LordKJ napísal:ani z vyletu nebude nikdy uzitok, tiez vyhodene peniaze
Z vyletov su zazitky a spomienky ktore ocenia obaja partneri urcite viac ako kus kovu s nejakym sutrom v sebe. Co je zo sperku? Nic. Len to na cloveku visi, treba na to davat pozor a nemas na to ziadne spomienky, ziadne zazitky, nic.quicky napísal:shiro tebe asi vo vseobecnosti unikla zas pointa... vies co je darcek? je to dar niekomu, prostrednictvom ktoreho chceme osobu potesit, a je uplne jedno ci ten darcek je pre nas bezcenny hlupy a podobne, pokial tu osobu potesi, potom splni ucel
tvoje vylety su napr sproste a vyhodene peniaze pre mna, radsej si kupim nieco hmatatelne ako sa budem motat po prahe cez vikend -priklad.
Ano, darcek ma obdarovaneho potesit, no pokial mam daco dostat ci darovat, tak v prvom rade hladam nieco co sa bude pouzivat a ma to ucel. Nie vec, ktora nic nedokaze a bude len stat, lebo nejake "potesenie".
A podobne aj so sperkami, nic z toho nieje, len to na cloveku visi a nic ine to nerobi. Ano, radsej pojdem na vikend dakam von od PC a budem mat zazitky spolu s polovickou, ako by mala mat nejake chvilkove potesenie zo sperku typu "jeee to je pekne" a po tyzdni sa z toho stane len dalsi obycajny predmet. Pretoze nic ine ako "jee, to je pekne" zo sperku nikdy nebude.
Aby bolo jasno, tym co som napisal vyssie som nemyslel ze sa budem na darceku pre blizkeho nejak "prizivovat" (lebo vylet pre dvoch) alebo daco podobne, mohlo by to pre dakoho tak vyzerat. Ale proste ked uz za daco davam $$ a tym padom chcem urobit radost, tak nech su max. efektivne vyuzite pre maximalne potesenie obdarovaneho. Obzvlast ked viem, ze taketo darceky moja polovicka schvaluje a ma ich rada. Pretoze samozrejme zena nikam sama nepojde, aj keby som je taky vylet k sviatku/vianociam dal.
Ale samozrejme, je to o preferenciach, ako tu uz bolo napisane. Niekto kupuje hmatatelne veci, iny zazitky a treti pre istotu nic a da $$ v obalke