Všeobecná diskusia

Diskusie o automobiloch, dopravných predpisoch, motocykloch, a iných témach súvisiacich s dopravou.

Objektívna zodpovednosť je...

pozitívny krok k bezpečnosti cestnej premávky.
71
42%
hlúposť.
99
58%

Celkom hlasov: 170

Používateľov profilový obrázok
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa HellAngel »

nevedel som, ze ked kupim nove, tak len tankujem a jazdim. Kupa noveho o tom vobec nie je, to je len vec,ktoru si vacsina mysli
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
undertaker007
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 27. Sep, 2010, 19:31

Príspevok od používateľa undertaker007 »

A stále dokolečka, dokola...
A pritom je to v podstate jedno.
Nech si každý kúpi čo len chce.
Tí čo kupujú to, čo my nechceme, dvíhajú ceny toho čo my nechceme a znižujú ceny toho čo my chceme.
A zasa kúpa nového auta, hlavne súkromného (nie firemného) je pre nás zasa len výhra - máme jazdenky. Aj z firemného vznikne jazdenka, to mi je jasné, ale väčšina šoférov firemných áut má všetko na háku - veď to nie je moje, že jo...
Ideálne by bolo, keby si felipe a podobní kupovali nové A8, 7er, S-ká, Cadillac-i, Jeep-y, Porsche, prípadne Mondeá, Avensis-y a iné pre mňa prijateľné stroje... ...a v benzíne poprosím :) (atmosféra, nepriamovstrek; najlepšie mnohovalec, veľkoobjem)
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

aj to je pravda :)
stiv
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30

Príspevok od používateľa stiv »

HellAngel napísal:nevedel som, ze ked kupim nove, tak len tankujem a jazdim. Kupa noveho o tom vobec nie je, to je len vec,ktoru si vacsina mysli
Mam nove, neznicene, v 100% stave, zaruke a s vonou novoty. A ano iba tankujem a menim spotrebne veci. Nemusim nic riesit ani sa o nic starat.

Doma sme nemali nikdy ziadnu zjazdenku tak viem. A nemysli si ze to boli nejake nakupne tasky ci ine kosacky. ;) Nebudem dalej rozvijat tuto temu.

Jop a oleje sa menia tesne po servisnom intervale, nikdy nie skor. Cuduj sa svete nikdy ziaden problem. To len na margo toho co tu citam ako niekto meni po 5kkm :D Ale to uz si budu asi riesit ti co kupuju zjazdenky o par rokov :D a ani premiove palivo sa nejak netankuje.
.
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00

Príspevok od používateľa felipe25 »

Keby sme byvali v Nemecku, tak tema jazdenky by bola asi taka, ze 97% by napisalo nove, a 3% by tu plieskalo bicom ze jazdenky...
Lenze, kedze sme na Slovensku, a na taku novu A8micku nikto neda 100tisic eur, tak jasne, ze budu pisat jazdenky jazdenky.
A potom bude druha skupina, co tiez nema majland, ale radsej tych 15tisic eur za co by mohli mat vyjazdenu A8micku daju napr na rapid, octaviu, yaris, nejaky ford.. to je jedno, ale NOVY. Pretoze, ak kupim vyjazdenu A8micku, dalsich 7 tisic mi treba na jej servis na dalsiu dobu.

To je nevyvratitelny fakt.

Btw: ja olej uz len kvoli odporucaniu servisaka (u ktoreho olej nekupujem, a ktory za vymenu pyta 15€ - cize to nieje aby zarobil) som vymenil po 5000km na novom aute - lebo mam klud. Vymena oleja je tak lacna /lacnejsia ako plna nadrz/, ze sa fakt neoplati setrit.. Ale olej, a take brzdy, prip. servis na ojazdenom aute je fest rozdiel.

Nove je nove, a to nikto nevyvrati. Ked budem mat 100t eur, tak kupim nove audi/bmw, tomu verte. Nie, nekupim jazdene, ale nove. Ked budem mat 40t eur, tak opat, kupim nove auto za +-40 000, ako jazdene co predtym stalo 200 000. (nepotrebujem sa predvadzat). V novom sa budem citit lepsie. Kazdy je vsak iny, sak, keby nebol zaujem o jazdenky, tak nemame autobazar. Ale v takom Nemecku, je podla mna zaujem o jazdenky na uplne inej urovni (ratam iba tych nakupcov jazdenky, co su nemci a kupia ju v nemecku a nepredavaju dalej...).

