Všeobecná diskusia

Diskusie o automobiloch, dopravných predpisoch, motocykloch, a iných témach súvisiacich s dopravou.

Objektívna zodpovednosť je...

pozitívny krok k bezpečnosti cestnej premávky.
71
42%
hlúposť.
99
58%

Celkom hlasov: 170

LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa LordKJ »

tak tam na boku ta velmi nema co ochranit
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

tak nejak.

>> Niekto si za 100k kupi jednu Tesslu S, ja si za 100k kupim sedem vozikov po 15k. Pride mi to ako vacsia sranda.
> haha lebo si nesedel vo vyfullovanej p90dl tesle

veru nesedel, DL som nestretol, Pcko vlastni moj byvaly spolocnik a aj som to kormidloval. Technologicky ano, ale mnohe veci ukazuju ze automobilka jednoducho nema za sebou 20rocne skusenosti zavedenych konkurentov. Sedadla nezaujimave - sadni si dakedy do GMC Savana. Semtam je to auto nemastne neslane a SPECIALNE za tie prachy, predok sa mi napriklad zlahka designovo nepaci a prisamvacku zadok ukradli z Mondea (previs kufru, svetla zlahka podobne). Pancierova 760iL ma svoje caro specialne ked je cierna, v krasnom stave a za 16k eur.

http://imageshost.eu/images/2016/05/03/ ... Wien01.png

Za 100k az 120k si chcem rozhodne predstavit daleko vacsie mnozstvo daleko rozmanitejsich vehyklov, ako je jeden jediny s prepacenim "posrany sedan". Viem ze je technokraticky niekde inde ako spalovaky. Trojsekundove zrychlenie na stovku som nikdy v zivote nepotreboval. Vies ze nema dojazd 1150km na jeden prietah A TU ISTU SLOBODU ako mame na beznom spalovaku, vieme ze to aj je aj semtam nie je dolezite, vieme ze spalovak naladujes na dalsich 1150km za tri minuty co v pripade Tessly znamena zhruba 25km holt neprilis porovnatelne cisla. Ano, nejazdime kazdy z nas dlhe streky a nepotrebujeme taketo dojazdy kazdy den. Minule som pozeral ako nejaky fesak isiel v Kalifornii 800 mil dva dni a kazdych sto mil krkal kde je superčárdžer no reku sila za tie prachy (viem ze NIC LEPSIE nie je k dispozicii za ziadne prachy). No dost slusna tragedia to bola ta cesta, ano da sa to prezit.

Zbal sa na dovolenku do sedanu Tessla S a zbal sa do predlzeneho Vojadgeru s dvomi deckami, tie budem mat na krku este hodne dlho. Chcem kabrio. Chcem nejaky hellcat s pohananou iba zadnou napravou.

Chcem brutalny zvuk ze povyskakuje zamkova dlazba. Som stara analogova skola, kde mozem v Tessle kopnut medziplyn pri podradovani ? Mne sa to proste paci, ja som tak jazdil stvrt zivota lebo inak sa nedalo. Fakt za 120k nemozem rucne radit ? Ani medziplyn ? Mmmmm...

Chcem aj taketo : http://imageshost.eu/images/2016/05/03/ ... a29000.png to trosicku je iny headturner nez Tessla !!
k tomuto roku ma nieco viaze : http://imageshost.eu/images/2016/05/03/ ... 800eur.png

chcem restaurovat nejaky zaujimavy vozik, na niektore veci je tu MasterCard ale niektore veci musis spravit vlastnymi rukami. Toto chcem dosiahnut, to je moj velky zivotny sen. Ak zdravie dovoli... a penazi bude...

Za tie prachy musim mat aj nieco v takomto prevedeni http://www.imageshost.eu/images/2016/05 ... 000eur.png

cenovky posledne uvedenych troch vozov zamieria uz len k oblohe, kdezto Tesssla pojde len dole. Zaujimavy argument alebo nie ??

Jaguare E vyskrtavam zo zoznamu, nenormalne zdrazeli za posledny rok, circa 50% hore (+15k eur na sucasnych circa 40k, to uz je katastrofa a bude este horsie). Uz sa mi do cenovky nezmestia, kvoli nim by som musel sialene ubrat na inych frontach. No way. Zato 850i sa da zohnat pod 10k eur. Okolo 10k su aj WV Tujaregy W12, aj taky by sa mi hodil ku kravate. http://imageshost.eu/images/2016/05/03/ ... 000eur.png

Hodila by sa aj nejaka nuda, cojaviem SuperBé 1.6tédéí nech mame aj daily driver do mesta, cize 2012 za 10k bez dph. Combi xenony kožka taketo tie blbosti. Daju sa najst, teraz su v inzeratoch tri na Slovensku. Do cenovky sa mi uz asi tesne nezmesti Viano od mercedesa, krasne ciernucke, 2012, automat trojliter, xenony, koza, digiklima najdlhsia extralong verzia, prakticky plna mozna vybava okrem panoramatickeho okienka a lavych dveri, za 19.5k bez dph. Alebo zmesti ? Ale zmesti...

