bidaci hokejovi
- fobos
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 22. Feb, 2007, 08:00
Re: bidaci hokejovi
turbo z casti mas pravdu, ze severania maju lepsie podmienky na trening a hlavne stat ako taky ma viac ludi = vacsia sanca na najdenie talentu, ale vezmi si take cesko, je len 2x vacsie ako slovensko a pritom patri medzi spicku hokeja, ano mozno nema na CAN + RUS, ale myslim si ze v top 4ke su.
Alebo inak povedane, CZ ma cca 107 000 registrovanych hracov a slovensko cca 9200 (udaje z 2013). Ak by sme pracovali s mladezou ako CR, tak by sme mali mat 50 000 hracov, ale nemame, myslim si ze tu zlyhava cely system hokeja na slovensku. Cesko zas o tolko vyssiu zivotnu uroven nema v porovnani so slovenskom (urcite nie 5x vyssiu ako pomer poctu hokejistov na obyvatelstvo) - jednoducho tam peniaze idu kam maju (teda aspon z casti)
Alebo inak povedane, CZ ma cca 107 000 registrovanych hracov a slovensko cca 9200 (udaje z 2013). Ak by sme pracovali s mladezou ako CR, tak by sme mali mat 50 000 hracov, ale nemame, myslim si ze tu zlyhava cely system hokeja na slovensku. Cesko zas o tolko vyssiu zivotnu uroven nema v porovnani so slovenskom (urcite nie 5x vyssiu ako pomer poctu hokejistov na obyvatelstvo) - jednoducho tam peniaze idu kam maju (teda aspon z casti)
Xbox Series X...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
ignorelist:Assassin, Mani, ...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
ignorelist:Assassin, Mani, ...
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
ja som hraval od 5 rokov do juniorky a uz vtedy to fungovalo,ze C v time bol clovek co korculoval pomalsie jak brankar ) takze bohuzial sa to s nami tahaa...odvtedy hokej nejak nesledujem, celkom mi stacilo... ale obcas by si si obulu korcule a pohral sa s hokejkou
- jergus
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 03. Aug, 2006, 02:00
dobra kniha ako sa hladaju talenty pre sport je SPORTOVY GEN od Davida Epsteina, je tam popisana metodika hladania sportovcov pre rozne sporty, len bohuzial na slovensko sa asi ziadna z podobnej literatury ani len nedostala
peniaze sa davaju do masovych sportov kde sa lahko "stratia", vyberaju sa rozmaznane decka zbohatlikov, funkcionari si robia za statne paradne dovolenky a potom su vykony ake su.
staty ktore pochopili celoplosne hladanie talentov este v detskom veku, napreduju v kazdom sporte. tusim ze chorvati robia celoplosne na zakladnych skolach kazde 3 roky wingate test, nemci "uber ales" maju toto zmaknute dobrych 50 rokov a napr produkty sportovej vedy su boris becker a steffi graf. napriklad zaujimavy je zrod sankarov v australi. australcania chceli ziskat medajlu na zimnych ol. hrach v discipline sanky (skeleton) v 2006, spravili testy, vyber, trening a nakoniec sa aj zucastnili hier. jedna ich sankarka skoncila na 13 mieste a do vtedy bola pobrezna zachranarka. vo svetovom pohari 2011-2012 dokonca australcanky ziskali na niektorych etapach druhe miesta, nakoniec vsak v celkovom hodnoteni 7 a 9 miesto.
takze to ci sa niekto narodi s korculami okolo krku je uplne jedno, aj v sporte plati gausova krivka, cize v populacii je vzdy rovnake percento sportovych talentov, len ich treba najst, tlacit do nich peniaze a obkolesit ich odbornikmi.
slovenska varianta: banda blbcov vydoji zo statu peniaze, vydoji peniaze aj z ocinkov rozmaznamych deticiek, peniaze "prezeru", deticky si zatukaju a nakoniec vsetci pokrcia ramenami, ze uz nemame take talenty ako kedysi...
peniaze sa davaju do masovych sportov kde sa lahko "stratia", vyberaju sa rozmaznane decka zbohatlikov, funkcionari si robia za statne paradne dovolenky a potom su vykony ake su.
