Prerábka bytu/kancelárie - parkety/podlaha

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
Diablo1st
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00

Re: Prerábka bytu - parkety/podlaha

Príspevok od používateľa Diablo1st »

Ako to zničenie plávačky za 6 mesiacov troška preháňaš. Máme v dome plávačku asi 10 rokov a to sa jedná o dosť lacný model a ani tá nie je zničená.

čo sa týka zničenia od koliesok, je taký problém kúpiť plstené kolieska na kancelárske stoličky? ja som ich kúpil za 12,60€ aj s poštovným.

Pred rokom sme do obývačky kúpili 10mm plávačku a oproti tej lacnejšej je poznať, že toto sa tak ľahko nezničí. To už by sa človek k tomu musel správať fakt ako debil.
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.

FVE: 10,2 kWp + 13kWh batérie
stiv
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30

Príspevok od používateľa stiv »

Rodicia maju plavajucu v kuchyni asi 10 rokov a vydrzi vsetko. Nemaju medzi parketmi spary ani sa neposuvaju ani sa nezosmykal ten povrch. A to uz papadalo vselico na zem a np. A myslim ze kuchyna je dost freq miesto.

Takze asi nieje plavajuca ako plavajuca. Drahe parkety maju nevyhodu ze sa o nich bojis, lahko sa donicia, nesmie ti nic spadnut a pod.

Dlazba je neprijemna, chladna ak teda nebezi podlahove kurenie nonstop alebo nechodis doma v papuciach ako senior alebo vidlak co nekuri + sa da rozbit.

Najlepsi je asi mramor, ten je navzdy :D rovnako chladny ale.

A k tomu nizkemu stropu sa nema zmysel vyjadrovat. Neviem uz aka vyhoda je suchat hlavou o strop a zohynat sa pri kazdej zarubni ale no dobre. Hlavne ze setrime na vykurovani majland.

Trochu OT k OT prispevkom.
.
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa quicky »

kedze som pevnejsia postava vo vseobecnosti mi je stale teplo tak si nepotrpim na extra vykurovani :D aj v zime v byte mam kurenie na minimum... cize dlazba by mi nevadila + 99% casu v topankach sa tam bude chodit...

hmmm cize asi najlepsia alternativa hovorite dlazba? zacinam sa lucit pomaly s parketami do kanclu :( hlavne asi z tej financnej stranky
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa shiro »

Ivko napísal:Plávačka je furt len plávačka, či má 7mm alebo 12mm stále je na vrchu len folia s určitým motívom a farbou
Kancelárska stolička takú podlahu zničí za 6 mesiacov ako nebude podložka, občas niečo padne, 3x sa nič nestane, ale na 4 sa poškodí. To isté klasická stolička.
Tu ale uz taras riadne :D
Aj po tej mojej predoslej 7mm lacnote som behal celych 7r kolieskovym kreslom s lacnymi plast. kolieskami (ziadne pogumovane, nic) az po par rokoch to bolo na nej vidno. Neriesil som ziadnu podlozku pod kol. stolicku, pretoze chciet za 1x1m plast. koberceku hrubky 2mm 20eur povazujem za zlodejinu zase ja :-)

Neviem preco si myslis ze drevena podlaha je neznicitelna. Aj do nej sa da rypnut, neboj nic :-)
Vydrzi viac, ale terminator to tiez nieje.
Pises ze to ma na vrchu 3mm dreva....a pod nim je co?
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Sky
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 15. Dec, 2009, 15:49

Príspevok od používateľa Sky »

Pod ním je smrekove drevo.
Quicky nad vinylom si neuvažoval? Možno by si nasiel aj ten stromcekovy motív. Ale musel by si vylievat podlahu.
Naposledy upravil/-a Sky v Pi 22. Júl, 2016, 15:12, upravené celkom 1 krát.
CPU: AMD Ryzen 5 3600 + Noctua NH-D14, MB:MSI B450M Mortar MAX,
VGA: Sapphire RX580 8GB, RAM: PATRIOT Viper 4 Blackout 32GB 3200Mhz, NVMe: Kingston FURY Renegade 2TB, Samsung 980 1TB, HDD: Toshiba 2TB, TOSHIBA 3TB, TOSHIBA 6TB
PSU:EVGA Supernova GS650 Gold, Case: SilverStone Lucid LD01, OS: Windows 11 Pro, LCD: AOC Q3279VWF
Keyboard: Logitech G910 Orion Spectrum, Mouse: Logitech G604 Lightspeed
Ivko
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29

Príspevok od používateľa Ivko »

Netáram lebo ja som tú plávačku zodral pod stoličkou do roka tak že tam bol vyjazdený kruh o priemere na akom sú kolečká na stoličke. To isté v izbe švagra. Jasné teraz by som už vedel že musím hned dať podložku, ale vtedy som to nevedel
V obývačke počas búrky našlahalo vody na podlahu cez okno ked sme neboli doma, nebolo to vela a bárs sa to po príchode domov utrelo tak to celé napučalo. No a kuchyna tam sa aj dačo vyleje, najčastejšie sa to umývalo ...

