Politicka debata

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...

Budú podľa vás predčasné voľby v roku 2021?

Áno
14
29%
Nie
28
57%
Neviem
7
14%
 
Celkom hlasov: 49

Používateľov profilový obrázok
lezgy
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3771
Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa lezgy »

ps
cele dlhace sepkaju o tom ako fico chodil na navstevy do toho bytu kde s kym
a od tzv pravych tam nejako ludi vidno nebolo
bolo vidno len fica, to ti povie takmer kazdy kto byva v okoli 500m
ale 1000x opakovana loz sa stane pravdou to uz platilo za gebelsa....komac si to len sikovne osvojil a vysledky vidime dnes
co spravi kvalitny vyplach uz dost tupej hlavy
od 48smeho tu vladne len ten isty v inom nazve
a ludom to evidentne vyhovuje, a tym par co odislo tak to je na zmenu moc malo

mozeme sa tu dohadovat kto viac kradne
ale zacat treba od volica
robia len to co sa im dovoli

rano som dostal jeden mejl...ako klamat
tak pripajam celkom zaujimave aj ked nic nove

http://ocividne.sk/2016/02/faktor-lzi-v ... h-grafoch/
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH

2, HP 4330s
Používateľov profilový obrázok
materik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2300
Dátum registrácie: Št 10. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Prešov

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa materik »

@felipe25: existuje mnozstvo rieseni, ktore socialne slabsim pomozu rovnako, ako vlaky zadarmo. S tym rozdielom, ze to nebudeme platit my. Napriklad reforma podnikatelskeho prostredia, odvodov a socialnej politiky.

Na vychode (odkial btw. som a viem, ako to tam vyzera) pracuje obrovske mnozstvo ludi na dohodu, pretoze ich zamestnavatelia nemaju na to, aby ich mohli mat ludi v TPP. Ludia z vychodu su teda nuteni ist prec, ci uz do BA, alebo do zahranicia. A jedine, co pre nich blahorodic ficko spravil je, ze im zlahcil cestovanie. Nech nekazia statistiky, ved slovak zamestnany v UK, nie je nezamestnanym v SR.

Kebyze sa odstrania danove licencie, byrokracia na uradoch a znizia sa odvody, hned by bolo jednoduchsie podnikat a hlavne by to bolo aj rentabilnejsie. A ak si si vsimol, ficko za tie styri roky spravil presny opak. Preco? Tak lebo maly podnikatelia, ktory nemaju schranky na cypre, dotuju statnu pokladnicu najviac. A keby prestali platit oni, odkial by potom ficko zobral bubaky na vlaky zdarma, maserov zo spisa, paskove CT a na dlhy vahostavu? :rolleyes:

A ci som pocitil nejake zmeny? Zitnanskej reforma prijmacich pohovorov obmedzila rodinkarstvo na sudoch ;). Nebyt toho, na sude nerobi moj brat, ale syn sudcu, ktory bol spolu s nim na pohovore. Lenze, vdaka Zitnanskej prijmali tych schopnejsich, nie tych, co maju rodinu na sude.

fickove zmeny od 2012 som tiez pocitil, platime ako firma viac :bye: Ale vdaka nemu, sme chraneny od hord imigrantov, ktorych vlny slovensko obchadzaju z daleka. Sak, prist tu? To mohli zostat doma... Ale vodu nam nikto nekradne, nase super projekty regulacii riek nam ju pustaju z krajiny same. :facepalm:
PC -> Topping DX7 Pro+ -> Meze 109 PRO / Microlab B77
Koro

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa Koro »

materik napísal:Tak lebo maly podnikatelia, ktory nemaju schranky na cypre, dotuju statnu pokladnicu najviac. A keby prestali platit oni, odkial by potom ficko zobral bubaky na vlaky zdarma, maserov zo spisa, paskove CT a na dlhy vahostavu? :rolleyes:
Klamať sa nemá.

V roku 2013 sa na dani z príjmu právnických osôb vybralo 1 975 miliónov eur. Keby sme extrémne preháňali a považovali za malého podnikateľa každú firmu, čo odvedie na DPPO menej ako 1 milión eur ročne, tak by to znamenalo, že z tejto sumy treba odrátať príspevok 170-tich najziskovejších firiem - 1 030 miliónov eur.

DPPO malých podnikateľov teda robí - 945 mil. eur

Teraz si to môžeme porovnať s fyzickými osobami, tj. v drvivej väčšine zamestnanci a symbolicky SZČO.

DPFO - 1871 mil. eur
Sociálne odvody - 5 478 mil. eur
Zdravotné odvody - 3 884 mil. eur

Spolu 11 233 mil. eur. Ak by sme uvažovali, že priemerné mzdy v súkromnom a verejnom sektore sú rovnaké a odrátali sme od tejto sumy dane a odvody od 633 800 zamestnancov verejného sektora, dostali by sme sa k nasledujúcim výsledkom:

Príspevok štátu od "malých" firiem - 945 mil. eur
Príspevok štátu od zamestnancov - 7 077 mil. eur

http://cenastatu.sme.sk
Používateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5780
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa felipe25 »

co??

"existuje mnozstvo rieseni, ktore socialne slabsim pomozu rovnako, ako vlaky zadarmo. S tym rozdielom, ze to nebudeme platit my. Napriklad reforma podnikatelskeho prostredia, odvodov a socialnej politiky.L

srandujes? a ako toto prepanajana pomoze rodinke s dvoma detmi s vychodu slovenska, co maju 2deti, ktore dajme tomu dochadzaju do skoly a len za mesacny listok na vlak im musia dat cez 70-80eur?? :))) Tie napady su krasne, ale neriesia podstatne. Ja zasa nevravim, ze fico je zazrak, ale tymi vlakmi si dost pomohol. A nestalo to vobec vela, pretoze konkurencia mala prist tak ci tak, a jej ceny su take, ze dospelaci na trase kde chodi regiojet malo co chodia so ZSSK. takze tie vlaky su plne najma studentov, za ktorych plati stat . platil aj predtym, ale len 50%, zvysok si doplacali studenti.
len ja ti stale dookola vravim, ze tymto krokom ma min, 10% hlasov od ludi, ktorych sa uspora na vlakoch zadarma bytostne dotyka. Tu nejde o 10eur mesacne, ale o desiatky eur uspor.
Ja len tymto vravim, ze fico si tymto krokom zabezpecil krasne hlasy. Ucitelom nepridal, lebo vacsina ho aj tak nezvoli, takze "nebol dovod". Dochodcom tiez nieco dal, lebo tiez v nich vidi potencionalne hlasy.

Ano, je pravda, ze tam hore miznu stovky mil. eur, a on rozdava drobky, lenze tie rodiny, tie najspodnejsie to vnimaju asi najsilnejsie. Ked maju 2ja s detmi dokopy 650eur v cistom /na vychode take platy su/, tak usporu len 20eur okamzite pocitia.

Bohuzial, co prenich urobila, alebo robi opozicia? Tito ludia maju o dovod viac ist volit. Oni nechcu zmeny, uz sa prisposobili. Darmo, ze je to len naoko.

