Všeobecná diskusia

Diskusie o automobiloch, dopravných predpisoch, motocykloch, a iných témach súvisiacich s dopravou.

Objektívna zodpovednosť je...

pozitívny krok k bezpečnosti cestnej premávky.
71
42%
hlúposť.
99
58%
 
Celkom hlasov: 170

quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 9824
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa quicky »

turbo vybavis aj mne havarijnu za 140e??? budem velice vdacnyyyyyy...
ja mam zakonnu 130e, havarijna 360-alianz?!

ja som velmi chcel mazdu 3 hatch,riadne r18 kolesa,dokonca jedina znacka kde si ako priplatok mozes dat znizene pruziny :D v cervenej farbe mnam!! ale opat vo vybave kie o 1500 ci2000 bez dph drahsie,no dlabem na to...
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12259
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: ta Blava, ňe ?

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa mp3turbo »

opytam sa kde to ma poistene, neviem. To ale az v utorok. Skusim vymamit poistku ze ju nascannujem. Som sa ho specialne pytal ci je to zakonne poistenie, ze samozrejme nie, ze je to havarijka s ukradnutim. Ja mam dva vozy na hranie kde platim zakonnu poistku 220eur a nikto mi neponukol menej :)


Inak k jazdenkam : Polsko, 37 milionov sudruhov : http://www.topspeed.sk/na-jazdene-auta- ... cesi/10185
ziadna Skoda v Top10, teraz zverejnene, ked som pisal to Anglicko o stranu vpredu vcera este tento clanok nebol.


Co ma ale zarazilo - na rozdiel od nepritomnosti Skody v rebriku popularity - je ze Slovensko plati suverenne najviac dukatov za ojazdene vozy, v principe DVOJNASOBOK toho co krajiny okolo nas. WTF ?


Scenare :

1) kupuju sa u nas len tak drahe nove auta ze sa predavaju len drahe ojazdene (bmw7 a tak)
2) ten kto si kupi novy voz (napriklad Skodu alebo Polo) je s nim tak Zufrieden ze hu nikdy nepreda a predavaju sa len ine auta
3) to co sa predava sa ponuka ukrutne draho a len stoji v inzeratoch (novy Superb za 22k, po styroch rokoch za 18k no nekup to)
4) statistiky su nejako skreslene
5) ojazdene auta u nas COSKORO padnu prudko na hodnote lebo sa proste nepredavaju.

Mna osobne by posledna option potesila najviac. Teraz kukam do inzeratov, Hjundéé i40 2012 ktory je este v zaruke od vyrobcu S NELIMITOVANYMI KILOMETRAMI [!!!!!!!!!!!] do 06/2017 [!!!!] sa ponuka s xenonmi, vyhrievanym volantom, sedackami, DVD plejerom a nejakymi inymi fíčurami za tadááám 8000 eur VRATANE DANE, panenku skakava. To mame 6666 bez dph, 2012ka v ZARUKE od vyrobcu.

Momentik, oratam penazenku... coze ? Jaaaaaj to auto je v Cechach. Doooorici. Velka skoda. Teda nie skoda, ale hjundaj. Prihlasenie u nas a cesta tam a naspak je circa tisicovka eur, ajtak je to MEGAzaujimava ponuka. Jo a ma to dvojlitrovy motor a nie trojvalec brm brm tradada.

Dokelu tak ma zaujima kedy si ja kupim novy tragacik za 30k alebo viac pri takychto ponukach :) akoze pali ma vlastnit za 16k Krajzler 2012/2013 co novy stal 45k (3.6i sesthrncek s plynom)... novy nepotrebujem pri tychto cislach. Vianko 2012 za 18k ked nove bolo 58k...
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Používateľov profilový obrázok
warrior606
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 677
Dátum registrácie: Ut 20. Aug, 2013, 17:55
Bydlisko: Legan, IRL

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa warrior606 »

quicky:
Vsetko je to o prioritach ktore mas pri aute :) pokial ti staci to co mas v kii tak si budes spokojne jazdit a to co si myslia ostatny ti moze byt u prdele :)
Tak isto ako filipe pokial mu staci rapid a je s nim spokojny tak preco nie. Za mna skoda uz nie mal som a uz nechcem.

