Nová LCD TV za 1000/1400 Evri
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 16. Júl, 2014, 09:40
Re: Nová LCD TV za 1000/1400 Evri
U telky neni nikdy uhlopriecka dostatocne velka pokial je moznost , tak co najvacsiu treba brat, poznam to s vlastnej skusenosti
Od vcera ju mam doma ako nahradu plazmy, kedze mili kamos mi ju zhodil zo stojanu a dostala ranu istoty. Tesil som sa ze nebudem musiet lcd vobec pouzivat a skocim rovno za par rokov pri olede, ale situacia ma prinutila. A rozhodoval som sa presne medzi tymi co mas tu. Sony KDL-55W755C, Panak cs620, a samsunt UE55J6272. Neriesil som inputlag, cize tot mi bolo jedno kedze je to cisto obyvackova tv a sem tam hra na tom pojde tak raz za rok, tak to mi bolo ukradnute. Sony som aj kvoli androidu velmi netestoval. Ono co sa farieb tyka myslim ze panak je tom velmi dobre, myslim aj lepsie ako samsung z balenia. Co ma prekvapilo, na tom ipsku od panaka je celkom slusna cierna na ips displej , aj VA od samsungu mal co robit. Kedze som plazmaboy, moje oci vecer nenormalne trpia. Az teraz mi to dochadza co mi kamos rozbil Nejako som to nastavil, na pozeratelnu ciernu a bielu, ale tri hodiny laborovania to chcelo. Nakoniec som spokojny s prizmurenim oka s tv ako celok.(oproti plazme) pokial sa to krmi kvalitnym signalom. Cize aj preto si myslim ze na vzdialenost 2,5 a 65" telke je potrebny aj kvalitny rip prip. vysielanie, lebo fakt tam vidno kazdu nuancu. Musim pochavit, zatial ziadne flaky na podsvieteni, coho som najviac bal. Ak mas nieco co ta zaujima na tej tv mozem ti pozriet. Oproti samsungu si myslim ze je to lepsia volba co sa obrazu tyka. Neviem ci nahodou samsung j6272 nieje iba pre vychodnu europu, aj to ma trosku odradilo. No ja ako plazmovy dilino som bol najprv zhrozeny co som si dotiahol domov, lebo nevedel som nastavit tv aby sa co najviac podobala na plazmove podanie obrazu na kt. som bol zvyknuty. Aj tak to nieje ono, ale, musim s tym zit. Aby som nehanil zase, plazma mala banding do oci bijuci, tu su prechody vyborne. Ma aj detailnejsi obraz, ale to sa ani nedivim 1024x768 vs fhd. Ale musi byt obsah. Ak ti ide o inputlag samsung asi bude mat nizsi ale nezistil som nikde. Panak ma 31,5ms aj to s odretymi usami. Normalka je aj cez 100ms co je nepouzitelne. Este skus pozriet po samsung H6400ke.Dunar napísal:Celych čiernych veľa nie je. Non Android napr. Samsung UE55J6272, Panasonic 55CS620E/630E.
ZDROJ: Seasonic G Series 550W GOLD MB: ASUS TUF Gaming B550-PLUS WI-FI II CPU: Ryzen 5 5600@4,6 GHz cooled by NOCTUA NH-U12F RAM: 2x8 GB Crucial Ballistix Black 3600MHz cl16 VGA: Sapphire Pulse RX 5700 8 GB + 2x Noctua NF-A12x15 Chromax PWM HDD: Samsung SSD 860 EVO 500GB + Kingstone SSD Now 64GB + 1TB WD Caviar Blue WD10EALS SOUND: Asus Xonar DX MONITOR: 34" LG 34UM68 DRIVING WHEEL: Logitech G25 RECEIVER: KINO: Yamaha RX-V557 + CANTON set 5.0 GLE series + subwoofer VELODYNE VX-10 STEREO: ONKYO A-5VL + Tannoy M1 HEADPHONES: Superlux HD330, Focal Sphear, Soundmagic e50 + LG V30 TV: Plazma P50X60 R.I.P. now TX-P50UT50
Slusna cierna na tom Panaku 620E je preto, ze tam nie je IPS. To mas mylne informacie. Je tam panel od Innoluxu, tak ako vo vsetkych Panackych FHD modeloc 2015.
