Ako keby to tych par ton nemalo aj pri sedlovej streche Ked zoberiem bramac tak jedna vazi vyse 4kg a do stvorca ich mame 9 co nam dava sucet 36kg kazdy stvorec Normalna strecha ma zhruba 200 stvorcov tak to si cez 7 ton len na krytine Dalsia vec je ze na travu ti staci aj 10cm zeminy ale ked das 20cm tak to je taky ideal si myslim lebo mozes dat aj nejake kriky aj izolacne vlastnosti su lepsie. Samozrejme ze projekt by sa predrazil lebo statik by to predimenzoval ako svina...molnart napísal: preco nie rovnu? mne sa najprv tiez pozdavala vegetacna strecha ale potom mi to druhy architekt vytmavil ze aby tam aj nieco narastlo musim tam mat min. 30 cm zeminy a tych par ton uniest to nie je len tak, takze projekt by sa vyrazne predrazil. napriek tomu plocha strecha sa mi stale pozdava, hlavne z nakladovych dovodov, a v sedlovej streche inu vyhodu aky nejaky ulozny priestor tam hore nevidim. ci?
Mne osobne sa rovna strecha nepaci. To je cisto subjektivne. Zatial ale objektivne hladisko je to ze nemas co dat na tu strechu tak aby si 100% vedel ze nebude zatekat. Hlavny dovod vidim v tom ze rovna strecha je napevno z domom. Dom pracuje tak ako vsetko a hlavne novostavbe trva kym si 'sadne'. Pri sedlovej tento problem odpada pretoze aj ked si dom sada tak strecha pracuje nezavisle od domu a ked si ti strecha pohne dajme tomu centimeter tak to nehra az tak velku ulohu pretoze na kazdej krytine je nejake prekrytie ktore to vykompenzuje.
Samozrejme mozes namietat ze pri vegetacnej streche je to to iste ale nie je pretoze tam nie je strecha vystavena klimatickym podmienkam kedze je pod zemou. Najhorsia je voda a mraz. Voda sa dostane vsade trosku primrzne a puklinka sa zvacsi, spravi to parkrat za zimu a nestastie je na svete. Najhorsie je ze nikdy nevies kde je problem pretoze aj ked zbadas ze zateka vstup moze byt uplne niekde inde ako vystup ktory si ty nasiel.
LordKJ:
Sa ani nedivim ze nastrelili taku cenu. To by som nechcel stavat Vyzera to sice efektne ale je to moc komplikovane preto je tam taky nastrel ceny
Inak moznost keramickeho stropu ti neponukli kvoli velkosti obyvacky z jedalnou. Najdlhsi nosnik je tusim okolo 7,5m ale to som si uz nie isty uz je to dlho co som prec