Asnod napísal:Nie nema. 490 bude vega 11 a nastupca 390 serie, konkurent 1080, cut verzia 1070 a vega 10 bude nastupca fury. V nejakom leaku som cital ze by mala mat okolo 16m tranzistorov, packal titan ma 11 takze to moze byt este zaujimave. Boli leaky/rumory na oktober na vegu, to bude leak pre vega 11 a dalsi bol ze zaciatkom 2017 pride vega, to bude vega 10 s hbm hbm2 a konkurencia packalu titaniku.
No neviem, cakat na nereferencky 480 bolo jak drzat bobrika trpezlivosti, vykon pod 480 prakticky nikoho nezaujima, lebo to uz je dnes na kompromisy aj vo FullHD. A na vsetko nad 480 si vraj mame pockat do vianoc prinajlepsom. Nezda sa mi to OK, toto nikto nerobi len tak zo srandy.
Ja viem ako to maju podelene, videl som tie "suhvezdia", ale problem je, ze aby to bolo relevantne, malo by to prist skor v horizonte tyzdnov, nie kvartalov. 16 mega tranzistorov vyzera dobre, ale je to dnes len cislo na papieri a konkurencia veselo predava karty... S ohladom na efektivitu Polarisu som voci tomu cislu tiez dost skepticky, aj ked rozne architektury... tomu inac tiez nerozumiem naco si tym komplikuju zivot, namiesto jednej univerzalnej technologie vyvijat hned dve.
S HBM u Fury sa tiez obabrali, keby to malo GDDR5, tak to mohli teraz zrecyklovat s 8 GB VRAM aspon jak docasnu konkurenciu pre 1070, takto ale je to pase, ked ludia krutia nosom nad 4 GB aj u RX480, kde to pri vykone tej karty ani nevadi. Dnes vidime, ze Fury je sice technologicky "futureproof", ale  4-gigova karta, fakticky si to sami pochovali tym HBM priekopnictvom. Viem ze sa ti to nebude pacit, ale z obchodneho hladiska je to pre nich teraz nevyuzitelny produkt.