Politicka debata

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...

Budú podľa vás predčasné voľby v roku 2021?

Áno
14
29%
Nie
28
57%
Neviem
7
14%
 
Celkom hlasov: 49

Používateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7115
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa Leon »

.
Používateľov profilový obrázok
Zubesuch
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1045
Dátum registrácie: Ut 23. Okt, 2012, 18:32
Bydlisko: Bratislava

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa Zubesuch »

geroswen napísal:Teraz som si pozrel tuto diskusiu s Kotlebom a odhliadnuc od toho, ze ho spajaju s extremizmom s nim vo vacsine veci suhlasim. https://www.facebook.com/PremierKotleba ... 401163002/
v akej veci suhlasis

vo veci automobiliek? ked odidu taki velki investori, ja by som naozaj chcel vediet co bude robit desattisice ludi, ktorí pracuju pre VW, Kiu alebo obchodne naviazane firmy. Posle ich na pole s rylom a krompacom? Zarobi na poli kazdy tatko co robil pre VW dost aby uzivil rodinu? Kotleba a jeho volici si to predstavuju podla tych odpovedi co tam dal ako hurvinek valku. Doslova. Pekne sa pocuva podpora domacich podnikatelov ale na to clovek potrebuje trosku sirsi pohlad, ako len - ukoncime danove prazdniny a podme ludia do polnohospodarstva.

financovanie skol s ohladom na prospech deti? na ich vedomosti? a ako to ten riaditel skoly ovplyvni? ked sa decka nebudu ucit? Tak im navalaju vsetkym lepsi prospech? Len aby sme neprisli o eura kvoli prospechu... Si tam kde si bol Kotleba.

Skoly zevraj dnes produkuju strasne vela absolventov neuplatnitelnych. No dobre. A teraz co. Ako on z pozicie moci bude urcovat co je uplatnitelne a co nie? Ze zrusi akreditacie pre sukromne vysoke skoly? A ti ludia co tam na tych skolach ucia a dost dobre zarabaju zas pojdu fajcit handry? Jaj vlastne on chce poslat vlastne vsetkych na pole. Mechatronici a vs ucitelia budu tahat repu. Cize zase sa nebudu mat kde uplatnit, pretoze automobilky posle prec.

A ti co nebudu tahat repu tak pojdu na ochranu statnych hranic.

Chcem len povedat, ze takych reci ako ma Kotleba naserem za noc za dva kyble aj ked mam v krvi dve promile. Strasne dobre sa to pocuva, ale ono sa chce nad tym troska zamysliet, vidiet viac suvislosti a mozno viac do hlbky.

Ja by som ho teraz nechal mediam. Media z neho urobili hviezdu a media ho znova pochovaju pod ciernu zem. Nebude to sice hned ale strach nemam, ono to pride. Az sa raz pusti do tychto svojich vyhlaseni aj realne a nebude to mat premakane, premyslene a na ludi dopadnu dosledky (pretoze kraj bol zatial maly piesocek) tak potom sa uvidi.
Spoiler: ukázať
PC1=> MB: Asus X99-Deluxe/USB3.1 <|> CPU: Intel Core i7 5820K @ 4,6 GHz / 1.28V <|> Cooler: Cryorig R1 Ultimate <|> RAM: Kingston HyperX Fury Black 4x8GB DDR4 2666 MHz CL15 <|> GPU: furt sa meni <|> SSD1: Samsung 840 Pro 256GB <|> SSD2: Samsung 850 Pro 1TB <|> HDD1: Seagate SV35.5 1TB <|> ext.Storage: AXAGO EE35-XA3 ALINE + WD 1TB RE4 <|> PSU: SuperFlower Golden King 550W + Silverstone Black Singlesleeve Extensions <|> Case: Define R4 + Noiseblocker PK1 a PK2 fans <|> Mouse: Razer Deathadder BE <|> Mouse Pad: Razer Goliathus Alpha Speed <|> OS: W10 pro

PC2=> MB: MSI H87i <|> CPU: Intel i5 4590 <|> Cooler: be quiet! Shadow Rock TopFlow SR1 <|> RAM: Kingston 2x8GB 1600MHZ CL9 <|> GPU: Asus R9 270x 2GB <|> SSD: Samsung 830 128GB <|> HDD1: Hitachi DeskStar 320GB <|> HDD2: WD RED 3TB <|> PSU: be-quiet! Pure power L8 430W CM <|> Case: Define Nano S windowed + Venturi fans <|> OS: W10 pro
Používateľov profilový obrázok
geroswen
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1299
Dátum registrácie: So 03. Jan, 2015, 23:54
Bydlisko: Bratislava, Cifer