Co z tej rozmanitosti mi moze ponuknut jeden sedan Tessla ? [som fanusik, pozri moje prispevky v tejto teme par stran dozadu]

Ked mam polozit 120k eur do tragacov, musim mat FLOTILU VELMI ROZMANITYCH vozov aby splnali MNOHE moje zaluby.
Nielen jeden jediny POSRANY kus, nech uz je akykolvek (okrem veteranu ktory porastie vyssie). To je zalostne malo.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Bumpy_SK
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 14. Feb, 2010, 11:06

Príspevok od používateľa Bumpy_SK »

si tu hodil na mna maturitnu opinion essay :D sranda v tom, ze kazdy den mozes akcelerovat ako blazon, ale ved chapem ta, jasne
http://insideevs.com/wp-content/uploads ... fety-3.jpg
fascinuje ma to, lebo som si naivne myslel, ze bezpecne auto je bezpecne z kazdej strany, ktovie ako su na tom jeepy velke
| Intel Core i5-2500K @ 4,5GHz + NOCTUA NH-D14 | ASUS P8P67 | 2x4GB Kingston 1333 CL9 | ZOTAC 1060 6GB | Samsung 850 250GB | SeaSonic X-560 | Fractal Design Define R3 BlackPearl | BenQ BL2420PT | Lenovo Explorer | ZOWIE EC1-A | TAITO | SideWinder X4 | Playseat Challenge | Logitech DFGT |
MBP 13" A1502
Používateľov profilový obrázok
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Chris »

Bumpy_SK napísal:podel sa o zdroj odkial to mas
http://teslaclub.sk/forum/všeobecné-fór ... 3#post8867
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49

Príspevok od používateľa LordKJ »

ale tak to len greenway nabijacky
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Chris »

ved tie druhe su tiez spoplatnene...

Zadarmo su len tie "sukromne".
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa lacika »

turbo: trebalo menej deti robit a setrit na auta :D
beardie
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 25. Mar, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa beardie »

Bumpy_SK napísal:fascinuje ma to, lebo som si naivne myslel, ze bezpecne auto je bezpecne z kazdej strany, ktovie ako su na tom jeepy velke
jeepy su velke a tazke a preto maju vysoku hybnost, ktora sa odzrkladluje vo vysledku
Bumpy_SK
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 14. Feb, 2010, 11:06

Príspevok od používateľa Bumpy_SK »

ano to sa ocakavalo, ze sa spoplatnia, boli na karticku alebo na specialny kod uz dlhsie, nefungovalo to tak, ze si prisiel a mal volny pristup k elektrine. greenway vyplna neexistenciu nabijaciek inych vyrobcov, ak kupis teslu, o rok-dva ta greenway velmi nemusi zaujimat, nabijes na superchargeri alebo doma. s rastucou popularitou EV samozrejme vznikne nejaka konkurencia a bude lacnejsie nabijanie aj na sukromnych rychlonabijackach, dufajme. zda sa mi, ze v cesku to uz dlhsie funguje a v poriadku, aj ceny su primerane
beardie: myslel som v pripade bocneho narazu, tam hybnost asi extremne neovplyvni vysledok, ak teda jeden ucastnik nehody stoji (stlp), skor struktura auta, ale bocny naraz som nenasiel
| Intel Core i5-2500K @ 4,5GHz + NOCTUA NH-D14 | ASUS P8P67 | 2x4GB Kingston 1333 CL9 | ZOTAC 1060 6GB | Samsung 850 250GB | SeaSonic X-560 | Fractal Design Define R3 BlackPearl | BenQ BL2420PT | Lenovo Explorer | ZOWIE EC1-A | TAITO | SideWinder X4 | Playseat Challenge | Logitech DFGT |
MBP 13" A1502
Blackhawk
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 07. Jan, 2009, 14:12

Príspevok od používateľa Blackhawk »

lacika napísal:v marci som bol v citroene reklamovat ten hluk.. nic sa nenaslo.. a nebol ziaden problem s papiermi.
8/4/2016 updateli stranku ohladom zaruky..
Ked som chcel ist na reklamaciu opakovane, tak mi z citroenu odpisali, ze moja zaruka je lokalna, na SR musim uhradit plnu sumu za opravu (hoci na stranke stale pisu len o preddavku) a vymahat ju z CR a dufat, ze ju preplatia. S tym, ze do CR musim poslat aj poskodene diely so vsetkymi papiermi..
:D ta kolko ku zaruke.