staty ktore pochopili celoplosne hladanie talentov este v detskom veku, napreduju v kazdom sporte. tusim ze chorvati robia celoplosne na zakladnych skolach kazde 3 roky wingate test, nemci "uber ales" maju toto zmaknute dobrych 50 rokov a napr produkty sportovej vedy su boris becker a steffi graf. napriklad zaujimavy je zrod sankarov v australi. australcania chceli ziskat medajlu na zimnych ol. hrach v discipline sanky (skeleton) v 2006, spravili testy, vyber, trening a nakoniec sa aj zucastnili hier. jedna ich sankarka skoncila na 13 mieste a do vtedy bola pobrezna zachranarka. vo svetovom pohari 2011-2012 dokonca australcanky ziskali na niektorych etapach druhe miesta, nakoniec vsak v celkovom hodnoteni 7 a 9 miesto.
takze to ci sa niekto narodi s korculami okolo krku je uplne jedno, aj v sporte plati gausova krivka, cize v populacii je vzdy rovnake percento sportovych talentov, len ich treba najst, tlacit do nich peniaze a obkolesit ich odbornikmi.
slovenska varianta: banda blbcov vydoji zo statu peniaze, vydoji peniaze aj z ocinkov rozmaznamych deticiek, peniaze "prezeru", deticky si zatukaju a nakoniec vsetci pokrcia ramenami, ze uz nemame take talenty ako kedysi...
Abraham Lincoln oslobodil vsetkych ludi, ale az Samuel Colt ich zrovnopravnil
- Diablo1st
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00
Len tak otázka troška mimo:
Koľko cca. môže stáť malý hokejista rodičov ročne? Lebo akosi si neviem presnejšie predstaviť, čo všetko je treba a za čo všetko musí rodič platiť.
Koľko cca. môže stáť malý hokejista rodičov ročne? Lebo akosi si neviem presnejšie predstaviť, čo všetko je treba a za čo všetko musí rodič platiť.
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.
FVE: 10,2 kWp + 13kWh batérie
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.
FVE: 10,2 kWp + 13kWh batérie
-
- Pokročilý používateľ
stoovky eurok kazdy rok/dva do vystroje,zvlast ked dieta stale rastie... uz ked som ja hraval to boli desat tisice /helma 4K, rukavice 2k,hokejka 2k, gate 2k, korcule 8k a podobne. ale neviem ake su teraz pomery co sa este plati ako clenstvo v klube
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29
Mám kamoša čo jeho syn hráva za juniorov, už len to že ho bolo treba 2x týždenne voziť do TN na trening + zápas stojí kopec grošov. Pre neho bola jedna otočka 50km a čo horšie raz šiel tatko, potom zasa dedko, lebo tatko robí 4-smenku. Kopa zabitého času...
To jednoducho musí fungovať tak že ak niekto takto začne a niečo v nom vidia mal by byť automaticcky preradený na športovú školu aby to odbremenilo rodičov od povinnosti voziť decko na treningy, povedzme že škola by zafinancovala aj vystroj a podobne a hlavne aby sa tomu talentu niekto venoval naplno
To jednoducho musí fungovať tak že ak niekto takto začne a niečo v nom vidia mal by byť automaticcky preradený na športovú školu aby to odbremenilo rodičov od povinnosti voziť decko na treningy, povedzme že škola by zafinancovala aj vystroj a podobne a hlavne aby sa tomu talentu niekto venoval naplno
tak pardon za prispevok, zmazane.
Naposledy upravil/-a anonym_a8 v Po 16. Máj, 2016, 19:26, upravené celkom 2 krát.
-
- Pokročilý používateľ
tjn my sme na lade mali tusim 4x trening, okrem toho telesna 2x tyzdenne - sportova hokejova skola... ale pravdu vravi kolega
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Le_Frog - ale ved to je jasne, a zas si OT
Ciger, ze dnes tahal zostavu z klobuka (to som nepovedal ja)
vo stvrtej s Danom
Ciger, ze dnes tahal zostavu z klobuka (to som nepovedal ja)
vo stvrtej s Danom
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
no dobre, aspon americania mi zrobili naladu
- gammaray
- Administrátor
- Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Neviem preco, ale stale vo vsetkych diskusia co sa tyka nejakeho ceskeho sportovca je nadavanie na neho na cechov a pod. To je k comu dobre ? Preco tolka nenavist ?
napr.
napr.
