siel by som do soli.. mne chlor tak do*ebal moju citlivu pokozku, ze uz sa ekzemu asi nezbavim..
Uvidime po nejakej dovolenke pri mori
Obcas vyzeram ako STALKER, kt. sa vratil z cerveneho lesa.
V mojich ociach je chlor stale bojova latka, tak ako acesulfam k, aspartam a ine smakulady...
Voda v bazene
Re: Voda v bazene
ono aj keď použiješ soľ tak tam zapájaš ten solinátor ktorý ti vytvára chlór, ale vraj obmedzuje použitie chlóru cca o 70% čo je fajn
NTB ASUS Vivobook M3504YA AMD Ryzen 7 7730U, RAM 16GB, 1TB PHONE iPhone 13 PRO - 256GB Watch Series 7 (45mm)
tak potom uz len ozon
ako, nie som chemik. vsade pisu, ze elektrolyzov sa vytovri rovnaky chlor ako bezny chlor do bazenu, ale nedrazdi a pod..
toto je mi ale zahadou.. je to to iste, ale nie je to to iste...
ako, nie som chemik. vsade pisu, ze elektrolyzov sa vytovri rovnaky chlor ako bezny chlor do bazenu, ale nedrazdi a pod..
toto je mi ale zahadou.. je to to iste, ale nie je to to iste...
Tak píšu: Ako dochádza ku generovaniu chlóru? Bežná soľ (chlorid sodný) sa skladá z dvoch prvkov - sodíka a chlóru. Počas inštalácie chlorinátora je v bazénovej vode rozpustená presne odmeraná dávka soli. Táto ľahko slaná voda prechádza cez elektrolytickú jednotku chlorinátora, ktorá z prechádzajúcej vody generuje chlór a ihneď ho uvoľňuje do vody. Chlór ihneď začne ničiť baktérie, vírusy a riasy a oxiduje organické materiály.
každopádne keď ho tam bude treba o 70% menej ako je bežné určite to nebude také agresívne a hlavne sa filtrácia aj so solinátorom púšťa keď už nikto nie je v bazéne, má to vlastný časovač tak je to myslím lepšie ako tie chlórové tablety
každopádne keď ho tam bude treba o 70% menej ako je bežné určite to nebude také agresívne a hlavne sa filtrácia aj so solinátorom púšťa keď už nikto nie je v bazéne, má to vlastný časovač tak je to myslím lepšie ako tie chlórové tablety
NTB ASUS Vivobook M3504YA AMD Ryzen 7 7730U, RAM 16GB, 1TB PHONE iPhone 13 PRO - 256GB Watch Series 7 (45mm)
Nenechaj sa odradit, bazen je top. Toto su take veci, ktorymi si treba raz prejst a ked uz vies ako na to, tak buduci rok rozbehnes bazen behom tyzdna. A hlavne si zacal dost neskoro. Potom uz budes riesit iba upgrady.Caprissone napísal:..bazen je zatial jedno velke sklamanie,uz ho mame druhy tyzden a este sme sa v nom nekupali,stalo nas to skoro 200€ a uplne zbytocne
Ja som zacinal na holej zemi, s podlozkou pod bazen. Kedze nemam sietku v zemi, tak mi to podkopali krti. Dalsi rok pribudla pevnejsia celtova plachta, bazen sa postavil na strku. Dalsi rok sa menil bazen za vacsi priemer. Minuly rok sme vybetonovali kruh pod bazenom, takze tam iba rozlozim tvrdeny polystyren, foliu a mozem napustat. Tento rok pribudol solarny ohrev, takze som sa kupal uz v maji a vydrzi to hadam az do konca septembra, ak bude dost slnka cez den. Buduci rok chcem nahodit pieskovy filter, lebo ta kartusova filtracia za vela nestoji + cerpadlo ma pomerne maly prietok.
Dalsia super vec je solarna sprcha a rost na zemi - pred bazenom sa osprchujes a nezanesies si bordel do bazena. Voda potom vydrzi celu sezonu pekna cista (ak sa neozerete a nebudete tam skakat bomby s rozbehom po travniku, ehm).
Na druhej strane, aj ked napustam vodu zo studne, tak nemam problem s kvalitou vody (zitny ostrov) - vzdy iba chlorshock a potom iba vymena tabliet v plavaku. V tvojom pripade by som urcite skusil tu zbrndu na odstranenie mineralov. To mas tak 2 dni naviac a hadam by to malo vyriesit problem s vodou.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
- Pepeb007xx
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: St 16. Mar, 2011, 18:22
rozhodli sme sa pozicat si pieskovu a cez vikend to nechame vycistit..uvidim potom co bude..
MB Asus B550-F CPU AMD Ryzen 7 5800X3D @4,4GHz CPU AIO Fracal Desing Lumen S36 GPU Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24G RAM Patriot 64GB DDR4 SSD Samsung 990 PRO 2 TB PSU Corsair RM850x Case Fractal Design North Chalk White TG Clear Monitor Samsung 32''U32H850 OS Win 11PRO64SK Repro Edifier S880DB
NAS Synology DS218play Noctua 20TB WD Red Surveillance Reolink RLN16-410 8TB UPS EATON Ellipse ECO800
Router Mikrotik hAP ac³ MESH 2×Asus RT-AX55 TV Philips 65OLED806 SoundBar Samsung HW-Q950A 11.1.4
Retro handheld Anbernic RG556 + Samsung PRO Ultimate 512GB GamePad Xbox wireless controller
#grammarnazi #parfumslover Steam Pepeb007xx #DotA2 pretaktovanie klan: PC.SK Battle.net pepeb007xx#2925 #diablo4
NAS Synology DS218play Noctua 20TB WD Red Surveillance Reolink RLN16-410 8TB UPS EATON Ellipse ECO800
Router Mikrotik hAP ac³ MESH 2×Asus RT-AX55 TV Philips 65OLED806 SoundBar Samsung HW-Q950A 11.1.4
Retro handheld Anbernic RG556 + Samsung PRO Ultimate 512GB GamePad Xbox wireless controller
#grammarnazi #parfumslover Steam Pepeb007xx #DotA2 pretaktovanie klan: PC.SK Battle.net pepeb007xx#2925 #diablo4