PS: Ano, mam nove auto, pomaly dva roky, a IBA TANKUJEM, a JAZDIM... (tu vymenu za 40€ ktora nemusela byt neratam, ked za plnu nadrz davam 65€, tak olej je nepodstatny..). Neviem, kde je problem. Nove auto je jazdenie bez starosti, aspon po dobu zaruky, ale povacsinou tak 4-5r, poznam ludi, co maju 8r auto a ziadne vaznejsie problemy nemalo. Keby malo, uz je z neho predana jazdenka... (a opat dookola)

Zato, ked budu majitelia jazdeniek uprimny, toto urcite nenapisu (s vynimkou tych, co mali fest stastie pri kupe, alebo dobreho znameho v bazari, ktory hned zavola, ked dojde nejaky skvost..)
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit

NB: DELL + ASUS

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
Snake
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Snake »

ze ti nasi politici nejazdia citigo, upy a podobne veci, ach jo, sak fasa iba tankovat...

.
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

>> poznam ludi, co maju 8r auto a ziadne vaznejsie problemy nemalo. Keby malo, uz je z neho predana jazdenka... (a opat dookola)

mohla by, cisto uplne teoreticky, existovat jazdena A6 alebo A8 alebo 530i alebo E220cdi, ktora by mala styri roky, nebola havarovana sedemkrat o strom, nemala aspon 780.285km a ktora by este do tych osmych rokov jazdila bez vaznejsej poruchy ?

Alebo je to uplne vylucene ?

Co sa stane s Filipovym autom, ked bude mat styri roky a chalan kaufne nieco ine ? Preda hnusny srot alebo preda autiak ktory do tych osmych, mozno desiatich, rokov potiahne bez zavahania ? Tak vida...

Mohol by existovat clovek, povedzme stredoslovak z Malacek na né? alebo Petržalčan tá z Poprádu alebo cojaviem Východńár z Pééétržky nééé ktory by zarabal 20.000 rocne v cistom a proste sa nechcel vozit na tej prevoňanej Ocktavii - ktora uz po styroch mesiacoch nevoni - pretoze mu rachot trojhrnca jedna-dva nesposobuje vztycene bradavky a malo miesta v trenkach ? Eventualne po prichode na parkovisko polhodinu nechce hladat svoj strieborny sip v zaplave vsetkych ostatnych striebornych sipov ?

Eventualne by si sadol a zratal ze nova Ocktavia co stoji 22.000 eur (lebo mala obrovsku vybavu v podobe dvojzonovej klimy, 6" navigacie, elektrickych okien vzadu, metalizy a zimnych pneumatik) padne na hodnote za styri roky o 12000eur, pricom jazdene Ojdi A6 3.0tdi 4x4 padne na hodnote za styri roky povedzme o 8000eur takze mu este 4000 zostava na servis, a keby ho nahodou aj ten servis za styri roky stal viac tak ma proste fpitchi pretoze zaraba 20k rocne cize za 4 roky zarobi 80.000 a tympadom ked nahodou zaplati 7k za styri roky namiesto 4k na servise, ze ho to vobec nerozhadze ?

Ze sa proste bude radsej vozit na kozenej automatickej lane-assist / emergency-brake / stvorkolke Ojdine, v ktorej sa nevydrbe niekde v noci ked pojde zlahka unaveny lebo ho to auto podrzi pri jedinom mikrospanku co v zivote podstupi alebo malinkom zavahani v zakrute na blatistej ceste alebo miniaturnom ladíku tam, kde by sa Ocktavia vyjebala do škarpy a zabila jeho, aj zenu, a detom sediacim vzadu urezala nozicky ?

Mohli by cisto teoreticky existovat ludia s takymto uvazovanim, ktori daju prednost vybave, komfortu, znacke, designu, osobnym preferenciam ?

PS: bol som v Nemecku a ked budem nabuduce, tak ti asi z toho Mnichova natocim video a mozeme sa porozpravat o tom ako su tam vsetky auta len nove novucicke alebo maximalne dvojrocne. To by si sa cudoval. Bol som v Barcelone a v oktobri budem znovu, aj odtial ti prinesiem video. Bol som minuly tyzden v Milane, skoda ze som nenatocil video. Bol som v Kodani, ani odtial nemam video. V Rakusku asi bol skoro kazdy z nas, tiez ste mali dojem dvojrocnych aut ? Vazne ? Na jesen budem aj v Londyne - to sa nerata, ti maju bŕŕŕŕexit, zasrana chudoba, ale uz teraz si mozem tipnut tie "v najhorsom pripade" dvojrocne auta.

