Slovenské peniaze

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00

Slovenské peniaze

Príspevok od používateľa Leon »

Chcel by som si urobiť zbierku našej starej Slovenskej meny. V papierových a mincových variantách od každej. Nenapadá Vás kde by sa dali zohnať pravé verzie? Našiel som niekde po ebay-i atď, ale boh vie či sú to vôbec pravé kusy (hlavne keď sú niekde z kórei atď :D). Osobne by sa to dalo overiť pod UV svetlom ale keď už to dojde a bude fejk, tak neskoro :laugh: Hlavne také 5000/1000 SK papierošky. :) Napadlo ma, či sa nedá z národnej banky nejak. Nejaké nápady?
.
mosqa
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 09. Dec, 2010, 11:30

Re: Slovenské peniaze

Príspevok od používateľa mosqa »

mince aj v kremnici:
http://numizmat.sk/sady-minci/korunove-sady-slovensko
a na bankovky pogoogli dake stranky s numizmatikou/notafiliou, napr:
http://www.nunofi.sk/slovensko-6/
http://eshop.machochlapovic.com/sk/bank ... blika.html
..
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

ja som kupoval na Ebayi. Keby ti prisli falosne, proste otvoris complain a vratia ti dukaty.

Urob to tak, ze nafilmujes [doporucujem KVALITNE, ziadny superroztraseny mobil video] neporusenu envelope ktora ti pride od predavajuceho. Priamo na kameru to rozbalis, vyčekuješ ci je to s vodotryskom alebo nie a ked nie je, tak otvaras staznost na falzifikat. Takato vec je tvrdo proti zakonu, falsovanie penazi je vsade na svete trestne, takze nepredpokladam ze by si takuto vec niekto lajzol kvoli 6 euram co od teba dostane.

Okrem inych som kupoval aj 50.000.000.000 bankovky z Juhoslavie 1993, vojna je svina. 40 kusov za 11 dolarov vratane postovneho.

Mna inak tieto bankovkove veci vcelku bavia, ked clovek kuka ake krasne veci existuju po celom svete a ake existovali...
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Kvôli 6 eurám asi nie, ale 160 eur za 5000 papierošku už možno hej :D

mosqa dik za linky :) keby niekoho ešte niečo napadlo tak sem :)
.
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Príspevok od používateľa Dunar »

mp3turbo napísal:Takato vec je tvrdo proti zakonu, falsovanie penazi je vsade na svete trestne, takze nepredpokladam ze by si takuto vec niekto lajzol kvoli 6 euram co od teba dostane.
Kedze su uz neplatne, tak sa nemoze jednat o falsovanie penazi.
zedolsi
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 25. Jún, 2014, 13:24

Príspevok od používateľa zedolsi »

Neplatné myslím nebudú, nakoľko naše staré zlaté korunky sa dajú stále zameniť ak sa nemýlim ;)

teda neplatné ako neplatné, každopádne určite sa nemôžu falšovať :D
NTB ASUS Vivobook M3504YA AMD Ryzen 7 7730U, RAM 16GB, 1TB PHONE iPhone 13 PRO - 256GB Watch Series 7 (45mm)
marfan
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa marfan »

Ja som dostal k 15ke od mamy, ktorá robila v banke takú pamätnú knižku (neviem ako by som to inak nazval) sú tam všetky slovenské mince, ktoré sme mali a ktorými sme platili. Vtedy existovala aj takáto knižka na papierové bankovky len to stálo vtedy 10000SK.
http://www.euronumis.eu/euronumis/eshop ... -UNC-Orava
Spoiler: ukázať
MB:ASUS PRIME X370-PRO, CPU:AMD Ryzen 7 2700x, RAM:2x8GB Patriot Viper 4 Black 3200MHz,CLADIC:Thermalte NiC C4,CASE: Fractal Core 3500, PSU:EVGA 650 G3, GPU:AMD XFX RX480 8GB, SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD:WD 1TB RED, GREEN ,Samsung 1TB,2TB, Samsung 750GB, LCD:DELL U2412M,
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Ako pozerám od rána, tak mince problém zohnať nieje. Ale bankovky hej.
.
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert

zedolsi napísal:Neplatné myslím nebudú, nakoľko naše staré zlaté korunky sa dajú stále zameniť ak sa nemýlim ;)

Len ono to uz asi nespada pod ten paragraf kedze to nie je oficialna mena, ktora je v obeho neplatna.
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert

zedolsi napísal:Neplatné myslím nebudú, nakoľko naše staré zlaté korunky sa dajú stále zameniť ak sa nemýlim ;)

Su neplatne, nie je to oficialne obezivo.
A ono to uz asi nespada pod ten paragraf kedze to nie je oficialna mena, ktora je v obehu neplatna.
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

s tym platnym neplatnym mate pravdu, ale mam furt dojem ze bankovka ako taka poziva tu svoju ochranu furt - aj ked je neplatna.

Nech uz je to akokolvek, ako vravim nikto sa nebude moc cicmanovat kvoli nejakemu slovakovi a zelenej stokorune z roku 1961 ktoru dokaze ukrutne spenazit na ebayi za 3 eura...
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Návrat na "Debata o všetkom"