Kombiky sa mi nepacia a nikdy sa mi nepacili pokial chcem velky kufor tak si kupim mpv kde budem s kufrom uplne niekde inde aj ked vozim vzduch :) Pre mna dalsia nevyhoda kombikov a sedanov je posed. Odkedy som mal Alhambru a po nej Tourana tak jednoznacne sediaci posed je pre mna idealny a najviac neznasam nasadanie a vstavanie do nizkych aut. Asi som nejak zlenivel :D Takze pri volbe dalsieho auta padla volba na Smax. Rozmyslal som aj nad Galaxy ale Smax sa mi dizajnovo paci viac a priestorovo mi bohate postacuje.
Samozrejme ze to bola jazdenka lebo zatial na nove v tejto kategorii nemam takze kupujem zhruba 5 rocne a po 3 rokoch menim.

turbo:
Na slovensku su jazdene auta drahsie ako inde v europe to je proste fakt.
Taktiez v Irsku by si skodovku marne hladal v nejakom top 10 predajnosti ale jazdenu zozenies za par supov lebo to nikto nechce :D
Inak na takeho voyagera z 3.6i tu v Irsku mozes rovno zabudnut :D Rocna cestna dan 1800e + poistka minimalne 1500e zakladna :D Preto tu vsetci kupuju male obsahy. Ja pri 2.0 platim cestnu dan 570e a poistku 900e
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 9824
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa quicky »

no ved jasne... pravda ako som vravel, ako aj ty, kolko ludi tolko chuti...

ono ked to tak zhrniem, vela vela aut som vystriedal, ale ziadne z nich nemalo ziadne ultra tuti fruti vybavy---potrebujem bang-olufsen za 6K?alebo autopilota (sledovanie unavy,pruhov,znaciek atd?) fakt neviem...

proste nic specialne,trosku ma mrzi,ze kia nemala moznost stresneho okna resp panoramy (ci tusim ano ale v najvyssej vybave-opat pre mna 99perc zbytocnosti a radsej by som len za okno-panoramu doplatil).

inak ako vravim pre mna je v aute podstatne - dobre sedacky aby ma nebolel chrbat, vyhrievane sedacky, momentalne volant je bonus a strasne sa mi to paci!, tempomat, dobra konektivita (mobil,mp3,BT atd), cuvaciu kameru mam tusim len druhykrat ale skvele(prvy commander)... cize vacsina mojich aut to splnala a to iste poskytuje aj kia a noveee hlavne... takze ak to zhrniem na kii mi chyba aspon V8 a kompresor, automat a panoramaticka strecha :hysterical: inak som spokojny :)

na druhej strane je pravda,ze brm brm motor v aute vydrzi 500tis pri servise kvalitnom atd.. aj viac ,ale proste pri jazdenkach 200+tis je prave to ,ze interier a exterier je v pecku, rozumej kde tam skrabance (pochybujem,ze koli jednemu skrabancu by niekto lakoval diel za 200e :hysterical: +-), v interieri plasty, sedacky, volant+paka nemusime ani komentovat proste je to fakt ,ze ma to svoje za sebou...hlavne ma osobne strasne vytacaju pazvuky v aute,vrzganie plastu a podobne. mal som aj golfa V gti co mal 50tis km, prisaham,ze mu vrzgala cela palubovka! strasne nieco..

najlepsie by som zo vsetkych mojich hodnotil commander jeep 5.7 hemi,lpg, biela koza,cervena farba, R20 cierne kolesa... obrooooovske osobne miesto aj pocitovo v interieri! kvalitne vyhotovenie, motor krasny zvuk,tah taktiez prijemny, spotreba cca 18-20L lpg, jednoducha technika v aute -servis smiesny... fakt tam proste neni co dodat, to je jedine asi auto ku ktoremu by som sa bez vahania vratil!
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12259
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: ta Blava, ňe ?

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa mp3turbo »

po vsetkych tych super Mercedesoch a Audinach co si mal, toto je velmi prekvapivy zaver.

Pre 99.999% citatelov tohoto fora. Pre mna vobec nie, pre Zooma tiez nie. Holt rozvrzgany Golf po 50k km... tak jo.
Mna viezli v Ocktavii DSG ktore sialene podtaca, 67k km, tiez vrzgalo snad vsetko.

Voy 2004, 250k km, vrzga akurat detska sedacka Romer ked nie je zatazena (ved ma prepana tri roky, co by som chcel !!).

