13" Ultrabook s FHD do 1300€
Re: 13" Ultrabook s FHD do 1300€
no však aj kvôli tomu touchpadu som sa rozhodol pre mac, lebo som zvyknutý na luxus tak by sa mi ťažko išlo do niečoho horšieho, nakoľko myš nepoužívam vôbec
NTB ASUS Vivobook M3504YA AMD Ryzen 7 7730U, RAM 16GB, 1TB PHONE iPhone 13 PRO - 256GB Watch Series 7 (45mm)
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
tak ale zmenim retoriku hadam, nie, ze fajn touchpad na ux303 je podpriemerny, a xps ma uplne nepouzitelny touchpad...
to si asi este nevidel nepouzitelne touchpady, alebo mas chybne nastaveny priemer.
to si asi este nevidel nepouzitelne touchpady, alebo mas chybne nastaveny priemer.
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
sorry ako ale: Kup si XPSsko s vyssim ako fHD displejom a skus pouzivat na win 10 touchpad - je to nemozne, nastavenia nan nereaguju, dokonca taka absurdita ako automaticke vypinanie touchpadu pri pisani nefunguje dobre, neda sa vôbec nastavit v nastaveniach ovladaca, kedze ziadne niesu, vôbec nič, touchpad je kalibrovany na fhd displej a to je brutalny problem pretoze jeho citlivost je mega mala na vyssich rozliseniach = fail
Asus clickpad - ked na tom touchpade kliknem pocuje to aj moja suseda, to je jedna vec, druha vec je jeho citlivost a zasa nemoznost nastavenia rychlosti kurzora cez ovladace a teda zostava nastavenie cez win a ak sa pouzije to tak to naramne degraduje presnost. napriek tomu je to jeden z naj touchpadov pre win.
Za toto mam platit? Tie NTB sa predavaju v konfigoch za 1400e...
Ďakujem, nie
Asus clickpad - ked na tom touchpade kliknem pocuje to aj moja suseda, to je jedna vec, druha vec je jeho citlivost a zasa nemoznost nastavenia rychlosti kurzora cez ovladace a teda zostava nastavenie cez win a ak sa pouzije to tak to naramne degraduje presnost. napriek tomu je to jeden z naj touchpadov pre win.
Za toto mam platit? Tie NTB sa predavaju v konfigoch za 1400e...
Ďakujem, nie
-
- Sponzor fóra gold
Ja mam problem len stymto:
btw furt mam pocit, ze si nevidel zly touchpad
btw2: prvykrat spominas XPS s qHD, a este k tomu aj cela tema je o FHD ntb [bola, kedze sa kupila retina]
i zrazu- podpriemerny touchpad
Tak ja teda vazne neviem co je priemer...napriek tomu je to jeden z naj touchpadov pre win.
btw furt mam pocit, ze si nevidel zly touchpad
btw2: prvykrat spominas XPS s qHD, a este k tomu aj cela tema je o FHD ntb [bola, kedze sa kupila retina]
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
A Mac nie je konkurencia? no je, a preco nevedia giganty ako Asus, Dell a pod spravit poriadny touchpad?
Hej bavime sa o fHD a zakladatel temy si kupil nie fHD tolko k tomu qHD
Preco by som mal platit respektive vlastnit cokolvek zle? Touchpad je primarne polohovacie zariadenie pre NTB - ak je niekto ochotny pouzivat zly touchpad asi pouziva inak notebook ako ja
Pozri ja som sa sem neprisiel hadat, mne je to uplne jedno nech si kupi co chce, seci si kupte co chcete, pridavam osobnu skusenost, mozete ju samozrejme ignorovat nikomu nekazem ze toto je jedina pravda...
Hej bavime sa o fHD a zakladatel temy si kupil nie fHD tolko k tomu qHD
Preco by som mal platit respektive vlastnit cokolvek zle? Touchpad je primarne polohovacie zariadenie pre NTB - ak je niekto ochotny pouzivat zly touchpad asi pouziva inak notebook ako ja
Pozri ja som sa sem neprisiel hadat, mne je to uplne jedno nech si kupi co chce, seci si kupte co chcete, pridavam osobnu skusenost, mozete ju samozrejme ignorovat nikomu nekazem ze toto je jedina pravda...
no nenašiel som MBP s FHD inak by som bral ten, no nenarobím nič
NTB ASUS Vivobook M3504YA AMD Ryzen 7 7730U, RAM 16GB, 1TB PHONE iPhone 13 PRO - 256GB Watch Series 7 (45mm)
-
- Sponzor fóra gold
Ja len furt neviem co je priemerny touchpad
osobne som dlho ani nevedel, ze nejaka palm rejection existuje, a verim tomu, ze na mojom delle aj tak nefunguje poriadne
osobne som dlho ani nevedel, ze nejaka palm rejection existuje, a verim tomu, ze na mojom delle aj tak nefunguje poriadne
Naco mac ti aj tak zoskaluje rozlisko akoby si mal 1280xXXX by def cize budes mat ikony jak palce na nohach neboj sa niczedolsi napísal:no nenašiel som MBP s FHD inak by som bral ten, no nenarobím nič
ja v tom problém nevidím len som chcel vysvetliť prečo som nakoniec nebral "len" FHD
tak dnes mi konečne po týždni prišiel Macbook odpadol som skoro, som rád že som si nenechal starý
1. touchpad tichučký (čo mi na starom macu 2011 vadilo že ťukal jak šaleny),
2. menší, čo som tiež nečakal že je menší ako mid 2011 (nepozeral som parametre),
