Všeobecná diskusia
- Heatman
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 23. Nov, 2006, 02:00
Re: Všeobecná diskusia
K testu svetlometov.
Neviem co si mam o celom teste mysliet, ked uz po zhliadnuti videa a hlavne fotky kde je figurina a trocha dalej dalsie figuriny jelenov, je evidentne ze svetla na BMW su nastavene nizsie ako na Priuse.
Pokial pred testom nepostavia pred svetla regloskop a nenastavia svetla na vsetkych autach rovnako, tak cely tento test je nanic a sluzi len na zavadzanie ludi.
Neviem co si mam o celom teste mysliet, ked uz po zhliadnuti videa a hlavne fotky kde je figurina a trocha dalej dalsie figuriny jelenov, je evidentne ze svetla na BMW su nastavene nizsie ako na Priuse.
Pokial pred testom nepostavia pred svetla regloskop a nenastavia svetla na vsetkych autach rovnako, tak cely tento test je nanic a sluzi len na zavadzanie ludi.
Spoiler: ukázať
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Neviete ako to funguje pri rezervacii auta v aaa ? Mam uz nieco vybrate,ale kupoat ho budem az v juli.
- HaDeS
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00
mam pocit ze tam zlozis nejaku dvacku, za ktoru ti zavolaju, ze o auto ma zaujem niekto iny a ci ho teda beries alebo ho daju tomu novemu zaujemcovi. Nechce sa mi verit, ze by ti auto podrzali april-maj-jun. V kazdom pripade ak im nechas cislo, budu ti volat 2x tyzdenne ze ako si sa rozhodol.
imho o nic viac, nez na random strku za dedinou. Akurat tocia tych aut viac. treba si tam dovliect cloveka co sa tomu rozumie - zdvihaky maju - nechat ho to kludne popozerat. Sice sa budu vykrucat, ale ked zasuchoris spravnym druhom papiera, tak ti to dovlia.stefan.koval napísal:tam kamo klamu.....
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
otazka ohladom baterky. mojmu francuzskemu autu sa nejak podarilo cez noc vyslahat baterku tak, ze uz neslo nastartovat. motor som nakabloval a potom jazdil hodinu a pol v kuse (polovica okres/polovica dialnica). stihne sa za takyto cas dat baterka do poriadku/nabit?
pytam sa preto, ze ani po tomto case nasli napriklad stiahnut elektricke okna, co by mohlo naznacovat, ze baterka je uz KO? palubovka nehlasi nic ohladom bateriu/servisu...
pytam sa preto, ze ani po tomto case nasli napriklad stiahnut elektricke okna, co by mohlo naznacovat, ze baterka je uz KO? palubovka nehlasi nic ohladom bateriu/servisu...
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29
By som musel byť na pokraji zúfalstva aby som kupoval od AAAPer napísal:Neviete ako to funguje pri rezervacii auta v aaa ? Mam uz nieco vybrate,ale kupoat ho budem az v juli.
Jediný rozumný dôvod kedy kúpiť auto z AAA je, že tam necháš svoje auto ako protihodnotu ktoré ho sa nevieš normálne zbaviť
Asi bude niekde zrada, predpokladám že naštartovať po tej 1,5hod šlo, takže by aj okná mali fungovať.killswitch napísal:otazka ohladom baterky. mojmu francuzskemu autu sa nejak podarilo cez noc vyslahat baterku tak, ze uz neslo nastartovat. motor som nakabloval a potom jazdil hodinu a pol v kuse (polovica okres/polovica dialnica). stihne sa za takyto cas dat baterka do poriadku/nabit?
Inak hlboké vybitie baterky a jej následné dobíjanie vysokým prúdom dlhú dobu skracuje životnosť baterky
Treba sa zastaviť v servise kde sa zmeria odber kludového prúdu po vypnutí klúča, či to je v poriadku. Je možné že len baterka odišla ak má svoj vek
- killswitch
- VIP
hej, nastartovat uz islo, len tie okna sa spravaju tak, ze zlezu cca 4cm a zastavia sa. stlacim znova, tak zase 4cm a stop jazdu som absolvoval vcera vecer. idem teraz skusit, ci auto nastartuje.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
tie okna nemaju nic spolocne s bateriou - nastartujes s druhym vozom, a v tej sekunde ti okna musia lietat ako nove z vyroby. Ak nie, chybu nehladaj v baterii. Po nastartovani ti okamzite ide alternator ktory krmi energiou cely voz a bateria uz s tym vsetkym ma pramalo spolocne.
>> Neviete ako to funguje pri rezervacii auta v aaa ? Mam uz nieco vybrate,ale kupoat ho budem az v juli.
tento rok alebo buduci ?
>> Neviete ako to funguje pri rezervacii auta v aaa ? Mam uz nieco vybrate,ale kupoat ho budem az v juli.
tento rok alebo buduci ?
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Sep, 2010, 19:31
Kým autu "vrčí motor", tak by všetká elektrika v aute mala fungovať rovnako, ako keď by si mal v aute akumulátor práve výjdený z výrobnej linky.
