Auto ±3000e

Diskusie o automobiloch, dopravných predpisoch, motocykloch, a iných témach súvisiacich s dopravou.
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Re: Auto ±3000e

Príspevok od používateľa mp3turbo »

aaaaaale prosim ta... diesel sa nutne rovna aspon milion vydrze ? Tak si pozri akekolvek forum, akejkolvek znacky. 90% prieserov je dieslovych.

Nic spolahlivejsie ako hladky nepriamovstrekovy benzin idealne so siestimi alebo viacerymi valcami este vymyslene nebolo a uz ani nebude.

Chcem som podotknut k Fusionu 1.4i : jedinykrat v zivote ma v tom viezli, bohuzial po dialnici. Na 130km/h to tocilo nejakych sialenych 4200rpm alebo tak nejak, normalne som si musel velakrat pretriet očká a hlavne chranit ušká. Vtedy som este mal v zivej pamati moju Feliciu 1.6i 55kW ktora pri rovnakej rychlosti tocila lahucko cez 3000rpm, pri NEPOROVNATELNE lepsom zvukovom komforte. Sedacky v tom Fusione mi pripadali ako stvorene minimalne pre horsich deviantov v tazsich napravno-vychovnych... ak nie rovno seriovych vrahov.

V rozkosi to kupil jeden kamarat, nevedel sa dockat kedy skonci leasing a preda to doriti prec. Mal dokonca aj inzerat na postupenie leasingu, za polroka nikto realny :)
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Ivko
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29

Príspevok od používateľa Ivko »

Nechce sa mi pozerať inzeráty, ale ak víde C-Max 1.6i (1.8i) za tie groše tak ho ber, klenot to asi nebude, ale ver že pre budúcu rodinu niet lepšieho auta ako MPV

K dieslu, je jedno čo kto vraví že kolko to natočí km, verím že natočí aj pol MEGA, ale ide o to pri akých servisných nákladoch. Začnme vstrekovačmi - si ochotný dať urobiť repas 4ks vstrekov, vyčistenie palivovej sústavy v hodnote 800€?
Písal si že vela nenajazdíš, ked do toho buchneš tých 800€, kedy sa ti to vráti? Za 3 roky?

Diesel je pre tých čo najazdia aspon 20tkm točne, ideálne skôr 30tkm ročne. Pre teba čo nenajazdíš možno ani 10tkm diesel nemá zmysel. Spotreba je síce pekná vec ale ver že to nestojí za tie servisné náklady, ako dvojhmota, vstrekovače , turbo, EGR ventil...
Kupuješ XY ročnú jazdenku, kde ten servis bude treba a ono to časom príde. Repas vstrekovačov je pritom úplne bežný úkon, ale cena je taká že si berieš pomaly úver...
Trebárs http://ford-c-max.autobazar.eu/16i-ambi ... 93566.html
PS: radšej jazdi za 8l benzínu, ale na servis budeš chodiť akurát tak na primitívne úkony, ako rozvody, platničky, trebárs sviečky. Vždy lepšie ako kúpiť kachle, voziť sa za 6l nafty a do sevisu chodiť meniť dvojhmotu za 500€, alebo riešiť problém že auto neštartuje, stráca výkon a diagnistika nič nevypisuje, potom zasa problém s DPF...

Kolko že teda mesačne najazdíš? Pri 1000km mesačne máš dva litre benzínu navrch voči nafte 20l za povedzme keby aj 1,30€ čo je 26€. Tých 26€ nesačne lahšie rozdýchaš ako 500€ na šupu v servise pri modernom diesly
mirko285
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 03. Sep, 2009, 19:47

Príspevok od používateľa mirko285 »