3. HDMI - velké +, konečne nemusím nosiť redukciu z mini DP na HDMI,
4. Retina - nakoniec som aj rád že je vyššie rozlíšenie.
no mám aj jedno mínus, trošku mi chýbajú zelené diodky ktoré mi aj pri vypnutom macu zobrazili, koľko je ešte nabitá batéria, to tam mohli nechať.... ale inak som úplne potešený a spokojný, akurát aj klávesnica sa mi zda iná ale píše sa mi na nej výborne tak nou prablm
1. touchpad tichučký (čo mi na starom macu 2011 vadilo že ťukal jak šaleny),
2. menší, čo som tiež nečakal že je menší ako mid 2011 (nepozeral som parametre),
3. HDMI - velké +, konečne nemusím nosiť redukciu z mini DP na HDMI,
4. Retina - nakoniec som aj rád že je vyššie rozlíšenie.
no mám aj jedno mínus, trošku mi chýbajú zelené diodky ktoré mi aj pri vypnutom macu zobrazili, koľko je ešte nabitá batéria, to tam mohli nechať.... ale inak som úplne potešený a spokojný, akurát aj klávesnica sa mi zda iná ale píše sa mi na nej výborne tak nou prablm
Nechcem zachadzat do offtopicu, ale ked ste uz pri tych touchpadoch, ake funkcie na nich vyuzivate co by nezvladol trackpoint? Z mojho pohladu je touchpad jedna zbytocna neefektivna plocha, ktora len zabera miesto pod klavesnicou Ale je pravda, ze vzdy som to pouzival iba na pohyb kurzoru + scrollovanie. Neviem ake vychytavky sa s tym daju v sucasnosti robit, ale odkedy mam thinkpad (predtym t410, teraz x1 carbon 3) touchpad mam vypnuty.
ja ti neviem, mám thinkpad s trackpointom a nič neprirodzenejšie, nepresnejšie a nekomfortnejšie som ešte ako myš nepoužil.
keď sa pri tom snažím klikať tými hornými tlačidlami je to úplné ergonomické peklo.
po pár dňoch som to vzdal a odvtedy používam čisto touchpad, klasickú myš iba úplne výnimočne.
čisto subjektívny názor, nezabite ma
macbook touchpad, s force touch systémom je úplná bomba. iná liga proste.
takisto subjektívny názor, nezabite ma
keď sa pri tom snažím klikať tými hornými tlačidlami je to úplné ergonomické peklo.
po pár dňoch som to vzdal a odvtedy používam čisto touchpad, klasickú myš iba úplne výnimočne.
čisto subjektívny názor, nezabite ma
macbook touchpad, s force touch systémom je úplná bomba. iná liga proste.
takisto subjektívny názor, nezabite ma
MacBook Pro 13 (2016) + iPhone 12 mini
PS5 Slim
PS5 Slim
- geroswen
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 03. Jan, 2015, 23:54
No ja mam na notasi trackpoint uz par rokov a vobec ho nepouzivam. Dell ho nema zvladnuty na takej urovni, aby bol pouzitelny, resp. aby som mal dovod pouzivat ho namiesto touchpadu. Mam na mysli rychlost a prenost. Do XPS 13 ho napriklad vobec nedali. Lenovo som dlhodobo nepouzival ale nemyslim si, ze by tam bol nejaky zazracny rozdiel.
Dell M4500 - i7-920xm @3.87Ghz, quadro 1800m
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
ja mam tie macbook2015 air musim povedat ze pecka notas zatial topka...co sa tyk touchpadu je to prvy notas co mi nelezie na nervy ked ho pouzivam bez mYsky,ma rozne gesta zoomovanie skrolovanie otacanie a pouzivam ich vsetky je to topka!:)
aky macbook si kupil?
aky macbook si kupil?
Bird mas pravdu, tie tlacidla co pouzili v t440 alebo l440 su uplne tragicke, neda sa s nimi dobre klikat. Od 450 alebo novy carbon co mam ja uz davaju klasicke, takze uplne v pohode a aj dovtedy pouzivali klasicke tlacidla. Vobec neviem ako to ma riesene Dell alebo Toshiba, takze to hodnotit neviem. Ja to pouzivam hlavne kvoli tomu, ze nedavam ruky prec z klavesnice, ten pohyb jednym prstom je velmi pohodlny. Zo zaciatku som si na to velmi dlho zvykal, chce to vela praxe, ale teraz napriklad pri cestovani, ked je notebook na kolenach je to asi 10x pohodlnejsie ako pouzivat touchpad, najma ked casto preklikavas medzi roznymi oknami. Pre mna je to uz na nezaplatenie a iba kvoli tej malej cervenej bodke som si nevybral MBP
To bol iba moj skromny nazor, kolko ludi tolko chut. Asi bolo dost offtopicu
To bol iba moj skromny nazor, kolko ludi tolko chut. Asi bolo dost offtopicu