Odšťavovač do 500 Eur

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
xorcos
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: St 01. Aug, 2012, 21:48

Odšťavovač do 500 Eur

Príspevok od používateľa xorcos »

Ahojte. Už veľmi dlho ma láka kúpiť poriadny odšťavovač. Niečo solídne, čo aj vydrží, kvalitne odšťaví ovocie a zeleniu a vydrží pár dobrých rokov. Pred asi 6 rokmi navždy mi odišiel jeden kvalitný odstredivý odšťavovač made in czechoslovakia a ten bol fakt super. Bolo vidno, že sa na ňom nešetrilo. Doba pokročila a začali sa predávať aj také, ktoré vyzerajú ako mlynčeky na maso. Slowjuicery a neviem čo všetko ešte.

Čo poviete na:
https://www.tpd.sk/katalog/detail/?detail=49751
-vraj to je česká značka, ja ale o nej prvýkrát počujem, neviem či si mysliet

alebo taketo?
http://odstavovace.heureka.sk/green-star-elite/

Vôbec nemám v terajších odšťavovačoh prehľad. Máte nejakú skúsenosť s kvalitným odšťavovačom?
Používateľov profilový obrázok
gammaray
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00

Re: Odšťavovač do 500 Eur

Príspevok od používateľa gammaray »

Odstavovace typu Sana a pod. su snekove a su na jedno kopyto da sa povedat. Cize s nim chybu nespravis a kvalitne ti pripravia stavu. Sam mam Omega 8006 a je to v pohode uplne. Green star elite by som aspon ja nekupoval. Jednak je to uz dost cenovo vysoko a podla mna tam nedostanes za tu cenu umerne navysenu kvalitu. Ostal by som u odstavovacov od 400€ vyssie. Inak kupoval som to z eujuicers.sk a tam mas nizsiu cenu o cosi https://www.eujuicers.sk/sana-juicer-eu ... ga-cervena.
ZOSTAVA CPU: AMD 5600x MB: GIGABYTE B550M AORUS PRO-P (rev. 1.0) Cooler CPU: SilentiumPC Fera 5 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL16 M.2 SSD NVME system: Samsung 980 1TB M.2 SSD NVME data: Samsung 980 1TB DVD RW: Samsung SH-S183A GPU: GeForce RTX™ 3070 GAMING OC 8G (rev. 2.0) PSU: CORSAIR RM750x PSU 750W 80+ Gold 2021 Monitor: LG 32GK850F CASE: Fractal Design Define Mini Headset: KOSS SB/45 Repro: Fluid Audio F5 Myš: Logitech G Pro Klávesnica: Corsair K68 RGB OS: Windows 10 Pro 64bit
xorcos
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: St 01. Aug, 2012, 21:48

Príspevok od používateľa xorcos »

A je nejaky rozdiel medzi Omega 8006 a EUJ-707? Lebo cenovo velmi podobne a vyzorovo tiez. Zaujimave ze inu znacku ani velmi na SK nevidim. Ako dlho uz mas tu Omegu, nie je tam potreba menit nejake dielce za nove? Z akeho materialu je vlastne ten snek?
gammaray
Administrátor
Administrátor

Rozdiel je tam naozaj minimalny. Ale Sana ma plasty z BPA free materialov, viac rokov zaruku na motor a diely a dve sitka (hrubsie, jemnejsie). Cenovy rozdiel je tam minimalny. Kludne zober Sana. Snek je tvrdeny plast. Kedysi davno na zaciatku ako zacali vyrabat tieto platove sneky tak sa lamali. Uz davno je to ale tvrdeny plast co vydrzi. Mne sa zatial nic nepokazilo.
ZOSTAVA CPU: AMD 5600x MB: GIGABYTE B550M AORUS PRO-P (rev. 1.0) Cooler CPU: SilentiumPC Fera 5 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL16 M.2 SSD NVME system: Samsung 980 1TB M.2 SSD NVME data: Samsung 980 1TB DVD RW: Samsung SH-S183A GPU: GeForce RTX™ 3070 GAMING OC 8G (rev. 2.0) PSU: CORSAIR RM750x PSU 750W 80+ Gold 2021 Monitor: LG 32GK850F CASE: Fractal Design Define Mini Headset: KOSS SB/45 Repro: Fluid Audio F5 Myš: Logitech G Pro Klávesnica: Corsair K68 RGB OS: Windows 10 Pro 64bit
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03