Ani mne sa už nechce pozerať inzeráty, lebo 12 strán tu píšeme ako debili, že netreba dopredu odsudzovať auto podľa kilometrov, roky sa tu vedú debaty benzín vs diesel a ich výhody/nevýhody a je proste fakt, že pokiaľ nejazdím dlhé trasy, tak diesel je blbosť, na 2km jazdu obzvlášť (jasné, nemusí sa to týkať starých dieslov, ale to by bolo auto zaškatuľkované ako veľmi staré). Ale čo som chcel povedať, 12 strán sa tu snažíme poradiť, ale proste toto nie, tamto nie, a tu zrazu niečo povedia kolegovia a je to sväté, a bodka... Howgh

Inak, toten Dušan Vince z Michalovcoch, skoro každé auto má podobný popis, prvý majiteľ, garážované, TOP STAV, no ci pána beka!
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

tu je bohuzial jeden dalsi nestastnik (alebo šťastník ?) so supernovym superautom :

http://forum.autobazar.eu/fabia-ii-1-2- ... 66867.html

hlavne ze je uplne mladucke, krasnucne a ma najmensie ciselko ktore sa len da psychologicky ocakavat.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Používateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00

Príspevok od používateľa felipe25 »

no, moze si buchat hlavu o stenu, ze nema 4rocnu zaruku.
sice, to nieje ziadna vyhra, ale na povodnom aute zacali veci odchadzat po 2,5roku, a do 4rokoch. potom uz nic. takze osobne si myslim, ze ked ma auto dajake vadne suciastky /samozrejme nemyslim tym motor a pod. ale ine veci/, tak sa to prejavi prave medzi tymi 2-4rokmi zivota.
a nechapem jeho problem, zaradi a nepohne sa? plynovy pedal nereaguje? odnesie to do autorizaku a bum 2 litre prec..

k autu: tiez by som riesil isto benzin, a nie diesel. a nejaky overeny motor, napr 1,4 16V. Ale tiez treba ratat s tym, ze aj pri overenom motore mozu vyskocit nejake polozky, ktore bude treba menit, Keby tie auta co predavaju boli elo nuno a nekazili sa, ta ich majitelia nepredavaju :) (vlastna skusenost)
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit

NB: DELL + ASUS

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
Ivko
Používateľ
Používateľ

Dobré auto by malo fungovať prvých 150tkm bez akejkolvek závažnej vady, ono je to ako ked si ludia priplácali 7 ročnú záruku u Kia, ale absolútne si nezistili na čo sa tá záruka vzťahuje
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00

Príspevok od používateľa felipe25 »

hah.. zaujimalo by ma, ci take auto dnes vobec najdes... moje auto malo prvu vadu po zaruke pri 28 000 tesne po zaruke.. nestartovalo ked bolo teplo /cidlo teploty/. diagnostika vsak pisala ze je ok. keby som to riesil v autorizaku, a nie mimo, tak pomenia pol auta, a nepomoze to. cidlo stalo 12eur, vymena 10e + chladiaca kvapalina. druha vada prisla pri 35 000 (blokovanie zadnych kolies, rucna brzda ostala visiet - na brzdach, co maju vydrzat cez 100t km - vecer som zaparkoval, dal rucnu - nie v zime, a rano sa nepohol). tretia vada - kontrolka vyfukovych plynov prisla pri cca 39 000km. ventil za 70eur nieje najlacnejsi (povodny valeo co tam dal vyrobca ostal otvoreny bez impulzu). v tom case sa opat pokazilo cidlo teploty chlad. kvapaliny, dalsia vymena. o polroka sa pokazil aj "novy" ventil, a opat svietila kontrolka vyfuk. plynov. to vsetko na aute, ktore bolo kupene nove, a clovek ho setril. o tom, ze piskalo nieco z oblasti klin. remena po 2rokoch v zime, a nepomohla ani vymena klin. remena ani napinacej kladky /dokopy 80€/ pomlcim. alternator (alebo jeho casti/ som ich nemal chut riesit. suma sumarom, 6rocne auto, ani nie 50 000km, a po skonceni zaruky x problemov, a vad. keby malo to auto zaruku 4roky, mozno ho este mam a nepixujem, pretoze by to vsetko riesil servis. o tom, ze ten pomeni aj to co je dobre, pomlcim, to by asi bola vyhoda. (ak ale opravia aj to co je zle). to, ze v zaruke mi 2x zadarmo menili ulozenie zadnych tlmicov, raz lebo praskalo, a druhy krat lebo som reklamoval pnutie karoserie spod sedacky za spolujazdcom /velmi dobre som vedel, ze to robi karoseria samotna/ - vymenili ulozenie zadnych tlmicov len tak, lebo sami nevedeli co je zle. nakoniec to vyriesili opatovnym vyplnenim dutin. pomohlo to na 1,5roka, po dalsom lete sa to opat ozvalo /asi ta vyplnena hmota sa roztopila/. Je normalne, ze clovek mal na novom aute tolko problemov? Ja sice niesom zastanca jazdenky, lebo ked som bral nove hovorim si: par rokov pokoj. A realita bol presny opak. Chyby ako na jazdenke. Jednu vec som opravil, druha kontrolka zasvietila...
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit

NB: DELL + ASUS

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

ale kdeze ako na jazdenke... to je horsie :)
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Chris »

felipe, v pripade takychto poziadaviek treba zvazit operativny leasing. Neriesis nic, stale ti daju druhe auto a pri tvojom rocnom najazde urcite take nieco najdes...
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
lacino88
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 18. Aug, 2009, 20:02

Príspevok od používateľa lacino88 »

Takze je dokonane,
kupili sme auto. Manzelka sa zamilovala do Suzuky Ignis. Jedno sa nam podarilo aj zohnat, 1.3 4x4 benzin, 2005...Akurat sme sice z AAA auto nechceli, ale zasli sme tam, nasli sme tam, odskusali, prezreli, na rampu nam ho dal, a aj sme ho zobrali, cena 4200e (+ zimne gumy na plechacoch), Ja viem cena je vyssia ako sme chceli, ale....

Prikladam screen KO:
https://www.dropbox.com/s/k10fcwliykz5a ... S.png?dl=0

Sice som bol skepticky voci velkosti, ale z vnutra sa to ako tak da, a manzelke to vyhovovalo, ta budis (akosi ma uz nebavilo hladat a chodit po inzeratoch a bazaroch).
Podarilo sami vypatrat aj byvaleho majitela, od ktoreho AAA auto odkupilo. Jazdila mu na nom pani manzelka a on sam to mal pred tym vo firme ako sluzobne (z toho dovodu aj servisna knizka bola prikladna, pravidelne prehliadky a servis). Stamad ho aj odkupil pre zenu, kedze s nim bol spokojny, tak isito aj jeho menzelka s nim bola spokojna. Zbavovali sa ho z dovodu ze kupili dalsie auto a dve auta nechceli zivit. No dufam ze posluzi nejaky ten rok.

No a teraz sa mozte do mna pustit, ze co som to kupil :-)
CASE CoolerMaster RC-690-KKN1 PSU SuperFlower 650W Gold MB MSI Z97 Gaming 3 CPU Intel i5-4690k + SCYTHE Mugen MAX GPU ASUS Strix GTX 970 RAM Kingston 2x8GB HyperX SSD Samsung 840 EVO 240GB + 500GB HDD WD Black 1TB + 2TB Monitor NEC EA244WMi TV Samsung UE48H6470 PhoneOnePlus 8 Pro 256GB/12GB
Ivko
Používateľ
Používateľ

Čo ti na to povedať?
Ked pribudne dieta a bude treba kočík tak budeš meniť auto... Nič zložité...
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

alebo sa tam naskladas a tak ako 99% majitelov si povies ze ti to staci - ja si myslim ze silno poprajeme statisice dobrych kilometrov bez skrabancov, pokrcenych plechov a zastavok v depe - nech masinka poslucha !

