caute. zhanam nejaky router okolo 50-70 eur aby mal USB port a hlavne aby mi zobral moj externy 3TB 3,5 HDD seagate. terajsi tp-link 1043nd mi ho nenacita a nie je ziadna moznost ho na nom spojazdnit.
moze mat aj ac-ckove wifi, aspon vyuzijem na asuse zenfone 2 , ale nie je podmienka.
pozeral som po tomto, kedze zatial co som trocha googlil, tak asusy nemaju problem s externymi diskami nad 2TB - http://datacomp.sk/asus-rt-ac52u-ac750- ... wgXvRlnrqA
len sa trocha obavam tych integrovanych anten, kedze terajsi tp-link ma 3x5 dbi externe anteny a signal mam super.
Wifi router s USB a moznostou pripojenia 3TB ext. HDD
- matelkoxxl
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 07. Jan, 2006, 02:00
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Re: Wifi router s USB a moznostou pripojenia 3TB ext. HDD
tvoj problem riesia aj tu..
http://forum.tp-link.com/showthread.php ... B-NTFS-HDD
ten disk teda nepojde..
btw: naco chces riesit 3TB disk cez router? dufam, ze necakas zazraky. router za 50e bude mat velmi slabe pristupove dobry na HDDcko.. Za 10minut ak nahrat 1GB budes rad. Preto mi pride 3000GB prilis vela. To nieje NAS /este aj lacne NASKA do 100eur maju smiesne max. rychlosti nahravania na HDD/.
To USB pri routroch je skor urcene na USBkluce.. nie obrovske disky. nehovorim, ze to nepojde, ale aby si skopcil 3000gb cez router do PC, tak to aj tyzden by nestacil. a ked nan chces ukladat GB foto z dovolenky, sa nacakas. Len aby si s tym ratal.
PS len pre info: 1043ND keby si mal mensi disk ma taketo rychlosti:
Router TP-LINK TL-WR1043ND má jeden USB port, tak proč jej nevyužít? Jen nečekejte zázraky. Rychlost čtení z disku je cca 3,5 – 4 Mbps a zápisu pouhých 350 – 400 kbps (za 10 minut stáhnu 2,5 GB a nahraji 250 MB).
http://forum.tp-link.com/showthread.php ... B-NTFS-HDD
ten disk teda nepojde..
btw: naco chces riesit 3TB disk cez router? dufam, ze necakas zazraky. router za 50e bude mat velmi slabe pristupove dobry na HDDcko.. Za 10minut ak nahrat 1GB budes rad. Preto mi pride 3000GB prilis vela. To nieje NAS /este aj lacne NASKA do 100eur maju smiesne max. rychlosti nahravania na HDD/.
To USB pri routroch je skor urcene na USBkluce.. nie obrovske disky. nehovorim, ze to nepojde, ale aby si skopcil 3000gb cez router do PC, tak to aj tyzden by nestacil. a ked nan chces ukladat GB foto z dovolenky, sa nacakas. Len aby si s tym ratal.
PS len pre info: 1043ND keby si mal mensi disk ma taketo rychlosti:
Router TP-LINK TL-WR1043ND má jeden USB port, tak proč jej nevyužít? Jen nečekejte zázraky. Rychlost čtení z disku je cca 3,5 – 4 Mbps a zápisu pouhých 350 – 400 kbps (za 10 minut stáhnu 2,5 GB a nahraji 250 MB).
Spoiler: ukázať
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Re: Wifi router s USB a moznostou pripojenia 3TB ext. HDD
bla bla bla .... zalezi ci mas v1, v2 alebo v3.
Ak mas v2/v3 tak mas 720Mhz, 64MB ram, teda podobne ako ja. Nahodis DD-WRT, OpenWRT alebo Tomato a pripojis ten disk.
Rychlosti sa pohybuju okolo 8-20MB/s, zalezi od utilizacie routra, pouziteho filesystemu. Ako torrent, DLNA alebo light backup server uplne v poho.
Ak mas v2/v3 tak mas 720Mhz, 64MB ram, teda podobne ako ja. Nahodis DD-WRT, OpenWRT alebo Tomato a pripojis ten disk.
Rychlosti sa pohybuju okolo 8-20MB/s, zalezi od utilizacie routra, pouziteho filesystemu. Ako torrent, DLNA alebo light backup server uplne v poho.
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs