Odšťavovač do 500 Eur

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
xorcos
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: St 01. Aug, 2012, 21:48

Re: Odšťavovač do 500 Eur

Príspevok od používateľa xorcos »

Pozeral som aj po odstavovaci Champion https://www.eujuicers.sk/champion-juicer-2000-biely ma dost specificky system odstavovania. Zubkovy valec s 1400ot/m. Lenze stava asi rychlejsie zoxiduje a teplo pozabija vitaminy/enzymy. Ale je celkom zaujimave ze tento odstavovac vazi okolo 12kg, pricom tie snekove cca. 6kg. Tipujem ze ten rozdiel je asi hlavne kvoli motoru.

Od Sana Juicer EUJ-707/ ma odradza len jedna vec, robustnost. Staci ze trosku zatlacia odstavovane ovocie tou palickou a uz sa cely ten plast so snekom prehyba :(. Kludne by som si este stovku priplatil, ak by tam nebolo to prehybanie, ktore vo mne nevzbudzuje doveru, ze to vydrzi aspon 5-6rokov.

Este na margo stiav z obchodov, tak tam je velmi male percento robene naozaj 100% z ovocia. Vacsinou sa tam dodava koncentrat, cukor, pasterizuje sa to. Staci si urobit test, kupit si pomarancovu stavu a porovnat ju s cerstvo odstavenymi pomarancmi. Ta chut je uplne ina. Neviem ci to este existuje taka moznost, ale v big bila davnejsie mali stroj na odstavenie pomarancov. Tomu sa naozaj dalo verit, lenze cena bola velmi vysoka (za liter asi 4€).
Používateľov profilový obrázok
gammaray
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa gammaray »

To ze sa prehyba je normalne. No ja som za tie roky co ho mam nemal ziadne poskodenie. Neviem co vsetko chces odstavovat. Ak len naozaj bezne veci ako ovocie a zeleninu, tak Sana ako aj Omega je na to uplne ok. Ak by si bol fajnsmeker a chces odstavovat aj bylinky, tak na to potrebujes uz Angel Juicer https://www.eujuicers.sk/odstavovac-angel-juicer-5500. Do toho Championu by som ja osobne nesiel teda. Mam rad pomale odstavovanie, tak aby sa stava neprehrievala.
ZOSTAVA CPU: AMD 5600x MB: GIGABYTE B550M AORUS PRO-P (rev. 1.0) Cooler CPU: SilentiumPC Fera 5 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL16 M.2 SSD NVME system: Samsung 980 1TB M.2 SSD NVME data: Samsung 980 1TB DVD RW: Samsung SH-S183A GPU: GeForce RTX™ 3070 GAMING OC 8G (rev. 2.0) PSU: CORSAIR RM750x PSU 750W 80+ Gold 2021 Monitor: LG 32GK850F CASE: Fractal Design Define Mini Headset: KOSS SB/45 Repro: Fluid Audio F5 Myš: Logitech G Pro Klávesnica: Corsair K68 RGB OS: Windows 10 Pro 64bit
xorcos
Nový používateľ
Nový používateľ

Planujem odstavovac len bezne ovocie (jablka, pomarance, grepy) a zeleninu (mrkva, paradajky). Da sa na tom nejako slusne odstavit napr. hrozno?
gammaray
Administrátor
Administrátor

Hrozno, ribezle, egrese a skratka taketo podobne bobulovite ovocie a dalej kiwi, kasovite jablka, marhule a dalsie podobne veci to nie je dobre pre ten odstavovac. Keby si to chcel silou mocou na tom robit musis pouzit mrkvu aby sa to pretlacilo. Ciste stavy z vyssie posminanych ovoci nedostanes poriadne. Zmeni sa to na kasu a kedze to nema pevnu duzinu ani nic pevnejsie spravi sa z toho kasa. Osobne som odstavoval hrozno ale musel som pouzit mrkvu. Na paradajky tiez musis mat mrkvu.
ZOSTAVA CPU: AMD 5600x MB: GIGABYTE B550M AORUS PRO-P (rev. 1.0) Cooler CPU: SilentiumPC Fera 5 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL16 M.2 SSD NVME system: Samsung 980 1TB M.2 SSD NVME data: Samsung 980 1TB DVD RW: Samsung SH-S183A GPU: GeForce RTX™ 3070 GAMING OC 8G (rev. 2.0) PSU: CORSAIR RM750x PSU 750W 80+ Gold 2021 Monitor: LG 32GK850F CASE: Fractal Design Define Mini Headset: KOSS SB/45 Repro: Fluid Audio F5 Myš: Logitech G Pro Klávesnica: Corsair K68 RGB OS: Windows 10 Pro 64bit
xorcos
Nový používateľ
Nový používateľ

Celkom zaujimavo vyzera aj toto:
https://www.eujuicers.sk/lis-na-ovocie-a-zeleninu-jasna

Pohravam sa s myslienkou ci tento nebude odolnejsi, aj ked je len rucny
https://www.eujuicers.sk/z-star

Alebo uz nespekulovat a zobrat 707cku?
gammaray
Administrátor
Administrátor

JASNA vyzera zaujimavo, je to klasicky lis rucny. No neprakticky. Moze davat naozaj kvalitnu stavu, ale musis mat akusi tkaninu ku tomu a je to skratka take zastarale nejake. Sa mi to nepaci :). Navyse musis dopredu nadrvit suroviny na kasu az potom z nej dostanes stavu.
Z-star je konstrukciou vlastne ako Sana ci Omega a pod. No zas je tu nutnost manualne ho pohanat.
Takze by som to zhodnotil tak ze JASNA nie, Z-star mozno ak ti nevadi rucny pohon. U oboch 2 roky zaruka a nutny rucny pohon. Pre Z-star v podstate hovori len to, ze by si usetril zhruba 200€.

Je to na tebe :)
lezgy
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre

Príspevok od používateľa lezgy »

no
dotiahli sme kedysi davno z ameriky toto
http://www.ebay.com/itm/Champion-2000-C ... 0450375299

jedina vec ktoru som po odstaveni dokladal bol zazvor aj to asi len preto ze som spolu s nim zrafal aj citron
pouzivame ho v lete cca 5hodin a zime par minut, vzhladom k utube videam co som videl vychvalene masiny sme spokojni, zatial drzi
pomarance detom kupujeme tak ci tak cize .....
akurat mas v lete plny mrazak po funuse

tazko povedat, testom verit netreba, tam ti nepovedia v com su slabe miesta na opotrebenie atd atd
a 5percent viac stavy s tym ktorym nenameras a nepocitis ako zaplatene reklamy v testoch

odstavovac denne pouzivat nebudes navyse kupče ovocie mas striekane, drahe atd atd.... uz ti to asi aj niekto pisal...
tieto masiny dennu prevadzku nevydrzia ani nahodou, stavane su na par hodin prevadzky..sak ako vsetko dnes

a moj osobny postreh paranoika

ak kupis nieco za stovku co huci a nieco co nehuci a stoji 200 a pouzivat to budes raz za rok ako typicka moderna rodina splachnuta reklamami na nieco co akoze musis mat /rozumej/ *stoji skladom*, tak ber to lacnejsie

hucat huci aj ten drahy a usporu na ovoci rozdielom mnozstva stavy/kilo ovocia nedozenies
navyse tu drt z jablka hrusky mozes stale pouzit do suda a vypalit :cool:
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH

2, HP 4330s

Návrat na "Debata o všetkom"