Dovolenka po EU autom - naco nezabudnut
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Re: Dovolenka po EU autom - naco nezabudnut
chod do holandska, som bol rad, ze som mal hotovost lebo by som ani v lidli nenakupil
ale celkovo kreditka je [vraj] lepsia ak sa stane pripadny podvod
ale celkovo kreditka je [vraj] lepsia ak sa stane pripadny podvod
- kakocool
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Jan, 2006, 02:00
no vo fr je dost okresiek ako dialnica a niesu tam zapchy jak na pejáži. rozdiel 130 vs 110 km/h za to moc nestoji a áut bolo minimálne v porovnaní s dialnicou.
Urcite si zober rezervu - aspon 10l kanister na benzin. Nevis kedy kdo bude strajkovat a zazil som fasa strajk pumparov v IT nastastie uz smer AT.Prva pumpa zavreta ok ideme dalej, dalsia tiez a na nej už zopar ludi stoji a caka na godota. hladne oko na pristrojovke už svieti. posledna pumpa pred AT, stoji ludí namrte a tie pohlady okolo ked som lial rezevu do nádrže
Taktiež zavrete pumpy v nedelu vo FR a podobne lahodky.
Ak idete teraz tak kuk aj bretonsko, april je idealny cas inak tam nie je moc dobre pocasie.
Urcite si zober rezervu - aspon 10l kanister na benzin. Nevis kedy kdo bude strajkovat a zazil som fasa strajk pumparov v IT nastastie uz smer AT.Prva pumpa zavreta ok ideme dalej, dalsia tiez a na nej už zopar ludi stoji a caka na godota. hladne oko na pristrojovke už svieti. posledna pumpa pred AT, stoji ludí namrte a tie pohlady okolo ked som lial rezevu do nádrže
Taktiež zavrete pumpy v nedelu vo FR a podobne lahodky.
Ak idete teraz tak kuk aj bretonsko, april je idealny cas inak tam nie je moc dobre pocasie.
Stupido otazka...v lete 35-40st ,bandaska z benzinom v kufri-nehrozi Tam nieco?
Vybuchy, iskricky a pod
Vybuchy, iskricky a pod
Spoiler: ukázať
- kakocool
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Jan, 2006, 02:00
Nádrž máš plastovú a ak je to zavreté a upevnené normálne nevidím problém. Ten rozdiel tlakov nasýtených pár pri +45 stupnoch nie je taký aby niečo tieklo z kanistra a chcelo flambovať osadenstvo vozidla.
Ak vletím pod kamión tak to pukne aj s nádržou ale asi mi to už bude jedno.
Bez kanistra by som čakal pár dní na spasenie na talianskej pumpe ako zvyšok cestujúcich. Chodíme dosť po horách a tam tých púmp tiež nieje nejak mnoho a spotreba v kopcoch je nemalá. + cez víkend na vidieku FR fakt problém natankovať.
Ak vletím pod kamión tak to pukne aj s nádržou ale asi mi to už bude jedno.
Bez kanistra by som čakal pár dní na spasenie na talianskej pumpe ako zvyšok cestujúcich. Chodíme dosť po horách a tam tých púmp tiež nieje nejak mnoho a spotreba v kopcoch je nemalá. + cez víkend na vidieku FR fakt problém natankovať.
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Niektore hotely embosky neakceptuju. Iba kreditky.hawkeye napísal:Co mate furt s kreditkou...
ziadna embosovana nic...uplne klasicka visa electron od TB - 100% uspesnost po EU zatial obchody, pozicovne aut, hotel
sice mi munele v sixt nechceli pozicat auto bez kreditky, ze VISU im system nezobere ale stacilo chvilu presviecania, kartu skusil a pretiahol cez citacku a islo to
sice mi munele v sixt nechceli pozicat auto bez kreditky, ze VISU im system nezobere ale stacilo chvilu presviecania, kartu skusil a pretiahol cez citacku a islo to
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41
hawkeye: Nemecko/Rakusko/Svajciarsko, su miesta kde VISA karty neakceptuju pri platbach, iba sa da vybrat peniaze z bankomatu. Nikdy som nemal problem na benzinkach, ale v beznych obchodoch sa to stava este aj dnes. Dovodom su vysoke poplatky, ktore VISA pyta, preto sa tu uprednostnuje Maestro. Na druhu stranu, oproti roku 2009 a aj 2013 je situacia vyrazne lepsia a tych miest je uz vyrazne menej.
FVE 12.45 kWp V/Z
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
aj som s mastercard nemal problem ani v zapadakove ako thajsko egypt a podobne :O
-
- Sponzor fóra gold
Holandsko taktiez VISA skoro nula bodov
- lezgy
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
- Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
no isty by som si nebolmolnart napísal:do bandasky? to som naposledy zazil pred vyse 25 rokmi, pri dnesnom dojazde aut a hustote CS ti nic nehrozi
od pasau do friclandu je celkom dost ak nenaberes u germanov a mas tretinu v nadrzi tak na plnom plyne ti veselo nebude
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH
2, HP 4330s
2, HP 4330s
- lezgy
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
- Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
zvecsenie objemu bandaskyhawkeye napísal:Stupido otazka...v lete 35-40st ,bandaska z benzinom v kufri-nehrozi Tam nieco?
Vybuchy, iskricky a pod
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH
2, HP 4330s
2, HP 4330s
Nepoplietol si to? Kreditné karty sú embosovane, debetné nie sú (väčšinou).Odar napísal:Niektore hotely embosky neakceptuju. Iba kreditky.hawkeye napísal:Co mate furt s kreditkou...
Práveže skôr sa môže stať že ti niekde neakceptuju kartu ktorá nie je embosovana, pokiaľ nemajú elektronický terminal.
MacBook Pro 13 (2016) + iPhone 12 mini
PS5 Slim
PS5 Slim
Zrovna v Holandsku platievam pomerne casto a nespominam si ze by bol niekedy problem, ci uz to bola neembosovana debetka od SLSP alebo embossovana debetka od CSOB - diskoteky, bary, potraviny ...
Raz som mal problem s Maestro kartou (par rokov dozadu) v AT, raz mal zase kamos problem s embossovanou Visou od mBank na pumpe a zaplatil som neembosovanou od SLSP.
Pozor treba davat v nemecku, lebo tam okrem benziniek v 90% neberu zahranicne karty. V kazdom pripade treba mat urcite cash pre kazdy pripad. Zase kolegovi z nejakych bezpecnostnych dovodov bez varovania zablokovali kartu ked bol v Pakistane. Az o par hodin mu zavolali, ze mal podozrive transakcie z druheho konca sveta
Raz som mal problem s Maestro kartou (par rokov dozadu) v AT, raz mal zase kamos problem s embossovanou Visou od mBank na pumpe a zaplatil som neembosovanou od SLSP.
Pozor treba davat v nemecku, lebo tam okrem benziniek v 90% neberu zahranicne karty. V kazdom pripade treba mat urcite cash pre kazdy pripad. Zase kolegovi z nejakych bezpecnostnych dovodov bez varovania zablokovali kartu ked bol v Pakistane. Az o par hodin mu zavolali, ze mal podozrive transakcie z druheho konca sveta
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
-
- Sponzor fóra gold
tak vravim, v amsterdame v centre, lidl visa neberie
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bird --> Jasne, ze poplietol Mas pravdu. Sa z toho vyklula divoka debata
Tiez mam skusenost, ze v hoteli v AT debetnu (neembosovanu ) nezobrali.
Tiez mam skusenost, ze v hoteli v AT debetnu (neembosovanu ) nezobrali.