J62xx nie je tv urceny len pre Vychodnu Europu. Je to celosvetovy model. Inak my sme Europa Stredna, to len tak na okraj.
J62xx nie je tv urceny len pre Vychodnu Europu. Je to celosvetovy model. Inak my sme Europa Stredna, to len tak na okraj.
Mas pravdu, mohlo ma to napadnut, ked 630ka je aktiv 3D a ja som myslel ze sa udial zazrak. Ale vies, ja v tych nervoch som siel do nay a kupil posledny kus, este doteraz som to nerozdychal tie nervy vo mne. Aj tak cierna oproti plazmicke je na biednej urovni, na celkove podanie vseobecne si zvykam, ale uz teraz viem ze cim skor pojde z bytu prec a pride oled. Ako tv som nastavil a celkovo som spokojny, pokial nepride film narocny na cierne prechody a tmave miesta, hlavne vecer. Toto ma irituje a stve. A to som mal lowend hd plazmu ktora stala 450€ a nic mi na nej nechybalo. Ono lcd urobili slusny krok dopredu, ale neviem si pomoct, ani lcd tv za 1200€ by ma zrejme v tejto sfere neuspokojila, kedze ten lcdobraz celkovo na mna posobi nejako divne, a davam to za vinu nizkemu statickemu kontrastu oproti pdp . Ak by oled za 1600€ nebol ohnuty asi by som sa prinutil zit pol roka na pastekach kvoli pokoju v dusi Proste mal som cca 700-750€ na tv na splatky a nervoxh som siel do nay s usbeckom a kupil som co mi vyslo. Takze diky za opravu.
Na jednom fore som narazil na tu info ze tento model od samsungu je urceny na tento trh, ale mohol to byt blud.Aj tak som ho nenasiel na nemeckom alebo eng trhu. V tom rychlo rozhodovani a tukani do founu v nay som to uz neriesil a neoveroval. Nemal som klud a chladnu hlavu . Kazdopadne som poriadne recenzie na zahr. forach ani nenasiel tak som to bral ze asi to tak bude.
Na jednom fore som narazil na tu info ze tento model od samsungu je urceny na tento trh, ale mohol to byt blud.Aj tak som ho nenasiel na nemeckom alebo eng trhu. V tom rychlo rozhodovani a tukani do founu v nay som to uz neriesil a neoveroval. Nemal som klud a chladnu hlavu . Kazdopadne som poriadne recenzie na zahr. forach ani nenasiel tak som to bral ze asi to tak bude.
ZDROJ: Seasonic G Series 550W GOLD MB: ASUS TUF Gaming B550-PLUS WI-FI II CPU: Ryzen 5 5600@4,6 GHz cooled by NOCTUA NH-U12F RAM: 2x8 GB Crucial Ballistix Black 3600MHz cl16 VGA: Sapphire Pulse RX 5700 8 GB + 2x Noctua NF-A12x15 Chromax PWM HDD: Samsung SSD 860 EVO 500GB + Kingstone SSD Now 64GB + 1TB WD Caviar Blue WD10EALS SOUND: Asus Xonar DX MONITOR: 34" LG 34UM68 DRIVING WHEEL: Logitech G25 RECEIVER: KINO: Yamaha RX-V557 + CANTON set 5.0 GLE series + subwoofer VELODYNE VX-10 STEREO: ONKYO A-5VL + Tannoy M1 HEADPHONES: Superlux HD330, Focal Sphear, Soundmagic e50 + LG V30 TV: Plazma P50X60 R.I.P. now TX-P50UT50
Zazrak s IPS co sa ciernej tyka sa stat nemoze, kedze tam to naraza na limity technologie. Lepsiu ciernu tam dosiahnes jedine vymakanym dimmingom, aj to ale za cenu dalsich neduhov v obraze. Dalo by sa sice z toho teoreticky vytiahnut viac, ale za cenu uzsich uhlov. Cize by z toho v podstate "vyrobili VA". A jedina vyhoda IPS by bola v tahu.
