Káva a všetko s ňou spojené
Re: Káva a všetko s ňou spojené
aky rucny mlyncek na kavu by ste doporucili? 1-2 kavy max
pozeral som po hario alebo lodos...keramicke kamene by to malo mat?
pozeral som po hario alebo lodos...keramicke kamene by to malo mat?
Spoiler: ukázať
mám Hario mini mill a spokojnosť na 1-2 kávy, priateľke som objednával Hario skerton mill a tiež je spokojná, tam už sa dajú rýchlejšie namlieť 3-4 kávy ale ak len na 1-2 tak mini mill bude v pohode, oba mám s keramickými kameňmi
NTB ASUS Vivobook M3504YA AMD Ryzen 7 7730U, RAM 16GB, 1TB PHONE iPhone 13 PRO - 256GB Watch Series 7 (45mm)
som pozeral po basic - sa mi zda najkrajsi..akurat kapacita ze 20 kavovych zrn..
to je kolko? na elektrikom co mam to na zrnka nepocitam
to je kolko? na elektrikom co mam to na zrnka nepocitam
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
20 zrn je velmi malo. Prave som odvazil 20 zrniek a vaha mi ukazala 2.5 gramu. Zalezi samozrejme aj na velkosti zrn. Nemalo by to byt 20 gramov zrn?
edit:
Mlyncek by idealne mal mat keramicke kamene. Hario Skerton je ok, na jemnejsie mletie je prakticky bezproblemovy. Na hrubsie mletie ma vsak problem s uniformnostou, to je ale problem pri takmer vsetkych rucnych mlyncekoch. Nieco taketo sa udajne snazi vyriesit projekt Handground, ale este nie su ziadne recenzie.
edit:
Mlyncek by idealne mal mat keramicke kamene. Hario Skerton je ok, na jemnejsie mletie je prakticky bezproblemovy. Na hrubsie mletie ma vsak problem s uniformnostou, to je ale problem pri takmer vsetkych rucnych mlyncekoch. Nieco taketo sa udajne snazi vyriesit projekt Handground, ale este nie su ziadne recenzie.
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
tak na strankach som nasiel 17-20g
takze to by malo byt potom ok
takze to by malo byt potom ok
Uff pri precitani tejto temy je mi az na plakanie z toho, co mam doma Radsej ani nebudem pisat konkretne.
Keby mam viac casu a penazi, tak odtialto vytiahnem rozumy..
Keby mam viac casu a penazi, tak odtialto vytiahnem rozumy..
raz skúsiš lepšiu kávu, viac krát "starú" chcieť nebudeš
NTB ASUS Vivobook M3504YA AMD Ryzen 7 7730U, RAM 16GB, 1TB PHONE iPhone 13 PRO - 256GB Watch Series 7 (45mm)
Problem je, ze som uz viac menej skusil.. mal som kavovar Saeco Talea Touch, stal myslim okolo 500 EUR. Akurat zrna som nekupoval az take "exoticke" ako niektori tu.
Teraz mam nieco, co robi kavu z kapsuliek.
Teraz mam nieco, co robi kavu z kapsuliek.
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
automaticke espresso masiny maju len zriedka blizko ku kvalitnej kave
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
btw. stary pakovy kavovar pomaly dosluhuje a konci mu 2 rocna lease period.
Mlyncek na kavu mam s kamenmi nejaky Krupss za 50e.
Viete poradit nejaky best of pakovy kavovar do 100e. (nemusi byt presne, len zhruba do tej hranice).
Aby mal nahrievanie salok napr.
Zatial sa mi pozdava tento:
http://kavovary-espressa-cajniky.heurek ... -ec-156-b/
Bude to na max 1-2 kav denne, niekedy ani tolko nie.
Dikes
Mlyncek na kavu mam s kamenmi nejaky Krupss za 50e.
Viete poradit nejaky best of pakovy kavovar do 100e. (nemusi byt presne, len zhruba do tej hranice).
Aby mal nahrievanie salok napr.
Zatial sa mi pozdava tento:
http://kavovary-espressa-cajniky.heurek ... -ec-156-b/
Bude to na max 1-2 kav denne, niekedy ani tolko nie.
Dikes
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Ja by som zvazil best of auto drip http://www.doubleshot.cz/technivorm-moc ... bt741.html Je to prakticky za 200, ale urcite o inom. Ak je to moc, alebo chces len pakovy, tak tento prispevok ignoruj
Najlacnejsi pakovy stroj, ktory dokaze vyprodukovat napoj, co sa uz velmi podoba na dobre espresso je Gaggia Evolution, stoji cca 200€
Vsetko ostatne ako delongi crups atd. v cenovom rozmedzi od 50 do 200 € su vyhodene peniaze, ak sa bavime o priprave espressa. Ak si na takom stroji robis "slovenske preso" alebo americano, tak isto, ak nie lepsie to zvladne french press za dvacku.
Ak si do toho ochotny dat 100€, na espresso zabudni, moja rada je skus radsej alternativne metody pripravy:)
Vsetko ostatne ako delongi crups atd. v cenovom rozmedzi od 50 do 200 € su vyhodene peniaze, ak sa bavime o priprave espressa. Ak si na takom stroji robis "slovenske preso" alebo americano, tak isto, ak nie lepsie to zvladne french press za dvacku.
Ak si do toho ochotny dat 100€, na espresso zabudni, moja rada je skus radsej alternativne metody pripravy:)
"There’s a troll within every man that stirs when you put a keyboard in his hand"
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Odar: dik, zaujimave riesenie, mas s tym osobne skusenosti ?
200e je viac ako by som chcel utratit ( mam darcekove poukazky do konca roka, ktorych by som sa chcel zbavit)..... cize asi radsej klasiku pakovy...
200e je viac ako by som chcel utratit ( mam darcekove poukazky do konca roka, ktorych by som sa chcel zbavit)..... cize asi radsej klasiku pakovy...
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
Neviem to posudit, tu moju masinu som mal z kaviarne od znameho, vraj tam velmi zalezi aj od nastavenia. Osobne sa mi ta kava pozdavala https://www.seattlecoffeegear.com/saeco ... ersion-twoM1ch4l napísal:automaticke espresso masiny maju len zriedka blizko ku kvalitnej kave
Co mam skusit aby som ochutnal kvalitnu kavu?
mne najviac chutí káva pripravená cez dripper samozrejme nie tri mesiace upražená, ale pekne čerstvá, práve pomletá