Pisem trosku neskoro, snad si este nekupil. Ten
BenQ BL2710PT neodporucam. Preco? Ma namerany input lag 20 alebo 25 ms, podla toho, ktoru recenziu citas (
pcmonitors.info,
tftcentral.co.uk). To je uz velmi vela a je to citelne. Budes mat kurzor ako na gumicke. Skusal som to este kedysi, ked som mal CRT monitor a porovnaval som s LCD. Do 10 ms input lag som nebol schopny postrehnut, zato LCD s 25 ms input lagom bolo velmi neprijemne na hranie. Odvtedy som si povedal, ze (pre mna) vsetko do 10 ms je OK, do 15 som ochotny akceptovat, ked ten monitor bude uplne super uzasny (napr. OLED) a nad 20 ms je vsetko uplne nepouzitelne.
Nanestastie ta suma 350,- € je taka na rozhrani. Prilis vela na srackovy monitor a prilis malo na nieco dobre. Kedze bude vyuzivany hlavne na hry, preferoval by som 144 Hz monitor + G-Sync, ale za tu cenu nic 27" neexistuje. Prvy taky radoby-herny kusok je za 600-700,- € (Acer XB271H alebo XB271HU).
Popravde ale neviem vybrat ziadnu vhodnu alternativu. S tymito podmienkami ma nic v tejto cene neoslovilo. Ako prve, co by som bol ochotny akceptovat je
Dell U2715H [
link, 10 ms input lag, 8-bit panel bez ditheringu] a mozno aj
Asus PB278QR [
link, tiez 8-bit panel ale neznamy input lag]. Tieto su vsak 500+ €. Nemam teda riesenie, len som chcel upozornit na ten input lag. Je to dost dolezita vec.