Statickym kontrastom to byt nemoze, kedze ten CS620 ho ma podobny, resp. vyssi ako X60. X60 sice ma podstatne lepsiu ciernu, ale zaroven podstatne menej svieti biela. Takze on ten kontrast lepsi u tohto modelu nie je.
Konkretne oznacenie J6272 sice v Nemecku atd. nenajdes, ale najdes J6250, co je ale ten isty TV len ma defaultne prednastavene tamojsie prostredie Tizenu (nemecke aplikacie, sluzby atd.). Inak je to ale uplne rovnky TV, a to defaultne nastavenie vies zmenit tak aby si to mal slovenske. Aj naopak, z toho J6272 vies urobit "nemecky" TV.
Statickym kontrastom to byt nemoze, kedze ten CS620 ho ma podobny, resp. vyssi ako X60. X60 sice ma podstatne lepsiu ciernu, ale zaroven podstatne menej svieti biela. Takze on ten kontrast lepsi u tohto modelu nie je.
Konkretne oznacenie J6272 sice v Nemecku atd. nenajdes, ale najdes J6250, co je ale ten isty TV len ma defaultne prednastavene tamojsie prostredie Tizenu (nemecke aplikacie, sluzby atd.). Inak je to ale uplne rovnky TV, a to defaultne nastavenie vies zmenit tak aby si to mal slovenske. Aj naopak, z toho J6272 vies urobit "nemecky" TV.
Vsak to, na plazme som mal titulky aj na tmavej ploche biele, na lcd je bud tmave vsetko, aj ta biela a stratia sa vsetky detaily v tmavych castiach, alebo biela bude biela, ale cierna zase bude siva. A to ma nenormalme irituje. Neviem si na to zvyknut, hlavne vecer. Cez den mi to svietenie nevadi, ale v noci, nenastavitlne. Proste sivy zavoj na celom paneli. A je jedno ako to nastavujem. Oproti 3rocnej lowend plazme sa nechyta ani lcd za takmer 1000€?. No musim s tym zit, kedze na vyber moc nieje, ale sklamany som riadne. Ono ak si pozriem dokument napr. z prirody alebo klasika film kde niesu tmave sceny a cierna tak nevynika, tvrdim ze obraz je aj lepsi, detailnejsi. Ale staci par tmavych veci na obraze a placem. Uz som riadne mimo tohto vlakna, ale dufam ze rok dva oled bude aj cenovo prijatelnejsi a toto lcd leti do bedne aj funkcne. Sroty. To si radsej ani nepredstavujem ako by to dopadlo s ips panelom. Plazmu zrusia ale altrenativa nikde. Pekne nas podojili.
Zavoj to nema mať prečo, to maš niečo blbo nastavene. Ano, je to iny obraz ako PDP, ale to je do značnej miery o zvyku.
Netvrdil by som že lowend plazma je lepšia ako LCD za 1000€. Ako v čom. V niečom ano, v niečom nie. Plazma ma (okrem ineho) zas problem v zobrazeni bielej. Tam to ale tak človek nevnima ako u čiernej farby.
Netvrdil by som že lowend plazma je lepšia ako LCD za 1000€. Ako v čom. V niečom ano, v niečom nie. Plazma ma (okrem ineho) zas problem v zobrazeni bielej. Tam to ale tak človek nevnima ako u čiernej farby.
Neviem ako to opisat, prirovanam to k nahravke s vysokym a nizkym dynamic range pri hudbe. Jednoducho mi na plazme obraz pripada viac prirodzeny, dynamicky. Na lcd akoby umely, nezivy, akoby to nedychalo.
Edit: toho zavoju siveho som sa zbavil, hdmi z plnohdnotne na normal. Myslel som ze by to malo byt naopak. Pritom mediaplayer frci na plny rozsah a tam zavoj nieje ako na stb od antiku.
