Stavba domu 2017 UPDATE prvej strany

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
jergus
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 03. Aug, 2006, 02:00

Re: Stavba domu 2017

Príspevok od používateľa jergus »

hawkeye napísal:tak teraz som dostal predbezne nacenenie rekuperacie na 7k ze za 10k max...
tak som zvedavy kde nas architekt zobral 40k
sak slovenska klasika, 10 firme, 30 do vrecka architektovi :D
Abraham Lincoln oslobodil vsetkych ludi, ale az Samuel Colt ich zrovnopravnil
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa quicky »

cas vymenit architekta... :laugh:
HaDeS
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa HaDeS »

jergus napísal:sak slovenska klasika, 10 firme, 30 do vrecka architektovi :D
prevelmi lubim tieto kydy. vies o aku rekuperacku to slo? Hm pockaj porozmyslam, ide o najlacnejsiu jednotku (pan se dogaga v polsce v nowom targu), alebo je to komplet cela zalezitost s drahsim tepelnym cepradlom a komplet inteligentnym riadenim a domovymi rozvodmi ? Urcite mi to povies, ked vies tresnut takuto chujovinu.

slovami klasika: sak slovenska klasika, chuj do toho vidim, ale treba preventivne spindat vsetko. ulavi sa nam ked uz nic ine. (inak podla seba sudim teba postupujes ?)

ps: 34k sa robila rekuperacku pomerne nedavno, pravda bolo to do uzitkovej plochy 280m a bolo v tom aj vonkajsie voda voda cerpadlo. (edit: to cerpadlo bolo jedno z tych drhahsich kuskov)

nezastavam sa toho architekta, ale mudrlantov co pojedli vsetku mudrost sveta a vyznaju sa vo vsetkom lebo spravili Doktorat z Googlu mam velmi rad.

edit2: a ano s rekuperaciou sa vies vopchat aj do plus minus povedzme 6-7 k, lenze to je ina rekuperacia ako ta za 35k
Workstation: dual E5-2698V4 GTX 2xTitan,
Slave 1-9:i7 5820k@4.2-4.45GHz
Slave 10-18:Ryzen 1700@3.7-3.9GHz,
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

2 HADES : kedze to napisal sam zaujemca o dom,tak to berieme tak ,ze porovnaval podobnu rekuperacku,nejaky standard, pochybujem,ze by mu hned z fleku tresol totalny highend:) skorej nejaky mid
HaDeS
Používateľ
Používateľ

quicky to je celkom dobra otazka co povorvnavali, co ponukali a co kto nacenoval. To vedia zatial iba investor, architekt a ludia zainteresovani do tendrovaciek. Ostatne su len z nasej strany dohady a preto ma hustodemonsky krutoprisne popudilo to vyjadrenie, ze sak slovenska klasika 30k do vacku.

Jako takto priklad pre (bez urazky) laikov kde mozeme lietat s cenami elektrina baraku 5k vs 25k+. jedno moze byt obycajna instalacia aku pozname, druhe je zbernicovy ABB system (kludne vymen za Legrandacky).
Alebo pride Dezo s majzlom rozdrbe 2/3 steny na prach skonci to takto za cenu par piv a dve tri krabice dezertneho ovocneho vina.
Iny prilad zasuvky vypinace do baraku - povedzme ze ich je treba tak 50ks (nech sa dobre rata)
-budeme brat len od Legrandu - Valena stoji jeden ramik ale 7e, BTcino stoji 50 baj oko (tie ceny sa mi teraz nechcelo hladat presne ale pre ilustraciu v com sa mozeme pohybovat to staci)
a hned mas 350e vs 2.5k

Tym som chcel povedat ze bez nejakeho relevantnejsie infa su to tak prisne dohady ze az.

edit: jako je mi jasne ze pri 100k ci kolko to chcel dat do baraku (alebo si to mylim uz z inym threadom) je 40k rekuperacka a napr inteligentna domacnost utopia. Ale troska sudnosti nezaskodi, nechce sa mi verit ze sa porovnava identicka pripadne podobna vec s takym rozdielom. To neni statna zakazka
Naposledy upravil/-a HaDeS v St 24. Feb, 2016, 16:25, upravené celkom 1 krát.
ANDYMAN
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 09. Mar, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa ANDYMAN »

