Prerábka bytu/kancelárie - parkety/podlaha
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Prerábka bytu/kancelárie - parkety/podlaha
Zdraviim, tak som sa nakoniec dokopal a podarilo sa kupit v nitre v centre povodny byt, bude sluzit na advokatsku (ak boh da neskor notarsku kancelariu), je to typicky oldschool byt s vysokymi stropmi (ktore milujem)...
momentalne budem rekonstrukovat akurat nakomplet podlahy, malovka/stierka (zrejme jemna kapucino farba/kremova) a velmi by som chcel stromcekove parkety ako volakedy boli, dnes uz vsetko zaplavili patkorunove polske plavacky.
Tymto by som sa chcel spytat ci nemate nejake info/rady/odporucania ,ako, kde, co najlacnejsie, sa dostat k povodnym parketam - stromcekovy vzor... videl som ,ze niekto sa toho zbavuje aj prostrednictvom bazarov,avsak nemam skusenosti s opatovnou pouzitelnostou a podobne.
Hocijake info uvitam, zatial som nasiel len sialene ceny typu 70e+ /m2 - bohuzial momentalne si toto dovolit nemozem avsak nerad by som zatial isiel smerom tej patkorunovej podlahy a potom o rok dva menil...
akukolvek radu info tip uvitam !
momentalne budem rekonstrukovat akurat nakomplet podlahy, malovka/stierka (zrejme jemna kapucino farba/kremova) a velmi by som chcel stromcekove parkety ako volakedy boli, dnes uz vsetko zaplavili patkorunove polske plavacky.
Tymto by som sa chcel spytat ci nemate nejake info/rady/odporucania ,ako, kde, co najlacnejsie, sa dostat k povodnym parketam - stromcekovy vzor... videl som ,ze niekto sa toho zbavuje aj prostrednictvom bazarov,avsak nemam skusenosti s opatovnou pouzitelnostou a podobne.
Hocijake info uvitam, zatial som nasiel len sialene ceny typu 70e+ /m2 - bohuzial momentalne si toto dovolit nemozem avsak nerad by som zatial isiel smerom tej patkorunovej podlahy a potom o rok dva menil...
akukolvek radu info tip uvitam !
Naposledy upravil/-a quicky v Pi 22. Júl, 2016, 15:47, upravené celkom 1 krát.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Re: Prerábka bytu - parkety/podlaha
Nikdy som nepochopil, na co komu kedy bol 4m vysoky strop....aby z toho na 2m snurach visela lampa? to je uz ake plytvanie priestorom?
Dakedy ludom pekne sibalo, vzdy nad tym krutim hlavou ked pridem do nejakej starej budovy.
Co sa klasickych drevenych parkiet tyka, nizke ceny rozhodne necakaj, takisto aj starostlivost o tieto podlahy je niekde uplne inde. Prebrusenie raz za X rokov, udrzba, lakovanie...ak chces aby to aj normalne vyzeralo, nie ako v 50r bytovke u dochodcu.
Na porovnanie, do bytu som daval toto, cena asi 12eur/m2:
VARIOSTEP CLASSIC 4274 DUB NATIVE NL V4 8mm AC4/32
AC4/32 je vhodná do viac zaťaženého bytového priestoru, alebo mierne komerčného priestoru.
vhodné pre komerčné priestory s trvalým používaním (bez prezutia),
nesmú byť viditeľné poškodenia podlahy vplyvom nábytku a koliečkového nábytku
- čakárne, kancelárie, ordinácie, obchody
Dakedy ludom pekne sibalo, vzdy nad tym krutim hlavou ked pridem do nejakej starej budovy.
Co sa klasickych drevenych parkiet tyka, nizke ceny rozhodne necakaj, takisto aj starostlivost o tieto podlahy je niekde uplne inde. Prebrusenie raz za X rokov, udrzba, lakovanie...ak chces aby to aj normalne vyzeralo, nie ako v 50r bytovke u dochodcu.
Na porovnanie, do bytu som daval toto, cena asi 12eur/m2:
VARIOSTEP CLASSIC 4274 DUB NATIVE NL V4 8mm AC4/32
AC4/32 je vhodná do viac zaťaženého bytového priestoru, alebo mierne komerčného priestoru.
