Ùrad prace na mesiac
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Re: Ùrad prace na mesiac
Ja môžem povedať, že mám takú skúsenosť, že keď som skončil BC tak som bol na úrade sa prihlásiť aby som nič neplatil, všetko som im nahlásil, vyplnil som tlačivo, že aké zamestnanie by som chcel hľadať ak by ma nezobrali na Inžiniersky stupeň. (plat z ríše snov) A dal som im to a dodal som, že idem ďalej študovať, že na našej škole všetkých zoberú. Ten pánko hneď, že aby som si nebol taký istý.
Po mesiaci mi volali, že mám ísť na nejaký pohovor, že mi našli robotu , do telefonu som im povedal, že nikam nepojdem,keďže pokračujem v štúdiu príjmacie konanie bolo v ten istý týždeň ako mi volali.
Takže, hovoriť, že úrad práce ti nenajde robotu tak je z 99% asi pravda .
Ja by som tam behol na ten úrad, tú 1-3hodinky ťa nezabijú a radšej tam ísť ako keby mám platiť. Inak keď sa ti dačo stane tak si to budeš všetko platiť.
Po mesiaci mi volali, že mám ísť na nejaký pohovor, že mi našli robotu , do telefonu som im povedal, že nikam nepojdem,keďže pokračujem v štúdiu príjmacie konanie bolo v ten istý týždeň ako mi volali.
Takže, hovoriť, že úrad práce ti nenajde robotu tak je z 99% asi pravda .
Ja by som tam behol na ten úrad, tú 1-3hodinky ťa nezabijú a radšej tam ísť ako keby mám platiť. Inak keď sa ti dačo stane tak si to budeš všetko platiť.
Spoiler: ukázať
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Kamarat je dobrovolne nezamestnany a tiez si urcil taketo nerealne poziadavky ze praca v bankovom sektore a tak
Ono normalne mal nedavno pohovor, ten urad prace ta raz za cas niekam napcha ale netreba si robit hlavu ved pohovor staci vyhandlovat tak ze ta urcite nevezmu
Ono normalne mal nedavno pohovor, ten urad prace ta raz za cas niekam napcha ale netreba si robit hlavu ved pohovor staci vyhandlovat tak ze ta urcite nevezmu
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
tak ono ked skoncis bc tak ak si rovno prijaty tak nemusis nic, inak musis do 7(8?) dni od poslednej statnice sa nahlasit a potom po prijmackach ked ta zoberu tak vypisat papier, ze pokracujes v studiu nech ta vyhodia z evidencie
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Ved tak som to aj urobil. Tak ja som teraz už 4tak takže napísal som len moju skúsenosť. EDIT vlastne už som piatak
Ak uz mas rozhodnutie o prijati na VS (denne studium), tak s tym rozhodnutim treba ist na urad. Ziadnu pracu ti hladat nebudu, ak budes ten papier. Nic dalsie tam nemas co riesit. Zdravotku za teba plati zamestnavatel do dna ukoncenia zmluvy a urad prace ta pokryje do dna zapisu. Dalej uz plati stat.
i5 4690K | EVGA GTX 750 Ti FTW | 16GB Crucial Ballistix | MSI Gaming 5 | Samsung 850 250GB | WD 1TB Blue | Corsair CS450M | Fractal Define R4 White | G502 Proteus Spectrum | Audio-Technica ATH-M40x | SoundMAGIC ES18S
iná situácia -mením zamestnanie a 20 dni budem nezamestnaný. Čo v tom prípade? (10. končím v starej, 1. nastupujem do novej )
- Diablo1st
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00
Určite sa treba zahlásiť na úrad práce, inak budeš musieť za tie dni zaplatiť ako dobrovoľne nezamestnaný. Takto to za tie dni za teba zaplatí štát.
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.
FVE: 10,2 kWp + 13kWh batérie
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.
