel byť taký výstavný cukrík (ktorý v bazári určite nenájdeš).
Aby si nebol prekvapený... 16.9 bolo len tot pred mesiacom a nejaký týžden, ten Leon je ešte čerstvejšia udalosť a chceš mi povedať že sú to nejaké zánovné autá? A to sa človek nedozvie o všetkom a kradnú sa stále aj jednotkové Octy a nemusia to byť ani posledné kusy vyrobené niekedy v 2010-tom
Obrázok
Snake : to je nejaká výhoda že je niečoho viac? To je presne to klasické slovenské sedliacke uvažovanie
Ja mám Subaru a myslíš že ma trápi že kopec mechanikov na takom aute ešte nevidelo ani motor na živo? A vieš kolko krát som potreboval mechanika za vyše 4 roky vlastníctva a vyše 70tkm ? Vieš ako ma trápi že dielov na vrakáčoch absolútne niet a tiež že aj taká prkotina ako brzdový set nie je dostupný ihned k odberu , ale až na druhý den?
Jááááááj deti moje....

Raz som šiel jednomu pánovi čo sa venuje čisto geometriam, ktorý všetko vie všade bol a všetko videl, na Octavii pozná každú skrutku. Chcel som aby mi vymenil uloženia na ramenách, všetky som si kúpil, nachystal som mu prípravky na nalisovanie. Rečí mal jak koza bobkov, všetko len v zmysle aké on s tým bude mať patálie a ako mu asi nepôjdu povoliť skrutky a čo on s tým má potom robiť... S autom som tam bol osobne a aj ked mal volnú garáž tak nemal najmenšiu snahu si to dať do nej aby sa na to pozrel a vedel do čoho ide
Kúpil som si aj nové zadné tlmiče a bol som darebný sa s tým babrať pred domom, reku nech sa na to pánko pozrie a hned vymení aj tie tlmiče...

Nakoniec z neho vyšlo že nech počítam s tým že to auto u neho strávi pravdepodobne tri dni, opakujem celé tri dni.
Vytoto som sa na ******* a to uloženie (bolo treba vymeniť len jedno jediné) som si vymenil sám za nejakú hodinu a pól a výmena tlmiča mi zabrala dalšiu hodinu, druhý tlmič som vymenil na druhý den čo mi zabralo už asi len 40min
Obrázok

Toto máš tých slovenských mechanikov, to čo nepoznajú to je hned na puču, pre nich je najlepšie len nech si každý kúpi Octaviu a hotovo

Zubesuch: ja ti názor neberiem, ale 9 z 10 pubertiakov sníva o tom ako si kúpi bud Golfa, Octaviu, A4, Passata či 3-er
Ja sa okolo áut netočím jeden den, tot Lubo (mp3turbo) ma tu len nespoznal a ten ti presne povie ako to s pubertiakmi je
Xeigen
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 13. Dec, 2012, 12:47

Príspevok od používateľa Xeigen »

Máme najakú štatistiku ukradnutých aút podľa veku auta ? Lebo osobne som teda v tom, že sa kradnú novšie ročníky viac, ako 10 a viac ročné autá... (vid kradnuté na autobazar.eu, ale zas je pravda že ich je tam pár... nie 2000 či kolko ich udrbu ročne)
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

toto je oficialna statistika ukradnutych aut :

http://www.cas.sk/kradeze-aut

su tam vsetky, majitel nic nemusi hlasit, ziadna dobrovolnost, ziadna akcia, zoznam natvrdo.
Bohuzial tam nie je rok vyroby co mi osobne veeeelmi chyba, ten by sa ale dal poriesit podla znaciek co sa mne rozhodne nechce. A este by som privital ci bolo auto v leasingu alebo nie a kolko zostavalo do skoncenia pripadne kolko bolo po skonceni.

Pubertaci ? Nastastie nemam skusenosti. Fakt ze ne. Sedlaci, debkovia, rozhodne ano, ale pubertaci uz dlho ne. A som stastny.

S novsimi rocnikmi je prieser v tom, ze pripadne "nastroje a kalkulacky" aby si ich prekonal su drahsie, menej dostupne atd. Starsie vozy su ukrutne menej komplikovane co sa zabezpecenia tyka - ved si staci len pozriet ako neuveritelne klesli kradeze WW, Szkoda a Styri Nuly po zavedeni "elektronickych stlpikov riadenia". Jednickovu Koktaviu vie dnes ukradnut kazdy druhy sopliak, zato najnovsi beemve 7 rozhodne nie.

Aj toto zohrava rolu. Castokrat sa nejedna o auta na prerabku a prihlasenie, to je jasne ze 2000cka Oktavia v trhovej hodnote 2.184 cela 37 eura sa na to nehodi.

Len tak pre srandu : ked nahodou niekto mate kontakty a viete zabezpecit :

20.10.2015 Bratislavský kraj BL940EE Range Rover Evoque

nech chlapci donesu vehykel naspat odkial ho zobrali, na dukatoch sa dohodneme.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45

Príspevok od používateľa Jednoduska »

Nehnevajte sa pani ale chalanovi ste zatial velmi neporadili len si tu honkate ega kto si lepsie pozna auto. Urcite mu to vela povie, vstupi si do svedomia postavi garaz a zacne si vsetko servisovat sam do buduceho vikendu ze? :D

Ako bolo spomenute, neda sa vopred povedat ake auto kupit za 3000, kedze v tej cene ide o konkretny stav auta a o nic ine ci to je trabant alebo ochcavka, zhodneme sa? nieco si vyhliadni, zober mechanika zo sebou (ak nemas znameho tak kludne cudziemu odnes pozriet, ak to predavajuci nedovoli je ti jasne ze to auto nechces) a vybavene.

A ano, kup auto za 2500 a minimalne 500 nehaj, ak teda nemas pravidelnu moznost dostatocneho prijmu na servis.

P.S. dobre pozeras benziny, na 1.6 atmosfere vymenis sviecky, na 1.9 TDi toho bude viac. (generalizujem, poprosim nebijte ma).

Návrat na "Automobily a dopravná diskusia"