vhodné pre komerčné priestory s trvalým používaním (bez prezutia),
nesmú byť viditeľné poškodenia podlahy vplyvom nábytku a koliečkového nábytku
- čakárne, kancelárie, ordinácie, obchody
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- Matej.T
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 11. Mar, 2011, 22:09
Doma máme klasické parkety. Do kanclu si to neviem predstaviť. Zrejme budeš 1x ročne brúsiť alebo dávať doktorom návleky. Na druhom dome máme krabice nepoužitých klasických parkiet. To má takú cenu? Už som s nimi v krbe chcel kúriť
Macbook Pro 2.4/8/256 (Late 2013) + Samsung Galaxy S9 Midnight Black DUOS
Gaming: Intel i5 8600k | delid by Gabo |+ Barrow CPU block | EVGA GTX 1080 SC + EKWB nickel plated block | ASRock Z370 Extreme4 | Corsair Dominator 16GB DDR4 3200Mhz | Corsair RM650i | Fractal Design Define R6 TG | Samsung EVO 850 250GB | EK-DuraClear + EK D5+ EKWB PE 360 + EKWB XE 240 + LG 27GL850 + Corsair K70 RGB + Logitech G403
HTPC: Intel Xeon 1225v3 | MSI H87I | Crucial 8GB | Fractal Node 304 | Seasonic G Series 360
Gaming: Intel i5 8600k | delid by Gabo |+ Barrow CPU block | EVGA GTX 1080 SC + EKWB nickel plated block | ASRock Z370 Extreme4 | Corsair Dominator 16GB DDR4 3200Mhz | Corsair RM650i | Fractal Design Define R6 TG | Samsung EVO 850 250GB | EK-DuraClear + EK D5+ EKWB PE 360 + EKWB XE 240 + LG 27GL850 + Corsair K70 RGB + Logitech G403
HTPC: Intel Xeon 1225v3 | MSI H87I | Crucial 8GB | Fractal Node 304 | Seasonic G Series 360
-
- Pokročilý používateľ
tak cenu ako pre koho ake stare atd kolko ze toho mas?
tak ja zas nemam office ze premavka 100 ludi denne,cize by to mohlo byt v poriadku... ale ako sa tak rozhliadam asi nebude realne za rozumne koruny to realizovat teraz :X
tak ja zas nemam office ze premavka 100 ludi denne,cize by to mohlo byt v poriadku... ale ako sa tak rozhliadam asi nebude realne za rozumne koruny to realizovat teraz :X
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29
Keby mi niekto dal lamináku ZADARMO tak ju nechcem a nie za to dať 12€ za m2. Niečo stoja lišty, podklad
Ja som doma lepil dlažbu a každý si pri prvom pohlade myslí že to je drevo !!!
Keby som nechcel dávať dlažbu tak bez mihnutia oka drevenú podlahu - da sa kúpiť v pohode do 30€ za m2
Ano je to omnoho drahšie ako laminátka, ale drevená má cca 3mm vrstvú poctivého dreva čo sa len tak zničiť nedá, laminátka sa po 3-5 rokoch jednoducho na určitých miestach zničí a musí sa vymeniť. Ked to človek spočíta tak 2x 12€ je už 24€ a za to sa dá v akcii kúpiť drevo a ešte robota s nábytkom
Za dlažbu sme dali ešte v bývalom Baumaxe 13€ za m2. Minulo sa zhruba 50m2 na dve miestnosti + kleber + lišty čo bolo celkove 1000€. By som to cvakol zrkadlom, ale nemám ho doma, tak aspon cez kamerku
Ja som doma lepil dlažbu a každý si pri prvom pohlade myslí že to je drevo !!!
Keby som nechcel dávať dlažbu tak bez mihnutia oka drevenú podlahu - da sa kúpiť v pohode do 30€ za m2
Ano je to omnoho drahšie ako laminátka, ale drevená má cca 3mm vrstvú poctivého dreva čo sa len tak zničiť nedá, laminátka sa po 3-5 rokoch jednoducho na určitých miestach zničí a musí sa vymeniť. Ked to človek spočíta tak 2x 12€ je už 24€ a za to sa dá v akcii kúpiť drevo a ešte robota s nábytkom
Za dlažbu sme dali ešte v bývalom Baumaxe 13€ za m2. Minulo sa zhruba 50m2 na dve miestnosti + kleber + lišty čo bolo celkove 1000€. By som to cvakol zrkadlom, ale nemám ho doma, tak aspon cez kamerku
- shiro
- Pokročilý používateľ
na druhu stranu - do bytu davat nutne superodolnu drevenu podlahu ci dlazbu? na co? niesme v telenovele ze po byte chodime v stekloch a topankach k obleku a ani netahas nalozene palety po tom
Ano, ta dlazba co vyzera ako drevo je pekna, tiez som o tom uvazoval...no drahe jak hovado. Neviem co je na tom tak drahe.