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa geroswen »

Suhlasim v tom, ze za cenu danovych praznin sem nema zmysel volat a sponzorovat dalsie automobilky. Stale je to len jedna oblast priemyslu a vacsina produkcie ide do zahranicia. Ak sa znova prepadne tak, ako pred 6 rokmi, tak to pojde cele do sraciek. Existujuce automobilky nemaju dovod odchadzat ale nema ich ani zmysel dalej zvyhodnovat. Znevyhodnuju sa tym mensie firmy, ktore sa tiez mozu venovat priemyslu a moze ich to pochovat. Spravne hovoril, ze pri mensich podnikoch je mensia pravdepodobnost, ze si zbalia svoj kapital a odidu do zahranicia.

Co sa tyka skolstva, tak suhlasim so zastavenim produkcie absolventov socialnej prace a podobnych odborov, pre ktorych nie je ziadne uplatnenie. Stat plati cloveku 5 rokov za studium na vysokej skole a absolvent vo vysledku nema ziadnu pridanu hodnotu oproti stredoskolakovi. Ucitelov, ktori ucia napr. na socialnej praci v Sladkovicove by som kludne prepustil. Podporil by som system dualneho vzdelavania. Napriklad v Nemecku sa vies popri studiu dostat do BMW a vyucia si z teba napriklad specialistu na automaticke prevodovky. Ak chce stat vrazat peniaze do automobiliek, tak nech im plati napriklad za obdorne vzdelavanie studentov. Rovnaka vec by sa dala spravit napriklad v oblasti telekomunikacii. V sucasnosti to funguje tak, ze skoncis vysku v oblasti telekomu, na skole ta z aktualnej problematiky nic nenaucili a firma si sa ta zauca tak povediac od nuly.

Cloveka z VW nema zmysel hnat do polnohospodarstva, na to je dost nezamestnanych. Priamo Kotleba to nespominal ale ostatni spominali, ze na SVK pracuje v polnohospodarstve na hektar 2,7 cloveka (v Rakusku 5 a v Polsku 14) a taktiez to, ze dotacie nezavisia od produkcie ale od poctu obrabanych hektarov. Vyska dotacii zavisi napriklad aj od toho co pestujes. Napriklad za repku su dotacie v takej vyske, ze je potom na trhu nedostatok kukurice alebo psenice. To malo, co sa dopestuje sa sype z kombajnov priamo do kamionov, ktore to beru do zahranicia.

U nas v dedine zanikli napriklad hydinarske zavody. Keby im dali danove prazdniny namiesto PSA, tak sa to nemuselo stat, ludia by nemuseli dochadzat za pracou, mohli sme mat domacu produkciu masa a praca za pasom je v oboch pripadoch ohodnotena rovnako...

S vecami ohladne vystupenia z NATO, sebestacnosti, uzavretim hranic a s podobnymi srackami samozrejme nesuhlasim... Bratislava je tam, kde je prave vdaka zapadu.
Dell M4500 - i7-920xm @3.87Ghz, quadro 1800m
Používateľov profilový obrázok
dargy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1587
Dátum registrácie: Ut 30. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa dargy »