Uplna normalka tieto cenove ponuky... akonahle si chces dat nieco robit v novostavbe, nebodaj v okoli BA tak treba uz dopredu ratat ze prva ponuka bude uplne mimo realitu...
Konkretne rekuperacia je jedna z veci ktoru si clovek vie v pohode spravit sam... na internete su tony informacii o tom... zase netreba mat iluzie ze typek v monterkach co to pride montovat z firmy ma spraveny doktorat z rekuperacii :)
Intel i7 4790K Delid [ 8-RADS!!! Water Cooling ] Kingston HyperX 32GB ASRock Z87 OC Formula EVGAGTX980Ti Superclocked EK Water Samsung 850EVO RAID-0 HDD cca 10TB Creative SB-Z Asus 4K 32" LED RAZER Deathstalker UltimateLogitech Z5450 THX Enermax Platimax 1500W Corsair 900D ...
WATER COOLING : CPU EK - Supreme LTX CSQ D5 X-Res CSQ Pump Phobya DC12-400 1x Phobya G-Changer 480 V1.2 1x Black Ice GT Stealth 360 1x XSPC RX240 1x AC NexXxoS PRO II 3x AC NexXxoS PRO I 1x HX-CU1401V Hose 13/10mm UV Liquid ...
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

ved jasneeeee .ja som to myslel skorej tak,ze ked si to porovnaval resp sa pytal na rekuperacku priamo hawk ktory to chce/nechce realizovat tak som predpokladal ,ze tie ceny vychadzali priblizne z rovnakeho vyhotovenia/kvality... preto aj jergus tak reagoval si myslim:)

samozrejme vsetko sa da spravit aj na "polsky standard" aj na "nemecky standard" :) my slovaci chceme vacsinou nemecko za cenu polska, co si budeme klamat -alebo teda vacsina :D
hawkeye
Redaktor
Redaktor
Dátum registrácie: Ut 06. Jan, 2009, 19:12

Príspevok od používateľa hawkeye »

Ejha to som tu rozprudil diskusiu...vopred sa ospravedlnujem...zatial bolo zadanie pre vsetkych rovnake: +/- cena (aby sme mali predstavu) pre 2oj pos.barak o rozmeroch cca 180(120 dole,60 hore)
Jedna firma 7500, druha 40k

Ziadne ine alternative nic alebo ci sa da nieco zamenit neviem zatial. Ako keby ponukali 1 sluzbu, 1 produkt
Spoiler: ukázať
i5-6600k@4600Mhz + asus sabertooth z170 Mark1, 16GB RAM, Sapphire Nitro R9 390 Fury, Seasonic SnowSilent 750W Platinum all in Silverstone Fortress FT02
jergus
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 03. Aug, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa jergus »

hades priznaj sa ze tu CP za 40 si robil ty a chcel si si kupit po tomto ksefte za 30 audinku :D
Abraham Lincoln oslobodil vsetkych ludi, ale az Samuel Colt ich zrovnopravnil
HaDeS
Používateľ
Používateľ

jergus istotne, jediny nekompletny olympionik, ktoreho som ochotny jazdit je R8 a obavam sa ze ta tricka je zlahka trosicka nedostatocna. :hysterical:
zostanem ja pri svojich z370 a c70.

hawkeye - ak by bolo mozne - vies mi potom prosim ta supnut do SS vypolozkovane nacenenia?
-co je to za firmu ma nezaujima, len polozky/vykony-ceny.(co za overkill tam nahadzali a-la sifon za 300 :mweheh:)
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

ja som chcel poprosit uplne to iste - keby sa eventualne dalo tutok verejne... bez firmy, bez nicoho, len polozky a cisla.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

.
.
kontrolna otazka : inzinierske siete, potiahnut circa 50 metrov do jemneho svahu (pozemok sa deli na dva). Kolko to moze stat ? Vsetko je tam, plyn, kanalizacia, verejna voda, elektrina. Netusim ake su dnesne normy na pristupovu cestu kvoli hasicom, tri metre siroka ?

Prepokladam ze cesta bude najhorsi problem aj technicky aj penazne - treba ju nejako vyclenit z povodneho pozemku do spoluvlastnictva a podobne cize kataster a hlavne zaplatit. Potiahnut "zopar rur" hore kopcom meter a pol v zemi nevidim az take strasne bolestive i ked gratis to tiez nie je.