1000e za podlahu je overkill. Ked na to mas tak to samozrejme nevadi, tvoja volba
Ano, ta dlazba co vyzera ako drevo je pekna, tiez som o tom uvazoval...no drahe jak hovado. Neviem co je na tom tak drahe.
1000e za podlahu je overkill. Ked na to mas tak to samozrejme nevadi, tvoja volba
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Ak by si chcel klasicke parkety, tak odporucam kupovat tu. Ja mam v byte klasicke stare parkety, ked som rekonstruoval, par som potreboval vymenit. Velmi ochotni pani v tej firme, odrezky som dostal zdarma. Taktiez maju dobre ceny, proste pila a prvovyroba. Odporucam sa s nimi skusit dohodnut. Akurat pokladku asi nerobia, ale tak budu vediet odporucit.
-
- Pokročilý používateľ
aj nad dlazbou premyslam avsak otazka neni to moc studene??
chalani stastie v nestasti... teraz som si uvedomil,ze v jednom nasom dome co pojde prec je v celom drevena stromcekova podlaha z masivu,okrem mramoru a vsade asi masivu je realne tu podlahu rozobrat a potom ulozit v byte????? ach...
chalani stastie v nestasti... teraz som si uvedomil,ze v jednom nasom dome co pojde prec je v celom drevena stromcekova podlaha z masivu,okrem mramoru a vsade asi masivu je realne tu podlahu rozobrat a potom ulozit v byte????? ach...
-
- Pokročilý používateľ
lefrog dakujem,zajtra im volam, ktovie ako maju tie ceny "aktualne" lebo su nejake prekvapivo nizke :O ten jasen stromcekovy je nadherny :O uplne si to viem predstavit s takymi kremovymi stenami
-
- Používateľ
shiro : mali sme plávačku a už zo 4 miestností sa vyhodila a z dvoch sa ešte len vyhodí, zničená už je aj dva roky, len sa to robí na etapy.shiro napísal:na druhu stranu - do bytu davat nutne superodolnu drevenu podlahu ci dlazbu? na co? niesme v telenovele ze po byte chodime v stekloch a topankach k obleku a ani netahas nalozene palety po tom
Nestálo to málo a prd to vydržalo, skrátka sú miesta kde sa to zničí a tým pádom to môžeš vyhodiť celé. A toto už jednoducho nemienime riešiť že každé 4 roky meniť podlahu.
Preto sme dali dlažbu, tých 1000€ zhltli dve miestnosti a len samotná dlažba vyšla 700€. Ty si písal o plávačke, ktorá bola lacnejšia o 1€ na m2... My sme minuly cez 50m2 dlažby takže by sme ušetrili pri plávačke za 12€/m2 50€ a niečo za lepidlo, nech aj 200€ a to mi za to nestojí
Drevo sme nedali iba preto, lebo by to bolo ešte drahšie, lebo by to nebolo 13€/m2 ale 30€/m2
- jergus
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 03. Aug, 2006, 02:00
quicky: do kancelarskych priestorov urcite nie parkety. drevo pracuje podla rocneho obdobia, stale sa roztahuje a stahuje, casom sa ti urobia skary, do nich sa dostava spina bordel. za dalsie lak sa postupom oderie a staci ze nieco na parkety vylejes, prides z dazda v mokrych topankach a pod a hned je vsetko v tom dreve. takze ako tu bolo spomenute, panacikom budes musiet davat navleky.
na tvojom mieste by som isiel do dlazby, nieco co sa tam hodi. pripadne sa daju zohnat aj imitacie mramoru a pod.
dost dobre vyzera tmavo seda dlazba matna s protismykovou upravou s bielymi stenami, ale posobi to velmi chladne.
na tvojom mieste by som isiel do dlazby, nieco co sa tam hodi. pripadne sa daju zohnat aj imitacie mramoru a pod.
dost dobre vyzera tmavo seda dlazba matna s protismykovou upravou s bielymi stenami, ale posobi to velmi chladne.
Abraham Lincoln oslobodil vsetkych ludi, ale az Samuel Colt ich zrovnopravnil
- shiro
- Pokročilý používateľ
V lete ti to moze byt fuk, este budes rad ze to kusok mozno chladi. A v zime beztak behas doma v ponozkach, takze je to jednoquicky napísal:aj nad dlazbou premyslam avsak otazka neni to moc studene??
Mam dlazbu v polovici bytu a nemrznem.
Bezne sa to tak robi, da sa to rozobrat.quicky napísal:chalani stastie v nestasti... teraz som si uvedomil,ze v jednom nasom dome co pojde prec je v celom drevena stromcekova podlaha z masivu,okrem mramoru a vsade asi masivu je realne tu podlahu rozobrat a potom ulozit v byte????? ach...