V konecnom vysledku ani o nic ine nejde :)
srebalat
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 10. Aug, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa srebalat »

tiez prajem vela stastnych km, beztak je to teraz uz bezpredmetne sa pytat ci si kupil dobre alebo zle, mozno ta ludia potesia, mozno ti len zhorsia naladu, hlavne je ze ty si spokojny s kupou a nech sluzi teda. ;)

skor som chcel len napisat jedno(dufam ze sa neurazis), ze vecsinou ked chcu ludia kupit(napr. to auto) tak daju strop ktory nechcu za nic na svete prekrocit skoro ani o euro niekedy a ked pridu do bazaru tak asi hadam v 80-90% pripadoch odidu s drahsim autom aj ked to povodne vobec nechceli, napr. aj v tomto pripade..
samozrejme to cele vychadza z toho ake techniky a stretegie na zakaznikov su zaskoleni ti dani predajcovia v bazare a aki su sikovni presvedcit , a v neposlednom rade aj to ze tam v bazare rovnake auto ako si pozeral tak kupis drahsie , hlavne kvoli tomu ze musia mat aj oni proviziu na tom aute a to aj napriek tomu ze ho uz brutalne lacno odkupili oni :D
Desktop: Intel Core i5 11400F - CoolerMaster Hyper 212+ GIGABYTE B560M AORUS PRO AX Asus ROG Strix RX6650XT 8GB ADATA XPG 512GB + 2TB WD Green 16GB ADATA XPG GAMMIX D30 3200MHz CL16 SilentiumPC Supremo M2 Gold 550W V2 SilentiumPC Regnum RG4TF Frosty White TG LENOVO G32QC-10 Logitech Z-4e Logitech MX Keys + Razer Deathadder V2 Mini + SteelPad QCK mini
LAN NB: Asus XDAB AMD Athlon X2 Dual-Core QL-65 2,1GHz ATI Radeon HD 4570 512MB 32gb SSD 4GB DDR2 Razer Krait + SteelPad QCK mini
Mobile: Iphone 12 mini 128gb + Iphone 8 64gb + iPad 2021 64gb + Apple Watch 7 45mm
TV: LG OLED48A1
anonym_a8

Príspevok od používateľa anonym_a8 »

Tiez gratulujem ku kupe. Nasi kupili Ignisa kedysi, noveho, 2005. Ja som na nom najazdil 120.000km, bez akejkolvek poruchy, len servis spotrebneho materialu + jedna priruba vody z motora, jemne slzilo okolo napojenia trubky. Akurat ta cena je dost vysoka, nase ma 160.000km teraz a bolo ohodnotene na cca 2.000€.
Nech sluzi, nezmar Japonsky :good:
Ivko
Používateľ
Používateľ

Tu už sa dlhšie točilo o vyššom rozpočte, dôvod bol ten že sa tlačilo hlavne na ročník a to je aj dôvod prečo to auto nemá kufor. Za 4200€ človek nemôže chcieť aj rodinne auto s priestorom aj mladý ročník.

Skončilo to typicky slovenským spôsobom - "nám to teraz stačí". Ved kúpiť väčšie auto za dva roky znamená len vytiahnuť dalších 5000€ z vačku a to súčasné predať. Úplne jednoduché asi ako ísť kúpiť 10 rožkov do Tesca

Za 4200€ mohlo byť Stilo Multiwagon, alebo aj krátke Stilo vo velmi slušnom stave a za 2 roky by nebolo treba nič meniť ak by bolo treba pchať do auta kočík...

Ale ako človek pozná ludí tak si rady zobrali k srdcu a všetky spomínané autá boli obzrieť na vlastné oči a vyskúšali ich. Kúpili to čo najviac "vyhovovalo" = splnilo nezmyselnú požiadavku najmladšieho auta, kde sa čisto teoreticky predpokladá že by sa mohlo najmenej kaziť

Návrat na "Automobily a dopravná diskusia"