Kúpa noža cez Ebay - colníci

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
zedolsi
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 25. Jún, 2014, 13:24

Kúpa noža cez Ebay - colníci

Príspevok od používateľa zedolsi »

Ahojte, chcel by som si cez ebay (konkretne od predajcu z USA) zakúpiť jednu "dýku" konkretne Ontario RAT 7.... nakoľko na SVK je o 30-50€ drahší ako ho kúpim na ebay-i... najlacnejšie ho viem na SVK kúpiť za 138€ a na ebay-i by ma mal vyjsť 99€.. no tu nastáva moja otázka, pustia mi ho cez colnicu? ak budem musieť zaplatiť clo cca. 6-7€ (ak sa nemýlim tak by to malo byť 6% z ceny) v tom by som problem nevidel, skôr či mi ho vôbec pošlu lebo som niekde zahliadol že zbrane (strelné a pod. to mi je jasné) kam patria aj nože (chladná zbraň) sa nemôže mimo EU (možno trepem) zasielať poštou... z CZ už pár nožov mám to problém nie je ale takto z USA som ešte neskúšal..

nejaké osobné skúsenosti?
NTB ASUS Vivobook M3504YA AMD Ryzen 7 7730U, RAM 16GB, 1TB PHONE iPhone 13 PRO - 256GB Watch Series 7 (45mm)
Thunderbolt
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 02. Apr, 2009, 18:55

Re: Kúpa noža cez Ebay - colníci

Príspevok od používateľa Thunderbolt »

Clo platiť nebudeš, to je až od 150€, ale budeš platiť 20% DPH z ceny + manipulačný poplatok, čiže spolu cca 24-25€. Čo sa týka zbraní v tom ti neviem poradiť.
CPU: AMD Ryzen 9 5900X CPU Cooler: Scythe Fuma 2 MB: MSI MPG B550 Gaming Edge WIFI GPU: SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 6900XT 16GB RAM: Crucial Ballistix 4x32GB 3200 Mhz Cl 16 SDD1: Samsung 980 Pro 1TB SSD2: Samsung 980 Pro 2TB PSU: Corsair RMx 750 CASE: Fractal Design Meshify S2 Dark TG LCD1: LG 34GN850 LCD2: EIZO EV2450-BK OS: Windows 10 Pro 64-bit DAC/Amp: Schiit Hel
zedolsi
Používateľ
Používateľ

no tak to sa mi asi ani moc neoplatí, potom jedine na amazone som ho našiel ešte za lepšiu cenu, ale ja do budúcna budem rád ak sa niekto vyjadrí k tomu druhému problému :)
NTB ASUS Vivobook M3504YA AMD Ryzen 7 7730U, RAM 16GB, 1TB PHONE iPhone 13 PRO - 256GB Watch Series 7 (45mm)
Ivko
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29

Príspevok od používateľa Ivko »

Bol som na colnici, ked človek predomnou riešil colné konanie ohladne nejakého noža. Jediné čoho zaujímalo bolo aby to nebol nejaký historický predmet, pretože na to potrebuješ extra povolenie (doklady)
spencer
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa spencer »

ja som kupoval nejaký nôž asi dva roky do zadu z činy cez ebay a nič pohoda všetko .
Spoiler: ukázať
Notebook Lenovo IdeaPad Gaming 3-15IMH05 Onyx BlackCPU :Intel Core i5 10300H Comet Lake RAM : RAM 24GB DDR4GPU : NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti 4GBSSD : SSD 512GBHDD :1000 GB HDD Sound cardFiiO E10 OlympusOS : Windows 10 64-bit Headphones : Beyerdynamic Custom One Pro Myš :evolveo wm430
jergus
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 03. Aug, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa jergus »

zedolsi: ja som chcel kupit davnejsie cez e-bay noz najskor z usa potom z anglicka a vzdy mi vyskocilo ze na SVK sa dany tovar neda zaslat...
inak len tak zo zvedavosti na co ho chces pouzivat? lebo tieto noze su dost kĺky, je velky, hruby, netrebny, treba dat pozor lebo je z uhlikovej ocele a tusim praskovany farbou, cize ked sa farba poskodi, noz zacne hrdzaviet, zasa na druhej strane velmi lahko sa brusi. z praktickeho hladiska su to skor bojove noze a "sekace" ako noze
Abraham Lincoln oslobodil vsetkych ludi, ale az Samuel Colt ich zrovnopravnil
zedolsi
Používateľ
Používateľ

