EVGA GTX 970 vs. MSI R9 390
EVGA GTX 970 vs. MSI R9 390
Poradte ...
Ďakujem.
Ďakujem.
Život je nekonečný rad príležitostí k učeniu a odkrývaniu jeho tajomstiev. Ani smrť nemôže tomu zabrániť, pretože so samotným životom tvorí jednotu.
Re: EVGA GTX 970 vs. MSI R9 390
GTX 970 sa oplatí len ak už máš G-Sync monitor, R9 390 ju ale porazí takmer v každom teste.
ake rozlisenie? FHD a neplanujes v dohladnej dobe upgrade -> 970 (vzhladom na prevadzkove vlasnosti a porovnatelny vykon). Hocico vacsie -> 390.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
http://www.ocaholic.co.uk/modules/smart ... 79&page=10
od fhd stráca rovnako dych ako aj 970 a 8GB tomu nepomôže
väčší náskok má napr vo farcry 4 ale stráca to v gride autosport
tie karty sú výkonovo takmer rovnaké, dx12... mno r9 tam má väčší výkon ale nič extra
ako vravím ked to bude aktuákne nv už bude mať všetko ošéfované (podplatené) takže žiadne zázraky by som nečakal
len pre info odklikol som r9 kedže má ako nová zväčša nižšiu cenu ako adekvátna 970
reálne ani jeden výrobca nemá full dx12, a je vôbec otázka či niekto vie čo to je full dx12 podpora
narovinu gk sú málokedy future proof, argument ja mám starú 7950 a je super je síce fajn ale ľudia majú aj 470 a pochybujem že je viac future proof kedže je staršia
podľa mňa je fuk či mu bude najaká dx12 hra trhať na amd alebo nv
od fhd stráca rovnako dych ako aj 970 a 8GB tomu nepomôže
väčší náskok má napr vo farcry 4 ale stráca to v gride autosport
tie karty sú výkonovo takmer rovnaké, dx12... mno r9 tam má väčší výkon ale nič extra
ako vravím ked to bude aktuákne nv už bude mať všetko ošéfované (podplatené) takže žiadne zázraky by som nečakal
len pre info odklikol som r9 kedže má ako nová zväčša nižšiu cenu ako adekvátna 970
reálne ani jeden výrobca nemá full dx12, a je vôbec otázka či niekto vie čo to je full dx12 podpora
narovinu gk sú málokedy future proof, argument ja mám starú 7950 a je super je síce fajn ale ľudia majú aj 470 a pochybujem že je viac future proof kedže je staršia
podľa mňa je fuk či mu bude najaká dx12 hra trhať na amd alebo nv
Spoiler: ukázať
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 25. Sep, 2013, 12:05
Je sice pekne ze ani jedna nieje futureproof ale je asi rozdiel ci budes mat 35fps alebo 45 v prospech 390 ked sa zacnu v dx12 vyuzivat paralelne vypocty. Na tom padlo AMD na hubu v pripade cpu, na tom padne v pripade ignoracie aj Nv.
Nie nestraca vo fhd rovnako dych 390, vykonovo su sice ekvivalenty ale nech zije odrb v podobe memory blackhole a vyuziti 3.5gb vram+, tam sa nemusime ani bavit o tom ci straca dych a ako kedze na 970 je to bez win 10 v urcitych situaciach nehratelne a casom bude daleko horsie.
Nie nema amd full podporu dx12 ale podporuje toho daleko viac, nie "podporuje".
Nie nestraca vo fhd rovnako dych 390, vykonovo su sice ekvivalenty ale nech zije odrb v podobe memory blackhole a vyuziti 3.5gb vram+, tam sa nemusime ani bavit o tom ci straca dych a ako kedze na 970 je to bez win 10 v urcitych situaciach nehratelne a casom bude daleko horsie.
Nie nema amd full podporu dx12 ale podporuje toho daleko viac, nie "podporuje".
Na nezmyselne komenty miestnych intelektualov nereagujem.
valistar - rozlíšenie: 1920 x 1200
Ako upgrade z Sapphire HD 7950-ky by to mal byť celkom výkonový skok. Ono ide o to že tie karty sú v cene okolo 300€ a popravde v poslednej dobe toho času na hranie moc nemám (posledného pol roka ani chuti). Ale už zase prichádzam k tomu že by som si niečo zahral keďže sa blížia tie dlhé temné večeri ...