Dnes pozeram markizu, a opat, tie iste dristy so vsetkych ust. Kazdy vie ako robit politiku, kazdy si je isty ze jeho postup je naj. Pritom, napr. pri otazke skolstva nemaju jedineho odbornika, ktory by im ozrejmil situaciu ohladom normativov. Trepu riesenia, a nemaju pocit, ze ZS SS a VS vobec nemaju rovnake normativy. A najlepsi bol Kollar - tak on chce odmenovat skoly podla vyssledkov. Krasa, takze gymnazium bude kral, a skola, kde chodi "odpad", lebo aj take su neprezije, lebo nebude mat sancu dosiahnut vysledky. Bohuzial, material je aky je, anikto s nim zazraky neurobi.
A setrit chcu optimalizaciou siete skol a hlavne DUALOM. Ano, lenze zabudaju, ze ak sa dual rozbehne, stovky ucitelov ostanu bez prace, pretoze firmy si najmu svojich ludi. Mam znameho co uci, ma atestacie, kredity, a ma celkom slusny plat /nestazuje sa, aj ked nema ani tisicku v hrubom/ - vidi okolo, ze moze byt aj horsie. Ked ho "vyhodia", kredity, atestacie mu budu nanit. Zbytocne od 20-30 chodil po skoleniach, lebo akonahle nebude ucit, moze si s tym tapetovat steny.
Mnohi zabudaju, ze sestry maju takisto rozne certifikaty, osvedcenia, ale aj kredity, atestacie. Cize, ucitelia a sestry su svojim sposobom rukojemnikmi svojich povolani. Preco dali ucitelom mozno robit si kredity a prilepsit k platu? lebo ich to nepriamo nuti ostat v skolstve, pretoze kdekolvek inde im ich neuznaju. Takze ucitel A, co je odbornik, uci fakt na urovni odide do firmy, a klesne platovo o par sto eur minimalne. Len mi tu prosim nepise dristy, ze ma sa nechat dat zaplatit, lebo na vychode to tak nefunguje.
Tiez mam znamu zdr. sestru zrovna v Presove. Len so stastim stiahla skor vypoved, ako tie zvysne, ktore uz nechcu vziat spat. A to, sestra je na tom rovnako ako ucitel - ma priplatky za kurzy a pod. AKonahle zmeni povolenia, ide detto o stovky eur dole. To je jedno na ake, staci ze so sestry bude sekretarka. Min. na zaciatku klesne a to poriadne.
Preto si je ministerstvo, tva iste, ze ucitelia a sestry dlho v strajku nevydrzia, lebo oni tu pracu chcu a potrebuju bohuzial. Mozno sestry vedia odist do nemecka, ale to tiez nieje lahke, a keby chceli odist, uz by odisli...
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit

NB: DELL + ASUS

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
Používateľov profilový obrázok
jergus
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1281
Dátum registrácie: Št 03. Aug, 2006, 02:00
Bydlisko: Kremnica (31)

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa jergus »

felipe: uz hore bolo spomenute, ze klamat sa nema. minimalna hruba mzda bola a je 380e, po uplatneni vsetkych narokov to hadze 340e v cistom, pri uplatneni danoveho bonusu na deti je to dalsich 40e, cize ak maju dvaja ludia dokopy 650e tak su retardi, ktori sa nechavaju odrbavat a ani nepoznaju nase zakony. za dalsie ked niekto zaraba minimalnu mzdu, tak rozum hovori ze mozem mat len tolko deti kolko som schopny uzivit. takze ak ma par 2x minimalnu mzdu a maju dve deti, tak su to opat retardi, lebo deti nenosi bocian. a ak aj maju minimalku a ak si spravia dve deti, tak nech sa potom nestazuju a nefnukaju ze im nevychadzaju peniaze, a nemozu ich deti chodit do skoly, a nemaju na autobus a podobne sracky
Abraham Lincoln oslobodil vsetkych ludi, ale az Samuel Colt ich zrovnopravnil
Používateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5780
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa felipe25 »

jergus... a ked ma jeden uvazok len 6h, lebo lepsiu pracu si najst nevie, nedokaze? myslim tym hlavne totalny vychod.
momentalne mas o stvrtinu MENEJ.

a sa pytam, co je to dnes aj ked budu mat dvaja 800e v cistom. co to je dnes, ked maju skolopovinne deti? ved len na deti daju minimalne 250e, ak nie viac. teraz musia byvat, jest. ak by nemali vlastny byt, hypoteku by neutiahli.


tak rozum hovori ze mozem mat len tolko deti kolko som schopny uzivit. :D :D :D :D
s tymto chod na LUNIK IX... nieco ti povedia na tuto temu...

