Mam H110I PRO. Hladam vhodny M.2 SSD disk. Doska nepodporuje SATA M.2, tak hladam PCIe verziu, ale mam v tom hokej. Vyrobca pise:
V compatibility liste je uvedeny trebars aj Samsung SM951 - MZ-HPV256R, ktory ma PCI-Express 3.0 interface (nasiel som, ze je spatne kompatibilny s PCIe 2.0 - PCIe 3.0 device, backwards compatible with PCIe 2.0).1 x M.2 Key M Socket supports type 2280/2260/2242 storage devices in PCIE Gen3 x2 mode on the back side
- supports PCIe 2.0x4 standard, 4.2cm/6cm/8cm length M.2 PCIe-interface SSD cards
Najdolezitejsia otazka - su vsetky nove M.2 PCIe SSD spatne kompatibilne s PCIe 2.0x4 standardom, alebo musim takyto vyslovene hladat?
Konkretne Samsung SM951 nebudem kupovat, lebo som v recenziach cital, ze sa znacne hreje. Na mojej doske je M.2 slot zospodu, preto by som potreboval cosi, co je chladnejsie. U Gaba som trebars nasiel PM961, ale nie som si isty, ci bude u mna fungovat.
Dalsia moznost, co mi radili, je kupit adapter do PCIe a jednak vyuzijem plnu rychlost, lepsie sa to bude chladit. PCIe mam volne - pouzivam GPU v CPU, takze co sa tyka miesta, nie je problem.
Co je podla vas lepsie riesenie?