Aku mate spotrebu?
- Slayerik
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ne 02. Jún, 2013, 22:24
Re: Aku mate spotrebu?
Laguna III s 2.0dCi 110kW 70:30 mesto:mimo, 15km trasa a ukazuje od posledného natankovania 7,3l... bufik nemám, naštartujem kľudne predtým než oškrabem okná (ráno štartujem pred šiestou takže ešte je fakt zima)... no bude stačiť spraviť jednu dlhšiu diaľničnú trasu a polezie to nižšie... alebo aj nejazdiť jak hovado by stačilo
a áno, palubák verím, ukazuje presne, mám to overené
a áno, palubák verím, ukazuje presne, mám to overené
Spoiler: ukázať
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29
Ked dieslak nemá bufíka, tak má vždy predohrev = žhaviče, ktoré zohrievajú vodu čo ide do kúrenia. Keby to diesel nemal, tak z fukárov po 10km pôjde taký vlažný vzduch, po 20km by bolo akotak vykúrené auto
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
octavia 2 TDI PD, bez bufika... a ziadne zhavice tam nemam, alebo nefunguju, hreje tak po 15km v zime.
inac spotreba v zime cca ako v lete, ale to bude hlavne pomalsou jazdou, t.j. stale cca 6,5l
inac spotreba v zime cca ako v lete, ale to bude hlavne pomalsou jazdou, t.j. stale cca 6,5l
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Sep, 2010, 19:31
Tatkov Fiat nemá nijaký druh ohrevu a áno, auto S VYPNUTÝM kúrením sa zohreje na 90°C po dobrých 15 kilometroch teraz v týchto ranných nijakých mrazíkoch. So zapnutým kúrením hneď odzačiatku začína ísť s fúkarov aspoň trošku tepla po dobrých 10 km a motor sa na 90°C dostane po dobrých 25km...Ivko napísal:Ked dieslak nemá bufíka, tak má vždy predohrev = žhaviče, ktoré zohrievajú vodu čo ide do kúrenia. Keby to diesel nemal, tak z fukárov po 10km pôjde taký vlažný vzduch, po 20km by bolo akotak vykúrené auto
Nemali Octávie II špirály vo výduchoch, tzn. teplo išlo už pár sekúnd/minút po štarte? Nemáš to pokazené?mirjak napísal:octavia 2 TDI PD, bez bufika... a ziadne zhavice tam nemam, alebo nefunguju, hreje tak po 15km v zime.
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
do kelu, asi mas pravdu, teraz googlujem, ze ak je tam to PTC (pripojim na diagnostiku a snad bude vo vypise), tak sa aktivuje iba ak je kurenie nastavene na max... (mam len ten zakladny climatic klimu)
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
dieslove zhavice su v spalovacej komore, nie vo vodnom okruhu. SpalKomoru teda valec prilis moc zohrievat nemusis (a zhavice k tomu prispievaju minimalnou mierou), zato taky olej a voda by sa zisli.
Neviem ako dlho pracuju ale nezda sa mi ze by prispievali 5 minut k prihrievaniu vody - to by zhoreli.
oprava : ano neuvazoval som o tom pridavnom kilowattovom vyhrievacom module a o elektrickych kureniach v premiovych vozoch zhruba 2005+ (chlapcisko ma CLS320cdi, nastartuje, este pred vyjazdom z garaze ide z fukarov ako-tak vlazny vzduch, on to nazyva teply vzduch, motor nema sancu na akukolvek teplotu ale kurenie ide velmi slusne uz zhruba po 500m).
Neviem ako dlho pracuju ale nezda sa mi ze by prispievali 5 minut k prihrievaniu vody - to by zhoreli.
oprava : ano neuvazoval som o tom pridavnom kilowattovom vyhrievacom module a o elektrickych kureniach v premiovych vozoch zhruba 2005+ (chlapcisko ma CLS320cdi, nastartuje, este pred vyjazdom z garaze ide z fukarov ako-tak vlazny vzduch, on to nazyva teply vzduch, motor nema sancu na akukolvek teplotu ale kurenie ide velmi slusne uz zhruba po 500m).
Naposledy upravil/-a mp3turbo v Pi 06. Nov, 2015, 21:19, upravené celkom 2 krát.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
undertaker : takze tebe auto 1.4km vobec nefuka vzduch ? Zaujimave. Cize ked je pekna zima, povedzme -10 stupnov a dymi sa ti z papule, tak ti to zamrza na prednom skle co prispieva k bezpecnosti ?
>> Rozdiel v spotrebe zima - leto nepozorujem, dojazd na nádrž furt rovnaký...
to sa mi nezda, jednak mi to fyzikalne nejde do palice (leto : nastartujem 30 stupnovy motor, zima nastartujem -12 stupnovy motor), jednak ked je rozdiel v spotrebe coajviem liter na 100km tak na celu nadrz otocis 100 az 150km menej, podla toho aku mas nadrz a spotrebu...
