ASUS A8N-E
ASUS A8N-E
Mam MB ASUS A8N-E a mozete mi prosim poradit preco ked dam styri 512MB pamete do dosky tak mi na "AUTO" ukazuje DDR 333 Mhz Dual Channel a ked dam po iba dve tak idu na 400 Mhz dual Channel? Pamete su LEGENG 512MB DDR 400 Mhz s chipmi HINIX myslim. Dik.
to je problem integrovaneho pamatoveho radica v tvojej CPU
/ budes musiet pouzivat frek. 333MHz ak chces 4 moduly DDR
- skus nastavit 2T command rate a natvrdo 400MHz , ci by to nahodou nepomohlo ...
- ak nie tak nie je riesenie
/ budes musiet pouzivat frek. 333MHz ak chces 4 moduly DDR
- skus nastavit 2T command rate a natvrdo 400MHz , ci by to nahodou nepomohlo ...
- ak nie tak nie je riesenie
Naposledy upravil/-a crux2005 v Ne 04. Jún, 2006, 10:29, upravené celkom 1 krát.
s pozdravom, crux.
- Marek
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 16. Okt, 2004, 14:00
Malo by to byt aj v manuali, podla toho ako osadis Ramky a kolko ich osadis, taku maju rychlost. Toto som videl aj na MSI K8N Neo4-FI, ked som skladal komp, boli sice len 2 Ramky, ale ked boli osadene v rovnakej farbe slotu, tak sli na 333, ked som ich dal kazdu do inej farby tak idu na 400Mhz. Pozri manual.
Ja mam vsetky styri RAMky rovnake.Marek napísal:Malo by to byt aj v manuali, podla toho ako osadis Ramky a kolko ich osadis, taku maju rychlost. Toto som videl aj na MSI K8N Neo4-FI, ked som skladal komp, boli sice len 2 Ramky, ale ked boli osadene v rovnakej farbe slotu, tak sli na 333, ked som ich dal kazdu do inej farby tak idu na 400Mhz. Pozri manual.
toto je jasny problem radica ktory je integrovany v cpu.Marek napísal:Malo by to byt aj v manuali, podla toho ako osadis Ramky a kolko ich osadis, taku maju rychlost. Toto som videl aj na MSI K8N Neo4-FI, ked som skladal komp, boli sice len 2 Ramky, ale ked boli osadene v rovnakej farbe slotu, tak sli na 333, ked som ich dal kazdu do inej farby tak idu na 400Mhz. Pozri manual.
Procaky na s.939 maju problemy so 4 modulmy.
@Ciffo : skus 2T command rate a 400MHz , keD pomoze ok , keD nie tak so 4 modulmy musis pouzivat frekvenciu 333Mhz . Inak moze nastat nestabilita systemu , BSOD , atD .
/ tu nie je o com , jasny problem
s pozdravom, crux.
Ja moc s PC neviem, co to je 2T command rate? Co tam treba nadstavit? Nieco take som videl v BIOSe. Dik.crux2005 napísal:toto je jasny problem radica ktory je integrovany v cpu.Marek napísal:Malo by to byt aj v manuali, podla toho ako osadis Ramky a kolko ich osadis, taku maju rychlost. Toto som videl aj na MSI K8N Neo4-FI, ked som skladal komp, boli sice len 2 Ramky, ale ked boli osadene v rovnakej farbe slotu, tak sli na 333, ked som ich dal kazdu do inej farby tak idu na 400Mhz. Pozri manual.
Procaky na s.939 maju problemy so 4 modulmy.
@Ciffo : skus 2T command rate a 400MHz , keD pomoze ok , keD nie tak so 4 modulmy musis pouzivat frekvenciu 333Mhz . Inak moze nastat nestabilita systemu , BSOD , atD .
/ tu nie je o com , jasny problem
Toto mam v BIOSe:crux2005 napísal:mal by si tam mat moznost
Command Rate , a teraz by si to mal mat na AUTO .
To zmen na 2T .
A delicku nastav na 1:1 alebo 200MHz .
Hodnotu : FSB nemen
Timing mode - AUTO
Memclock index value (Mhz) - 333 Mhz
Cash# lacenty (TCL) - 2.5
Min rash# active time (TRAS) - 7T
Rash# to cash# delay (TRCD) - 3T
Row precharge time (TRP) - 3T
Row cycle time (TRC) - 22T
Row refresh cyc time (TRFC) - 24T
Read-to-write time (TWR) - 3T
1T/2T memory timing - 2T
S/W dram over 4g remapping - enabled
H/W dram over 4g remapping - enabled
Nic sa neda zmenit pokial nenadstavim miesto AUTO na MANUAL.
no tak este zmen :Memclock index value (Mhz) - 333 Mhz na 400MHz a pozoruj ci ti nabehne Win.
Ak ano prebehni Prime 95 ale : Tortoure test ---> Blend .
Potom skus este Memtest 86+ , popripade Super Pi.
Ak vsetko prebehne na ok , tak mozes pouzivat frekvenciu 400Mhz ak nie tak to nastav spat na 333.
Ak vsetko prebehne na ok , tak mozes pouzivat frekvenciu 400Mhz ak nie tak to nastav spat na 333.
s pozdravom, crux.
Uz som to mal na 400Mhz a WIN isiel bez problemov, len som nevedel ci to tak moze byt tak som to dal spet na AUTO. Idem to teda zmenit zase. Dik.crux2005 napísal:no tak este zmen :Memclock index value (Mhz) - 333 Mhz na 400MHz a pozoruj ci ti nabehne Win.
- jaksapatri
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Po 31. Júl, 2006, 02:00