aj medzi bielymi su taki, co su schopny narobit si aj 5deti. hlavne tie nizkoprijmove, soc pripady. nesledujes pripady modreho z neba, ako mnohi ziju? ze ani elektriku nemaju? si totalne vedla.
myslis si, ze kazdy ma len tolko deti, na kolko ma? totalne vedla. cely stat je v riti, lebo o nich nedokaze postarat. nehovoriac, ked jeden z rodicov ostane pri malom dietati doma. z akej sumy potom ziju? hovorim o spodnej vrstve, takzvana chudobna. nedavno bol clanok, ze v chudobe na SR zije 25% ludi. presne tu skupinu mam na mysli. tym hodis 20eur, a budu tancovat
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit

NB: DELL + ASUS

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
Používateľov profilový obrázok
jergus
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1281
Dátum registrácie: Št 03. Aug, 2006, 02:00
Bydlisko: Kremnica (31)

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa jergus »

lunik 9 je moralny a inteligencny odpad spolocnosti kde jedinym riesenim je zrovnanie so zemou.
neviem co tu splietas polovicne uvazky. je trhovy kapitalizmus, volny pohyb osob po eurozone, takze ak niekto sedi doma na riti a narieka ze si nemoze najst robotu a ze nic lepsie v okoli nie je, tak je to len lenivy zdochliak! ked raz niekto nema peniaze na uzivenie dvoch deti a narobi si pat, tak bohuzial to je jeho problem. bud si pobalia vsetci kufre a prestahuju sa, alebo otec/mama chodia na tyzdnovky, dvojtyzdnovky makat niekam inde.
a teraz si precitaj par prispevkov po sebe. nariekas ze na vychode nie je kde a co robit, ze rodinam pomoze aj 20e za vlaky a ze fico je boh. tak ked retardakom staci tych 20e tak nech si volia fica a ziju z tych ich 600 eciek. ked dostanu rozum a zacnu volit strany co daju do poriadku podnikatelske prostredie, potom zacnu na vychod aj firmy chodit a budu zarabat viac. komu niet rady, tomu niet pomoci.
Abraham Lincoln oslobodil vsetkych ludi, ale az Samuel Colt ich zrovnopravnil
Používateľov profilový obrázok
materik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2300
Dátum registrácie: Št 10. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Prešov

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa materik »

@felipe25:
a ked ma jeden uvazok len 6h, lebo lepsiu pracu si najst nevie, nedokaze? myslim tym hlavne totalny vychod.
momentalne mas o stvrtinu MENEJ.
A preco si ju nevie najst? Lebo na vychode sa inac zamestnavatelom neoplati zamestnavat ;) Preco? Lebo su vlaky zadarmo a prachy na to treba z dani a z odvodov. A to zatazenie je tak vysoke, ze si zamestnavatelia nemozu dovolit TPP.
Uvedom si jednu vec, ze je podstatne prinosnejsie zarabat viac, nie mat umoznene pri mizernom zarobku usetrit na vlaku. Hlavne, ked to vobec nie je spravodlive. Sak uz len vychod, napr. z Humenneho ide vlak do Sniny a do Medzilaboriec. Po ceste pozbiera mnostvo ludi, ale aj tak je tam viac obci, cez ktore vlak nevedie. Ludia tam zarabaju rovnako mizerne a autobus si platit musia. Na takuto pomoc/solidaritu moze skocit len blbec :facepalm:
Bohuzial, co pre nich urobila, alebo robi opozicia?
Nic. A vies preco? Pozri si ako vyzera obsadenstvo parlamentu v case, ked opozicia predklada nejaky zakon. Nakolko su v mensine, potrebuju hlasy aj smeru. A ten ked tam nie, resp. nepodpori ich, opozicia nemoze nic spravit :rolleyes: Ak sa ti teda zda, ze opozicia nespravila nic, tak mozes za to podakovat smeru.