Ja som na tom tak ze v lete natocim na nadrz okolo 900-1000km (povedal by som tak 950km average), v zime tak 650-750km podla zapch (povedal by som tak 700km average). Vsetko jazdy vyslovene v Bratislave, ani jedna jedina von z mesta. Tankujem okolo 65 az 70 litrov podla toho ako strasne suchy pridem na pumpu - poznamka : tankujem ked mam zhruba polku nadrze aby som netrapil cerpadlo a nedaval priestor vlhkosti sa v zime prejavit, toto mam ale historicky odsledovane ; takze bezne tankujem okolo 30 litrov).
>> Rozdiel v spotrebe zima - leto nepozorujem, dojazd na nádrž furt rovnaký...
to sa mi nezda, jednak mi to fyzikalne nejde do palice (leto : nastartujem 30 stupnovy motor, zima nastartujem -12 stupnovy motor), jednak ked je rozdiel v spotrebe coajviem liter na 100km tak na celu nadrz otocis 100 az 150km menej, podla toho aku mas nadrz a spotrebu...
Ja som na tom tak ze v lete natocim na nadrz okolo 900-1000km (povedal by som tak 950km average), v zime tak 650-750km podla zapch (povedal by som tak 700km average). Vsetko jazdy vyslovene v Bratislave, ani jedna jedina von z mesta. Tankujem okolo 65 az 70 litrov podla toho ako strasne suchy pridem na pumpu - poznamka : tankujem ked mam zhruba polku nadrze aby som netrapil cerpadlo a nedaval priestor vlhkosti sa v zime prejavit, toto mam ale historicky odsledovane ; takze bezne tankujem okolo 30 litrov).
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29
Jasné že to nie sú klasické žhaviče, ale je to niečo podobné, má to kopec áut, komu to skapalo tomu to potom kúri tak ako sa tu spomínalo cca 10-15km, nezávidím jazdiť v takom aute ked je vonku -10°C, kde mi ruky mrznú o volant 10km. Zlatý benzín, ten bude kúriť po pár kmmp3turbo napísal:dieslove zhavice su v spalovacej komore, nie vo vodnom okruhu....
Samozrejme že nejaké prastaré kachle predohrev mať nebudú, ale autá okolo veku 15 rokov a mladšie by to mali mať
Nie nemá...Ivko napísal:Ked dieslak nemá bufíka, tak má vždy predohrev = žhaviče, ktoré zohrievajú vodu čo ide do kúrenia. Keby to diesel nemal, tak z fukárov po 10km pôjde taký vlažný vzduch, po 20km by bolo akotak vykúrené auto
.
M3 1.6MZ-CD 80kw(ano je to to hdi/tdci) 2007 - bez uprav motora, bez bufika, bez pridavnych zhavicov na ohrev vody, bez krytu pred chladicom priemerka od 14.10. do 04.11. je 5,26l vyratana, 70:30 mesto:medzi - gumy este letne michelin energy saver r16. ked bolo teraz u nas -4st. kurit zacal cca po 7-10km. okno rano neskrabem davam nan vecer foliu kedze to nema vyhrievane predne sklo co mi oproti focusu chyba.
Spoiler: ukázať
Kazdy vyrobca to riesi inak, ale ano existuje zhavic ktory zohrieva vodu (mal som tak trojzhavic ako medzikus) a je to zhavic co sa pouziva na ohrev nafty (nie je podmienka, ze je to ten isty co je v aute na naftu), ale nevadi, zas diskusia ako prasa ako to tu sledujem ...
- jergus
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 03. Aug, 2006, 02:00
ja mam xc90 naftak, bufik nemam, par sekund po nastartovani fuka vlaznejsi vzduch z fukarov, poriadne kurit zacne ked je rucicka tak v polke teplomeru. ked idem smer kremnica ziar, tak motor sa mi nezohreje v zime ani na tu polovicu
a spotreba v zime vyssia bez problemov o dva litre. bol som rovnaku trasu do nemecka na letnych a neskor na zimnych gumach, na zimnych o 1,5L viac, a obidve cesty som siel dialnice, tempomat 140
a spotreba v zime vyssia bez problemov o dva litre. bol som rovnaku trasu do nemecka na letnych a neskor na zimnych gumach, na zimnych o 1,5L viac, a obidve cesty som siel dialnice, tempomat 140
Abraham Lincoln oslobodil vsetkych ludi, ale az Samuel Colt ich zrovnopravnil
- warrior606
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 20. Aug, 2013, 17:55
Z kremnice to mas stale dole kopec tak sa ten motor nema ako zohriat to iste ma kamos z 307SW diesel
Keby si isiel hore na bane tak pri slniecku uz kuris naplno
Keby si isiel hore na bane tak pri slniecku uz kuris naplno
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Presne tak, nema....Snake napísal:Nie nemá...Ivko napísal:Ked dieslak nemá bufíka, tak má vždy predohrev = žhaviče, ktoré zohrievajú vodu čo ide do kúrenia. Keby to diesel nemal, tak z fukárov po 10km pôjde taký vlažný vzduch, po 20km by bolo akotak vykúrené auto
Napr. dieselgate koncern ma PTC (Z35) a ten vodu nezohrieva, ale sluzi na vyhrev kabiny. Kupodivu funguje celkom dobre
http://www.cc-autodily.cz/vlozka-topeni-1
Sorry za OT.