quicky napísal:a popritom si uzakonit registrovane partnerstva :cool:
Si myslis ze homosexualom sa clovek stane tak, ze sa zobudi a povie si ze oddnes som teplos? Alebo ze je to choroba? Je to uz preukazane ze je to v genoch a clovek sa s tym narodi. Uz za cias faraonov su zaznamy. Proste to tak je. Tito ludia bohuzial trpia. A teraz mi povedz co sa zmeni ak by tito ludia mohli mat zväzok rovnocenny a klasickym manzelstvom. No nic. A pokial ineho sloboda nezasahuje do mojej a neobmedzuje ma je to ok. Toto pocuvam v robote ze Sulik podporuje tych chorych teplosov a fetakov. A pritom ani nevideli teplych nazivo. Na druhej strane niektory jedinci v tejto homooblasti to nemaju v hlave v poriadku. Ale to nie preto ze je teply ale problem bude inde. Neviem co by si robil ak by ti tvoj syn v buducnosti oznamil ze je gay. Nasa spolocnost trpi dost predsudkami v tejto veci a neopravnene. A k tomu je to mizive percento obcanov. Mam dokonca v rodine tetu ktora sa priznala po 30tich rokoch ze je na zeny. Vsetci boli v soku ako sa to stalo. Ona sa za mladi normalne vydala mala rodinu vychovali syna. Ak sa osamostatnil vysla von s pravdou. Teraz zije so zenou. Ak som s nou rozpraval, ako to mohla takto dlho tajit, tak mala strach ze co bude, ze ju odsudia, ze syn ju odsudi. Trpela. Az pokial nevysla s pravdou von. Teraz je stastna ona a aj vsetci naokolo. Bohuzial nasa spolocnost je taka aka je a caka nas dlha cesta. Jednoducho nejake precento ludi sa narodi s touto dajme tomu inakostou. Vsetky ostatne teorie su bludy a fanazmagorie ( ze je to choroba a da sa liecit atp.) ktore prezivaju z cias komoušou. Ak by boli registrovane partnerstva legalne, pre nas heterakov sa absolutne nic nezmeni a nijako to neovplyvni nas zivot. Absolutne nic. Ale vacsina tychto ludi trpi. To mi ver.
ZDROJ: Seasonic G Series 550W GOLD MB: ASUS TUF Gaming B550-PLUS WI-FI II CPU: Ryzen 5 5600@4,6 GHz cooled by NOCTUA NH-U12F RAM: 2x8 GB Crucial Ballistix Black 3600MHz cl16 VGA: Sapphire Pulse RX 5700 8 GB + 2x Noctua NF-A12x15 Chromax PWM HDD: Samsung SSD 860 EVO 500GB + Kingstone SSD Now 64GB + 1TB WD Caviar Blue WD10EALS SOUND: Asus Xonar DX MONITOR: 34" LG 34UM68 DRIVING WHEEL: Logitech G25 RECEIVER: KINO: Yamaha RX-V557 + CANTON set 5.0 GLE series + subwoofer VELODYNE VX-10 STEREO: ONKYO A-5VL + Tannoy M1 HEADPHONES: Superlux HD330, Focal Sphear, Soundmagic e50 + LG V30 TV: Plazma P50X60 R.I.P. now TX-P50UT50
Používateľov profilový obrázok
lezgy
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3771
Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa lezgy »

Fanthomass napísal:že jaká úvaha, či je horší pre SR Kotleba a jeho strana, alebo páriky teplých v registrovanom zväzku.. :facepalm:

A ešte jedna vec, keby percentá proti Ficovi zbytočne nešli Kotlebovi, ktoré Kotlebovi nakoniec sú, a aj mu budú úplne zbytočné, nakoľko s ním snáď nikto nebude spolupracovať, mohli sme tu mať pevnejšiu pravicovú vládu, ktorá by sa a verím, že podstatne viac kontrolovala v kradnutí. Matoviča považujem za úplného mantáčika, ale čo mu verím, že až tak kradnúť nechce.. A verím to aj Sulíkovi, aj niektorým ľudom zo Siete.. Verím, že istá, podstatne lepšia kontrola korupcie by tu rozhodne bola.. Lebo úplne dno mravov, korupcie dosiahol SMER a už to mohlo byť len a len lepšie...

len dockaj ked to nahodou poskladaju a zazvonia im eurofondami a proviziami
to budes kukat co si volil....
prvy naznak tu uz bol.... nerobte z sns nieco ....
uz tu vidis ako to bude, spoji sa i s diablom len aby neriskoval druhe volby ked ma v tychto istotu
a akoo som kdesi vyssie pisal
ked nadaval slota do kdekoho nikomu to akosi nevadilo
ked robi to iste kotleba uz je problem

konkretne matovicov problem bude teraz len jeden
ako robit to co hlasal...lebo jedna vec je dristat a druha zobrat za neico zodpovednost
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH

2, HP 4330s
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 9824
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa quicky »

dargy principialne mi nevadia homosexuali ved koniec koncov lesbicky mame vsetci asi radi :)) skorej mi vadi,ze taketo posuny v zakonoch o chvilku skoncia pri adopcii deti,pestunstve a podobne,teda co sa tyka tohto rodina ma byt otec matka koniec...nie jeden aktiv druhy pasiv co si maluje oci a vtaka paskuje o stehno ,proste nie. ked uz niekto takyto je nic mu nebrani s dotycnym spolu zit v sukromi, ale proste normalne to nie je... preco? lebo taki ludia,pary,rodiny su schopni splodit potomstvo a zachovat rod...ci je to vrodena vada,naucena atd posudzovat nejdem nie som doktor v tomto smere,sle v kazdom pripade to nie je "normalne" tj tak ako to priroda nastavila.
respektujem ich kazdy mame svoje prava ale aj tsk si myslim,ze v zaujme vychovy deti toto sa proste nepatri uzakonit.