Edit: toho zavoju siveho som sa zbavil, hdmi z plnohdnotne na normal. Myslel som ze by to malo byt naopak. Pritom mediaplayer frci na plny rozsah a tam zavoj nieje ako na stb od antiku.
Tak Dargy, díky za tvoje postrehy ohľadom toho tvojho zakúpeného panáka ale ako som spomínal, keďže tento ma celo-strieborný rám a všetka elektronika, čo mám doma je ladená do čierna, tak by som sa priklonil k tomu aby z väčšej časti bola i ta TV čierna (trochu striebornej alebo inej farby nevadí), pričom by som to obetoval aj za cenu toho vyššieho input lagu lebo u mňa to bude obdobne a myslím, že hrať sa na tom bude tak max. 1 hra do pol roka, takže podstatná bude skôr ta kvalita obrazu.
No a pozeral som aj na ten samsung H6400, čo si spomenul ale to je už UHD a na tom sme sa viac menej viacerí zhodli, že to je v dnešnej dobe ešte neaktuálne a "zbytočné".
Inak trošku som teda študoval dáke tie recenzie na ten samsung J6272 lebo som sa k nemu viac prikláňal, hlavne z pohľadu tej ich cenovej politiky lebo tento sa dá zohnať okolo tých 670Eur, pričom ten Sony najlacnejšie, čo som videl bol za 850 Ečiek. No ale pohľad ľudí na ten samsung je celkom rozporuplný, niektorí sú s nim úplne, že spokojný ale iní zasa, že keby mali znova niečo kúpiť, tak tomuto TV sa oblúkom vyhýbajú. Dokonca niekde niekto písal, že si není istý, že či sa tento model náhodou nevyrábal ako s 100Hz, tak i 50 Hz panelom ale to je asi blud. Pričom recenzie na ten sony sú celkom OK, len nespokojnosť je tam s tým androidom.
Takže teraz totálne neviem, čo z tých dvoch vybrať. Teraz babo raď
No a pozeral som aj na ten samsung H6400, čo si spomenul ale to je už UHD a na tom sme sa viac menej viacerí zhodli, že to je v dnešnej dobe ešte neaktuálne a "zbytočné".
Inak trošku som teda študoval dáke tie recenzie na ten samsung J6272 lebo som sa k nemu viac prikláňal, hlavne z pohľadu tej ich cenovej politiky lebo tento sa dá zohnať okolo tých 670Eur, pričom ten Sony najlacnejšie, čo som videl bol za 850 Ečiek. No ale pohľad ľudí na ten samsung je celkom rozporuplný, niektorí sú s nim úplne, že spokojný ale iní zasa, že keby mali znova niečo kúpiť, tak tomuto TV sa oblúkom vyhýbajú. Dokonca niekde niekto písal, že si není istý, že či sa tento model náhodou nevyrábal ako s 100Hz, tak i 50 Hz panelom ale to je asi blud. Pričom recenzie na ten sony sú celkom OK, len nespokojnosť je tam s tým androidom.
Takže teraz totálne neviem, čo z tých dvoch vybrať. Teraz babo raď
CPU: Intel Core i5-3570K, CPU COOLER: Noctua NH-D14, MB: ASRock Z77 EXTREME6, RAM: Kingston HyperX Genesis Grey XMP 8GB (kit 2x4GB) 1600MHz + Kingston HyperX Savage 16GB (Kit 2x8GB) 1866MHz DDR3, VGA: MSI RX 480 Gaming X 8G, SSD: Kingston HyperX Savage SSD disk 240GB, HDD1: Seagate Barracuda 7200.12 1TB, HDD2: WD Green 2TB, HDD3: WD Red 3TB, PSU: Corsair AX 750, 80 Plus Gold, CASE: Corsair Obsidian 550D, INTAKE: 2x GELID Solutions Silent 12 TC, OUTTAKE: NB-BlackSilentPro Fan PL-2 Zvuk: ASUS Xonar D1, Repro: Genius SW-5.1, Klávesnica: Razer Lycosa Mirror, Myš: Roccat Kone + Roccat Taito, UPS: APC Smart-UPS 1000VA , LCD: Dell U2412M UltraSharp 24"
http://m.heureka.sk/televizor/samsung-ue55h6400/
No je to fhd model.
