nabijanie platnou je kokokravina, ked si robis garaz tak si tam das kablik ne ? Nabijanie mas rychlejsie.
>> V meste - ano, je to vyuzitelne, ale nie ako ukazuje tesla s 5metrovymi obludami.
Filip, 5 metrov nie je ziadna obluda - proste existuju aj vacsie tragace ako je Fox, Polo, CityGo a Down ci vlastne Up.
>> lenze kde to nabije clovek co byva na sidlisku?
1) su aj ludia ktori ziju v meste a nebyvaju na sidlisku.
2) su ludia ktori byvaju na sidlisku resp. v panelakoch a mozu veselo nabijat. Fakt nepoznas nikoho kto ma garaz ? Ci uz individualnu alebo nejaky podzemny grupáč ?
3) Su ludia ktori ziju pri meste - z okolia Bratislavy vymenujem Jarovce, Rusovce, Rovnika, Dunajska Južná, Kalinkovo nove aj stare aj lave aj prave, Makov, Fakov (fakt taka dedina je), dokonca si dovolim aj Samorin ci Dunajsku Stredu ci co to je 30km od Bratislavy cize
ROZHODNE V AKCNOM RADIUSE elektrodostavniku, Devinska Nová Vec, Marihuanka, atd, atd, atd - ktori byvaju takmer v meste a pritom mozu nabijat sedem elektroautiakov naraz, co ty ani ja (zatial) nemozem. Takito ludia castokrat najazdia 500km tyzdenne alebo menej, cize povedzme tych 15.000km - 18.000km rocne, a pri REALNOM dojazde 300km na nabitie by mohli s prstom v zadku nabijat kazde tri-styri dni, co nie je ziadna tragedia.
Takisto ako pre teba nie je vhodne auto GrandVojajážer na ktory moja stara v ligotavych pancuskach neda dopustit, takisto existuju aj ludia ktori nemaju problem s nabijanim elektrovehyklov. Je ich kvantum.
Ja mam teraz v nadrzi Galaxie zhruba 40% nafty natankovanej 15.10. vo Viedni cize mesiac dozadu. Zober si ze z Viedne som presiel 70km k baraku kde byvam. zober si ze moja stara uz stihla podniknut dva lahke okruzne vylety po nakupnych centrach, co je dalsich zhruba 50km, zober si ze spotrebu mam okolo 7 litrov a ze nadrz je 65 litrova. Napriek tomu mam este 40% paliva.
Nechce sa mi to ratat kolko som presiel. Odhadnem to priblizne na 500km. Na plnu nadrz najazdim v lete okolo 1000km, teraz nie je leto, velakrat sa mi uz aj pustil bufik cize vacsia spotreba lebo bufik a lebo studensi motor ako v lete, este furt mam dojazd okolo 300-350km, takze vravim odhadom som uz presiel 500km.
ZA MESIAC. A zdoraznujem ze z tych 500km bolo 70 z Viedne kde som tankoval aby som sa dostal domov cize tych 80km si mozes odratat (bol som sa vyhodit na letisko a ked som uz tade isiel tak som proste aj natankoval).
Keby som mal dom - na com sa zurivo pracuje - a keby tie zasrate elektrobzukatka nestali tak sialene vela prachov, tak by som rozhodne do niecoho takehoto elektrickeho isiel. Jazdim malo, nabijam zriedka
Ach ano, NUTNOU podmienkou je aby akekolvek elektricke bzukatko malo normalny vnutorny priestor, teda MINIMALNE na urovni Sharana, takze u mna sa EV len tak skoro nekona
ja si proste nekupim tragacik "velkosti" MazdaDva alebo WW Polo.
Takze este dneskaj serem na cele EV a idem mnohovalcovať.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.