LordKJ napísal:no dobre, aspon americania mi zrobili naladu
ZOSTAVA CPU: AMD 5600x MB: GIGABYTE B550M AORUS PRO-P (rev. 1.0) Cooler CPU: SilentiumPC Fera 5 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL16 M.2 SSD NVME system: Samsung 980 1TB M.2 SSD NVME data: Samsung 980 1TB DVD RW: Samsung SH-S183A GPU: GeForce RTX™ 3070 GAMING OC 8G (rev. 2.0) PSU: CORSAIR RM750x PSU 750W 80+ Gold 2021 Monitor: LG 32GK850F CASE: Fractal Design Define Mini Headset: KOSS SB/45 Repro: Fluid Audio F5 Myš: Logitech G Pro Klávesnica: Corsair K68 RGB OS: Windows 10 Pro 64bit
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
nemozem fandit proti cechom?
//a vobec to nemusi byt len pri sporte
/// kanadia az skaredo vypli svedov
//a vobec to nemusi byt len pri sporte
/// kanadia az skaredo vypli svedov
- gammaray
- Administrátor
- Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Mozes ale vydim tu slovensku dementnost na forach.... hlavne nech cesi prehraju.
ZOSTAVA CPU: AMD 5600x MB: GIGABYTE B550M AORUS PRO-P (rev. 1.0) Cooler CPU: SilentiumPC Fera 5 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL16 M.2 SSD NVME system: Samsung 980 1TB M.2 SSD NVME data: Samsung 980 1TB DVD RW: Samsung SH-S183A GPU: GeForce RTX™ 3070 GAMING OC 8G (rev. 2.0) PSU: CORSAIR RM750x PSU 750W 80+ Gold 2021 Monitor: LG 32GK850F CASE: Fractal Design Define Mini Headset: KOSS SB/45 Repro: Fluid Audio F5 Myš: Logitech G Pro Klávesnica: Corsair K68 RGB OS: Windows 10 Pro 64bit
- lezgy
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
- Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
lebo havel zobral biznis pre delenim do ciech a tu ostali hovna typu chemko, vojany, bukoza,atd...
a ked to mantinel v krcme opakuje dookola ....
fora neris...forum sluzi bud na riesenie problemov alebo komplexov...
a ked mental na viac nema tak ostava aspon ponadavat
a potom ku pasu v boleslavi a mluvit
a ked to mantinel v krcme opakuje dookola ....
fora neris...forum sluzi bud na riesenie problemov alebo komplexov...
a ked mental na viac nema tak ostava aspon ponadavat
a potom ku pasu v boleslavi a mluvit
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH
2, HP 4330s
2, HP 4330s
- HaDeS
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00
troska dost OT na temu hokej: ale co ine tu bolo ? jaky uspesny lahky priemysel ci biznis ktory tu mal ostat a bol prevezeny ci zobrany do CR ( ci brno a uhersky brod premiestnit na SVK a odviezt do CR Povazsku Bystricu)? Za krachom fabrik imho ani nehladaj delenie po rozpade CSSR/CSFR, skorej treba kuknut domov na Meciarovske privatizacie a tunelariny.
naspat k teme hokej a fandenie : teda mna nechava cely sport a majstrovstva akehokolvek druhu uplne chladnym a su mi u prdele. Priznam sa, ze tiez nechapem to fandenie proti Cechom. (inak plati to aj obratene - pepik vs cobol mi dviha tlak jak svina, hlavne u generacii narodenych povedzme '85+
naspat k teme hokej a fandenie : teda mna nechava cely sport a majstrovstva akehokolvek druhu uplne chladnym a su mi u prdele. Priznam sa, ze tiez nechapem to fandenie proti Cechom. (inak plati to aj obratene - pepik vs cobol mi dviha tlak jak svina, hlavne u generacii narodenych povedzme '85+
Workstation: dual E5-2698V4 GTX 2xTitan,
Slave 1-9:i7 5820k@4.2-4.45GHz
Slave 10-18:Ryzen 1700@3.7-3.9GHz,
Slave 1-9:i7 5820k@4.2-4.45GHz
Slave 10-18:Ryzen 1700@3.7-3.9GHz,