Fakt neviem co doma robite za futbal Mal som lacnu 7mm somarinu, vydrzala 7r...v strede obyvacky, na konci jedneho zo segmentov sa zacala prepadavat, ako keby tam zrazu zmizla ta penovka co sa dava pod plavacky a rozpojilo sa to...netusim co sa stalo. A na chodbe pri WC sa jeden zo segmentov oddelil od zvysku a dal sa posuvat asi centimeter - pravdepodobne sa urvala cela ta zaklapavacia drazka. Inac nic, sluzila by doteraz.Ivko napísal: shiro : mali sme plávačku a už zo 4 miestností sa vyhodila a z dvoch sa ešte len vyhodí, zničená už je aj dva roky, len sa to robí na etapy.
Nestálo to málo a prd to vydržalo, skrátka sú miesta kde sa to zničí a tým pádom to môžeš vyhodiť celé. A toto už jednoducho nemienime riešiť že každé 4 roky meniť podlahu.
Teraz co som linkoval vyssie ze mam ten Variostep, tak ta drzi riadne, pri skladani nabytku mi na to padla doska ostrou hranou a podlaha nic, ani skrabanec. Tahal sa po nej nabytok a podlaha nic Uvidime co bude o X rokov.
Tvojich 200e mne za to stalo, tolko prachov som jednoducho nemal. Uz tych 12e/m2 bolo tak na hrane. Kopa ludi si kupuje kadejake prdy z OBI v akcii za 3.50, co jasne ze neni dobre.
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- Matej.T
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 11. Mar, 2011, 22:09
Túto hlúposť by som nepísal. Máme vo viacerých bytoch/domoch parkety, ktoré sú lakované a nikdy sa toto nestalo. (škáry + špina)jergus napísal:quicky: do kancelarskych priestorov urcite nie parkety. drevo pracuje podla rocneho obdobia, stale sa roztahuje a stahuje, casom sa ti urobia skary, do nich sa dostava spina bordel.
Macbook Pro 2.4/8/256 (Late 2013) + Samsung Galaxy S9 Midnight Black DUOS
-
- Pokročilý používateľ
videl som uz na par parketach co pisal jergus - otazka je kvalita materialu + polozenia + realne pouzivanie ... neglobalizoval by som to...
len teraz mam ozaj dilemu
je tu alternativa nejaka plavacka v cene 8-15e, dlazba cca 20e
alebo rozobrat parkety co mame na dome (€)+ zlozenie (€)+ renovacia ( co som videl cca 15e+ /m2)
len teraz mam ozaj dilemu
je tu alternativa nejaka plavacka v cene 8-15e, dlazba cca 20e
alebo rozobrat parkety co mame na dome (€)+ zlozenie (€)+ renovacia ( co som videl cca 15e+ /m2)
-
- Používateľ
Plávačka je furt len plávačka, či má 7mm alebo 12mm stále je na vrchu len folia s určitým motívom a farbou
Kancelárska stolička takú podlahu zničí za 6 mesiacov ako nebude podložka, občas niečo padne, 3x sa nič nestane, ale na 4 sa poškodí. To isté klasická stolička.
Pri stahovaní nábytku si človek doslova koleduje o to aby ju hned poškodil.
Pre mna je plávačka najväčší podvod na zákazníka, vhodne akurát tak niekde na veltrh kde sa robí nejaký stánok a po veltrhu sa to hned vyhodí bez ohladu na to či sa to zničilo alebo nie
Drevená podlaha má na vrchu 3mm dreva a to sa jednoducho nedá zničiť o parketách ani nevravím, tam je jediná nevýhoda že po položení sa to musí ešte opracovať a lakovať, teda ešte tak na týžden roboty aby sa urobili aspon 3 vrstvy laku a aj to vyschlo a vyvetralo sa
Kancelárska stolička takú podlahu zničí za 6 mesiacov ako nebude podložka, občas niečo padne, 3x sa nič nestane, ale na 4 sa poškodí. To isté klasická stolička.
Pri stahovaní nábytku si človek doslova koleduje o to aby ju hned poškodil.
Pre mna je plávačka najväčší podvod na zákazníka, vhodne akurát tak niekde na veltrh kde sa robí nejaký stánok a po veltrhu sa to hned vyhodí bez ohladu na to či sa to zničilo alebo nie
Drevená podlaha má na vrchu 3mm dreva a to sa jednoducho nedá zničiť o parketách ani nevravím, tam je jediná nevýhoda že po položení sa to musí ešte opracovať a lakovať, teda ešte tak na týžden roboty aby sa urobili aspon 3 vrstvy laku a aj to vyschlo a vyvetralo sa