K tomu samsungu 6272, na avmanii je k tej tv celkom slusne vlakno, ktore som vcera aj prekopal.
http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.p ... #p11125048
A dost ludi sa tam aj stazuje na nejake pruhy. Prejdi si to.
Inac ten panak ma strieborny ram ale nieje to nejako do oci bijuce a som na tom rovnako ako ty, receiver, stb, mediaplayer,center cierne, aj ked menice na repro su hlinikove. Pozor panak neprehra dts stopu, cize ak chces vyuzivat vstavany mediaplayer pozor na to.
Ale kupuj lebo 2015 modely sa minaju. A nove budu, ale aj o o dost drahsie od zaciatku za rovnaku kvalitu a uhlopriecku a uz aj viac 4k ako fhd modelov.
No je to fhd model.
K tomu samsungu 6272, na avmanii je k tej tv celkom slusne vlakno, ktore som vcera aj prekopal.
http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.p ... #p11125048
A dost ludi sa tam aj stazuje na nejake pruhy. Prejdi si to.
Inac ten panak ma strieborny ram ale nieje to nejako do oci bijuce a som na tom rovnako ako ty, receiver, stb, mediaplayer,center cierne, aj ked menice na repro su hlinikove. Pozor panak neprehra dts stopu, cize ak chces vyuzivat vstavany mediaplayer pozor na to.
Ale kupuj lebo 2015 modely sa minaju. A nove budu, ale aj o o dost drahsie od zaciatku za rovnaku kvalitu a uhlopriecku a uz aj viac 4k ako fhd modelov.
J6272 sa v 50 Hz nerobi. Zas netreba verit vsetkemu co sa docitas na nejakej heureke alebo nakupnych portaloch. Tam je 90% nezmyslov.
Co sa tyka tych pruhov, ano na niektorych kusoch sa objavili. To sa ale moze na ktoromkolvek TV s podobnym typom podsvietenia. To zas nie je "vysada" tohto modelu ani znacky. A opakujem, je to vec kusu podobne oko rovnomernost podsvietenia.
H6400 je FHD model z roku 2014. Tohtorocny UHD s ktorym si sa splietol je JU6400.
Co sa tyka tych pruhov, ano na niektorych kusoch sa objavili. To sa ale moze na ktoromkolvek TV s podobnym typom podsvietenia. To zas nie je "vysada" tohto modelu ani znacky. A opakujem, je to vec kusu podobne oko rovnomernost podsvietenia.
H6400 je FHD model z roku 2014. Tohtorocny UHD s ktorym si sa splietol je JU6400.
Ano viem, ale na to ze je to model roku 2014, je to dobry TV aspon podla zahr. recenzii. Sa cudujem ze tak dlho to tahaju s tymto modelom. A ma vyborny inputlag.
To patrilo kolegovi vyššie.
Ja som presiel zo 42ky na 55ku. Oboje Panasonic Plasma.
Na tu 42 sa uz nechce z rodiny nik pozerat, vraj je to male.
Na posledne 65tky plasmy od Panasonicu som vtedy nemal, aj 55tka je tak akurat aby sa vosla do obyvackovej steny (dostal som 6ty posledny kus na sk).
Na tu 42 sa uz nechce z rodiny nik pozerat, vraj je to male.
Na posledne 65tky plasmy od Panasonicu som vtedy nemal, aj 55tka je tak akurat aby sa vosla do obyvackovej steny (dostal som 6ty posledny kus na sk).
i3570K, Asus Maximus V Formula, 4x8GB DDR3 1600MHz Crucial Ballistix Tactical, Nvidia GTX980, Samsung 850Pro 256GB + 7TB HDD, watercooled, Seasonic 1kW Platinum, LCD Philips 240PW
D3 battletag: LubikKiller#2504
D3 battletag: LubikKiller#2504
Ani mi nehovor, na bazosi je jedna 50" plazmaňa ut50. Kruto uvazujem ze moju strelim a kupim ju.