Inac (ak sa urazis, je mi to jedno), ja tvrdim, ze SMER mozu volit len hlupaci a zlodeji. Hlupaci politike nerozumeju a nadsene papaju hodene kosticky a odrobinky. Zlodeji mozu vo velkom kradnut a postih im nehrozi. :bye:

@Koro: priznavam, nechal som sa uniest a dakujem za spresnenie. :good: Chcel som poukazat na ten nechutny fakt, ze stat mina obrovske peniaze na tendre, z ktorych prijmy utekaju na cyprus. A kvoli tomu zatazuje tych, co tu makaju a nemaju moznost takto si "odlahcit" zdanenie. Ale, pekne si poukazal, ze sa to vlastne tyka aj zamestnancov a vdaka takemuto hospodareniu so statnymi, mas cistu o dost mensiu, ako hrubu. ;)

EDIT: Opravena hrubka :red:
Naposledy upravil/-a materik v Po 29. Feb, 2016, 10:22, upravené celkom 1 krát.
PC -> Topping DX7 Pro+ -> Meze 109 PRO / Microlab B77
Používateľov profilový obrázok
jergus
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1281
Dátum registrácie: Št 03. Aug, 2006, 02:00
Bydlisko: Kremnica (31)

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa jergus »

jeden pripad slovenskeho podnikania:
firma Territorio s. r. o., sidlo vilka pod slavinom, Boženy Němcovej 8, BA
pocet zamestnancov 0
trzby 0
zisk 300 mil E
zakladne imanie 5000E

no aka krasna a uspesna firma!
Abraham Lincoln oslobodil vsetkych ludi, ale az Samuel Colt ich zrovnopravnil
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 9824
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa quicky »

jergus ako mozes mat zisk 300 ,ked trzba je 0? zisk sa pocita z trzby minus naklady ci?(velmi zjednodusene) :laugh:

https://www.facebook.com/minutaekonomie ... nref=story

to danove zatazenie a celkovo odvody su podla mna dost likvidacne,kazdy slusny zamestnavatel aj keby chcel dat ludom prachy tak proste sa "neda".. lebo dat 500e v cistom a zaplatit statu 1000e plus, tak to je proste .... uzernictvo-samozrejme legalne schvalene sudruhom ficom...ved to je take socialne ako sa zda ,vsakze:)
a to,ze moja matka plati len za seba odvody daleko cez 1k mesacne ,je aj skoda slov, no a na oplatku co dosta? dochodok v najlepsom 500e (ak vobec na nejake zostane), starostlivost ako cigan co nic neplatil atd? GRATZ! toto je stat co podporuje slusnych ludi (hlavne ako sa hovori, malych a strednych podnikatelov)...
Používateľov profilový obrázok
jergus
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1281
Dátum registrácie: Št 03. Aug, 2006, 02:00
Bydlisko: Kremnica (31)

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa jergus »

quicky: ako vidis u nas je vsetko mozne :D davam sem link na zdroje. tusim ze zisk sa da presuvat na dalsie roky, priznany zisk, nepriznany ci ako to je. ale stale to nemeni nic na veci, pretoze podla finstatu ta firma mala 0 zamestnancov, 2012 zisk -6400E (trzby N/A), 2013 zisk 56,7milE (trzby N/A), 2014 zisk 300milE (trzby 0). takze za robertka su velmi uspesni!

http://finstat.sk/46918175

http://www.orsr.sk/vypis.asp?ID=251862&SID=2&P=0
Abraham Lincoln oslobodil vsetkych ludi, ale az Samuel Colt ich zrovnopravnil
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 9824
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa quicky »

jj to som uz cital ,tusim konatel nezamestnany zije na cypre :D

a ten konatel :) klikni na neho- tomu hovorim profesionalny biely kon :) :hysterical:
http://www.orsr.sk/hladaj_osoba.asp?PR= ... 0&T=f0&R=0
Používateľov profilový obrázok
jergus
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1281
Dátum registrácie: Št 03. Aug, 2006, 02:00
Bydlisko: Kremnica (31)

