Všeobecná diskusia

Diskusie o automobiloch, dopravných predpisoch, motocykloch, a iných témach súvisiacich s dopravou.

Objektívna zodpovednosť je...

pozitívny krok k bezpečnosti cestnej premávky.
71
42%
hlúposť.
99
58%

Celkom hlasov: 170

mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa mp3turbo »

eblo by do teba odzadku a tlacilo by ta pred sebou (pozor na to co vyvedies vpredu). Len ta kasna proste musi nieco vydrzat. Pruser je keby si ebol predkom do zadku takeho Iveka.

Toto je rozdiel ked sa nejaky panko vysype do jarku 140km/h na BMV5, Medvedi S, Ojdi A6 a sucha sa dvesto metrov v poli po streche. Ked to cele zastane, vyleze von ze kurwa to bola pecka som si našťal do tangáčov. Ale vyleze von. Keby mu tu strechu odtrhlo, tak sa sucha po vlastnej kotrbe a sa mu spravi siber na hlave co nebyva zrovna prijemny pohlad.

Keby si sa rovnakym sposobom vysypal na niecom strukturalne slabsom...
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Používateľov profilový obrázok
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45

Príspevok od používateľa Jednoduska »

keby som zabocil dolava bol by zo mna milionar, doprava by som umrel a ja debil idem rovno sedym zivotom.

tolko nedramatizuj turbo, kotrmelce ludia robia aj na swifte, aj na MBW aj dokonca na telesnej bez auta a kazdy jeden pripad je iny vzhladom na viac premennych (z ktorych len minimum je model auta podla mna, podla mna hovorim,relax...)

Vlastne, o com tu teraz tocime, zasa debata ze vacsie je lepsie ci co? :D

jasne ze volvo kurna viac musi vydrzat jak fiatka, bodka.
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Papek »

Mozem dat nedavny pripad z beznej cestnej premavky z rodiny. Fiat Panda, sikovne mestske auticko so spotrebou aj servisnymi nakladmi na urovni bicykla z tesca. Retazova havaria... pred fesakom prudko zabrzdil starsi pezot (405 ak ma pamat neklame), on to nejako uhamoval ltttt, ale zenska na 1er bavoraku za nim uz tak sikovna nebola a tak do donho buchla. Rychlost cca. 50 km/h, poobedna spicka v Petrzalke.
Vysledok? Zadok odtrhntua naprava, pod autom mlaka lebo to schytala aj nadrz. Vpredu to bolo tiez na kasu. Vodic Pandy bol OK, ale Panda zrusena cely predok zadok totalka. Takze dovi dopo dopi...

Inak ta Panda si zazila aj vylet do pola kvoli nedotacavemu smyku. Prezila bez ujmy, odisla po vlastnych. Blato bolo hadam aj pod stresnym tapacirom.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
i5-12400F ♦ 32 GB RAM ♦ RTX 4070 SUPER 12 GB
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa lacika »

Ktovie preco asi kabina vydrzi viac a predok/zadok sa spuci.. fakt netusim.... :rolleyes:

Obrázok
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

sranda že na tom Volve vydržala mild str steel viac ako high str steel na Fiate či ktorý des to tu bol stranu dozadu... stále je to ten hmotnostný a veľkostný rozdiel, ktorý nám vyhráva tieto súboje. viď autobusy. aktívna bezpečnosť nula bodov, ale kým sa nevykokotí nabok, tak sú všetci vo vnútri ok.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

tak nejak. Ono je to vlastne uplne jedno, volvo alebo panda.