Este si neplatil 2.200eur po zlave za vymenu EGR na Volcgagene 2.0tdi ze nie ? Karavella dvojturbo 2012, samozrejme mimo zaruku ved az "sialenych" 88k km ked sa to stalo (jediny majitel, kurena garaz doma, kurena vo firme v podzemi kde je 10 stupnov aj bez kurenia).
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Používateľov profilový obrázok
warrior606
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 677
Dátum registrácie: Ut 20. Aug, 2013, 17:55
Bydlisko: Legan, IRL

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa warrior606 »

Celkovo vsetky auta od vw group ako starsie stoja za chuja, Vsetko to tam vrzga, bucha klepe. Jedine co este ako tak aj kvalitou stoji za nieco je audi A6 a vysie ale samozrejme to nie su auta pre beznych konzumentov a ak ano tak jedine starsie a poriadne rozbite.
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 9824
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa quicky »

turbik , akoze nechcem zas povedat,ze vsetko ostatne co som mal bolo zleeee...ale ak by som mal vybrat 1 auto,ktore by som si znovu "kupil - rozumej ten isty kus dostal spat", tak by to proste suma sumarum bol Jeep Commander:)

kazde z tych aut malo nieco do seba ale proste toto je vycucom toho najlepsieho z ostatnych (poriadny motor, "mala spotreba", "luxus vozenia aj sedenia", osobne miesto, vybava, praktickost,atd)...

mne osobne aaaabsolutne nevadia stare auta/jazdenky hej, je mi uplneee jasne,ze vacsina ludi si kupi prave jazdenku ,lebo ak FO ma zaplatit 5+tisic eur DPH + strata hodnoty hovorime o polovici ceny auta,co snad ani za tie 4 roky nezarobia (fakt velmi obrazne hovorim, neviem ako casto ludia menia auta, PO zvacsa po odpise).

ale ked si to tak vezmem ,ze matkine cla stalo cca 37-40 (fakt neviem presne) - DPH - zvysok do nakladov -servis/zaruka (tj co mas v cene,my mame tusim aj havarijne a zakonne poistenie 3 roky zdarma-tj tych 2000e/3 roky hocikedy, aj nejake servisy -praca a pod)... tak reaalne ju mozno vyjde 20-25, ked ho bude po 4 rokoch menit tak bude mat nabehane tak max 40t km, a myslim,ze za podobnu cenu ho aj preda :)
teraz som nahodne pozrel ab.eu (bez amg packetu atd proste socka pytaju 26.500?)... a matkine ma tento rok tusim 3(august cca)... takze pre nu to v podstate ma cele vyznam, sice zaplati na zaciatku viacej,ale postupne sa jej to vsetko vrati a viac menej ostane na 0 a mala 3 roky nove auto, ktore "len" tankovala...

ja mat jej koruny na kupu, tak asi na velmi vela percent by som skoncil pri dodge charger ,jeep cherokee srt aleob nieco podobne, proste predvadzacka, zanovny kus do 20t km, co okolo 40tis eur neni vobe nerealne ...

najviac ma srdco boli ked vidim maserati od 40-50tis s dph, okolo 60tis km ..ach boze!! len ten servis asi zaboli kazdeho :D

jedneho poznam co mal maserati GT, nejaka zbezna prehliadka+brzdy vo viedni cca 3-4K zahucal vzdy.. :facepalm:

este doplnim: http://mercedes-cla.autobazar.eu/250-4- ... 32218.html toto je taktiez model za ktory by som ani bohoviiii nedal 47k ! pre pana boha!
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12259
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: ta Blava, ňe ?

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa mp3turbo »

> ja mat jej koruny na kupu, tak asi na velmi vela percent by som skoncil pri dodge charger jeep cherokee srt aleob nieco podobne


zvlastne ake auta menujes... zase mi blysklo tou mojou sprostou hlavou otupenou Hemi zvukom ze su na predaj dve SRTcka, v Bratislave a v Nitre kade zajtra pojdem na nasej ojazdenej americkej kare ktora nehrka...



turbo nie, fakt nepotrebujes srt...
turbo nie, fakt nepotrebujes srt...
turbo nie, fakt nepotrebujes srt...
turbo nie, fakt nepotrebujes srt...
turbo nie, fakt nepotrebujes srt...
turbo nie, fakt nepotrebujes srt...
turbo nie, fakt nepotrebujes srt...
turbo nie, fakt nepotrebujes srt...
turbo nie, fakt nepotrebujes srt...
turbo nie, fakt nepotrebujes srt...
turbo nie, fakt nepotrebujes srt...
turbo nie, fakt nepotrebujes srt...
turbo nie, fakt nepotrebujes srt...
turbo nie, fakt nepotrebujes srt...
turbo nie, fakt nepotrebujes srt...
turbo nie, fakt nepotrebujes srt...
turbo nie, fakt nepotrebujes srt...
turbo nie, fakt nepotrebujes srt...
turbo nie, fakt nepotrebujes srt...
turbo nie, fakt nepotrebujes srt...
turbo nie, fakt nepotrebujes srt...
turbo nie, fakt nepotrebujes srt...