Mate niekto sajnu co tato sranda moze koštovať ? Ja som si psychologicky nahodil 25.000 eur vsetko dohromady vratane inzinieringu elektrarne, plynarne, vodarne. Cestu som ratal zamkova dlazba, 50 metrov dlhe, 3 metre siroke = 150m2 krat 50eur/m2 (zemne prace, dlazba samotna) to mame 7.500eur. Zopar susnov na ostatne veci, 33% koeficient prekvapenia, vyslo mi to 20.000eur, tak reku ci sa do 25k eur zmestim.

Nazory prosim ?
.
.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
isildur
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 21. Jún, 2008, 13:55

Príspevok od používateľa isildur »

Pomaly začínam riešiť projekt. Zatial to vyzerá na pivnice, prízemie a niekedy v budúcnosti dokončit poschodie. Originálny projekt od mojej projektantky som trosku pozmenil (cierne čiary).Napíšte názory :) Vchod do domu je zozadu (inak sa to nedalo riešiť), predok domu (z cesty) je vpravo, sever z hora.

pivnice:
Obrázok

prízemie:
Obrázok
Curuj
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Pi 10. Sep, 2010, 17:33

Príspevok od používateľa Curuj »

ak môžeš, nedávaj si dvere hned ku stene. nič tam už nedáš a miesta bude len ubúdať :) a aj to lepšie pôsobí, ak vstúpiš do miestnosti nie z rohu
mohol by si popísať miestnosti, čo je čo.
budeš behať stále po schodoch, ked pôjdeš von? kolená na tom budú už len horšie :laugh:
chcelo by to lepšie podklady trochu, nech sa to dá okomentovať :-D
CPU: Intel Core i7 4930K | CPU-COOLER: Noctua NH-D14 | MB: GIGABYTE X79-UP4 | RAM: Kingston HyperX Beast 4x8GB 2133MHz | SSD: Crucial M500 240 GB, OCZ Vertex 2 60GB | HDD: SaMSUNG 1,5 TB + 2TB, WD black 1TB, Seagate 3TB | PSU: Corsait RM850i 80 Plus GOLD | CASE: FRACTAL DESIGN Define R3 (3 x 120mm fan, 1x 140mm) | VGA: ASUS GTX680-DC2T-2GD5 | SPEAKERS: Homemade | HEADPHONES: Audio-Technica ATH-T500 | LCD: 2xHP ZR24w 24" (1920x1200)| KEYBOARD: LOGITECH Wave | MOUSE: Razer DeathAdder Black Edition | OS: MICROSOFT Windows 7 Professional 64Bit
warrior606
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 20. Aug, 2013, 17:55

Príspevok od používateľa warrior606 »

Popisovat netreba je evidentne co co je. Dufam ze nie je velka premavka na ulici kde byvate ked mas spalnu napredu :) Vyhoda je ze mas obyvacku dozadu a mozes spravit terasu.

Kuchyna v pohode akurat nechapem preco ti chodba pokracuje az do kuchyne podla mna zbytocnost. V tom priestore by som spravil satnik alebo tam posunul spajzu.

Ten priechod do obyvacky z chodby je zbytocne velky. Takych 120cm uplne postacuje. Ten komin by som posunul do stredu domu do toho rohu co tam mas. ak das teplovzdusnu vlozku tak ti vykuri cely dom okrem kupelni.

Co sa mi nepaci je ako si poriesil spalnu z izbou. Spalna je dost velka co je podla mna zbytocnosnost ked tam chodis len spat a .... :) Co ti tam chyba tak to je satnik. Celkovo jedine odkladacie priestory mas dole v pivnici a mozno ked spravis nejake na poschodi. Neratam ten prirucny hned pri vchode to bude aj tak len vstavana skrina predpokladam.

Co sa tyka podpivnicenia tak ty musis najlepsie vediet co potrebujes. Davat ti k tomu nejake rady je myslim si zbytocne.

Mohol si to aspon okotovat nech vieme pribliznu velkost a nejake info preco si to rozvrhol tak ako to je. Bez tvojich poziadaviek tazko nieco radit :)

Návrat na "Debata o všetkom"