Este si predstavujem nejaku iskricku a tu vytecenu nadrz pandy... co mi to pripomina, pockaj chvilku...
http://spravy.pravda.sk/svet/clanok/300 ... rezesovej/

ale ved to sa nemoze stat ze ? Turbo neprehanaj. Uz som tu pisal ako do mojho fotra zaparkovalo nalozene prezidentske BMV7, pancierove samozrejme. Aj s tym Obuvnikom na palube. Keby mal foter o 30 centimetrov kratsie auto, dve baby co sedeli na zadnych sedackach by neboli mesiac v nemocnici (prepustene na intervenciu kancelarie prez, pretoze po 31 dnoch hospitalizacie AUTOMATICKY musi generalny prokurator zacat trestne stihanie) a dva roky doma s bolestami ale namiesto miechy by mali siedmy valec z BMV. Nitra-Zaluzia 2001.

Ale Turbo neprehanaj, to sa nemoze stat.

Najspravodlivejsie na tom je to ze moj foter bol jediny ktory uplne zastal bez skrabanca medzi tymi 51 dokrcenymi debilkami.
Takze neprehanat. To je dolezite. Najhorsie zdemolovane auto bolo nase, 000368 na tachometri, este bez znaciek.

Traja ludia tam skoro umreli. Ja budem prehanat a cim dalej tym viacej. Skoda ze predali ten 760iL pancier z Vjedne... za 15k.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Príspevok od používateľa HellAngel »

toto je nehoda susedkinej sestry:
http://piestanytv.sk/vazna-dopravna-neh ... ahovciach/

keby nemala auto ake mala, tak su 3 pohreby. takto sa detom nestalo dokopy nic, akurat matka to celkom slusne schytala. ale nakoniec to prezila. dozivotne nasledky atd.

mozete mi vravet cokolvek, ale velke auto, ktore ma tuhsiu karoseriu ako male prditka mozu mojej rodine zachranit zivot. Mozno vyzeram jak chuj, ze obhajujem velke auta, ktorych karoseria je na inej urovni ako 1t auta, iked nemaju spotrebu 4l v tehcnickom, nemaju objem 1.2l, mozno mam aj maly penis a chcem si stym autom nieco dokazat, ale hlavny dovod je bezpecnost. Ked presne podobny chuj ozraty nahodou si to napikuje do mojho auta, tak sa spolieham, ze to auto nieco vydrzi a nebudu moju rodinu zbierat po kuskoch na poli. Je jasne ze ked pojde oproti nejaky kamion, tak by pohol snad len tank, ale zvysil som sancu aspon o par percent
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa lacika »

keby ten xuj nemal takeho mastodonta, tak ta ravka dopadne lepsie..
inak.. instantne by som ho zamordoval..
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

to bolo jedine stastie ze mali auto ake mali. Inac by boli 3 krizky. Deti okrem trocha odrenin a soku nemali nic vaznejsie. Zena bola na tom zle, ale dostala sa z toho, aj ked s nasledkami.
Aj toto ma pohlo smerom vpred, aby som kupil ine auto ako som mal
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

ozrate hovado - ked si zoberem ako zniceny bol ten STARUCKY voyager ktory o bezpecnosti ani nechyroval, a ako bola dochnapana ta hypermoderna Tojotka [rav ?], budem ja veru pokracovat v tychto dvojtonkach... jasne, mala odstrinutu strechu atd, ale zoberte si strukturalne poskodenia z havarky, nie z hydrauliky hasicov. Nie je to uplne presne to iste. Nie je.

Moj bratrancek ktoremu sa neuhol kamion ked sa on, uponahlany fesak s holou [zeby aj prazdnou] hlavickou ponahlal : kamion posunul asi o meter.

http://www.pluska.sk/slovensko/regiony/ ... asici.html

Kto by to povedal ze ten sprosty kamion s navesom na cervenu zastavi !! Akoze co chcel ten nas blbcek robit o styridsat metrov dalej S PRECHODOM PRE LUDI je celej rodine hodne velkou zahadou, ale pravdu povediac sme vsetci radi ze to dopadlo "iba takto". Skoda ze tie fotografie z clanku zmizli, bolo to hoooodne slusne - ked niekto mate naladu hladat v archivoch, hladajte, bolo to aj v televizii.