Už by som to nechcel ani zadarmo

Vinylovú podlahu sme tiež uvažovali, ale to čo bolo vtedy v ponuke vychádzalo 30€/m2 a ideálne je vyrovnať podlahy nivelákom. Teraz by mali vyrábať vinylovú aj na systém laminátky, ale ja na tieto paródie na podlahu už kašlem
Sky
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 15. Dec, 2009, 15:49

Príspevok od používateľa Sky »

Sú aj na nosných doskách, ale lepené je aj tak lepšie, tam ti podlahu uz nevytopi.
CPU: AMD Ryzen 5 3600 + Noctua NH-D14, MB:MSI B450M Mortar MAX,
VGA: Sapphire RX580 8GB, RAM: PATRIOT Viper 4 Blackout 32GB 3200Mhz, NVMe: Kingston FURY Renegade 2TB, Samsung 980 1TB, HDD: Toshiba 2TB, TOSHIBA 3TB, TOSHIBA 6TB
PSU:EVGA Supernova GS650 Gold, Case: SilverStone Lucid LD01, OS: Windows 11 Pro, LCD: AOC Q3279VWF
Keyboard: Logitech G910 Orion Spectrum, Mouse: Logitech G604 Lightspeed
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

sky mama ma v kancli vynilku , 45e/m2... po 3/4 roku je to cele "zosuchane" alebo teda na zatazovych miestach... akoze fakt grc...

zatial mi realne asi vychadza dlazba nakoniec ,nejaka matna svetla (bleducko siva, prip nejake "mramorove" vzory) -zaklad je jednoduchost a elegancia...

fnuQ moja parketova podlaha, o dva - tri roky ked spravim zrejme kompletku rekonstrukciu tak sa "ulakomim" na nu :O

p.s. dnes som bol v jednom notarskom urade mimo matky, parkety stromcek, presne jak tu niekto pisal - medzery medzi parketami, spina, fakt boli skarede :O ked je to nestarane :(
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Chris »

quicky bude bohaty ? :D
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

kiezby bol :cool: :D a mohol si kupil novy titan X do Sli... why? because i can :hysterical:
HaDeS
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00

Re: Prerábka bytu/kancelárie - parkety/podlaha

Príspevok od používateľa HaDeS »

do hentakej prevadzky by si mohol este uvazovat nad kobercom - napada ma desso alebo interface.
Predsa je to len prevadzka vyssieho standardu a nie kancel statneho uradnika na MNV.

Ak dlazbu a mal by si nejaky pocit ze to bude chladne - hodit pod to devi rohoze a mas znova vystarane. (aj ked teda pochybujem ze v kancli bude niekto chodit naboso)
Workstation: dual E5-2698V4 GTX 2xTitan,
Slave 1-9:i7 5820k@4.2-4.45GHz
Slave 10-18:Ryzen 1700@3.7-3.9GHz,
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

vies co tie koberce radsej nie...mama to mala 6rokoc v kancli znicene na grcanie stalo to hadam 2x tolko jak cela kvalitna plavacka,nehovorim o tom ako treba tepovat blato a prach z toho....okrem ineho preferujem co najjednoduchsiu udrzbu :D
Ivko
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29

Príspevok od používateľa Ivko »

Tak potom vyber dlažbu nejakého parádneho designu, či vysávať, alebo utrieť na mokro je nebude robiť problém
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

tak uvidime na co padne vyber..

v kazdom pripade co som nespomenul je to,ze tento byt co som kupil na kancel neni mozno "definitivny"... nakolko mama ma kancelariu/byt na prizemi ... jej sused panko trosku opilec stale vaha ci preda nepreda... povodny zamer bol ten ,ze tie dva kancle prepojime nakomplet a zrekonstruujeme , tj vedla seba advokat notar reality... ale kedze panko sa nevedel vymacknut teraz tak som vyuzil prilezitost a kupil tento na 1.p., ak by nieco, kedze v nr nieco taketo najst nemozne... cize je mozne ze panko bude za rok dva predavat mozno aj skorej a ten by som potom vymenil/predal kupil namiesto tohto, preto teraz riesim rekonstrukciu kvazi len v zakladnom ramci, tj malovky, podlahy a pod ...cize ani nechcem top nainvestovat kym neviem,ze tuto nezostarnem :D v kazdom pripade ak to do 3rokov neporiesim,ze sa podari spodny byt,tak tento uz potom bez kompromisov k svojim predstavam prerobim :OO=
HaDeS
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa HaDeS »

ked docasne, tak asi len to lamino. Lahko to vies vyhodit, stoji to 5 korun (ked vies ze je to docasne riesenie nemusis brat hned quickstepy).
Inak na margo tych kobercov, samozrejme su koberce a koberce, desso stvorce vies vybrat a nalepit nove ak by sa nieco dokazilo (o com pochybujem - ak sa ti tam neotoci 5000 ludi denne a su v spravnej zatazovej kategorii). Zial nic to nemeni na udrzbe ktora je kusok narocnejsia ako dlazba.

Este som si spomenul na liaty epoxid ci polyuretan, ale to je tiez uz skorej vhodne az potom, ked budes vediet ze tam zostavas, kedze to nie je lacny spas ako 5e lamino z baumaxu.
Workstation: dual E5-2698V4 GTX 2xTitan,
Slave 1-9:i7 5820k@4.2-4.45GHz
Slave 10-18:Ryzen 1700@3.7-3.9GHz,

Návrat na "Debata o všetkom"