Laserova tlaciaren A3

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
geroswen
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 03. Jan, 2015, 23:54

Laserova tlaciaren A3

Príspevok od používateľa geroswen »

Zdravim pani,

prave pozeram na Alze nejake ciernobiele laserove tlaciarne a napadlo ma, ze by nebolo zle, keby zvladala format A3. Nechcem vsak zato vyhodit zbytocne vela $$$. Najlacnejsia moznost je zrejme tato KONICA MINOLTA bizhub 185: https://goo.gl/8WuBxb

Toner nie je sucastou balenia, cize som hned pozeral aj na ten... https://goo.gl/TPB805

Z popisu som pochopil, ze balenie obsahuje 2 tonery a kazdy vyda 11k stran. Vychadza mi to tak, ze clovek tlaci v podstate zadarmo... je to napriklad 10 nasobne lacnejsie ako Xerox, ktory som pozeral predtym. Bude to do firmy a hlavne zo zociatku predpokladam, ze sa na tom nebude nejak extra vela tlacit, cize by to bola jednorazova investicia.

Su tam nejake obmedzenia ako:
-iba ciernobiely skener
-slabsie rozlisenie
-slaba pripojitelnost

Ale stale mi to pripada ako zaujimava moznost... co vy na to? :-)
Dell M4500 - i7-920xm @3.87Ghz, quadro 1800m
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00

Re: Laserova tlaciaren A3

Príspevok od používateľa felipe25 »

neviem kolko na tom planujes tlacit vytlackov, ale rataj s tym, ze nemozes pocitat iba cenu tlacky a tonera.

v prace mame nieco podobne /tiez je to konica bizhub/ - starsi model, a sice viem ze tie praskove tonery su lacne, servis je megadrahy. myslim ze jeden servisny zasah stoji 200eur. bez neho tlacka netlaci, a tesne pred nim zacne tlacit zle, so smuhmi, pruhami a pod.
/sice, to co mame my ma uz +10rokov../

takze si to prezisti, aby sa nestalo, ze si myslis ze na 22 000stran staci 350eciek a bez starosti tlacis.

btw ta tlacka na heureke stoji aj 240e...
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit

NB: DELL + ASUS

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
Sugyi
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 24. Nov, 2011, 15:17

Príspevok od používateľa Sugyi »

Pripadne zvazit este dalsie 2 moznosti:
1. Prenajom zariadenia
2 Kupa pouziteho zariadenia

My sme kupovali nove sice, ale A3 a farebne. Meni sa tam okrem tonera este nejaky bubon co vydrzi asi 2-3 tonery a to stoji okolo tych 130-160eur, zavisi ci je to farebny alebo ciernobiely. Po zaratani aj tohto aj ceny zriadenia ale vychadza tlac ovela lacnejsie ako na starsej HP multifunkcii. My dost skenujeme a posielame do mailu dokumenty. Pri tychto profesionalnejsich zariadeniach je skenovanie ovela viac prepracovane. Bielu farbu papiera berie ako bielu a neberie to do seda. Cize nie su zjavne okraje na naskenovaej kopii a aj naskenovana kopia je ovela mensia.
Ked sa zarata cena servisovania aj starosti okolo tlacky tak niekedy ani ten prenajom nevychadzal najhorsie. Neriesia sa ziadne kravinky (cistenie, gumicka sem, gumicka tam, taka mala suciastka a hentaka) co treba dalej v zariadeni menit, je to v cene.
Tolko moje skusenosti.
geroswen
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 03. Jan, 2015, 23:54

Príspevok od používateľa geroswen »

Zo zaciatku by sa na tom vela netlacilo... dajme tomu, ze 200-300 stran za mesiac, casom by sa to mohlo zvysovat. Islo by hlavne o faktury, uctovnictvo, stitky na baliky a obcas nejake obrazky, pri ktorych mi staci aj biedna kvalita. Aktualne sa tlacia mensie objemy na atrementovej HP a ked je obcas treba nieco vacsie, tak sa to zaniesie do druhej firmy.

Pozeral som, ze na heureke sa da kupit aj lacnejsie ale v podmienkach maju napisane, ze prvu instalaciu musi robit servisny technik, inak neplati zaruka... Alza to v podmienach nema. Ak sa nieco predava ako nove, tak predpokladam, ze tam pichnem toner, dam do zasuvky, nainstalujem drivre, prejdem nejaky intial setup a ficim. Neviem ako casto je treba servisny zasah ale ak to ma stat 200 eur, tak to mozem rovno kupit funglovicu :D Zistil som, ze jeden znamy ma od nich farebnu laserovku, tak sa este skusim poradit aj s nim.

Prenajom sa mi na takyto maly objem urcite neoplati.
Dell M4500 - i7-920xm @3.87Ghz, quadro 1800m

Návrat na "Nákupná poradňa"