U mňa ale napríklad tiež okná protestovali po vybití akumulátora a štartom cez káble. Nesprávali sa tak ako obvykle. Dočítal som sa ale, že po napr. výmene akumulátora ich je potrebné "naučiť" koncovým polohám, tak som s každým zo štyroch okien zišiel úplne dolu, podržal tam tlačidlo, zasa úplne hore, podržal tam tlačidlo a po tomto úkone naozaj fungovali ako mali.
U mňa ale napríklad tiež okná protestovali po vybití akumulátora a štartom cez káble. Nesprávali sa tak ako obvykle. Dočítal som sa ale, že po napr. výmene akumulátora ich je potrebné "naučiť" koncovým polohám, tak som s každým zo štyroch okien zišiel úplne dolu, podržal tam tlačidlo, zasa úplne hore, podržal tam tlačidlo a po tomto úkone naozaj fungovali ako mali.
- killswitch
- VIP
tak som bol skusit auto nastartovat a nastartovalo v pohode. lenze okna su asi teraz to najmenej co ma trapi. nastartujem a pozeram, ci mi niekto nevymenil motor za dieslovy takto by asi nemala zniet benzinova 1.6 ze by presuvnik, s ktorym mali tieto auta problem?
https://www.dropbox.com/s/kbn182cnb5v3w ... 9.mp4?dl=0
https://www.dropbox.com/s/kbn182cnb5v3w ... 9.mp4?dl=0
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Sep, 2010, 19:31
Tý jo, toto je naozaj benziňák?
Ten zvuk robí priamo motor nejakým divným spaľovaním, alebo spaľovaním v divnom čase, alebo ten zvuk pochádza z nejakého príslušenstva?
Mne to totiž takto z videa znie, ako môj posledný tlmič na výfuku, ktorý je totálne rozsypaný + pri vytriasaní z neho povypádavalo aj hodne blata.
Ten zvuk robí priamo motor nejakým divným spaľovaním, alebo spaľovaním v divnom čase, alebo ten zvuk pochádza z nejakého príslušenstva?
Mne to totiž takto z videa znie, ako môj posledný tlmič na výfuku, ktorý je totálne rozsypaný + pri vytriasaní z neho povypádavalo aj hodne blata.
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
to auto tam uz stoji dlhsie..je to golf 6 a po vw momentalne asi nie je velky dopyt,skrz tie emisie(na ktore na z ysoka kaslem)HaDeS napísal:mam pocit ze tam zlozis nejaku dvacku, za ktoru ti zavolaju, ze o auto ma zaujem niekto iny a ci ho teda beries alebo ho daju tomu novemu zaujemcovi. Nechce sa mi verit, ze by ti auto podrzali april-maj-jun. V kazdom pripade ak im nechas cislo, budu ti volat 2x tyzdenne ze ako si sa rozhodol.
imho o nic viac, nez na random strku za dedinou. Akurat tocia tych aut viac. treba si tam dovliect cloveka co sa tomu rozumie - zdvihaky maju - nechat ho to kludne popozerat. Sice sa budu vykrucat, ale ked zasuchoris spravnym druhom papiera, tak ti to dovlia.stefan.koval napísal:tam kamo klamu.....
http://www.aaaauto.sk/sk/vw-golf/car.ht ... &branch=98
- killswitch
- VIP
ide to niekde od rozvodov pravdepodobne. ale ja viem o autach len to, ze maju vacsinou 4 kolesa, takze to je len taky moj tip.undertaker007 napísal:Tý jo, toto je naozaj benziňák?
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
srandovne prďáky sa to dnes robia... trojvalce ktore zaparkujes dole kopcom so zaradenym prevodom a rano badabadaboooooom po nastartovani (lebo skocia rozvody), sestvalce ktore zase problem s rozvodmi, stvorvalce ktore praskaju a uz ani na benzinovych nevydrzia vstrekovace...
masinky ktore sa zmenia z benzinoveho chodu na dieslovy len vybitim baterky ? New feature, ohne Zahlung.
pri hentakom zvuku by som mal trosku psychotronicky problem nechat motor nastartovany dlhsie ako dve sekundy, z toho by som sa sekundu zlakol a druhu by som potreboval aby mi vystrelila ruka a vypla kluc v zapalovani. Ci ? Zase nieco prezivam ?
edit : Golf Sest vydrzi v Ackach do jula ? Seriously ked je v poriadku ? Jaaaaj a mozno hej, 10k eur za 2009ku kratku verziu s najslabsim 2liter motorom ktory sa u nas tusim ani nepredaval, v kazdom pripade ta cenovka je vyssie ako by som zaplatil za 2012ku Pasatt Kombi djesel a 2012 Ocktaviu Kombi zase djezel z overeneho zdroja. Proste na prachy je to sajzhovno hento co si linkoval, co blaznis.
oprava : ja by som platil bez dépéháhá, to vsak nic nemeni na tom ze 2009 kratky golf za desat litrov eur bez vaznejsej vybavy je blbost. 2011 Golf Kombi djezel 1.6tédéí (ano viem ze je to ine ako dvanula), 7400eur vratane dph, 6167,- pre tych sikovnejsich z nas, bez prihlasenia takze plus 500. To su neni trosku ine cisla ako 10.000 a 2009 ?