Ako upgrade z Sapphire HD 7950-ky by to mal byť celkom výkonový skok. Ono ide o to že tie karty sú v cene okolo 300€ a popravde v poslednej dobe toho času na hranie moc nemám (posledného pol roka ani chuti). Ale už zase prichádzam k tomu že by som si niečo zahral keďže sa blížia tie dlhé temné večeri ...
Život je nekonečný rad príležitostí k učeniu a odkrývaniu jeho tajomstiev. Ani smrť nemôže tomu zabrániť, pretože so samotným životom tvorí jednotu.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
2 asnod
ten memory hole riešiš už len ty
kto bude reálne riešiť dx12 kúpy dx12 kartu, ked budú ale teraz nie sú
dokonca ani hry
kludne sa môže stať že to nv uplatí tak že amd ostanú oči pre plač
btw myslel že od fhd vyššie tie karty moc nestíhajú bez ohľadu na vram ani jedna
ono možno práve W10 zachráni gk od potreby veľkej vram, funguje to priamo na nv aj amd
niekto sa môže ohradiť že iba W10, lenže w10 treba aj na dx12
nikdy nič neni č/b aj keby sme možno chceli
ten memory hole riešiš už len ty
kto bude reálne riešiť dx12 kúpy dx12 kartu, ked budú ale teraz nie sú
dokonca ani hry
kludne sa môže stať že to nv uplatí tak že amd ostanú oči pre plač
btw myslel že od fhd vyššie tie karty moc nestíhajú bez ohľadu na vram ani jedna
ono možno práve W10 zachráni gk od potreby veľkej vram, funguje to priamo na nv aj amd
niekto sa môže ohradiť že iba W10, lenže w10 treba aj na dx12
nikdy nič neni č/b aj keby sme možno chceli
970tka funguje ako tak lebo NV este nanu upravuje cez drivery. Jednoducho ta karta ma priserne riesenu pamet, ktoru SW cestou este ako tak zachranuju, avsak som si isty ze pri prilezitosti novej karty ju odpiskaju tak ako to spravili s fermi a keplerom neskor.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
neviem čo odpískali na fermi...
hned zvoleja mali slabší výkon bez ohľadu na ovládače kedže kepler prišiel zo spústou cuda jednotiek ktoré vysoká frekvencia shader domain nedobehla...
takisto pokiaľ nemá kepler adekvátny počet cuda je pomalší ako fermi
takisto je fermi stále lepšie pre výpočty ako také, resp stále sa taká 580 drží poriadne vysoko, takže neviem kde zabili fermi
a časom obaja výrobcovia začnú preferovať novší hw
astále nechápem to fungovanie ako tak...
má snad 10fps oproti 390 ktorá ma má 40 alebo ako je to ako tak fungovanie ?
ja to nikde nevidím
hned zvoleja mali slabší výkon bez ohľadu na ovládače kedže kepler prišiel zo spústou cuda jednotiek ktoré vysoká frekvencia shader domain nedobehla...
takisto pokiaľ nemá kepler adekvátny počet cuda je pomalší ako fermi
takisto je fermi stále lepšie pre výpočty ako také, resp stále sa taká 580 drží poriadne vysoko, takže neviem kde zabili fermi
a časom obaja výrobcovia začnú preferovať novší hw
astále nechápem to fungovanie ako tak...
má snad 10fps oproti 390 ktorá ma má 40 alebo ako je to ako tak fungovanie ?
ja to nikde nevidím
-
- Používateľ
Dexter neviem co saskujes a porovnavas fermi a kepler, obe architektury na inom vyrobnom procese. Ty si mozno kupis to co je na trhu momentalne najlepsie, bohuzial nie kazdy si to moze dovolit alebo ako ja, nieje ochotny minut take prachy za to, aby si kupoval kazdy rok inu grafiku.
