Politicka debata

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...

Budú podľa vás predčasné voľby v roku 2021?

Áno
14
29%
Nie
28
57%
Neviem
7
14%
 
Celkom hlasov: 49

Používateľov profilový obrázok
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 12327
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa HellAngel »

jergus, poznam viacero ludi z okolia, ktory robia, platia odvody a volia fica. Je pravda ze velka cast volicov (dochodci, vyzierky socialneho systemu) by padla, ale aj tak by ho volilo dost ludi. On robi dobre, teda aspon na oko, aj pre ludi co maju nizke platy
NB: Asus ROG Strix G16
Koro

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa Koro »

obcanx napísal:nasledok burajej noci:

http://aktualne.atlas.sk/slovensko/poli ... ampaign=hp
Pokoj, to je len politika. Tak ako pravicové vlády predstierali inovátorstvo a každé hovno vydávali za reformu. Tak Smer predstiera sociálnosť a každé hovno zaradí do balíčka. Každí z nich sa tým prihovára inej cieľovej skupine. Balíčky sa Smeru osvedčili, pretože majú konkrétne ciele a ľahko sa prezentuje ich plnenie. Ľudia majú radi hmatateľné výsledky. Smer sa priam chváli nákladmi na balíčky, pretože tým môže ľuďom komunikovať, koľko sa do nich chystá "investovať". V tomto je populizmus dvojsečný. Zatiaľ čo jednej skupine ulahodí, že vláda vyčleňuje prostriedky pre bežných ľudí. V inej skupine môžu zvýšené verejné výdavky, naopak vyvolávať záchvaty zúrivosti. Smer si vybral na koho sa chce orientovať a za tým ide.

Toľko k marketingu. Pri detailnejšom pohľade na dané balíčky vidno, že okrem populistického ťaháku vo forme bezplatného cestovania, je väčšina obsahu tvorená vecami, ktoré by vláda mala normálne robiť:
rekonštrukcia ciest, zníženie odvodov, výstavba nájomných bytov, výdavky na bezpečnosť, rekonštrukcia internátov, podpora seniorov,..

Cesty 2. a 3. triedy sú v správe VÚC. Tieto zbytočné úrady, plnené zbytočnými voľbami, sú produktom spackanej decentralizácie. Ako dlhodobo podfinancované inštitúcie si nemôžu dovoliť adekvátne spravovať infraštruktúru a tak im pomôže štát.

Zníženie zdravotných odvodov pre nízkopríjmových zamestnancov, bol najlepší počin v daňovo-odvodovej politike štátu za posledných desať rokov. Na sociálnych a zdravotných odvodoch zaplatia zamestnanci 5x viac peňazí ako na dani z príjmu. To je zvrátený stav a vzhľadom na to, aké majú odvody objemy, sa im venuje extrémne málo pozornosti v porovnaní s DPFO.

Výstavba nájomných bytov je zúfalo potrebná. Otázna je jej výsledná realizácia, pretože nedávno sa hovorilo čosi o podpore nájomných bytov v okresoch s vysokou nezamestnanosťou, dúfam, že to bude naopak. Nájomné byty potrebujeme v ekonomicky prosperujúcich mestách, aby bolo pre ľudí s chudobnejších regiónov jednoduchšie sa presťahovať za prácou. OECD nás dlhodobo kritizuje za to, že štát dotuje hypotéky, ktoré ľudí priväzujú k jednému miestu, namiesto toho, aby podporoval nájomné byty a mobilitu pracovnej sily.

Zvýšenie vianočných príspevkov pre dôchodcov je komické. Smer zmenil systém valorizácie starobných dôchodkov, čím v súčasnej situácii spomalil ich rast. Teraz chce dôchodcom pridať na nárazovej odmene, kde bude aj rovnaká suma lepšie rezonovať. Dôchodcovia sa možno potešia aj keď viac peňazí nedostanú a debilopravičiari sa možno naserú aj keď ich to viac stáť nebude. win-win
Pokoj, to je len politika.
Používateľov profilový obrázok
jergus
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1281
Dátum registrácie: Št 03. Aug, 2006, 02:00
Bydlisko: Kremnica (31)

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa jergus »

teraz sa pozrime ako to bude vyzerat v reale...

