to bude trochu OT, ale cudujes sa? ) ked bol predajca obalov na mobily nenazraty, ze za to iste gumene puzdro co stoji na ebay 1dolar chce 9,99€, tak mu treba, a vsetkym obdobnym predajcom. 100% marza je trosku dost. Nehovoriac, ze pri mnozstve puzdier co z ciny objedna ich ma este lacnejsie. A ked ma e-shop, este chce 5eur za postovne, a da sa len kurier, posta nie. Cize, 1eurove puzdro co kupi z ciny, a realne zan da pri zlave za viac kusov 0,80eur predava za 15eur. Tiez ma zlavu v DPD napr., a teda celkove naklady su 2-3eura, predaj 15eur. Toto nieje podnikatel, toto je zdierat a vypalnik.Papek napísal:Bohuzial zijeme vo svete, kde ma pomaly kazdy pristup k netu a uz aj ten najblbsi blb si vie objednat obal na telefon z ciny za 3 € a nemusi ho kupovat za 8 lokalne. A takto to funguje uz pomaly so vsetkym. A potom sa nikomu nechce drzat sklad, radsej napise dodanie do 2-3 dni. Lenze potom sa na to vysere aj vyrobca a tiez nedrzi sklad, ved dodavatel podrzi. A dodavatel sa na to tiez vyserie a vyrobi az ked da vyrobca objednavku ... a potom tu mame stav, ze jednu poondiatu spojku dodavaju mesiac, lebo este nevytazili ani zeleznu rudu na nu.
Osobne prajem kazdym tymto shopikom krach. Ved nieje normalne, aby ked idem po auparku a pozriem Ferrari puzdro na iPhone 4S a tam stoji v akcii 29,99€, kdezto na nete davno 2-3€.
Lutujem ludi, co nevedia hladat na nete. Aj taki su. Nieco potrebuju, idu do Nayu, a kupia 2-3x predrazenu vec. Alebo book, co stoji v lokalnom IT shope 399eur, v NAYI akciovych 549eur. A potom ze preco nema Orange pausaly za ceny ake su v Rakusku. lebo slovak je kus vola, co si vobec nezistuje konkurenciu, ide, a kupi totalne predrazenu vec /vezme predrazeny pausal/. keby to tak nebolo, x tychto shopov krachne, NAY detto, alebo rapidne znizi ceny /len ci by sa im to oplatilo./
Pamatam casy Elektroworldu, fakt tam raz za cas mali veci za nakupne ceny /ich/. A NAYku tu vadilo, tak ich odkupil, sak tak sa nici konkurencia. A akcie v NAY? Nulove. Ten letak co chodi je vzdy smer kos, na heureke vsetko lacnejsie. V EW sa casto stalo ze na heureke lacnejsie nebolo...
A to iste samozrejme autopriemysel. Uz som nasiel aj fest cenove rozdiel pri autokelly a napr. elite. A ked to clovek berie z ciny /casto je to aj tak to iste/ tak usetri radovo nasobky. Len musi pockat. Samozrejme zasa nie vsetko, cinske brzdy by som na auto nedal, ale nejake somariny ako cidla hej. Raz som si doprial cidlo teploty kvalitne, za cca 29€. Nevydrzalo ani ROK! Nahrada z autokelly za 6€ je tam dodnes, a funguje.