Ano riesim to a len retard to neriesi, lebo je to defekt grafickej karty ktory sa objavuje uz v sucastnosti a so stupajucimi narokmi na VRAM sa bude len a len stupnovat.
DX12 karty su, viz vyjadrenie od AMD, nieje podporovanych HW akurat par funkcii pre full DX12 support ktore z ich strany ide emulovat ceztou SW s minimalnou stratou vykonu.
Tych 20-30% vykonu na vrch tu raz urcite bude, viz async shadery.
Ano riesim to a len retard to neriesi, lebo je to defekt grafickej karty ktory sa objavuje uz v sucastnosti a so stupajucimi narokmi na VRAM sa bude len a len stupnovat.
DX12 karty su, viz vyjadrenie od AMD, nieje podporovanych HW akurat par funkcii pre full DX12 support ktore z ich strany ide emulovat ceztou SW s minimalnou stratou vykonu.
Tych 20-30% vykonu na vrch tu raz urcite bude, viz async shadery.
V skratke v súcasnosti a stym ze za rok nechce menit kartu sa rozhodne viac oplati 390tka. Tam proste nieje o com.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
aj nv nepodporuje iba pár funkcíí, podporuje aj as
ibaže úplne zle
kde má 30% výkonu navrch< nepozerajte v tých reckách 390X alebo fury
http://www.svethardware.cz/ashes-of-the ... luji/41250
mno 1fps pred nv, úplný úžas nad tým výkonom 390,takmer nehrateľné na oboch mno popravde takmer na ničom už vo fhd a vyzerá to tragicky
ano nv to obalamutila
to nieje o tom aký máš skvelý hw a akože amd ho má, ale čo to robí v reále...
podobne aj HBM vo Fury, síce super ale nemá to žiadne + oproti biednym DDR5 u NV , leda tak menšiu kapacitu čo podľa vás je veliké -
ibaže úplne zle
kde má 30% výkonu navrch< nepozerajte v tých reckách 390X alebo fury
http://www.svethardware.cz/ashes-of-the ... luji/41250
mno 1fps pred nv, úplný úžas nad tým výkonom 390,takmer nehrateľné na oboch mno popravde takmer na ničom už vo fhd a vyzerá to tragicky
ano nv to obalamutila
to nieje o tom aký máš skvelý hw a akože amd ho má, ale čo to robí v reále...
podobne aj HBM vo Fury, síce super ale nemá to žiadne + oproti biednym DDR5 u NV , leda tak menšiu kapacitu čo podľa vás je veliké -
Naposledy upravil/-a dexterav v So 24. Okt, 2015, 12:10, upravené celkom 2 krát.
Pevne verím, že moje prachy za 970 sa dostanú do rúk vývojárom, ktorým bude taktne naznačené, že odmietam mať o 20-30% menší výkon ako 390. Taktiež verím, že tento stav vydrží ešte rok, kedy karta pôjde do dôchodku
-
- Používateľ
V to pevne veri roky aj Nvidia a tak to aj dopada. Umele bottlenecky koli lepsiemu MT DX11 ovladacu, zamknute gayworks a dalsie podlosti ktore najma s Ubishitom produkuju len koli tomu aby mali nieco navrch a dobre recky.
Jednoznačne 970ku, len neviem či je ta evga najlepšia volba. 390ku len ked chceš mať v pc radiator z "8-gééé"
AMD Ryzen R9 7950X3D PBO, Noctua NH-D15S [NA-HC4] chromax.black&white, GIGABYTE B650E AORUS ELITE X AX ICE, Patriot Viper Elite 5 64 GB KIT DDR5 @6200MHz CL30 White RGB, ASUS TUF RTX 4070Ti GAMING OC 12GB GDDR6X @3/23,5Ghz, NVMe SSD Samsung 990 PRO 1TB + Kingston A2000 1TB, SATA SSD Team Group CX2 1TB + Samsung 860 EVO 250GB, A4tech Bloody V7M HoleLess, Seasonic Focus Plus SSR-750FX Gold, Lian Li Lancool 215 White, 32" Samsung LE32B551 RED, Nintendo Switch V2 HWFLY Modchip OC CPU: 1020@1785Mhz, GPU: 768@921Mhz, RAM:@1600MHz