1. sto tisic pracovnych miest je len cisty populizmus, to by museli na slovensku vyrast zavody ako vw ba v pocte kusov 11. za dalsie, kazda vlada uz dokazala, ze nedokaze motivovat sukromny sektor na tvorbu pracovnych miest.

2. najnizsie platy na slovensku platia uzernicke firmy ako penta, odvody plati zamestnavatel, cize na vyplatu dostanu otroci stale rovnako, zamestnavatelovi ostane viac vo vrecku.

3. stavebne zakazky dostanu robertkovi kamosi ako siroky, peniaze sa preleju k nim, byty budu v kvalite ako nase cesty, cize na grcanie

4. zasa dostanu zakazky robertkovi kamosi, a stavba bytov pre ucitelov neriesi nic s kvalitou skolstva ako by sa na prvy pohlad zdalo

5. zas dalsie stavebne zakazky, zas len podporovanie nekvalitneho skolstva, zas len produkovanie ludi s titulmi bez vedomosti

6. dochodci maju dochodky na hranici prezitia, nejaky vianocny bonus aj keby bol 1000e tak nikoho nezachrani

7. toto ma trosku realnejsi zaklad, no hlavne matky co sa staraju o postihnute deti 24h denne, nemaju pre seba ziadny cas, ich osobny zivot je nula bodov. tie peniaze co dostavaju, je na urovni prezitia, cize robertko mal ako socialista tento problem riesit uz hodne davno

8. dalsie zakazky pre svojich kamosov, a ak budu tie cesty v takej kvalite v akej ich urobili tento rok, tak to dakujem velmi pekne!

9. populizmus zamerany na urcitu skupinu volicov, dochodcovia a studenti, zaplatia to ostatni obcania

10. dalsi populizmus, slovensko je jedna z krajin eu s najvyssim poctom policajtov na jedneho obcana, u nas je problem ti nad policiou, sudy a prokuratury, lebo tie skacu ako robertkovia piskaju. a statistiky robertko cislo 2 upravuje ako sa mu hodi. ked sa stal kalinak ministrom, preklasifikoval zopar trestnych cinov, zopar priestupkov a hned klesla kriminalita na slovensku

zhrnute: 1 bod podpori uzernicke firmy, 4 body podporia statne stavebne zakazky. robertkovi kamosi si uz suchaju ruky. 5 bodov je len demagogia pre inteligencne menej rozvinutych ludi.
Abraham Lincoln oslobodil vsetkych ludi, ale az Samuel Colt ich zrovnopravnil
Koro

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa Koro »

Takto to dopadá, keď niekomu nenávisť zatemňuje rozum...

Pri takomto mentálnom nastavení už je zlé všetko. Aj znižovanie odvodov (daní). Zdravotné odvody sa platia v pomere 10% zamestnávateľ a 4% zamestnanec. Takže áno, firmy na tom ušetria, ale to je dobrá vec. Slovensko potrebuje znižovať vysoké daňovo-odvodové zaťaženie práce. To síce formálne platí zamestnávateľ, ale reálne je to zdanenie produktivity zamestnanca, ktorý musí na tie odvody firme zarobiť. Možno nie zo dňa na deň, ale znížené odvody sa premietnu v čistých zamestnaneckých príjmoch. Či už po dobrom, alebo po zlom - zvýšenou minimálnou mzdou. Ideálne ešte intenzívnejšie ako v minulom roku, keď sa čistá minimálna mzda zdvihla z 304,84€ na 339,09€ (dnes 355,01€) a náklady zamestnávateľov pritom klesli 475,89€ na 475,86€.

Ja nepopieram, že sú tam nesplniteľné resp. populistické bullshity, ale je úbohé odbiť aj tie dobré veci, len kvôli tomu, kto s nimi prišiel.
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 7767
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Bydlisko: Bratislava

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa LordKJ »

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15054
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa faugusztin »

obcanx napísal:mna by zaujimalo ako moze byt vlak, ktory je napraskany ludmi stratovy..
to potom musia byt stratove aj ine vlaky a to uplne od prveho po posledny, nie ?
Samozrejme su +/- vsetky vlaky stratove, aj tie dotovane. Vid financne vysledky (Železničná spoločnosť Slovensko je statny dopravca pre osobnu dopravu) :
http://www.finstat.sk/35914939
Používateľov profilový obrázok
jergus
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1281
Dátum registrácie: Št 03. Aug, 2006, 02:00
Bydlisko: Kremnica (31)

