Maturitna téma grafika - Idnetita firmy

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
Sphyn0x
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 27. Nov, 2009, 20:53

Maturitna téma grafika - Idnetita firmy

Príspevok od používateľa Sphyn0x »

Caute,
mam maturitnu temu identitu firmy a mam napisat obhajobu na 20 stran, ale fakt netusim ako to mam na tolko stran rozpisat.
Nema tu niekto skusenosti?
Naposledy upravil/-a Sphyn0x v Ut 12. Apr, 2016, 00:04, upravené celkom 1 krát.
///
Spoiler: ukázať
Intel Core i5-750@4214.03 MHz | Noctua NH-D14 | Asus Sabertooth 55i | Asus Radeon HD5870 | Kingston 2x2GB HyperX 1600MHz | Samsung SpinPoint F3 1TB | Enermax MODU87+ 600W Gold | Windows 7 Ultimate x64 SP1 | Lancool DragonLord PC-K62 | Samsung P2450H | Razer DeathAdder Black Edition | Roccat Arvo | AKG K242 HD | Vsonic GR06
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49

Re: Matuiritna téma grafika - Idnetita firmy

Príspevok od používateľa LordKJ »

a nemate ktomu nejake podklady?, vacsinou su take veci niekde rozpisane, ze co to ma obsahovat atd.
Sphyn0x
Používateľ
Používateľ

No mam, ale ja to proste neviem rozpisat na tolko stran,, kazdy z tych bodov by som napisal max na stranu alebo menej.
Tuto to je:

Uvod (2 strany - uz ani to netusim, co tam ma pisat na dve strany proste)
Hlavna textova cast: (cca 18-20 stran)
- nastudovane poznatky o identite firmy
- nastudovane poznatky o design manuale
- postupy navrhu loga
Záver

To je cele.
///
Intel Core i5-750@4214.03 MHz | Noctua NH-D14 | Asus Sabertooth 55i | Asus Radeon HD5870 | Kingston 2x2GB HyperX 1600MHz | Samsung SpinPoint F3 1TB | Enermax MODU87+ 600W Gold | Windows 7 Ultimate x64 SP1 | Lancool DragonLord PC-K62 | Samsung P2450H | Razer DeathAdder Black Edition | Roccat Arvo | AKG K242 HD | Vsonic GR06
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49

Príspevok od používateľa LordKJ »

tak to ti uz neviem, ved SoCku co som pisal v tretiaku som mal 15 stranovu a to som tiez vymyslal si uz jak na pase... :D
Sphyn0x
Používateľ
Používateľ

Proste nemam rozum na tvorenie omaciek okolo, praveze viem pisat len co najstrucnejsie.
///
jergus
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 03. Aug, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa jergus »

chod si posediet do orange, tmobile, o2 a len tam sed a pozoruj ako maju co urobene, co a v akych farbach maju zamestnanci oblecene, ako maju farebne zladene interiery, reklamy, putace, katalogy, ako maju navrhnute loga, v akych farbach, ci maju v sebe loga nejake skryte vyznamy a pod, a kludne to potom do tej prace zapracuj. napis tam take dristy ze o2 je ladene do modrej farby, v nazve je zakomponovany vzorec molekuly plynneho kyslika, kyslik v hrubych vrstvach ma modru farbu a to je skryte synonymum volnosti, volneho dychania a tym poukazuje firma cez reklamu ze ich programy su volnejsie a pre zakaznikov prijatelniejsie. ked tam spravis taketo porovnanie tychto troch firiem, kazdu na 5 stran, tak 5 stran este ponatahujes uvod a zaver, tam popises ako si chodil po skole obsmrdat do ich prevadzok, ako si pozeral na cecky a rite pracovnickam, a spravis z toho taku pracu ze ti ucitelka urobi aj deepthroat :D
Abraham Lincoln oslobodil vsetkych ludi, ale az Samuel Colt ich zrovnopravnil
Sphyn0x
Používateľ
Používateľ

No problem je ale v tom, že obkecavat mam len svoju firmu, na ktoru som robil grafiku, a nie osatne :D
Ja viem akoze popisat vsetko o tvaroch loga, preco som pouzil take a take farby, ale fakt neviem ako to roztaham na tolko stran.
Deepthroat od majsterky by bol super no :D
///
jergus
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 03. Aug, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa jergus »

ale to si nepisal na zaciatku :-)

tak co tam mas teda vsetko rozoberat? lebo identita zahrna aj take ako oblecenie, firemne farby na reklamach, farby vyrobkov atd atd...
mas obkecavat len logo??? daj podrobny popis
Abraham Lincoln oslobodil vsetkych ludi, ale az Samuel Colt ich zrovnopravnil
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa quicky »

ako pri kazdej praci a zadani by som zacal nejakym vyvojom resp historiou :) tzn vyvoj firmy, vyvoj "znacky", loga, dizajnu a vsetkym co s tym suvisi :) tzn nie sa zamerat len na aktualne dianie ale aj co tomu predchadzalo,pripadne svoje navrhy na zlepsenie a podobne...

neviem sice na kolko toto moze byt zahrnute v tvojom type prace,ale ja na pravo /bc,mgr,judr/ som vzdy v teoretickej rovne komponoval vyssie uvedene :)

p.s. ja som tiez neni hemingway a radsej pisem rovno k veci,holt obcas musis pisat aj taketo omacky :D
chatpall
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 18. Jan, 2015, 09:43

Príspevok od používateľa chatpall »

a tu grafiku si ako robil? alebo len tak ze si si ju vycucal z prsta... ved si musel rozmyslat nad tym co chces povedat ... identita firmy je taka komplexna zalezitost ze 20 stran by malo ist s prstom v nose...

co su pouzil ako hlavny prvok identity? preco si sa tak rozhodol? s kym si o tom rozpraval? ake boli navrhy? preco zvytazil ten co prezentujes? ake farby? preco? ako na to reaguje skusobna skupina? atd....
Všetko o materiáloch

MB: MSI Z97 Gaming 5, CPU: i7 4970K,GPU:Nvidia gtx750ti, RAM: Kingston Hyper X Savage 1600 Mhz, Cooler: NOCTUA NH-U12P SE2, HDD: Crucial Mx100, BEDŇA: NZXT SOURCE 340 Midi-Tower, ZDROJ: Seasonic S12G, RT 80+ Gold Monitor: Dell H2214Hb, OS:Ubuntu 14.04
Sphyn0x
Používateľ
Používateľ

@jergus
Obkecavat mam presne to, co je napisane vyssie - tie 3 body. Ale ano, mam obkecavat aj tebou napisane veci.

@quicky @chatpall
Ďakujem, presne taketo otazky som si potreboval polozit, snad to pojde uz lepsie.
///

Návrat na "Debata o všetkom"