mozem pouzit aj roztok destilovanej vody a liehu 4:1 alebo mi to bez antioxidacnych cinidiel znici vsetky medene a hlinikove casti?
Aku mam inu moznost?
dakujem
Zrejme si mal na mysli deionizovanu vodu...tu by som tam moc nedaval, lebo odobera z kovovych casti vodnika ionty a sposobuje koróziu, nie je to take strasne, ale pri velmi castom doplnovani alebo obmienani sa to moze prejavit...navyse oproti obycajnej destilke rozdiel v teplotach nespoznas...Ledy napísal:Nie je destilovana voda ako destilovana voda, pokial mas moznost zohnat si originalnu laboratórne cistu destilku bez aniónov a katiónov tak je to v pohode, pokial to bude len nejaka voda co kupis na pumpe tak to bude onicom - to je casto len prehnane cez nejaky anex a katex (casto len cez katex) a ostavaju v nej este ióny co ti mozu casom robit problemy.
ee, to zase nie je pravdaToman napísal:do vody trosku robym a odporucil by som obicajnu destilavanu vodu, (moze pouit aj "ultrapure", ale ta sa za 3 hodini z okoliteho ovzdusia znecisti na uroven obicajne destilky.
- liech by som nepouzival z hovodu za niektore druhy bakterii sa liehom zivia a menia ho na cukry a cukor zeru zasi ine kakterie, v spojeni s prijemnim teplom ziskate dokonali bakterialny inkubator.
- na miesto liehu pouzite metanol - ten nic nezere, s nicim nereaguje. (da sa kupit v beznych obchodoch z chemikaliami)
T.
Suchy lad je suchy lebo nie je kvapalnyandynko napísal:A rozmyslal niekto uz dat tam suchy lad? (kvapalny CO2) podla mna by to bolo ovela lepsie...
To je v pohoPayne napísal:Ked uz tak merna tepelna kapacita sa meria v jednoktach J.kg.K-1 -
u vody to je 4180 - cize aby sa ohrial jeden kilogram vody, co pri hustote 1000kg/m3 dava 1 dl cize liter, o 1 Kelvin co je 1 stupen celzia tak prijme teplo 4180 J...
Ja zase veim fyziku...