Ivko napísal:Prdel by som na celé Dunlopky, urobia tú istú službu ako Barum či Matador a aj tak dokážeš ísť vždy rýchlejšie ako dovolujú povolené limity
Ivko napisal jednu velku pravdu
Aj ked obujes Barum alebo Matador tak dokazes ist rychlejsie ako povoluju limity a teda tam ziaden problem nie je
problem nastane az ked sa rozhodnes ze by si rad aj zabrzdil alebo nedajboze zabocil
To si myslíš že je medzi tými až taký priepastný rozdiel ?
Väčší rozdiel ako pól prdu tam nie je, tomu ver, lebo keby tomu tak bolo tak je každý druhý čo má obuté Matadorky či Barumky vykotený na streche a ja nič také vôbec nepozorujem
dnes nam krasne nasnezilo v KE..
Barum Polaris 2 obstali v pohode... sice rychlost bola prisposobena stavu a povahe vozovky, ale aj tak ich mozem chvalit
ESP resp. TCS kecalo len pri rozbehu.
Na snehu mozem po vcerajsku porovnat nokian wr d3 vs Yokohama V905 w.drive
Yokohama lepsie drzi stopu pri brzdeni resp pri Prudkom brzdeni auto slo rovno, s wr d3 Zadok vzdy tahal do jednej strany
Pri Prudkom rozbehnu (schvalnom) ASC /TCL plynulejsie pustalo plyn = menej sa pretacali kolesa
Nevyhoda: pri rychlostiach 130+ mam na Yokohama o dost vyssia spotrebu ako wr d3 (1l)
To isté by si tvrdil keby si najprv jazdil Yokohamy a teraz by si dal Nokian, lebo stará 4 ročná pneu vs nová pneu. Aj tie Yokohamy vekom stvrdnú a zasa bude spotreba tam kde bola
Keby ti v noci prehodil niekto iné nové pneu ani by si nezbadal, tomu ver
neporovnavam 4r co boli jazdene vs nove yokohamy...
4r sa v zime nokian spravali rovnako, spotreba bola podla toho co som si pisal takmer rovnaka cele 4r, yokohami maju zatial stale vyssiu - pravda jazde len zopar mesiacov.
jj a mas pravdu, kebyze prehodim na matador alebo barum ani o tom neviem..
ja som skúšal na jednej octávke zimné Barum polaris(?) - 1 ročné
a na svojom nové (po 2000 km) Semperit speed grip 2 (v testoch adac dopadli cca rovnako ako bridgestone, dunlop)
tak barumky by som si v živote na svoje auto nedal, a som rád, že som vyberal podľa testov. barum sa oveľa ľahšie dostávali do šmyku ako semperit, a rozbeh do kopca tiež horší. Brzdnú dráhu som nejak nesledoval.
druhú sezónu jazdia teraz. čiže majú rok a nejaké dva mesiace.
no neviem či to má nejak veľký vplyv. Po jednej zime nemôže nastať taká veľká degradácia jazdných vlastností.
ak hej tak sa to už vôbec neoplatí kupovať.
Tento rok som skúsil dačo nové po klasike Barum/Matador, kúpil som Fulda Kristall Montero 3 keďže boli dobre hodnotené a nie o moc drahšie. Teraz keď už konečne napadol sneh môžem povedať že som príjemne prekvapený v porovnaní s Barum Polaris 2. Je pravda že je to na inom aute a iný rozmer (Peugeot 301, Fulda 185/R15, Hyundai Accent r.v.2009, Barum 175/R14), ale Fulda drží o dosť lepšie, mám o dosť väčší problém dostať ich do šmyku, Barumky šli akosi samé Preklzovanie kolies pri rozbiehaní zatiaľ ani neviem čo je, a to som presedlal z benzínu na diesel. Spokojnosť.