Príspevok od používateľa molnart »

nechcem rypat, ale vyzera ze s tym tu mate realne skusenosti: v com je odstavovac lepsi ako to ovocie zozrat cele? mame doma jeden stary philips stary mozno aj 20 rokov (nejaky uplny zakladny model), ktory ma od odstavovania uplne odradil, huci, zlozito sa cisty apod. ked zena si vyberala kuchynsky robot tak tam strane chcela odstavovaciu funkciu, ale nakoniec sme to neriesili.
Spoiler: ukázať
PC: CPU: Intel Core i5 12600K with Silentium Fortis 5 ARGB MB: MSI Tomahawk Z690 DDR4 RAM: 2x 16GB G.Skill Ripjaws V 4400-19 DDR4 GPU: GigaByte Eagle GeForce RTX 3060 Ti OC HDD: Samsung 970 1GB GB PSU: Corsair RMx (2018) 650W Case: Fractal Meshify 2 Compact Monitor: Philips 272B7QPJEB OS: Win 11 64-bit
Notebook: HP EliteBook 840 G6 Core i5 8265U, 16 GB RAM, 512 GB SSD
Server: HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense
Phone: Samsung Galaxy A52s
Tablet: iPad Pro 11 (2018)
gammaray
Administrátor
Administrátor

To si treba trochu nastudovat preco pit cerstve doma odstavene stavy a preco nie cele ovocie. V skratke to je hlavne preto, lebo stavy sa dokazu vstrebat do tela zhruba do 20 minut a nie je potreba zlozite travenie v pripade celeho ovocia/zeleniny. Cize telo nespotrebuvava energiu na travenie vlakniny a naopak este dostane dalsiu vyzivu a energiu zo stiav. Samozrejme treba jest aj cele ovocie zeleninu, no stavy su velmi dobrou vzpruhou pre telo. Cize v skratke rychle dodanie kvalitnych zivin a tekutin, ziadne travenie, zavodnenie tela a regeneracia. To je velmi strucne povedane.

Kupit si kvalitny odstavovac je dobra vec, jednak pre to ze ma velmi dobru vytaznost, nevhana vzduch do stavy ako klasicke odstedivky cim stava oxiduje ovela pomalsie a dlhsie vydrzi nepokazena, nerobi zbytocnu penu, nezahrieva stavu cize setri enzymy a nenici ich a samozrejme sa velmi dobre a rychlo cisti.
materik
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 10. Apr, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa materik »

Akurat si este treba uvedomit, ze kym nepestujes vlastne ovocie, tak odstavovanie nie je ekonomicke. Odhliadnuc od akcii na ovocie, tak castokrat je lacnejsie kupit si lisovane stavy z chladiacich pultov v marketoch, ako kupovat ovocie a nasledne ho este odstavovat. ;)

My doma odstavujeme len jablka/hrusky z vlastnej zahrady a len v sezone, takze takmer cely rok stoji odstavovac bokom.
PC -> Topping DX7 Pro+ -> Meze 109 PRO / Microlab B77
gammaray
Administrátor
Administrátor

Samozrejme domace odstavovat je najlepsie, ale ked nemas tak aj nieco kvalitnejsie z obchodu je lepsie odstavit ako kupovat tie pasterizovane casto prisladene stavy.
materik
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 10. Apr, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa materik »

Rio stavy su fajn, bez cukru a citit v nich, ze chut sa meni podla obdobia. Problem mam akurat so stavami z Lidlu. Z tych ma normalne rozboli zaludok, uplne ho tie stavy rozdrazdia.

