LTE slovanet

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
lezgy
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre

LTE slovanet

Príspevok od používateľa lezgy »

nazdar
:) ako priekopnik wimaxu u nas v obci / prvy mimo oficialneho pokrytia/ ma slovanet oslovil s ponukou tohoto tu

https://www.slovanet.net/sk/internet/lte/
do uvahy by pripadal lte8 - 13e vratane poplatkov, vlastne pasmo ...
http://www.itnews.sk/spravy/telekomunik ... e-internet

ako pisem uz povodny Wimax bol oficialne za pokrytim ale fical, teraz sa tam malokto zdrzuje tak som planoval prechod na kabel - tu prichadzal do uvahy orange

klasika 5megovy pausal DSL
teraz to maju
https://www.orange.sk/salespad/home/ora ... tail/dsl-5
10,40 mesacne so vsetkym ked dobre ratam

a teraz mensia dilema ....

ci to risknut a ist do toho LTE alebo prejst na kabel za predpokladu ze je "volny port" - byrokracia okolo
pockat za "akciami" operatorov? zvykli dat v dalsich akciach pol roka zlavu o polku

usetrene prachy vravia za orange, a kabel je kabel

telekom vylucujem s osobnych dovodov
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH

2, HP 4330s
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Re: LTE slovanet

Príspevok od používateľa mp3turbo »

akoze ja ked vidim ten neskutocne uzasny 0.5Mbit [!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!] upload tak mi je zle pri zaludku.
Fakt ti prudko sialene prudko doporucujem doplatit DVE eura mesacne aby si mal ten dalsi program, DSL 10/1.

Cely problem je v tom ze ked si zabijes odchadzajuce pasmo (=upload 0.5Mbit/s) napriklad uz aj SYN paketmi, tak ti vsetko stoji. Vobec to nie je take jednoduche ze 5Mbit download budem mat vzdy... proste TCP/IP protokol a jeho nuancy.

Ci sa rozhodnut pre DSL 10/1 alebo pre WimaxLTE 8/1 v cenovke o jedno euro mesacne drahsi, to ti neviem prilis povedat. Su problemy aj s DSLkom, kolega pri Martine si toho uzil ze by vydalo na tri romany. Zrejme budu problemy aj s Wimaxom, pretoze tie frekvencie ktore maju jednoducho nebudu schopne udrzat desiatky az stovky zakaznikov naraz stahujucich [minimalne] 8Mbit/s, nehovoriac o tom ze ani vysielac na ktory ta pripoja rozhodne nema neobmedzenu kapacitu. Kedze tuto technologiu nepoznam, netrufam si odhadnut kolko to je, avsak rozhodne jeden vysielac na ktory nacvakaju co najviac ludi nebude schopny udrzat 300Mbit/s realny tok (nezabudni zratat upload+download dohromady). Proste ekonomika nepusti, budu na to musiet navalat co najviac ludi.

KEBY nebola 24 mesacna viazanost pri LTE, bolo by to jednoduchsie rozmyslanie. DSL chodi, chodi dlhodobo a chodi celoplosne nielen u nas. LTE tuto vyhodu nema. Je to "novinka" v sucasnom podani s ktorou mozu byt velmi zaujimave technicke problemy.

Z vyssie uvedeneho dovodu by som zrejme ja osobne volil DSL v zemi. Aj napriek uskaliam a objektivnym problemom ktore moze mat. Urcite by som nebral 5/0.5Mbit program, to je cista blbost. Ked sestra posle frajerovi 2MB fajlik (nejaku sprostu fotku) mailom, tak ste na po lminutu zlahka skoncili vsetci s internetom. Cele zle ten polmegabit.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Používateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Leon »

tak ste na pol minutu zlahka skoncili vsetci s internetom :D :D :D turbo s tebou musím raz na pivo :D :D

... inak lezgy, nemáš nad čím rozmýšľať, to LTE bude určite katastrofa až prídeš o nervy.

Turbo dobre vraví aj s tým 5/0.5 programom,... to je na plač internet. Určite si doplaťte. Ja žijem v dedine, kde sme pred 3 rokmi mali tiež maximum 5/0.5, no potom telekom menil programy a každému dali zadarmo dvojnásobok rýchlosti. A nevedel som si vynachváliť ten skok, že aký to je rozdiel. a to je smiešny 10/1. Za chvíľu sa plánujem presťahovať do mesta kde bude 300Mb Download, to si ani nedokážem už vlastne predstaviť čo bude toto za rýchlosť :D
.
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

budes musiet pozerat p0rn0 zrychlene a v troch oknach naraz lebo nebudes stihat :)
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Návrat na "Nákupná poradňa"