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa jergus »

koro: fico nikdy nepride s nicim co je dobre pre obcanov, ale s tym co je dobre pre jeho chlebodarcov, cize penta, jt, vahostav, doprastav a vsetky mozne schrankove firmy jeho kamaratov.
pouzijem ficove prepocty. na zdravotnych odvodoch usetri 90 mil, a dotkne sa to 780tis obcanov. to pripada na hlavu 115,40e rocne, co je mesacne 9,62e. to je nieco neskutocne!!! fakt neskutocna pomoc tym dotknutym obcanom :facepalm:
a teraz druha strana mince. zdravotnictvo bude mat rocne o 90mil menej, uz teraz je v totalnom rozklade vdaka tunelovaniu cez predrazene tendre ako cetecka, dodavky stravy, dodavky obvazoveho materialu a pod.

mne nenavist nezatemnuje rozum, ale z vlastnej skusenosti viem, ze slovaci su narod extremne vynaliezavy a politici obzvlast, a vyuziju kazdu jednu medzeru v zakone pre vlastne potreby
Abraham Lincoln oslobodil vsetkych ludi, ale az Samuel Colt ich zrovnopravnil
Používateľov profilový obrázok
GABO
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 9265
Dátum registrácie: Ut 15. Júl, 2003, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa GABO »

Ani neviem či mam plakať nad tým " :facepalm: :facepalm: :facepalm:" čo tento paškvil = blud predstavil. Na tých XX tisíc malých firiem čo sa snažia a poctivo odvádzajú už neostalo miesto na tej kamarátom vyrobenej nástenke, že pán Ficiak...aby ste už konečne zamával ako priateľ Mečiar...a netreba ani zaspievať.
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
Používateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5777
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa felipe25 »

Fico robi len to, aby si udrzal tych 40-50% volicov. Tym ked padne par eur navyse do penazenky, s radostou mu daju svoj hlas.

To, ze su krepy, a nevidia dosledky, je druha vec, ale s tym nic neurobime. Kto dokaze presvedcit svojich starych rodicov, aby ich nevolili? :D Ak ked povie okej, nebudem, aj tak daju robkovi hlas. Lebo percenta neklamu.

A nic lepsie tu nieje.

Ci kradnu cerveni, co modri, je prakticky jedno.

A ohladom napr. vlakov, ktore som minule pisal, ze fico ma volicov uz len kvoli vlakom a tej spodnej vrstve, ktorej deti chodia do skol - opozicia nieje jednotna v tom, ci vlaky nezrusi. Takze, kvoli takejto "banalite" stracaju. Lebo tie vlaky pritom, co sa tu rozkrada, ake miliony lietaju, su totalne ZANEDBATELNE.


jergus, tych 9,62€ : to je presne to, co pisem. tym, co maju 340e v cistom pre tych tych 10€ nieje VOBEC malo. Ja postrehnem nejakych 50-100€, oni bohuzial uz 10€ navyse. Ano, je to smiesna suma /jeden maly nakup/, no im to pomoze,. Horsie je, ze to niekto zneuziva vo svoj prospech. Miesto toho, aby sme fakt realne zacali zvysovat platy aspon na uroven 400-500e v cistom minimalka, tak dame 10e , zvolia nas a mame 4rocky pokoj. smer: cervená
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit

NB: DELL + ASUS

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
Používateľov profilový obrázok
Matej.T
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1868
Dátum registrácie: Pi 11. Mar, 2011, 22:09
Bydlisko: Piešťany/Brno

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa Matej.T »