No na domacu jablkovo-hruskovu stavu aj tak nemaj :-)
PC -> Topping DX7 Pro+ -> Meze 109 PRO / Microlab B77
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49

Príspevok od používateľa LordKJ »

tak hlavne tie stavy su imho drahe... osobne mam psychicky problem dat 2 eura na liter dzusu :D

ja som si oblubil smoothie, rozmixujem a mam ale tak to je nieco ine ako stava
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa Andre »

Kupit u nas kvalitne prirodzene dozrete ovocie je problem. Je v Ziline sluusny zelovoc? Asi tazko.

2e za liter 100% dzusu nie z koncentratu mi pride ok, hlavne ked chutovo je to casto ako stava z dozreteho kvalitneho ovocia, nepride mi, ze by tam davali smejdy. Aj tesco mi pride fajn, malokedy sa stane, ze je horsi https://potravinydomov.itesco.sk/grocer ... 2120339926
Naposledy upravil/-a Andre v Ut 10. Máj, 2016, 11:34, upravené celkom 2 krát.
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
yesper
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 10. Jún, 2008, 20:41

Príspevok od používateľa yesper »

mna by celkom zaujimalo porovnanie tych drahsich snekovych odstavovacov s tymto
http://odstavnovace.heureka.cz/concept-lo-7065/

pre mna idealny odstavovac a este stale za "prijatelnu" cenu. Je to tiez pomalo otackovy snek s velkym otvorom.
gammaray
Administrátor
Administrátor

andrejsvk napísal:Kupit u nas kvalitne prirodzene dozrete ovocie je problem. Je v Ziline sluusny zelovoc? Asi tazko.

2e za liter 100% dzusu nie z koncentratu mi pride ok, hlavne ked chutovo je to casto ako stava z dozreteho kvalitneho ovocia, nepride mi, ze by tam davali smejdy. Aj tesco mi pride fajn, malokedy sa stane, ze je horsi https://potravinydomov.itesco.sk/grocer ... 2120339926
Jednoducho povedane, nemozes verit nicomu co kupis dnes. Vsetko sa da dochutit. Jedine comu mozes verit je doma pripravena stava. Taka je realita, nech to chuti a vyzera akokolvek dobre. Pasterizovanim sa hlavne znicia teplocitlive enzymy a ine vzacne latky. Ale pamatam si ze pred rokmi v jednote predavali v sackoch podobnych ako sa predava mlieko, cerstvo odstavenu mrkvu. Ta mrkva mala trvanlivost 2 dni v chlade uzatvorena. To som si kupoval. Nic co vydrzi niekolko tyzdnov ci mesiacov nemoze byt cerstve.
yesper napísal:mna by celkom zaujimalo porovnanie tych drahsich snekovych odstavovacov s tymto
http://odstavnovace.heureka.cz/concept-lo-7065/
pre mna idealny odstavovac a este stale za "prijatelnu" cenu.
Tento concept je presne ten isty system ako tato Sana (a ine pred tym) https://www.eujuicers.sk/sana-juicer-eu ... a-oranzova. Viem ze v tomto systeme bol problem ze sa lamali plastove diely vo vnutri pri odstavovani a niekedy sa zasekol snek pri preplneni, ale to sa moze aj horizontalnym stat. Ak malo odstavujes mozes ist do conceptu. Len ta zaruka je len zakonna.
yesper
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 10. Jún, 2008, 20:41

Príspevok od používateľa yesper »

jj asi ho skusim. Co sa tyka lamania, tak k tomuto modelu som zatial nic podobne nenasiel. Schvalne som dal cesku heureku, kde je omnoho viac uzivatelskych recenzii, kedze je to cesky vyrobca.
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa Andre »

gammaray - nevravim, ze to je cerstve. Taktiez je mi jasne, co pasterizacia robi. Pochybujem, ze je to dochucovane, to by tam museli napisat . Riesil som kvalitu ovocia, prirodzene dozrete vs umelo, atd..
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65

Návrat na "Debata o všetkom"