doriti velka chyba, volam na SRT
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 9824
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa quicky »

jasne,ze srt potrebujes :D na jednom SRT jeepe 2007 rv som sa vozil,vlastne som ho skoro kupil,ale skorej z principu okolnosti nie... ale teda to bolo nieco "brutalne" ! a ten zvuk... vtedy som chvilku jazdil S6 V10,ale toto bolo much much better!
http://www.autooutlet.cz/homepage

takmer hociktore z tychto ,co sme sa bavili, stoji cca rovnako ako ojdi A6 v strednej/vyssej vybave :facepalm: novucka charger cca 60tis e cca...akoze?!
Používateľov profilový obrázok
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5216
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa Chris »

nie nie, Chris potrebuje GC STR8 in da Black :D :cool:


Znamy ho mal, zoslahal na strechu a nejaky mudrlant to zase pofixoval a v bazari ako neburane. :D :D

https://www.facebook.com/stocene.km/pos ... 0700268347
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 9824
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa quicky »

tak toto je klobuk dole.... normalne tam idem napisat ,ze ci mi povedia,ze bolo rozbite na padrt :rolleyes:

akoze dafuQ a este pytat cenu jak za "origo"... je to vobe legalne take nieco pustit na cestu? ved s rozbitymi stlpikmi atd musi byt "geometria auta" ....skoda slov :facepalm:
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12259
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: ta Blava, ňe ?

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa mp3turbo »

Turbo usetril 13500, predavajuci nastastie nezdvihol. Turbovi staci aj 300C SRT cierna.

ako ho poznam, Turbo to len tak nevzda :) dofrasa tri auta, dvadsatosem hrncov. Pruser ked sa zena dozvie.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 9824
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa quicky »

a co ides nieco kupovat?? :good: 300C som bol uz tiez skusat ,ale cakom pak mi trosku vadilo to plavanie na ceste co sa tyka riadenia a tie male okna = rozhlad 0 (ale zas ten STYYYYYYYYYYYYL )
Naposledy upravil/-a quicky v So 26. Mar, 2016, 19:29, upravené celkom 1 krát.
Používateľov profilový obrázok
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 12482
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa HellAngel »

felipe25 napísal:porovnavas neporovnatelne.. kufor swiftu vs kufor rapidu, co bol dovod mojej vymeny pola... o com sa dalej mame bavit?

100kW? vela stastia pri vypocte PZP. pri starom aute som platil 130e rocnu hav, na nove mi vyslo po skonceni uveru 70e. Na 1,6 to bude aj 160e. do prace sa vozim s 5,1l spotrebou. stare auto malo 5,8l. (obchvat, a realna spotreba)

ale zbytocne porovnavat malicke auto, s autom, ktore ma 550l kufor.
mam 1.8l benzin 124kw (169 oslov) a rocnu mam cca 116e :red:

300c je velmi pekne auto yahooo
NB: Asus ROG Strix G16
Používateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5780
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa felipe25 »

bavme sa o poistke na zaciatku poistenia, nie po zlavach za bezskodovy priebeh...

a ked sme pritom, ak chces argumentovat, mozem si dat taku poistku na taky motor TERAZ? za taku cenu? asi nie.
a zahrna vandalizmus, zivelne pohromy, kradez?

ono je krasne cim sa clovek pochvali, co vsetko ma. moji rodicia platia havarijnu 140e, 10r bezskodovy priebeh, mozem si dat taku poistku na nove auto teraz? ZABUDNIME, mozem snivat.

takze sa bavme o situacii, ze si kupim ja 1,2 tsi a niekto swifta 1,6 kolko bude poistka, pzp aj havarijna. samozrejme, su to detaily, ale zeby som si kupil MENSIE auto s mensim kufrom, len kvoli vykonu ktory na nase cesty fakt nepotrebujem, to nie,.
ale opat, priority. kazdy chce nieco ine, tak kludne. btw aj registracny poplatok bude inde ako pri 1,2tsi 77kw
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit

NB: DELL + ASUS

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro

Návrat na "Automobily a dopravná diskusia"