Bol som na mnohych miestach na svete a absolutne nikde som nemal dojem ze su tam len nove auta. Alebo "dvojrocne". Tak to teda nie.

Co tu velmi spravne zaznelo, aj od Filipa, nech si kazdy kupi co uzna za vhodne. Nove alebo pouzite. V poriadku. Tak to ma byt.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

nikdy som netvrdil, ze v nemecku neexistuje 3rocne auto.. NIKDY.. skor tvrdim, ze z bazaru ma v nemecku auto MINIMUM LUDI, kludne jednociferne cislo - aj to je maximum. nech ho ma aj 10rokov, ale ma ho NOVE!!!

Eventualne by si sadol a zratal ze nova Ocktavia co stoji 22.000 eur (lebo mala obrovsku vybavu v podobe dvojzonovej klimy, 6" navigacie, elektrickych okien vzadu, metalizy a zimnych pneumatik) padne na hodnote za styri roky o 12000eur, pricom jazdene Ojdi A6 3.0tdi 4x4 padne na hodnote za styri roky povedzme o 8000eur takze mu este 4000 zostava na servis,
to padanie ceny pri starobe auta - ked ti ojdi padne len o 8000 a octavia o 12 000 - ziadne peniaze v ruke nemas, je to len fiktivne porovnavanie. nemas v ruke 4000e, ked ides do servisu, akurat mas pocit, ze to auto ma vyssiu hodnotu .- nic viac, nic menej, takze ta veta je totalny nezmysel, co si napisal.. cize, NEMAS ZIADNYCH +4000e na servis... len si to myslis.
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

mp3 to dobre napisal. ak investujes do auta, pada na cene, v jeden moment sa ho rozhodnes predat, tak je rozdiel ak ho predas za 50% z povodnej ceny ako za 70%. Neni su to ziadne fiktivne sumy

Premna je lepsia investicia, kupa dajme tomu 4 rocneho Civica, na ktorom ak sa ho rozhodnem predat za 4 roky, tak sa mi vravti 70% z povodnej somy. Ako akupit nove a za 4 roky ho predavam za 50% povodnej ceny.

Ja chapem ludi co maju dostatok penazi a neriesia, ze za nove auto vysolia 25 000e a peniaze im chybat nebudu. Ja sa cudujem ludom, co peniaze nemaju a kupuju nove auta, ci na lizing, alebo na uver, len preto, ze chcu nove. Potom im uz nevadi ze auto vyrobene v roku 2015 nema v zadu el. okna, klimu a podobne serepeticky, kupia aj socik vybavu, ale chcu nove. No nech sa paci
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

alebo este lepsie : v AAA na uver ! Teraz som sa zavzdusnoval nad nejakymi ceskymi clankami

http://ekonomika.idnes.cz/uverova-kauza ... nomika_spi
http://ekonomika.idnes.cz/chyby-uverovy ... nomika_ert
http://ekonomika.idnes.cz/home-credit-n ... oakcie_vez
http://ekonomika.idnes.cz/pravnicke-ini ... onomika_zt
a podobne

niekde som nasiel ze 120.000Kc uver v AAA bol vo vyslednej sume zaplateny na lahuckych 250.000Kc, co mi pride uplne ferove a zhruba 10% navysenie :) sice desatkrat, ale len desat percent.

Ako sme tu poculi, v nasej krasnej Europe sa nachadzaju len mudri a rozhladeni ludia, takze je to cele wirklich fporátku.

Filip, to nie su ziadne virtualne peniaze, to su realne cisla. Mozno tebe nezalezi na tom aku hodnotu bude mat tvoje auto o styri/sest rokov ale raz ho proste budes musiet predat. Ked dnes kupis auto (nove alebo jazdene), zaplatis X penazi, v priebehu vlastnictva niekolko rokov das Y do servisu takze to mame dohromady X+Y. Pri predaji za neho dostanes Z penazi, tvoja celkova strata je X+Y-Z tolko penazi z tvojej penazenky proste zmizlo pocas tych rokov prec a z tohoto nemas uniku. Nie je dolezite ci je auto nove alebo stare, proste prachy V PRIEBEHU CASU nemas (ano mas pravdu ze nedrzis v ruke 4000, ale proste tie prachy su tvoje a v priebehu casu ich budes mat alebo nebudes mat).

Stare auto ma ukrutne mensi pokles hodnoty, nove auto ma mensie servisne naklady (teda by malo mat).