pri tomto predajcovi je možnosť aj zaslania na SVK tak tam by problém nemal byť, len ak budem musieť platiť DPH tak sa mi oplatí objednať zo SVK a mám ho relatívne hneď :)

a použitie? všestranné, ryby, túry, opekačky.... mám veľa nožov (asi viac ako by bolo zdravé ale od malička si to proste idem) čo sa týka uhlikovky mám napr aj KA-BAR USMC čo je relatívne podobný nôž RAT 7 (použitím), pokiaľ sa človek o nôž stará, hrdza nehrozí ;) poučil som sa keď som damaškovým nožom krájal citrón a zabudol som ho umyť, za dva dni vyzeral strašne :D
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49

Príspevok od používateľa LordKJ »

z USA a este aj cez amazon to je podla mna 100%tne, ze ti to zdania este na colnici
jergus
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 03. Aug, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa jergus »

zedolsi: damaskovy noz nie je noz, to je len tazitko do vitrinky :D
no mne sa to zda na to tvoje pouzitie dost velky a netrebny noz, ale tak tvoja volba. ja mam najoblubenejsi cold steel sisu, aj ked ten si nechcem moc nicit, v podstate vacsinu veci zvladnu rozne victorinoxi pripadne opinel...
Abraham Lincoln oslobodil vsetkych ludi, ale az Samuel Colt ich zrovnopravnil
zedolsi
Používateľ
Používateľ

hej kvôli veľkosti som rozmýšľal že vezmem RAT 5 ten je praktickejší, musí msi ich pozrieť niekde naživo a podla toho a rozhodnem... victorinoxov mám veľa modelov ale niekedy treba "ťažkú silu" na to som kúpil pôvodne SOG Trident 2.0 no keď som ho zbadal, som si rozmyslel či ho zničím sekaním, preto aj tento RAT 7 poslúži ako pracovný, prípadne RAT 5 ako univerzálny :)
Bumpy_SK
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 14. Feb, 2010, 11:06

Príspevok od používateľa Bumpy_SK »

ak sa dohodnes s predajcom aby ti napisal na balik cenu napr 30usd a oznacil to ako gift tak mas vacsiu sancu, ze to prejde. otazka je ci je predajca ochotny to tak spravit
| Intel Core i5-2500K @ 4,5GHz + NOCTUA NH-D14 | ASUS P8P67 | 2x4GB Kingston 1333 CL9 | ZOTAC 1060 6GB | Samsung 850 250GB | SeaSonic X-560 | Fractal Design Define R3 BlackPearl | BenQ BL2420PT | Lenovo Explorer | ZOWIE EC1-A | TAITO | SideWinder X4 | Playseat Challenge | Logitech DFGT |
MBP 13" A1502
zedolsi
Používateľ
Používateľ

hej čítal som že sa to dá aj takto, prípadne ešte akože sa jedná o reklamáciu :) objednám to cez SVK rozdiel 4€ (pri platení DPH) a dodanie kvázi ihneď je lepšie ako čakať 2-3 týždne :)

inak čím brúsite nože?
materik
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 10. Apr, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa materik »

Ja mam doma toto, z mojho svajciaraku to robi velmi, velmi nebezpecny noz :D
http://www.euro-noze.sk/brusne-sady/lan ... ng-system/
PC -> Topping DX7 Pro+ -> Meze 109 PRO / Microlab B77
zedolsi
Používateľ
Používateľ

mám tiež túto sadu ale diamantovú, brúsi to fajn :) častejšie však brúsim na kameni ale tieto Fansky sady sú na doma ideálne :)
lezgy
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre

Príspevok od používateľa lezgy »

Bumpy_SK napísal:ak sa dohodnes s predajcom aby ti napisal na balik cenu napr 30usd a oznacil to ako gift tak mas vacsiu sancu, ze to prejde. otazka je ci je predajca ochotny to tak spravit
pravdu mas
zeru seno colnici
:facepalm:
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH

2, HP 4330s

Návrat na "Debata o všetkom"