Hypoteka pre mladych
- MacTukahan
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 28. Aug, 2008, 15:36
Hypoteka pre mladych
Ahojte, riesil tu niekto zmenu urokovej sadzby pocas 5 rocnej "benefitnej" doby v hypoteke pre mladych?
Ako to funguje ked je urok pod 3percenta? Z uroci sa to 0 alebo ako.
Ako to funguje ked je urok pod 3percenta? Z uroci sa to 0 alebo ako.
Re: Hypoteka pre mladych
Ja som riesil, mal som 3 roky fixaciu, na vyrocie fixacie mi dali novu ponuku, tento februar. Do minusu urcite nepojdes, maju na to nejake paky, mne dali tusim 1,2 ci kolko to, musel by som pozriet. Proste s touto statnou dotaciou zametaju ako sa im chce, cisty vysmech. Absolutne nechapem, preco to NBS alebo ministerstvo neriesi. Stat plati 2% a oni si to vzdy napasuju ako sa im chce.
- MacTukahan
- Používateľ
Okey, lebo ja pojdem opacit do SLSP ci mi nezmenia mimo fixacie, lebo im to potom prenesem prec. Len som chcel vedet, ze ci sa moze hybat s urokom, bez toho aby to neporusilo tie podmienky hypo pre mladych.
- MacTukahan
- Používateľ
takze v banke ma vysmiali...ze sa plati 0,5 percenta len za ziadost o preskumanie uveru
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
tak ked ti skonci fixacia, tak vysmejes ty ich, nie?
- HaDeS
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00
ak som dobre pochopil, chces menit banku pocas fixacie. v tom pripade ti statny prispevok pada.
Workstation: dual E5-2698V4 GTX 2xTitan,
Slave 1-9:i7 5820k@4.2-4.45GHz
Slave 10-18:Ryzen 1700@3.7-3.9GHz,
Slave 1-9:i7 5820k@4.2-4.45GHz
Slave 10-18:Ryzen 1700@3.7-3.9GHz,
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
statny ti pada, ale vyjeb na slsp maju hrozne ponuky.
- MacTukahan
- Používateľ
Nie nie, chcel som najprv opacit ci mi neznizia len sadzbu. O rok mozem odist.
S bankami sa tazko vyjednava, hlavne ked maju na teba paku resp. ked ti plati fixacia. Radsej si nechaju zaplatit pokutu ako udrzat klienta - ja som mal nieco podobne s csob kde boli ochotni trochu hybat s urokom, ale slsp mi dala take podmienky na 5 rocny fix, ze sa mi oplatilo zaplatit pokutu a vratit statny prispevok.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
- MacTukahan
- Používateľ
po akom case si prenasal?
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
Zalezi od banky a konkretnej bankarky aka je skusena
Mne Sberbank zmenilo urok za 160 eurovu pokutu (co je nic ) a mam aj novy fix 3 roky, tj. nemusel som refinancovat.
Ked koncis o rok tak sa na to vykasli, budes menit zadarmo a zrazu sa o teba pobiju za ten rok nenasetris na uroku tolko co zaplatis v SLSP.
Mne Sberbank zmenilo urok za 160 eurovu pokutu (co je nic ) a mam aj novy fix 3 roky, tj. nemusel som refinancovat.
Ked koncis o rok tak sa na to vykasli, budes menit zadarmo a zrazu sa o teba pobiju za ten rok nenasetris na uroku tolko co zaplatis v SLSP.
- MacTukahan
- Používateľ
Preto som chcel opacit ze ci to SLSP nespusti sama
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
To sa jedine musis opytat u nich. urobia to samozrejme radi (lebo si ta fixnu zasa) ale za poplatok ktory je (vacsinou) v SLSP vysoky (maju ine vyhody zasa ale to je o inom).
P.S. moja mala skusenost s uverm ia hypo (dokopy uz 4? ) je taka, ze banka ti povie "poplatok sme vam odpustili" a podobne ked je ochota. Vsetk osa da, no SLSP ako najvacsi poskytovatel s najvacsim poolom klientov taketo veci robit nemusi, to skor mensie banky co nahanaju pocty.
P.S. moja mala skusenost s uverm ia hypo (dokopy uz 4? ) je taka, ze banka ti povie "poplatok sme vam odpustili" a podobne ked je ochota. Vsetk osa da, no SLSP ako najvacsi poskytovatel s najvacsim poolom klientov taketo veci robit nemusi, to skor mensie banky co nahanaju pocty.
Ja som prenasal cca po roku a pol
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
- MacTukahan
- Používateľ
Je tu nejaky expert? Nakoniec som sa zdarne dostal k zmene urokovej sadzby, ale typek na retencnom mi stale tvrdi, ze mi nemoze zmenit urok na hypoteke pre mladych, resp. ho moze znizit len na 3percenta. Je to pravda? Ma tu niekto hypo pre mladych, ktory mal fix na 3roky a menila sa mu urokova sadzba pod 3perc? idealne slsp?