Ked si kupis nove Ojdi A8 za 100.000eur a po 5 rokoch ho predas za 25.000 eur, tak proste 75.000 eur od teba zmizlo doprec. Virtualne ? Ne.
Kup si superb2012 za 12.000eur, servisuj ho 5 rokov za 5.000eur, potom ho predaj za 7.000eur, zmizlo ti len 10.000eur (12+5-7=10). Virtualne ?

Ja mam jedneho takeho suseda, chodil mi podchvilou kukat na Granda. Ze aj jemu by sa pre deti zislo priestornejsie auticko ako Fabia ktoru maju. Hovorim uhm. Hačal, povozil sa, hovori uhm. Vypytoval sa ma na spotrebu (lebo to je najdolezitejsie), kukal jak puk na cislo 7.9 ked jemu svieti na dvakrat mensom aute a dvakrat mensom motore 6.8 - ze on jazdi na benzin ktory je o 20% drahsi ako moja zbrnda teraz zlahka zanedbame nech su pipiky napokoji, cize povedane po slovensky - pre tych mudrych europanov - moj nakladak jazdi za rovnake prachy ako jeho fabia jednadva. Uhm. Potom prisli Vianoce. Uhm. Kupovalo sa dalsie auto - uhm samozrejme zase Fabia. Zase kratka. Uhm. Lebo na dlhu nebolo. A pritom vie ze taketo Grandy moze mat za 5000eur. Bez preplatenia leasingu.

Uhm. A zo straty hodnoty NOVEJ Fabie ktora proste pride a z povinneho havarijneho poistenia ktore musi mat kvoli leasingu by polahky zafinancoval akykolvek servis a este by mu zostalo doma. Nemusis mi verit, ja take auto mam, ty nemas. Ale vzdy ked sa tam laduje do Fobii s tromi deckami ma napadne uhm.

Mudrost europskych ludi NICIM nenahradis, kaaaaaamo.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Ja problem s uverom nemam. Nedal som naraz 15 000, dam to na tri krat, a preplatil som 180e spracovatelsky poplatok. Nic viac, nic menej. Na finty typu leasing a cena auta nizsi o 3000e ale v konecnom dosledku dokopy viac o 8000e za auto - to na mna neplati.

Mna strata ceny auta netrapi, prave naopak. Niesom schopny vysolit za jazdenu 15 000, lebo by musela byt kupena na leasing, a UZ by vysla na 19 - 20 000. mna nove auto vyslo na 15 000e a bodka, nulove preplatenie. lenze na jazdenku mi nikto uver bez navysenia neda..

a presne, tu sa ukazuje tupost niektorych ludi:
Ja sa cudujem ludom, co peniaze nemaju a kupuju nove auta, ci na lizing, alebo na uver, len preto, ze chcu nove.
tito ludia bohuzial vobec nechapu, ze clovek s novym autom dostane super vyhodny uver, ale s jazdenym to nedostane. takze, jazdene v rovnakej cene ho ihned bude stat o par tisic viac. ale chapem, niekto vidi v slove leasing uver iba tisicky navyse - ano, presne, ale to plati na JAZDENKY, nie na nove auta. prave taky koncern ako VW si moze dovolit dat auto na tretiny bez navysenia.. prave preto nemam jazdenku, lebo za nu 100% nevysolim.
a premna urcite neplati ze nemam peniaze.. ked raz viem, ze tie peniaze budem mat, tak aky problem? To nieje ze kupim auto, mam v cistom 500e, a mesacne na auto mam davat 250e a premyslam, kde zozeniem 50e aby som sa nazral... to nieje moj pripad. prave naopak, mne sa ovela viac oplati kupit nove auto s dobrym financovanim, ako jazdene.. ihned by som pri jazdenom stratil 3-4litre, kludne aj 5litrov len na preplateni leasingu..

ale chapem, ze vela ludi o tom houby vie, a prave naopak si mysli presny nepravdivy opak - ze pri novom preplati viac, jak pri jazdenom - ale to je bullshit.

niekde som nasiel ze 120.000Kc uver v AAA bol vo vyslednej sume zaplateny na lahuckych 250.000Kc, co mi pride uplne ferove a zhruba 10% navysenie :) sice desatkrat, ale len desat percent.

ano, presne preto nemam JAZDENKU. uz chapes?????? lebo v zivote by som nieco s akymkolvek navysenim nevzal. nikdy v zivote. mam kreditku uz asi 5rokov, za 5rokov som za nu nezaplatil JEDINY CENT na poplatkoch, alebo zmeskani splatky.. chapes? ja niesom dilino, velmi dobre si viem zhodnotit, co je lepsie, vyhodnejsie, a lacnejsie premna..

