dac/amp alza ~100€
- Sphyn0x
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 27. Nov, 2009, 20:53
Re: dac/amp alza ~100€
Tiez som si myslel, ale z reviews na headfi to pouzivalo dost ludi aj na full-size headphones a v pohode. A ja osobne tiez pocujem rozdiel takze som spoko.
Sadnuť k nejakym sluchadlam to samozrejme môže, ale nema to headamp, takže je to vždy kompromis.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
nemá, ono...je to komplikované ale basic teória za tým je, že každý DAC má samozrejme v sebe nejaký zosilňovač, aj keď nestojí za zmienku, toto je ten prípad...v takých drobcoch nie je proste priestor na sluchátkač a ak (nie som si 100% či a aké také sú), tak by to bolo pravdepodobne finančne náročné
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
No praveze nema. Ten vystup je len lineout (operacny zosilovac), upraveny na pouzitie aj so sluchadlami. Ale dedikovany sluchatkac to nema. Preto to nie je uplne idealne k sluchadlam a v dosledku toho je to aj kompromis pre niektore aktivne repro.Sphyn0x napísal:Vsak headamp to ma.
- Martin2195
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 29. Okt, 2010, 18:36
Momentálne mám dva externé DAC-y. Nuforce uDac2 - recenzií sa nájsť na neho dosť. Napríklad už len na pc.sk
Ja som uDac kupoval ešte pred 5 rokmi, v tej dobe to bola celkom slušne hrajúca krabička. Osobne mám pocit, že predný jack výstup má lepší zvuk ako zadné cinche. No keď si do teraz počúval hudbu zo vstavanej zvukovky, tak padneš na riť aj z tohoto. (minimálne pri sluchátkach)
Druhou krabičkou, ktorú mám je Geek Out 450. Oproti uDacu je to omnoho lepšie hrajúca vec. Avšak kúpiť ju je možné iba zo zahraničia alebo ak máš šťastie ako ja tak na inzerát za lepšiu cenu, ale používanú. Tiež je to ale kategória nad 100€.
Nemal by som tu spomínať iné fóra (asi). No existuje jedno nemenované české audiofilské fórum, kde sú ľudia čo sa do toho dosť vyznajú(tým sa nechcem nikoho tu dotknúť....) a je tam aj fajn bazár, kde sa dá občas kúpiť niečo zaujímavé. Keď chceš vedieť viac napíš mi PM.
EDIT: ja som asi fakt už unavený.... teraz som si všimol, že chalan už niečo kúpil a je to uzavreté....
Ja som uDac kupoval ešte pred 5 rokmi, v tej dobe to bola celkom slušne hrajúca krabička. Osobne mám pocit, že predný jack výstup má lepší zvuk ako zadné cinche. No keď si do teraz počúval hudbu zo vstavanej zvukovky, tak padneš na riť aj z tohoto. (minimálne pri sluchátkach)
Druhou krabičkou, ktorú mám je Geek Out 450. Oproti uDacu je to omnoho lepšie hrajúca vec. Avšak kúpiť ju je možné iba zo zahraničia alebo ak máš šťastie ako ja tak na inzerát za lepšiu cenu, ale používanú. Tiež je to ale kategória nad 100€.
Nemal by som tu spomínať iné fóra (asi). No existuje jedno nemenované české audiofilské fórum, kde sú ľudia čo sa do toho dosť vyznajú(tým sa nechcem nikoho tu dotknúť....) a je tam aj fajn bazár, kde sa dá občas kúpiť niečo zaujímavé. Keď chceš vedieť viac napíš mi PM.
EDIT: ja som asi fakt už unavený.... teraz som si všimol, že chalan už niečo kúpil a je to uzavreté....
Spoiler: ukázať