Ináč, to sú neni iba starý rodičia(nehádžme ich všetkých do 1 vreca btw!), ale mal som tú česť sa stretnúť 20 ročných vysokoškolákov študujúcich v Brne (zrejme nepatrili do skupiny cestovatelov zadara) a podporovali Fica. Len tam sa obávam, že bol vplyv od rodičov.... Keď som počul tému jogurty za 1Kč a 0 nezamestnanosť, tak sa mi až črevá otočili o 360 stupňov. Taktiež spolužiačka, ktorá kandidovala za červenú srač.u... Rodičia jej kompletne vymyli aj to málo čo mala v hlave...
 Macbook Pro 2.4/8/256 (Late 2013) + Samsung Galaxy S9 Midnight Black DUOS
Gaming: Intel i5 8600k | delid by Gabo |+ Barrow CPU block | EVGA GTX 1080 SC + EKWB nickel plated block | ASRock Z370 Extreme4 | Corsair Dominator 16GB DDR4 3200Mhz | Corsair RM650i | Fractal Design Define R6 TG | Samsung EVO 850 250GB | EK-DuraClear + EK D5+ EKWB PE 360 + EKWB XE 240 + LG 27GL850 + Corsair K70 RGB + Logitech G403
HTPC: Intel Xeon 1225v3 | MSI H87I | Crucial 8GB | Fractal Node 304 | Seasonic G Series 360
obcanx
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 200
Dátum registrácie: Pi 12. Jún, 2015, 22:02

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa obcanx »

podla mna clovek co ho voli a je zamestnany, je bud sialeny, alebo BDSM, alebo "leech" v tejto pyramidovej hre.

preco si to myslim? lebo dnes je nastaveny system na to, ze pracujuci je cvarga, zlodej a treba ho osklbat co najviac. dnes pracujuci nemoze vo vlaku sediet, lebo studenti a dochodci. pracujuci nema absolutne ziadne vyhody v cestovani, ba skor naopak, zvysia sa parkovne, cestovne, dane z nehnutelnosti, registracne poplatky z auta, pokuty. boj medzi konkurenciou je obrovsky, kedze vola pracovat je, odmena-plat je ako 30kg kettlebellom do gul alebo rozkroku. pritom ak sa mu nieco stane, osobna skusenost - vyvrtnuty clenok, zdravotnictvo na neho serie, na pohotovost to nie je, na lekara to nie je, nikto nie je ochotny vysvetlit co a ako, a ku specialistovy potrebuje vymenny listok. RTG sa neda. maju ho za absolutneho kretena, co tu chce, co sa opovazil sa zranit. preco sa zranil? tma na schodisku v obchode - draha elektrina, alebo pokazene super bruselske usporne osvetlenie.

cize vlastne, defacto a podla mna aj dejure, ten co pracuje, je otrok. on zaraba, musi dat 1/2 svojej prace spolocnosti, aby mohol mat tuto pracu, to je legalny uplatok, povinny. ak to neuhradi, nesmie pracovat.

toto ma byt akoze pokrokovy system? motivacny?

nuz ako pre koho - keby aspon dostane tento aktivny, system krutiaci clovek kvalitu zivota ako v skandinavii, tak OK.
lenze pravda je taka, ze uz aj rumunsko je na tom kvalitou zivota lepsie, ako slovensko. bez srandy. bol som tam :)
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 7767
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Bydlisko: Bratislava

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa LordKJ »

toz, uz prichadzaju kandidatky

takze koho? :-)
Bumpy_SK
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2490
Dátum registrácie: Ne 14. Feb, 2010, 11:06
Bydlisko: Praha

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa Bumpy_SK »

sns predsa
nie je koho, emigrujem. sulik dostane hlas, lebo homosexuali a marihuana. aj ked mi je obidve jedno, tak nech sa bodnu babky a konzervaci! pche
| Intel Core i5-2500K @ 4,5GHz + NOCTUA NH-D14 | ASUS P8P67 | 2x4GB Kingston 1333 CL9 | ZOTAC 1060 6GB | Samsung 850 250GB | SeaSonic X-560 | Fractal Design Define R3 BlackPearl | BenQ BL2420PT | Lenovo Explorer | ZOWIE EC1-A | TAITO | SideWinder X4 | Playseat Challenge | Logitech DFGT |
MBP 13" A1502
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 7767
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Bydlisko: Bratislava

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa LordKJ »

:hysterical:
ked chces odist nie je o com...

ja chcem bohuzial zostat tu :D
Používateľov profilový obrázok
beardie
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3352
Dátum registrácie: So 25. Mar, 2006, 02:00

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa beardie »

SNS ti k tomu Sulikovi nepasuje

Návrat na "Debata o všetkom"