a btw, na samy koniec.. vkuse porovnavame taku skodu, vs audi.. neviem, ja si auto kupujem na jazdenie, premiestnenie z bodu A, do bodu B. nie na balenie pipiek, nie na chvalenie sa co mam /s jazdenym autom sa vobec neda chvalit si myslim.../. to mas jak porovnavat amd procesor za 90€ a intel core i7 s neviem cim vsetkym za 800€. uplne seriozne - obe mi spustia windows, obe mi prehraju video.... na to, na co ja kupim auto, mi stac 90eurovy procak.. prave ked budem mat na vyhadzovanie, kupim si audi. cislo len preto, lebo nebudem vediet, kde mam dat tisice eur navyse, tak ich strcim uplne ZBYTOCNE do auta.. dovtedy bude moje buduce NOVE auto octavia/superb, a budem spokojny. a to auto si nevyberam preto, ze skoda, ale preto, ze sa mi paci. bohuzial, keby robil ford, mazda podobne auto - zeby sa mi pacilo, tak premyslam o tom... superb je najkrajsie auto, ake som kedy videl a stokrat radsej kupim novy superb, jak jazdene akekolvek auto /opat financovanie, superb preplatim NULU!, jazdenka preplatim tisice eur..)

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59

Príspevok od používateľa stefan222 »

turbo myslel ze ty das 5k tretinu a pritom xa 5k mas pohode jazdenku a zvysne 10k neminies na servis a mas silnejsie,pohodlnejsie auto. nemusis hned lizing brat. ja napr nove auto nevidim zmysel kupovat a uz sme mali 3, kde som nemal pravo slova ,no teraz cim viac aut sme mali a co stali.stale kupene za cash tak vidim ze lepsie kupit lepsiem auto 2rocne s 40-50tis km ako horsie a nove. kludne si povyberaj co chces citovat.ma to nezaujima. s tym procakom prenmyslam tiez tak ze mi i7netreba no namiesto noveho amd si kupim bazos i5 co je lepsi. a hoc nie 2r v zatuke ako amd ale len rok.
hry- ps5
doma-HP probook
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa lacika »

no vidis.. my sme mali prave opacne skusenosti.. co jazdenka to nejaky problem.. a nie lacny.. a prave tie skryte vady o kt. ani majtel nemusel tusit..
mirjak
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa mirjak »

vsak fico uz ide tie jazdenky zakazat... staci este trosku zvysit poplatok za druhy prepis na cojaviem 99tis. Eur a bude vystarane
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

to by bolo žúžo...

>> clovek s novym autom dostane super vyhodny uver, ale s jazdenym to nedostane. takze, jazdene v rovnakej cene ho ihned bude stat o par
>> tisic viac. ale chapem, niekto vidi v slove leasing uver iba tisicky navyse - ano, presne, ale to plati na JAZDENKY, nie na nove auta. prave
>> taky koncern ako VW si moze dovolit dat auto na tretiny bez navysenia.. prave preto nemam jazdenku, lebo za nu 100% nevysolim.

ak by som mohol zamyslenie na zaver : co keby to tvoje auto mohlo stat 13.500 eur, ale oni to velkodusne davaju za 15.000 "bez navysenia" na tretinky ? Co ked si skryte zaplatil ukrutne viac ako si myslis ze si nezaplatil ? Lebo vies, v dnesnom svete od automobilky ktora si lajzne najvacsi/najdrahsi podvod v dejinach civilizacie... fakt myslis ze mas nieco zadarmo ? Asi tak ako je lacnejsie kupit auto na uver v AAAAAA nez v hotovosti ?

Mimochodom, VSETKY podvody s uvermi ach pardon FINTICKY s uvermi v AAAAAAA, BBBBBBB aj CCCC sa mozu diat len preto, lebo europski ludia su mudri, presne ako zarputilo tvrdis. Vsetky tie desiatky tisic MUDRYCH rozhladenych ludi, ktori kupuju najlepsie najkvalitnejsie voziky, a bim bum bac kladivko s najlepsim uverom od AAAAAAAAAAAAAAAAA. Len ked sa na ten uver prvykrat pozries, a zistis ze za auto v cenovke 125.000Kc mas vysolit 50x 4999Kc co je uhrnom 250.000Kc, len v tej prvej polsekunde sa mne osobne ruti vizia o rozhladenych uvedomelych obcanoch Europy ktorych si spominal.

Laci, daj co si mal za kramy a ake drahe boli opravy...

Návrat na "Automobily a dopravná diskusia"