V beznom osobnom aute by prerazil tu "tycku" pod navesom a zastavil by sa niekde v polovicke navesu, zrejme az na tahaci.

Bez hlavicky, samozrejme. A bolo by vyriesene nadobro.
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

bola to RAV. auto bolo z predku uplne znemolovane, pristrojovka soferku pritlacila o sedacku, odniesli si to nohy a chrbtica, zadok ostal v pohode.
ANONYM_a7

Príspevok od používateľa ANONYM_a7 »

A zasa malé auto, povedzme panda, má v krízovej situácii úplne inú manipulovateľnosť ako 2 tonové hebedo. Čiže teorko netreba vždy búrať. Proste it depends... vôbec sa nedá generalizovať. Kamarát mal nedávno búračku typu stalo sa, v podstate s tým nik nič nemohol spraviť, a to všetko len preto lebo nejaký týpek od neviem kadiaľ chcel odbočiť tam, kde sa nedalo a tak spôsobil reťazovú haváriu 3ch vozidiel, obzrel sa za seba a odfrčal preč ako jediný bez poškodenia...

no a keby kamarát nemal 1,5t kombíka ale mal by napr malú pandu, ako posledné auto vo vláčiku by buď stihol dobrzdiť (pretože malé auto má 2/3 hybnosti a keď v malej rýchlosti dupneš na brzdu stojíš hneď), alebo by stihol manévrovať.. fakt si nemyslím že je to čisto len o tom mať tank a zrazu sa cítime bezpečnejšie. Najhorší je začiatočník, fagan, čo má najazdených 100km aj s vodičákom na 2 tonovej tatovej audine... tam vidím problém.

Viac krát som bol v situácii kedy som dobrzil, vyhol sa len skrz to že moje auto má 950kg a je agílne. Hlavne teda mesto, konkrétne bratislava, kde verím, že smerovky musia byť doplnková výbava každého druhého automobilu :rolleyes: Pretože už sa mi naozaj stalo, že som za niekým šiel pomaly 20 km v rámci mesta a on ani raz nedal smerovku :wallbash:
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

ale predošlé príspevky boli o tom, že so teba napali niekto druhy úplne nečakane. Tj ideš po okreske a niekto zrazu prejde do protismeru, vytlačia ťa mimo cestu, predbiehajú v neprehľadných zákrutách atp. Rok alebo dva dozadu sa stala nehoda medzi Kalinkovom a Dun. Lužnou. Je tam pekná rychla zákruta, v ktorej sa dá bez problémov ísť cez 100. Zároveň je tam zakaz predchadzania, no napriek tomu sa občas najde exot ktorý tam musí predbiehať.. Až jedného dňa idem okolo a tam vysypané nejaké SUV do domiešavača. Na vine bol vodič suv, ktorý v tej zakrute predbiehal. Našťastie doplatil iba on sám na vlastnú hlúposť... a teraz si predstav že sedíš v Pandw, Fabii, Pole... tu by hadam nepomohla ani A8, ale šanca na prežitie výrazne stúpa.
ANONYM_a7

Príspevok od používateľa ANONYM_a7 »

To mi je jasné len som chcel naznačiť že existujú aj iné druhy nehôd a podobne.... k tvojej situácii môžem zasa oponovať že keby si mal malé agílne auto stihneš to schovať v čas za auto čo predbiehaš, poprípade sa zmestíś medzi auto čo obiehaš a domiešavač... ale to už sú špekulácie len vravím že A8 nie je spása a absolútna bezpečnosť no matter what.... holt ak je niekto retard nepomôže mu ani najlepšie a najbezpečnejšie auto na svete. Ak je retard, raz sa zabije, pri najhoršom vezme niekoho zo sebou..
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49

Príspevok od používateľa LordKJ »

posledna vec na ktoru sa v takych situaciach mozes spoliehat su tvoje schopnosti soferovat, ked proti tebe ide 120 druhe auto, tak neviem neviem co spravis
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2

Návrat na "Automobily a dopravná diskusia"