2 RR pri update sekundárneho DNS

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Rozok
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 23. Aug, 2009, 21:10

2 RR pri update sekundárneho DNS

Príspevok od používateľa Rozok »

Zdravím, študujem na VŠ informatický odbor a mali sme na skúške zo Sietí otázku, aké 2 záznamy (RR) sa prenášajú pri update sekundárneho DNS serveru. V prezentáciách ani na nete som to nenašiel tak som sa chcel spýtať či by ste mi nevedeli poradiť tu. Díky moc. (otázka nemusí byť správne formulovaná, už si ju totiž moc nepamätám)
Ryzen 5 5600 | ASRock B450 PRO4 | 4x8GB DDR4-2666 CL16 | MSI RX 6800 Gaming X Trio | ZALMAN ZM850-GVM 850W | Fractal Design Pop Air RGB
Používateľov profilový obrázok
dendroid
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00

Re: 2 RR pri update sekundárneho DNS

Príspevok od používateľa dendroid »

Ja viem len o jednom, SOA.
Hexaris

Príspevok od používateľa Hexaris »

Ta otazka je nestastne podana :) asi by to chcelo original ... ak uz sa jedna o priamo update, tak ako axfr cela zona na zaklade rozdielu seriaku v SOA, pripadne ixfr a to konkretny zaznam. Pises sice RR, lenze samotna komunikacia, obsah resource records, moze mat viacero sposobov ...
Používateľov profilový obrázok
dendroid
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa dendroid »

AXFR nie je ale resource record. Takze bud bola otazka zle naformulovana v teste, alebo sa vyznam stratil putovanim :D
Hexaris

Príspevok od používateľa Hexaris »

Ale ved hej, preto pisem bud axfr cela zona slebo ixfr incrementalna zmena, to jest konkretny zmeneny zaznam (rr). Zle je to formulovane. Mimochodem na margo rfc, take djbdns by na tuto otazku nemalo odpoved, master slave neexistuje. Synchronizaciu zon si riesite po svojom.
Rozok
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 23. Aug, 2009, 21:10

Príspevok od používateľa Rozok »

Dobre díky moc chlapci, ešte nedám lock keby sa mi náhodou dostane do uší poriadne zadanie otázky.
Ryzen 5 5600 | ASRock B450 PRO4 | 4x8GB DDR4-2666 CL16 | MSI RX 6800 Gaming X Trio | ZALMAN ZM850-GVM 850W | Fractal Design Pop Air RGB

Návrat na "Debata o všetkom"