Strasne sa mi paci, co vsetko dokazu vymysliet :)
S tymto prisli aj junaci z Fordackeho Summitu v BA ked zistili, ze si Slovaci chodia kupovat auta do Ciech.
Spoiler: ukázať
CPU : AMD Ryzen 5 5600X , MB : ASUS TUF GAMING B550-PLUS , RAM : Patriot Viper 4 Steel Series, 16GB , GPU : GTX1060 , PSU : Corsair TX650M , HDD : Samsung 970 EVO, M.2 SSD
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

ani sa necudujem, pred dvomi rokmi chlapciska boli kupit SuperBe v Rumunsku lebo aj s cestou a prihlasenim vysiel o 3.800eur lacnejsie ako uplne rovnaka vybava u nas. Nech sa tie nenazrane struktury u nas naucia. Nech funguju efektivnejsie.

Inak tleskam, tleskam a velice silno tleskam :
https://blog.autobazar.eu/novy-motor-1. ... k2699.html

furt lepsie ako jedna nula !! A ani mu nechyba valec do standartneho poctu !!!!!!!!
Naposledy upravil/-a mp3turbo v St 04. Máj, 2016, 17:55, upravené celkom 1 krát.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Shatterhand
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45

Príspevok od používateľa Shatterhand »

Aj tak henten bočný náraz s tou tyčou je reálny len ak vpáliš do lampy, a ani tam to nie je úplne pravda. Lampa sa tiež ohne. V reálnej premávke taký typ nárazu ťažko zažiješ - ak do teba auto vpáli zboku, tak je to dačo iné ako keď do teba zboku vpáli letiaca tyč.
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
#1 PC: CPU Intel Core i7 920 rev. D0@2.93GHz MB ASUS P6T Deluxe V2 GPU Sapphire Radeon HD5850 Toxic RAM 3x4GB kit 1333Mhz HDD Seagate Barracuda 7200.12 1TB PSU Enermax Liberty ELT 500W 80+ CASE Thermaltake Swing
#2 PC: CPU Intel Xeon L5639@2.4GHz MB MSI Eclipse SLI GPU AMD Radeon HD7970 GHz Ed. W3X RAM 3x4GB Kingston KHX 1600MHz CL9 @1333Mhz HDD#1 Crucial MX100 250GB @SATAII PSU Enermax Revolution 950W 80+ Silver CASE Enermax iVektor black Chladenie CM Seidon 120V-FAN Enermax Magma @CPU; 3x Noctua NF S12B FLX - 3x top push
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

technicke detaily :

http://www.topspeed.sk/nova-generacia-t ... alce/10378

vsimneme si na 200Nm orezanu krivku tociveho momentu, kvoli tym malilinkym prevodovkam ktore proste nevydrzia.
Nevadi, dlhodobu spolahlivost uvidime tak ako vzdy az po par rokoch.

Tleskam !!
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Papek »

obmedzovanie vykonu bolo badatelne uz u sucasnych motorov

a ten bocny naraz je celkom realny ked to z boku opries o strom alebo o betonov stlp ten sa tak lahko neohne
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
i5-12400F ♦ 32 GB RAM ♦ RTX 4070 SUPER 12 GB
Shatterhand
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45

Príspevok od používateľa Shatterhand »

To je síce pravda, ale až vpáliš do stromu, respektíve do betónového stĺpa, tak to je často chyba vodiča...
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
#1 PC: CPU Intel Core i7 920 rev. D0@2.93GHz MB ASUS P6T Deluxe V2 GPU Sapphire Radeon HD5850 Toxic RAM 3x4GB kit 1333Mhz HDD Seagate Barracuda 7200.12 1TB PSU Enermax Liberty ELT 500W 80+ CASE Thermaltake Swing
#2 PC: CPU Intel Xeon L5639@2.4GHz MB MSI Eclipse SLI GPU AMD Radeon HD7970 GHz Ed. W3X RAM 3x4GB Kingston KHX 1600MHz CL9 @1333Mhz HDD#1 Crucial MX100 250GB @SATAII PSU Enermax Revolution 950W 80+ Silver CASE Enermax iVektor black Chladenie CM Seidon 120V-FAN Enermax Magma @CPU; 3x Noctua NF S12B FLX - 3x top push

Návrat na "Automobily a dopravná diskusia"