Obliata klávesnica
Obliata klávesnica
Zdravím vospolok...minulý týždeň som mal nehodu a oblial som si notebook, našťastie iba čistou vodou. Mal som tiež šťastie že voda nanatiekla na základnú dosku, schytal to však touchpad a klávesnica. Touchpad nešiel 1 deň, potom to sám rozchodil, klávesnica však totálne "blbne" a ťažko popísať jej správanie, to treba vidieť Proste sama od seba píše a úplne nelogické znaky a niektoré klávesy ani nejdú. jednoducho je nepoužíteľná. Nemá niekto z vás nejaký trik na to ako ju oživiť? Prípadne ak by niekto mal klávesnicu pre ntb ASUS B23E budem rád
- xsi69
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
Re: Obliata klávesnica
Presne to isté sa mi stalo s acerom timelinex.
Riešil som to novou klávesnicou cez ebay, stará bola odpojená kým neprišla nová.
Môžeš ju rozobrať(moja sa nedala) a nechať poriadne vysušiť, voda sa najskôr dostala medzi fóliové spoje ktoré sú pod klávesnicami odkiaľ sa sama nevyparí. (Samozrejme za predpokladu, že behom toho týždňa nestihli zoxidovať spoje)
Nápad: Skús ju dať na víkend do ryže ktorá priláka aziatov a opravia ju
Riešil som to novou klávesnicou cez ebay, stará bola odpojená kým neprišla nová.
Môžeš ju rozobrať(moja sa nedala) a nechať poriadne vysušiť, voda sa najskôr dostala medzi fóliové spoje ktoré sú pod klávesnicami odkiaľ sa sama nevyparí. (Samozrejme za predpokladu, že behom toho týždňa nestihli zoxidovať spoje)
Nápad: Skús ju dať na víkend do ryže ktorá priláka aziatov a opravia ju
Spoiler: ukázať
- spencer
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
napad dobry . No na ebay najdes klavesnice na vsetko vymena je obvikle na polhodinky roboty menil som na netbooku klavesnoca bola z nemecka cez ebay. Vsetkoslapalo akurat nemala ceske ani sk. Znaky
Spoiler: ukázať
- gammaray
- Administrátor
- Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Po tyzdni to ti uz zacne korodovat a dokonca este aj hrdzaviet . Ak je to zatecene medzi folie kup novu . Ja som taku klavesnicu tiez chcel opravit, kompletne som ju rozobral co sa len dalo, cistil, ale aj tak to nerozbehala.
ZOSTAVA CPU: AMD 5600x MB: GIGABYTE B550M AORUS PRO-P (rev. 1.0) Cooler CPU: SilentiumPC Fera 5 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL16 M.2 SSD NVME system: Samsung 980 1TB M.2 SSD NVME data: Samsung 980 1TB DVD RW: Samsung SH-S183A GPU: GeForce RTX™ 3070 GAMING OC 8G (rev. 2.0) PSU: CORSAIR RM750x PSU 750W 80+ Gold 2021 Monitor: LG 32GK850F CASE: Fractal Design Define Mini Headset: KOSS SB/45 Repro: Fluid Audio F5 Myš: Logitech G Pro Klávesnica: Corsair K68 RGB OS: Windows 10 Pro 64bit
Ďakujem všetkým za akékoľvek rady. Tak nejak som tušil, že je KO, dnes som ju však znovu zapojil (doteraz bola odpojená lebo generovala náhodné znaky ) a na moje počudovanie skoro ide...nefungujú klávesy FN, a, d, y, é. A vždy keď dám Enter odriadkuje sa a napíše m a prí písaní "z" napíše "zg" no proste je to stále nepoužiteľné, ale máme tu nejaký progres