felipe25,
dobry clanok, ale nechcelo sa mi ho docitat...
na slovensku sa kapitalizmus neukazal, pretoze kazdy tu ma 1 panelak, alebo mensiu novostasvbu a tam to konci, ziadne noznice, ale to je asi ako v africkej osade, jeden ma 10litrov v studni, druhy 11 litrov, ale nikto nema nad 50 litrov, okrem jedneho, a nikto nema pod 5 litrov, vody.. noznice su male..
toto je to, co mi napadlo ako prve, ked to kekonom povedal, ze ako super je na slovensku
ano, nieco ako pocas 2 svetovej na fronte, kazdy mal 1 univformu a 1 zbran, rovnost - ziadne noznice, super, nech sa sem kekonom teda prestahuje..
a co sused vytopi - vytopi ma firma, co opravuje stupacky a pokazi to, nepreplatia to.. ale firma sa nabalila minimalne 50 tisic eur na danej stupacke v 1 bytovke.. cisty hyenizmus.. a neznalost ludi, lenze dochodcom mozete rozpravat..
parafrazujem jedneho v tej diskusii, ze podnikatel zo ZA ma 13 prevadzok,v kazdej 3 tisic eur trzby, ale 2,5 dava na hodinu zamestnancom
este doplnim, potom ten homosexual pride do hainburgu, a so svojou Q5 ci Q7 s homo-cervenymi brzdami zaparkuje cez 2 miesta.. keby nie som so zenou, dam to na 1 cm vedla neho, a budem sa bavit na tom, ako nastupuje.. sice tento pako bol len z Topolcian.. a nie zo Ziliny...
cize naozaj neviem co si mysliet o takych podnikateloch.. nic proti, ked sa tam prepracovali svedomito a poctivo, bez kontaktov, a korupcneho klientelizmu.. ale potom je to relativne aj chyba ludi, ze idu makat za 2,5.. aj ked.. oni ucty platit musia.. cize je to viacmenej chyba statu ako takeho - resp. vlady, ze s tym nic nerobi.. dalej je otazne, ci by sa tam prepracoval az do 13 prevadzok, keby plati viac ako 2,5e/hod..
kazdopadne, ako vzdy opakujem, zijeme v srdci europy, vedla rakuska, kde je minimalna mzda inde, porovnatelna krajina (okrem dejin, ale rakusko tiez nebolo usetrene vo vojne) - ako to, ze tu je minimalka 400 a tam 1000+ ? a este aj vyssie danove zatazenie.
inak znamy sa chvastal, ze v mekaci mu davaju +250eur na kazde dieta, v rakusku samozrejme..
EDIT:
inak vezmite si, ze existoval by "podnik" - daval by plat "x" obcanovy "y" a ten obcan by nakupil v odnozi "podniku" - potraviny, tj. od domaceho, kozmetiku od domaceho, hobby, od domaceho.. vsetko od doamceho. ten domaci podnik by mal trzby, platil by obcanom, a ti obcania by nakupovali tiez lokalne.. honi sa mi hlavou klasicky model "kupujeme domace" - kapital by sa nevyviezol.. teoreticky, nikto by neochudobnel, mozno ani nezbohatol, pokial by nemal nadprodukciu a nevyviezol to. no ale ked vidim, ako sa u nas dovaza.. tak potom asi niekto iny vyvaza a profituje asi niekto iny.. a toto asi tiez dost krivy trh v nas neprospech.. cize prajem rychlu porazku hovnam, co tu zaspamovali slovensko lidlami a podobne.. ale zas, vezmite si, ked uz niekto ide do lidlu, pokladne su vzdy plne ludi, hlavne dochodcov, co paradoxne mozu volit Fica (ale nemusia).. a kolko sa zarba v lidl? 400? 440? 445? 446,28?
cize perpetum mobile do horucich zadlzenych pekiel.. dofrasa s touto mentalitou hlupou
je to naozaj velmi zaujimave...
slovensko by potrebovalo noveho hitlera*, ale nie v podani fica, ale niekoho, kto to bude mysliet smrtelne vazne.. ale to sa mi nechce verit, ze sa zatial nikto taky nenasiel, resp. preco neprerazil... asi su voli naozaj hyper oblbnuty minulostou 25 rocnou.. kedze penetracia volicov je bezmala 60%..
*tj chlapika, co bude bojovat za narod, a nie proti. ved do 3.1415.. to aj male decko vie, co ma robit, aby sa slovensko dalo dokopy.. kedze decka hraju narocnejsie strategicke hry, uz od monopoly..
EDIT:
mimochodom dalsia zaujimava tema, sice nezaujimava, je riaditel v statnom podniku (dosadeny ficom)
kedysi tam pracovali (neviem aka vlada) ludia, co nieco vedeli
dnes? bastardi a paraziti, co nestihaju sefovat a dohadzuju si ksefty..
true story, ale ziadny zamestnanec to nepovie na plnu hubu..
sice neviem preco, ale je to naozaj zaujimave - lebo potom ludia (zakaznici) nadavaju nie na vedenie, ale na radovych zamestnancov, pricom to su ludia, co celu masineriu tahaju, za najmensi plat, pricom platy riaditelov su obrovske, plus, ani do roboty nemusai chodit - kedze kedykolvek mozu "pracovne odist" - beztrestne..
keby sa ludia daju dokopy, a 3.1415 za kazde neopodstatnenu krivdu, bud by nastala obcianska vojna, alebo
defenestracia.
Odkiaľ by peniaze vzali?
Museli by zvýšiť spotrebnú daň, DPH na tovary by bola nad 50 percent. Čiže ľudia by vlastne platili sami sebe – keby kúpili tovar s vysokou DPH, z tej DPH by sa platil ich základný príjem. Navyše by možno zaviedli aj dane za stroje. Právo na prácu nebude a keby sme ostali nečinní, o niekoľko desaťročí bude možno len 20 percent ľudí, ktorí budú mať zamestnanie. To bude skupina vzdelaných najšikovnejších ľudí, čiže vývojári, talentovaní umelci, dizajnéri. A druhá skupina ľudí by dostávala gážu, ktorá bude zodpovedať bohatstvu štátu. Keby mali Švajčiari 1 400 eur, Slováci by dostávali možno 200-300 eur.
http://zivot.cas.sk/clanok/30082/vacsin ... buducnosti
citat tieto temy je super antikoncepcia..
ale akm a chlapik pracdu, 200 eur mesacne a ak sa na tom bude dat prezit (co asi nie), tak treba 200*12*50 na dozitie tj 100-120 tisic eur.. ak neratam infiacliu a mozne vyvlastnenie.
Ak postúpi technika tak hlboko do našich životov, môže nahradiť v budúcnosti aj politikov? Budú ešte politici potrební?
= skynet?