holt kazdy sme nejaky ,deti nemam zatial, takze vyjadrit sa k tomu neviem,zatial mam postoj takyto,cas skusenosti a roky cloveka formuju aj vedomostami skusenostami a charakterom,takze si pockame ;)
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15054
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa faugusztin »

Vsetko je to len o normach spolocnosti. Vsak len nedavno bolo tehotenstvom pred manzelstvom, ci nedajboze slobodnymi mamickami minimalne rovnako opovrhovane.
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 7871
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Bydlisko: Bratislava

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa LordKJ »

a to nie je este stale?
Používateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5603
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa Odar »

ak zijes zmyslanim v 18tom storoci, urcite ano :rolleyes:
- PC
Spoiler: ukázať
Corsair SF600 600W 80 PLUS Platinum
Cooler Master MasterBox NR200 Black
Crucial Ballistix 2 x 16GB DDR4 3600 CL16
Kingston KC3000 2TB NVMe + Thermalright HR-09 2280 PRO Black, Samsung 970 EVO Plus 2TB NVMe
Gigabyte B550 I AORUS PRO AX
Ryzen 9 5900X
ASUS TUF GeForce RTX 3080 GAMING O12G (0.862V @ 1890 MHz)
Noctua NH-U12A
2 x Noiseblocker NB-eLoop B12-PS
2 x Noctua NF-A12x15 PWM Chromax Black
AOC Q3279VWF
-- HTPC
Spoiler: ukázať
Streacom ST-NANO150 HTPC PSU 150 Watt
Streacom ST-F7CS EVO
Asus ROG STRIX B760-I GAMING WIFI
i5-13500 (power limit 45 W)
Kingston FURY Beast DDR5 2x16 GB 5200 MHz CL40
Silicon Power P34A60 2 TB NVMe + Samsung 850 EVO 500 GB SATA + Crucial MX500 2 TB SATA + WD Blue 3D NAND 500 GB M.2 SATA
Noctua NH-L9x65
Noctua NF-A8 PWM
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 7871
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Bydlisko: Bratislava

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa LordKJ »

tak ja sa len pozeram na okolie a preto sa pytam
Používateľov profilový obrázok
Andrew007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 1736
Dátum registrácie: Ne 28. Dec, 2008, 20:14
Bydlisko: Senec

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa Andrew007 »

Takze Kiska pozval vsetkych predsedov stran na meeting okrem Kotlebu :-) Inac ratam ako ratam, ci na to idem s akoukolvek logikou, Bugar a Prochazka ked zradia pravicu spolu s Dankom, tak je po vsetkom .
5800X3D - ROG strix B550-A gaming - 4090 GS - Corsair 32/3600 - 970 evo 1TB - Corsair RM850 - Dell 2716DG 2K/144 / Dell Gaming G3223Q 4K/120
Používateľov profilový obrázok
Fanthomass
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1338
Dátum registrácie: Po 18. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Žiar nad Hronom

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa Fanthomass »

lezgy napísal:
Fanthomass napísal:že jaká úvaha, či je horší pre SR Kotleba a jeho strana, alebo páriky teplých v registrovanom zväzku.. :facepalm:

A ešte jedna vec, keby percentá proti Ficovi zbytočne nešli Kotlebovi, ktoré Kotlebovi nakoniec sú, a aj mu budú úplne zbytočné, nakoľko s ním snáď nikto nebude spolupracovať, mohli sme tu mať pevnejšiu pravicovú vládu, ktorá by sa a verím, že podstatne viac kontrolovala v kradnutí. Matoviča považujem za úplného mantáčika, ale čo mu verím, že až tak kradnúť nechce.. A verím to aj Sulíkovi, aj niektorým ľudom zo Siete.. Verím, že istá, podstatne lepšia kontrola korupcie by tu rozhodne bola.. Lebo úplne dno mravov, korupcie dosiahol SMER a už to mohlo byť len a len lepšie...

len dockaj ked to nahodou poskladaju a zazvonia im eurofondami a proviziami
to budes kukat co si volil....
prvy naznak tu uz bol.... nerobte z sns nieco ....
uz tu vidis ako to bude, spoji sa i s diablom len aby neriskoval druhe volby ked ma v tychto istotu
a akoo som kdesi vyssie pisal
ked nadaval slota do kdekoho nikomu to akosi nevadilo
ked robi to iste kotleba uz je problem

konkretne matovicov problem bude teraz len jeden
ako robit to co hlasal...lebo jedna vec je dristat a druha zobrat za neico zodpovednost
ja prave dufam, ze sa to skusi nejak poskladat, len nech to funguje bez Fica a SMERu.

