Kupa novej PC zostavy
Re: Kupa novej PC zostavy
Dex, myslím, že ten Samsung 950 pro nebude mať nejaké veľké problémy s kompatibilitou nakoľko je určený pre "masy" čo sa o tých ostatných m.2 diskoch od Samsungu nedá povedať, lebo boli určené pre OEM riešenia. Myslím tým SM951. Každopádne stačí chvíľku počkať a budeme hneď vedieť ako na tom budú...
Spoiler: ukázať
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
je to proste novinka, spústa dosiek dostala nvme podporu doslova včera
to by mohlo byť aj o tom bootovaní lebo bez podpory v biose tie ssd nenabootujú ale ako dátové idú
to by mohlo byť aj o tom bootovaní lebo bez podpory v biose tie ssd nenabootujú ale ako dátové idú
Tak iste treba počkať a nekupovať to hneď zahorúca. MSI sa chváli, že medzi prvými mali podporu pre NVME - aspoň na ich stránkach to tak mali Každopádne vždy môžeš vrátiť do 14tich dní keď kúpiš cez net a môžeš sa tak tiež istým spôsobom vyhnúť problémom.
To by chcelo niekoho tu na fore co stym ma skusenosti. Urcite sa tu najde clovek ktory uz ma tieto vysoko rychlostne ssdcka na system Popripade na zahranichnych forach o tom nik necital ? Radsej by som isiel do zostavy overenej a vyhol sa nadavaniu / vracaniu tovaru
*A este doplnim ze aj samsung 950 Pro uz ma NVMe http://www.itnews.sk/spravy/tlacove-spr ... iou-v-nand
*A este doplnim ze aj samsung 950 Pro uz ma NVMe http://www.itnews.sk/spravy/tlacove-spr ... iou-v-nand
To že má Samsung 950 pro NVME vieme, ale čo ti tu Dex spomínal je, že nemusí byť na všetkých doskách doladená podpora pre tento disk. (bios bude treba aktualizovať keď výrobcovia dosiek doriešia kompatibilitu)
- warrior606
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 20. Aug, 2013, 17:55
Sak ma 5TB hdd hodi zatial win tam
aha tym padom sa oplati zatial ist do predatoru ktory by mal ist a casom ho dam do pci-e a do m2 portu dokupim druhy samsung ak bude podpora samozrejme. Dexter tak na tom predatore od kingstonu by som mal rozbehat w7 ? nebude lepsie dohodit aspon 100e a kupit kvalitnejsiu dosku ?
A este sa spytam na ten chladic co ste mi odporucili SCYTHE Mugen MAX nevidim ze by bola podpora pre LGA 2011-3 alebo to je to iste ako 2011 ? no a skor sa mi pozdavaju za podobne peniaze chladice ako NOCTUA NH-L12, Momentalne mam Zalman 9700LED a regulujem si ho manualne co mi dost vyhovuje lenze je na LGA775 ale ako pozeram asi to bude sediet aj na tieto nove sockety ze ? SCYTHE Mugen MAX a NOCTUA NH-L12 si reguluju automaticky otacky podla teploty ?
warior to bolo myslene 5diskov po 1tb a nechcel som rozpisovat kazdy : wd green power, samsung... tie chcem predat a prejst na ssd postupne
A este sa spytam na ten chladic co ste mi odporucili SCYTHE Mugen MAX nevidim ze by bola podpora pre LGA 2011-3 alebo to je to iste ako 2011 ? no a skor sa mi pozdavaju za podobne peniaze chladice ako NOCTUA NH-L12, Momentalne mam Zalman 9700LED a regulujem si ho manualne co mi dost vyhovuje lenze je na LGA775 ale ako pozeram asi to bude sediet aj na tieto nove sockety ze ? SCYTHE Mugen MAX a NOCTUA NH-L12 si reguluju automaticky otacky podla teploty ?
warior to bolo myslene 5diskov po 1tb a nechcel som rozpisovat kazdy : wd green power, samsung... tie chcem predat a prejst na ssd postupne
- dexterav
- Sponzor fóra gold
tie dosky niesú kvalitnejšie, oni sú hlavne drahšie
poprípade majú viac príslušenstva
neviem čo ti pomôže doska v súvislosti NVME ako takým
poprípade majú viac príslušenstva
neviem čo ti pomôže doska v súvislosti NVME ako takým
- warrior606
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 20. Aug, 2013, 17:55
Sak si mohol hned napisat ze 5ks hdd to je jedno. Odpoved na tvoju otazku je ta ze mugen max ma podobny chladiaci vykon ako noctua D14 za polovicnu cenu. Vies si to zregulovat aj manualne. Socket 2011-3 je taky isty ako 2011.Slavka7 napísal:
Na ten chladic co mas by si potreboval montazny kit aby ti sedel na socket 2011-3 a nie som si isty ci ho zalman ponuka ku chladicu.
Drahsia doska by pre teba mala vyznam keby si potreboval funkcie ale prislusenstvo ktore ponuka inak je zbytocne si priplacat.
Ten predator nema nvme takze by si nemal mat problem z bootovanim.
MSI by malo mať oficiálnu podporu pre NVME pre všetky dosky X99/Z97/H97. Pozrite článok: http://emm.msi.com/display.php?M=141766 ... =34&N=3495
- dexterav
- Sponzor fóra gold
hlavne tam ten bios musí byť čo neni samozrejmé
btw ja len upozorňujem na možné problémy
aj asus mal zoznam dosiek z podporou NVME , len jaksi biosy neboli
skrátka si to treba očekovať
btw ja len upozorňujem na možné problémy
aj asus mal zoznam dosiek z podporou NVME , len jaksi biosy neboli
skrátka si to treba očekovať
Jasné Dex, ja netvrdím, že nemáš pravdu
Ak je bios tak je už najmenšou prekážkou ho aktualizovať.
Ak je bios tak je už najmenšou prekážkou ho aktualizovať.