masinky ktore sa zmenia z benzinoveho chodu na dieslovy len vybitim baterky ? New feature, ohne Zahlung.
pri hentakom zvuku by som mal trosku psychotronicky problem nechat motor nastartovany dlhsie ako dve sekundy, z toho by som sa sekundu zlakol a druhu by som potreboval aby mi vystrelila ruka a vypla kluc v zapalovani. Ci ? Zase nieco prezivam ?
edit : Golf Sest vydrzi v Ackach do jula ? Seriously ked je v poriadku ? Jaaaaj a mozno hej, 10k eur za 2009ku kratku verziu s najslabsim 2liter motorom ktory sa u nas tusim ani nepredaval, v kazdom pripade ta cenovka je vyssie ako by som zaplatil za 2012ku Pasatt Kombi djesel a 2012 Ocktaviu Kombi zase djezel z overeneho zdroja. Proste na prachy je to sajzhovno hento co si linkoval, co blaznis.
oprava : ja by som platil bez dépéháhá, to vsak nic nemeni na tom ze 2009 kratky golf za desat litrov eur bez vaznejsej vybavy je blbost. 2011 Golf Kombi djezel 1.6tédéí (ano viem ze je to ine ako dvanula), 7400eur vratane dph, 6167,- pre tych sikovnejsich z nas, bez prihlasenia takze plus 500. To su neni trosku ine cisla ako 10.000 a 2009 ?
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
@killswitch,
- je to bezny jav pri niektorych autach ze po vybiti baterky treba okna naucit koncovym poloham tak ako pisal undertaker007 (myslim ze sa to tyka najma okien kde po podrzani tlacidla ti okno zide/vyjde same az do koncovej polohy.
Presne ako ti bolo poradene, zidi s oknom uplne dolu, tam podrz sekundu-dve tlacitko dolu, potom vyjdi s oknom uplne hore a znovu na konci podrz tlacitko hore, tym si auto nacita koncove polohy okna a znovu budu okna chodit ako maju.
Co sa tyka toho divneho zvuku motora, to som este nevidel, skusil by som odpojit baterku na pol hodku a znovu zapojit a skusit nastartovat.
Ak nepomoze spravil by som reset palubneho pc (km, spotreba atd) a ak ani to nepomoze reset celej jednotky (treba pohladat ako na to - na niekotrych autach si musel drzat tlacidlo nulovania palubneho pc a zapnut zapalovanie, zalezi od modelu).
Ide o to ze niektore auta si kvazi snazia zapamatat styl akym jazdi majitel auta (nejake hodnoty a parametre od poslednych x-startov resp nejake prejdene km), ked bolo auto bez napajania tieto hodnoty stratilo a teraz pouziva nejake defaultne hodnoty...
Ak si s autom naozaj nic ine nerobil (neumyval, netahal auto na lane, neodpajal nejake konektory ) tiez sa cudujem preco sa motor chova tak divne.
edit: s tou bateriou si mal aj predtym problem resp sa to dalo cakat alebo to auto spravilo z nicoho nic? Nezabudol si privret nejake dvere/nechal zapnute radio/svetla/nieco?
Ak vymlatilo baterku z nicho nic asi to bude nieco vaznejsie...
- je to bezny jav pri niektorych autach ze po vybiti baterky treba okna naucit koncovym poloham tak ako pisal undertaker007 (myslim ze sa to tyka najma okien kde po podrzani tlacidla ti okno zide/vyjde same az do koncovej polohy.
Presne ako ti bolo poradene, zidi s oknom uplne dolu, tam podrz sekundu-dve tlacitko dolu, potom vyjdi s oknom uplne hore a znovu na konci podrz tlacitko hore, tym si auto nacita koncove polohy okna a znovu budu okna chodit ako maju.
Co sa tyka toho divneho zvuku motora, to som este nevidel, skusil by som odpojit baterku na pol hodku a znovu zapojit a skusit nastartovat.
Ak nepomoze spravil by som reset palubneho pc (km, spotreba atd) a ak ani to nepomoze reset celej jednotky (treba pohladat ako na to - na niekotrych autach si musel drzat tlacidlo nulovania palubneho pc a zapnut zapalovanie, zalezi od modelu).
Ide o to ze niektore auta si kvazi snazia zapamatat styl akym jazdi majitel auta (nejake hodnoty a parametre od poslednych x-startov resp nejake prejdene km), ked bolo auto bez napajania tieto hodnoty stratilo a teraz pouziva nejake defaultne hodnoty...
Ak si s autom naozaj nic ine nerobil (neumyval, netahal auto na lane, neodpajal nejake konektory ) tiez sa cudujem preco sa motor chova tak divne.
edit: s tou bateriou si mal aj predtym problem resp sa to dalo cakat alebo to auto spravilo z nicoho nic? Nezabudol si privret nejake dvere/nechal zapnute radio/svetla/nieco?
Ak vymlatilo baterku z nicho nic asi to bude nieco vaznejsie...
Spoiler: ukázať