Viac a drzejsie sa tu uz totiz kradnut neda, zakonite teda musi byt lepsie. A snad aj bude. Sme mala a neatraktivna krajina pre ludi z vonku, nikto nam tuto krajinu z vonku nenici, zozieraju a trapia ju iba nasi vlastni politici. A porovnavat sucasnu SNS s Kotlebovcami je predsa len z pohladu radikalnosti a fanatizmu znacne nepatricne, moj nazor.
CPU: Intel i7-13900K, CPU cooler: Corsair iCUE H150i Elite Capellix White, MB: ASUS ROG STRIX Z690-A GAMING WIFI D4, RAM: G.SKILL 64 GB KIT DDR4 4000 CL18 RipjawsV, GPU: Gainward GeForce RTX 4090 Phantom 24GB, SSD: Samsung 980 PRO 1TB + Corsair MP510 960GB + Samsung EVO 960 250 GB + Apacer AS340 SSD 960 GB + HDD 2TB Seagate BarraCuda 256MB SATAIII 7200rpm, PSU: Corsair HX1200 Platinum, CASE: SilentiumPC Signum SG7V EVO TG ARGB, Klávesnica + Myš: YENKEE YKB 3400 PANZER + HyperX Pulsefire Surge RGB//// Monitor: 32" Odyssey OLED G8 (G80SD) //// NOTEBOOK: Lenovo Legion 7 (5800H + 32 GB RAM + 1TB + 2TB SSD + RTX 3070 8GB)
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 7871
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Bydlisko: Bratislava

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa LordKJ »

Andrew007 napísal:Takze Kiska pozval vsetkych predsedov stran na meeting okrem Kotlebu :-) Inac ratam ako ratam, ci na to idem s akoukolvek logikou, Bugar a Prochazka ked zradia pravicu spolu s Dankom, tak je po vsetkom .
silne pochybujem, Bugar nechce ist s SNS ani bohovi, ked by uz snimi mal ist tak by isiel v stredopravej vlade podla mna
Používateľov profilový obrázok
Easa
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 828
Dátum registrácie: Po 25. Apr, 2011, 00:04
Bydlisko: LM

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa Easa »

Ľudia, celé to teraz stojí a padá na Dankovi.

Ak sa zachová ako chlap, chápe že druhý raz sa mu už SNS zo sračiek vytiahnuť nepodarí a nechce, aby v ďalšom volebnom období skončila SNS tak ako skončila teraz SDKÚ-DS a KDH, tak sa spolupráce so Smerom obávať nemusíme.

Most vs SNS vidím ako rozhodne menší problém než hore uvedené
AMD Ryzen 7 7800X3D | TG Ryzen 7000 Direct Die Frame | MSI X670E Carbon WIFI | G.Skill TridentZ5 64GB 2x32 6000MHz CL30 | ASUS TUF RTX 3090 24GB OC | Intel Optane 905P M.2 22110 380GB | Kingston DC600M 1TB x2 | FSP Hydro TI PRO 1000W | CoolerMaster SL600M Black Edition Customized | AquaComputer Cuplex Kryos NEXT PVD/Ni | EK Vector TUF Plexi/Ni | Watercool Heatkiller Tube 100 D5 | WCP-D5 PWM | HWLabs SR2 360 + GTS 360 | EK-FLT120 | EK-PRO Barb | Bitspower 45/90° | Phanteks T30 x9 | ContiTech Unitrix 60 DN10 + Mikalor 8-16W2
Používateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7115
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa Leon »

Andrew007 napísal:Takze Kiska pozval vsetkych predsedov stran na meeting okrem Kotlebu :-)
to seriózne vážne? ja som Kotlebu teda nevolil,.. teda v živote by som ho nevolil :D, ale dalo mu v podstate hlas skoro 10 percent slovenska, v podstate dosť vysoké číslo,... to je teda DOSŤ neslušné, že ho nepozvali.
.

Návrat na "Debata o všetkom"