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa jergus »

a vilka je taktiez profesionalna, ako to nazvat, biela stajna :D

http://www.orsr.sk/hladaj_sidlo.asp?ULI ... SID=2&R=on

a teraz majitelia vilky:
1. ivan chalupa
2. andrea takacova
3. andra rozborova
4. katarina carrarova
- vsetci s adresou trvaleho bydliska hlboka cesta 9, co je o dva domy vedla
5. zoltan czuczor
6. a daniel krajcer :D

tarchy od mesta BA, sberbank, oberbank a SlSp

list vlastnictva 5688, parcela 3649
Abraham Lincoln oslobodil vsetkych ludi, ale az Samuel Colt ich zrovnopravnil
Používateľov profilový obrázok
Krutibrko
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 3691
Dátum registrácie: Ne 02. Mar, 2008, 14:00
Bydlisko: Poprad, Brno

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa Krutibrko »

Felipe: ohľadom tej práce to nie je vždy úplne tak. Poviem ti prípad z KE, ktorý mám z prvej ruky.
Mladá rodina, príjem nízky ( predpokladám taká nejaká suma ako si spomínal ) 1 dieťa.
Dievča sa vysralo kompletne na školu + prácu, radšej decko a materská. Dôvod? Chcela sa odsťahovať od rodičov.
Chalan rozprával, ako je ťažké nájsť prácu, že je veľmi šikovný kuchár, varil pre 200 ludí atď.
Prišla za ním známa a vraví: Známy otvára reštauráciu, poď, budeš kuchár. Pokiaľ ju otvorí, môžeš robiť v pizzerii. Jednalo sa o dedinu hneď vedľa KE, kolektív tam bol super a aj pracovné podmienky.
Jeho odpoveď? Nie, idem robiť radšej do fabriky, lebo mi ponúkli full time.
Nevravím, že každý za to môže, ale väčšina áno. Hlavne mladý človek nemá právo robiť zo seba chúďatko, že sa nedá nájsť práca, len musí hladať a byť ochotný aj vycestovať.
Používateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5780
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa felipe25 »

Ja som nikdy netvrdil, ze FIco je boh. Nikdy som ho nevolil, ani nebudem. Iba som zhromazdil fakty, ked sa casto cudujete, odkial sa berie 40% jeho hlasov.
Vidim, ze nemate ponatia, ako tu ludia na vychode ziju. Su typy ludi, ktore nepojdu vonku robit, chcu byt rodinou. Mozu za to, ze si nenajdu pracu, lebo ta praca proste nieje? Nemozu za to. Casto to ani niesu lenivy ludia, len im proste system nedoprial. A prave takym, ked da fico vlaky zadarmo a ine veci, tak prenich bude boh. Oni uz nevidia to, kolko si uleju na dialnici tu, tam na sifone, na zavedeni internetu do skol, Ich to nezaujima, z toho sa nenajedia.

Fico je velmi dobry taktik, aby to nedopadlo tak, ze s lahkostou vyhra volby a bude vladnut opat sam. To bude katastrofa.
Ja som nikdy fakt nepisal, ze je boh. Iba vam cca ukazujem, ako ho vidia jeho volici, alebo v akej biede jeho volici ziju, ze su radi aj za 40-50eur usetrenia mesacne.
Kazdopadne, stojim si za svojim, a to tym, ze pravica 4roky dozadu neukazala ziadnu zmenu, a mne osobne ako obcanovi sa od 2006 do 2016 nijak zasadne nezmenil zivot ani za jednej vlady. A to je to, co je pravym zrkadlom, ze sa mame lepsie, ci? Ano, ja niesom zivnostnik, takze neviem zhodnotit ako to pocitili oni, ale bezny clovek od 2006 do 2016 nepocil prakticky nic, okrem znizenia dph na potraviny, vlakov zadarmo a veci, ktore fakt znamenaju realnu usporu v penazenke. A ti socialne slabsi nepotrebuju viac. Mna neskutocne serie kazda predrazena zakazka, a vidim, ze vlaky zadarmo su len naplast na to, aby mal robert hlasy, ale ti so soc. slabych rodin ako pisem to neriesia...
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit

NB: DELL + ASUS

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro

Návrat na "Debata o všetkom"