FVE: 10,2 kWp + 13kWh batérie
urcite sa prihlasit, ja som mal medzi pracami len dva dni a musel som potom zaplatit zdravotnej (spomenuli si po 5rokoch... > ja som ani netusil ze nieco treba platit) 3€ za tie dva dni - nastastie poslali upozornenie na e-mail a nedavali to exekutorovy. na socialke nebolo treba platit nic, len mi bolo povedane ze sa to nebude zapocitavat do dochodku alebo take nieco.
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Po VS som toto tiez riesil. Prihlasil som sa, aby som neplatil odvody. Co bol vrchol, ked mi tetka na urade povedala, ze Urad prace nie je na to, aby platil za mna odvody. A teda na co je? Hlavne, ked ma clovek zo zakona na to narok. Nie, ze by boli radi, ze si clovek robotu po VS nasiel a je nezamestnany iba 2 tyzdne, ale este aj to ich sere, ze maju za tie 2 tyzdne platit odvody. Chore
Hej to aj mne stále opakovala že to nieje nutnosť. Keď som jej 5x povedal ze nemienim nič platiť a preto sa registrujem tak držala zobák a dala mi tu "prihlášku".
Oni neradi zapisujú lebo je to pre nich robota a zvyšuje to štatistiku.
- Memnon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00
moja skusenost bola bc do ing, ze som prisiel s brachom na urad prace, on koncil ing tak sa zapisal a mna sa od stola opytala teta ze ci po tom BC nebudem este pokracovat
tak ze ak ano tak nemusim nic pisat, potvrdzovat ani nic ze som v nejakej ochrannej lehote intenzivnej pripravy na dalsie studium a ak by som v septembri nenastupil do skoly tak len vtedy sa musim prihlasovat
to bol ale daky rok 2010 a voci zdravotnej/soc nemam ziadne podlznosti
tak ze ak ano tak nemusim nic pisat, potvrdzovat ani nic ze som v nejakej ochrannej lehote intenzivnej pripravy na dalsie studium a ak by som v septembri nenastupil do skoly tak len vtedy sa musim prihlasovat
to bol ale daky rok 2010 a voci zdravotnej/soc nemam ziadne podlznosti
MB:ASUS Maximus XI Hero / CPU:i9 9900k@5.1(4.8cache)@1.234V / CPUcooler:AC Liquid Freezer II 240 + CM Maker Gel / RAM:4x8GB Patriot Viper 4133Mhz@4oooCL18 / GPU:Gigabyte RTX 4070ti Eagle@0.925V/2670/24600 / SSD:Samsung 970 Evo Plus 2TB / HeadSet:Steelseries Arctis 7 / mouse:Steelseries Rival 650 / keyboard:Fnatic Streak RGB / PSU:Seasonic Focus Plus 850 gold / case:Fractal Design Define R6 Black + Noctua NF-A14 PWM / monitor:Acer Predator XB323UGP
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
ano, ale ak by ta na tu VS nahodou nezobrali tak by si platil od dna poslednej bc statnice az po den prihlasenia/nastupu do prace
o tom to cele je, o pripadnej ochrane, ak si si 100% isty, ze ta vezmu dalej alebo uz mas aj papier na to tak sa nemusis nikde nahlasovat
o tom to cele je, o pripadnej ochrane, ak si si 100% isty, ze ta vezmu dalej alebo uz mas aj papier na to tak sa nemusis nikde nahlasovat
Tak ale asi je tvoja vec či sa chceš dať zapísať na úrad práce alebo nie či? Ako o tom môže rozhodovať úradníčka alebo ti odopierať túto možnosť svojvôľou? veď presne pre takéto prípady si platíme každý mesiac nemalé odvody ...Pein napísal:Hej to aj mne stále opakovala že to nieje nutnosť. Keď som jej 5x povedal ze nemienim nič platiť a preto sa registrujem tak držala zobák a dala mi tu "prihlášku".