Potreboval by som trochu poradiť,pripadne poupravit komponenty do mojho buduceho pc.
Zostava bude vyhradne sluzit len na hranie pripadny streaming.
Moja zostava:
Procesor-intel core i7-5820k
chladic cpu-Scythe SCNJ-4000 -rozmyslal som aj nad vodnikom Corsair Hydro Series H110 GTX,pripadne NZXT Kraken X61,ale ked pozrem cenu kde je rozdiel medzi ninjou a vodnikmy 90 euro a v reale mi to da asi tak o max 5 stupnov k dobru co mi da mozno pri tom procesore 300 mhz navyse,tak neviem ci to stoji za to.Takze dajme tomu s 4,4 na 4,7ghz s vodnikom zhruba.A noctua nh-d 15 stoji raz tolko co ninja a da rovnaku teplotu.
Doska- MSI X99a Gaming 7 - ako dosku neviem ono by mozno stacila aj verzia s ale tato ma aj dake pridavne chladice na mosfetoch + usb 3.1 ale inak su asi totozne.
Grafika-Rozhodujem sa medzi GTX titan alebo GTX 980ti oc verziu od Gigabyte GAMING-6GD,asus strix je o 30-60 eur drahsia a ak ma lepsi chladic tak len o malo oproti Gigabyte.Viem ze titanku nema zmysel si kupovat nakolko so zakladnym chladicom da o 100-150mhz menej ako GTX ti a to ze ma o 256 viac cuda vynahradi ten vyssi takt na jadre.Jediny zmysel a to rozmyslam ak titanku tak si clovek musi kupit ten chladic EVGA ACX 2.0 za 60ecok vtedy sa taktom moze vyrovnat gtx 980 Ti.Viem ze pomer cena sa aj tak neoplati ale cloveka laka top grafika na svete

Este sa chcem spitat ak clovek da dole chladic s titana automaticky stratim zaruku ?Je tam nejaky stitok spraveny pri sundani chladica?A taktiez clovek musi prefleshovat bios grafiky co tiez moze kolidovat so zarukou,este som nerobil flash grafiky tak neviem.
Ram-CRUCIAL DDR4 4x4GB 2400MHz Ballistix Sport - najmensie ramky ake som videl pri tej frekvenci na vysku takze nemozu kolidovat s cpu chladicom.
Disk -Samsung SM951-NVMe SSD-256gb - darmo toto je topka disk na svete spolu s tyma intelami,ale za tu cenu bezkonkurecny samsung.
Disk - Western digital 2TB, 64MB, SATAIII, 7200rpm black edition
Zdroj-Corsair hx 850 modular-jedine co mi ostalo z mojho stareho 6 roc.pc
Zvuk-Creative Sound Blaster ZXR
Sluchadla-audio technika ATH-ADG1 Gaming Headsets
Monitor-rozhodujem sa medzi Asus pg 279q - Ips,165hz,G-sync,4ms,27 palec-proste topka od asusu,pripadne Acer XB270HU Predator-ten je parametrovo rovnaky az na mensie hz 144,ale zas ma technologiu flicker-free co sa mi celkom paci aspon teda moj stary sice stale kvalitny Hp LP2475w 60hz pri niektorych hrach skor pri vacsine a pri niektorych aplikaciach nepekne blika take pruhy ciary,pasy,niekedy je to dost neprijemne a ociam to tiez nerobi dobrotu,asus monitor nema tuto technologiu v popise ale z youtube videi som si nevsimol ziadne blikanie.Akurat neviem ktory monitor ma vacsi glow efekt pri ciernej.
Skrinka-tu neviem,ide mi predovsetkym len paradnu airflow nech chladi co mozno najlepsie takze nech ma vela slotov na ventilatory hluk mi az tak neprekaza pokial to nebude vyslovene moc hlucne aj tak ma clovek sluchatka pri hrani a nevnima to.
Ta Fractal Design Define R5 nevyzera na zahodenie akurat spatne vyzera

Chcel by som si aj sem tam nahravat to co hram,clovek moze pouzit fraps ale dost to zatazuje pc a vzdy mi to dako sekalo a hrozne zaberalo miesta,na toto je vhodna vecicka na nahravanie ako AVERMEDIA Live Gamer HD-odtazi cpu na minimum a pomaha aj pri vykone pc ked sa streamuje co je zaujmave,pri narocnejsich hrach to moze byt super.
Tak prijímam navrhy co zlepsit,poupravit a podobne.
Dakujem vopred za reakcie.